Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Fri May 25 2012, 07:26PM
Registered Member #3279

Cine a scris stirea asta este cu studiile la fara frecventa... Sa sustii ca insula se afla la 1 kilometru de mal pe un rau interior mi se pare o gogoasa mult prea mare.
Dar nu asta m-a deranjat asa de mult cat imaginile vazute la jurnalul de pe TVR1 si RTV, unde ii arata pe bravii pompieri in barca izbindu-se de mal dusi de torentul de apa, mare noroc au avut ca nu s-a rasturnat barca. Oamenii astia chiar sunt inconstienti? Au facut navigatie numai pe lac? Avand in vedere viteza de curgere a apei nu i-a invatat nimeni ca se navigheaza impotriva apei, de la desprinderea de mal pana la acostare? Daca nu erau conditii de navigatie libera (cu motor sau cu vasle), barca trebuia dirijata de o parama/franghie pentru a fi recuperata de pe mal in siguranta. Nu mai spun ca in barca erau persoane fara centura de salvare, probabil pescarii in cauza.
Din punctul meu de vedere s-a intervenit sinucigas. Uite asa a ratat IGSU ocazia de a avea unul sau mai multi eroi. Dar si victime colaterale. Sustin in continuare ca deviza Cu viata mea apar viata este impotriva legii si firii.

LINK

Vrancea: Cinci pescari blocaţi pe râul Trotuş au fost salvaţi de pompieri

Cinci pescari sunt blocaţi, în această dimineaţă, pe o insulă aflată în mijlocul râului Trotuş, la marginea oraşului Adjud din judeţul Vrancea, după ce nivelul apei a crescut în urma precipitaţiilor, un echipaj al ISU ajungând la faţa locului pentru salvarea celor cinci persoane, relatează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duţă, cei cinci pescari au mers pe insula Berzoaia pe jos, însă între timp debitul râului a crescut foarte mult, în urma ploilor torenţiale căzute în ultimele ore, astfel că cei cinci au rămas izolaţi în mijlocul râului.

Reprezentantul ISU a precizat că cei doi se află la o distanţă de aproximativ un kilometru de mal, iar la ora transmiterii acestei ştiri la faţa locului ajunsese un echipaj de pompieri cu o barcă pneumatică, pentru salvarea celor cinci persoane.

Ploile căzute în ultimele ore în judeţul Vrancea au creat probleme şi în alte localităţi. Astfel, aproximativ 6.000 de localnici din comunele Nereju şi Spulber au rămas izolaţi după ce un drum judeţean a fost rupt de apele râului Zăbala, la intrarea în comun a Spulber.

Tot în urma ploilor abundente, peste 20 de familii din localitatea Coza, comuna Tulnici, au rămas izolate. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, la Coza se poate ajunge doar pe jos.

Judeţul Vrancea s-a aflat sub cod portocaliu de ploi şi vijelii până vineri dimineaţă şi este în continuare sub cod galben până vineri la ora 12.00.
Back to top
Klaus
Fri May 25 2012, 07:45PM
Registered Member #3279

In poza capturata se vad pescarii (in pupa barcii) fara centuri de salvare. Pe LINK este si un clip video, nu stiu sa il capturez. Acolo se vede cum s-a lovit barca de mal.
Ar mai trebui sa se vada video si pe LINK

Back to top
Homefire
Fri May 25 2012, 09:33PM
Firefighther
Registered Member #4438

Aproape 200 de angajaţi ai ISU Dobrogea riscă să fie concediaţi

Purtatorul de cuvant IGSU Alin Magiar a facut declaratii despre cazul ISU Dobrogea :" In momentul cand actiunea judecatoreasca va fi definitiva IGSU o va pune in aplicare imediat !"

LINK

PS Declaratie este in filmul video .

[ Edited Fri May 25 2012, 09:35PM ]
Back to top
Klaus
Fri May 25 2012, 10:05PM
Registered Member #3279

Din cate stiu o promotie de la Boldesti parca este de 100-110 subofiteri.
Oricum, pana la sentinta definitiva va mai curge ceva apa pe Dunare, zic eu ca 1-2 ani pe putin.
La 6.500 m³/s debit mediu al Dunarii LINK (dupa altii 7.130 m³/s LINK, intr-un an curg 6.500 m³/s x 31.536.000 s/an (nu bisect) = 204.984.000.000 m³/an (varianta 2 - 224.851.680.000 m³/an)

Back to top
Homefire
Sat May 26 2012, 07:00AM
Firefighther
Registered Member #4438

Klaus wrote ...

Din cate stiu o promotie de la Boldesti parca este de 100-110 subofiteri.
Oricum, pana la sentinta definitiva va mai curge ceva apa pe Dunare, zic eu ca 1-2 ani pe putin.
La 6.500 m³/s debit mediu al Dunarii LINK (dupa altii 7.130 m³/s LINK, intr-un an curg 6.500 m³/s x 31.536.000 s/an (nu bisect) = 204.984.000.000 m³/an (varianta 2 - 224.851.680.000 m³/an)

Ce optimist esti @ Klaus ! ...revenind la situaţie...problema este "cotoioasă". Pentru a ţine recursul 1-2 ani ...trebuie să aduci "dovezi" noi instantei in apărare ...dar pe "surse" am aflat că... , colegii nostrii acuzati s-au cam "acuzat" unii pe altii
Back to top
Pârvu Florin
Sat May 26 2012, 12:53PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Parvu Florin wrote ...

...nu-mi pot reprima dorinta de a spune ca in imaginile de la BDSA 2012 i-am vazut pe pompieri facad o greseala in timpul exercitiior demonstrative prezentate, greseala care ar fi putut avea consecinte grave...

Am gresit cand am facut acesta afirmatie, fapt pentru care imi cer scuze si ii felicit pe cei care au efectuat exercitiul de salvare de la inaltime.
Explicatie: m-am referit la faptul ca din fotografii se vedea ca au folosit o singura coarda pentru tiroliana. In flmul postat de Radu89 in topicul BDSA 2012 se vede ca sunt doua corzi. Inca o data, felicitari!

Klaus wrote ...

Paul Victor Dobre, ministrul delegat al Administraţiei, despre inundații: "Suntem mai pregătiţi ca în 2005"
Suntem mai pregătiţi ca în 2005 pentru a se interveni în caz de inundaţii?
S-au făcut investiţii. În 2005-2006 aveam probleme cu dotările. Nu aveam bărci, echipamente. Bani au fost investiţi.

Asta inseamna ca acum problemele de dotare au fost rezolvate!

Da! da! da! da! .......................

Parvu Florin wrote ...

...inca din mometul in care au venit si erau in garantie, barcile de la ARECA au avut mari belele, si in prezent una dintre ele a si fost retrasa din folosinta, iar cu cealalta ne taram si noi cum putem, cand suntem pe lac trebuie sa o umflam tot la cateva zeci de minute, iar chila are atatea gauri ca nici macar nu are vreun rost sa incerci sa o umfli, de-ti vine sa te-arunci pe fereastra cand iti inchipui cum a fost facuta receptia lor...

F.A.D. wrote ...

da asa e !
barcile acelea de care se vorbeste mai sus e cea mai mare tzeapa pe care au inghitit-o pompierii
bataie de batjocora

LINK

Homefire wrote ...

Purtatorul de cuvant IGSU Alin Magiar a facut declaratii despre cazul ISU Dobrogea :" In momentul cand actiunea judecatoreasca va fi definitiva IGSU o va pune in aplicare imediat !"

Ce-mi plac mie truisme de genul asta, e ca atunci cand spui "Cand ploua, cad picaturi de apa de sus, si cei care stau intr-un loc descoperit se uda."
Sau mai stii, poate s-o fi luat in discutie si ipoteza ca IGSU sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca definitiva mai tarziu sau poate chiar deloc... E o ironie, evident! Nu-mi inchipui nici o secunda asa ceva!

Back to top
Klaus
Sat May 26 2012, 01:11PM
Registered Member #3279

Gratie unui coleg de forum (caruia ii raman recunoscator) am inteles cum se sheruiesc clipurile video, deci:

Rog a se remarca modul violent de acostare, exact intr-un pinten de mal, ca unul dintre pompieri se ridica in picioare pentru aruncare franghie si ca la plecare unul dintre pescari merge pe langa barca, impingand bicicleta, iar ceilalti, salvatorii si salvatii sunt calare pe ea, asezata pe un peridoc tras de tractor, lucru interzis prin instructiunile de exploatare a barcii (se incarca cu persoane sau bunuri materiale numai pe apa, nu si in transport). Si se mira dupa aceea ca incep sa piarda aer din senin... Nu zic ca Areca exceleaza (vad ca mai exista - ARECA PRO TRADING S.A) in produsele de cauciuc pe care le facea, dar nici asa... Apoi, din cate retin (sper sa nu ma insel), durata normala de exploatare a unei barci de cauciuc este de 2 ani - vreau sa vad si eu un ISU care dupa 2 ani le caseaza pentru ca sunt periculoase in exploatare...

Edit: transportul se face cu un peridoc cu cateva puncte de sprijin pentru barca umflata, ca in poza.

In barca de pe peridoc s-au suit 11 persoane (plus motopropulsorul), desi se putea merge si pe jos. Ma si mir ca nu s-a spart, se vede cat de cocarjata sta pe suportii peridocului.

Si eu daca as fi fost BP-10 m-ar fi lasat nervii si as fi inceput sa ma dezumflu la modul de folosire a ei

[ Edited Sat May 26 2012, 02:17PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sat May 26 2012, 02:48PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Boribum wrote ...

...

Prietene al meu drag, sper ca-mi dai voie sa te numesc asa, nu neg faptul ca la nivel factual ai suta la suta dreptate, cum intr-o masura mare ai dreptate si la nivel principial, si ca sa lamurim odata pentru totdeauna cum stau lucrurile, intentia mea ferma este ca la anul, dupa ce voi termina postliceala sanitara, sa-mi iau viteza, si asta cu atat mai mult cu cat nici fii-mea si nici nevasta-mea nu mai vor sa locuim in Romania, dar asa cum se spune, "Viata e chestia aia care ni se intampla in timp ce suntem ocupati sa ne facem planuri"; in legatura cu scoala, ce sa fac, am intrat in hora, trebuie sa joc, nu-s obisnuit sa incep lucrurile si sa le las neterminate...

Re: Raspuns petitie

FROM: Florin Parvu

TO: ISU "Basarab I" Dambovita

Friday, February 3, 2012 10:56 PM
Urmare a solicitarii dumneavostra de precizare a motivului pentru care am solicitat eliberarea de copii dupa documentele mentionate si in scopul consemnarii in documentele privind aprobarea multiplicarii si inaintarea catre mine, va aduc la cunostinta ca motivul pentru care am solicitat respectivele copii il reprezinta intentia mea de a inrama respectivele copii si de a le agata pe peretele dormitorului meu, in asa fel incat sa le vad si cand adorm si cand ma trezesc, aceasta in scopul de a-mi aminti in fiecare zi incalcarea legii si umilinta la care statul roman m-a supus, toata aceasta actiune avand ca obiectiv final mobilizarea si trezirea tuturor energiilor mele si a dorintei de a reusi, in situatia improbabila dar nu imposibila in care voi ajunge sa cersesc sau sa caut in tomberoanele de gunoi din Londra, precum si de intarire a intentiei ca, odata plecat,sa nu mai revin in Romania niciodata, nicicand, nicicum, in nici o situatie, sub nici o forma, nici macar ca turist.

Va multumesc anticipat pentru bunavointa cu care veti trata solicitarea mea, precum si pentru celeritatea cu care sunt convins ca va veti stradui sa imi raspundeti.

Dar ceea ce fac eu acum nu are nici o legatura nici cu Romania, nici cu pompierii, nici cu nimic din ceea ce e in exteriorul meu, ci pur si simplu cu calitatea mea de om.
Cautand postarea aia a mea despre barci am gasit asta, postat de ex-ad (clic pe "Share" pentru traducere):

am revazut-o si mi-am dat seama ca asta e cea mai buna replica pe care ti-o pot da: ceea ce incerc eu sa fac acum e sa salvez pantofi.
Si stii foarte bine ca Smaranda Braescu, cand s-a apucat sa faca toate performantele pe care le-a facut, nu s-a gandit nici macar o singura secunda la recunostinta natiunii, ci numai la ce va simti ea in secunda in care va privi parasuta intinsa pe pamant dupa ce va ateriza!
Siii... atat de frumos a raspuns Sir Edmund Hillary la intreabrea "De ce ati urcat Everestul?"
"Fiindca exista!"
Simplul fapt ca lucrurile nu sunt cum ar trebui sa fie, nu crezi ca e un motiv intemeiat sa iau atitudine si sa incerc sa schimb ceva, atat cat imi sta in puteri la nivelul meu si cu mijloacele de care dispun?

Hai sa-ti povestesc doua intamplari din viata mea.

1. Vara, cald, noapte de weekend, eram in concediu. Stau intins in pat, aud galagie afara. Ies pe balcon, o gasca de vreo 6-7 tineri ii carau suturi unde nimereau unui barbat intins pe trotuar. Urlu la ei, se opresc pentru o secunda, si unul striga: "Vino-ncoa! sa-ti rupem si tie oasele!" Mi se-ntuneca vederea, strig si eu: "Stai, futu-ti mormantu' ma-tii! sa cobor eu acum la tine, sa vedem cine pe ale cui oase le rupe!" , arunc pe mine o pereche de pantaloni, le imbrancesc cat colo pe nevasta-mea si pe fii-mea care se agatau de mine si plangeau sa nu ies afara, pun mana pe piolet si fara sa ma mai incalt ma reped pe usa. Cand ajung jos, nu-l gasesc decat pe insul batut, intins pe jos, intr-o balta de sange. Sun la 112, primii care ajung sunt colegii de la SMURD de pe tura mea, unul dintre ei duce vorba la serviciu: "O imagine antologica: babaciunea muntilor descult, nebarbierit, doar cu pantalonii pe el, cu pioletul in mana!"

2. Dupa cum stii, imi place sa umblu pe coclaie. Pe coclaie fiind, vara, si posedand un aparat de fotografiat, dau peste niste unii care aruncau dintr-un "papuc" resturi de la un abator improvizat in albia unui parau. Nu era nici pe departe prima data cand faceau asta, si nu-ti poti inchipui ce peisaj si ce miros era acolo!!! Pana si pe mine, om otelit de mirosuri pestilentiale, ma apuca ameteala de cate ori treceam prin zona.
Ma apuc si fac fotografii, dar stii cum, asa... ca un fost cercetas ce sunt, numarul de la masina, fetele lor, continutul sacilor, probe beton!
Sa nu o mai lungesc, au fost identificati si si-au luat o amenda exorbitanta! Cred ca iti inchipui ca genul asta de oameni nu sunt tocmai cele mai... amabile si elegante persoane.

Acum te-ntreb; ce-ar fi trebuit sa fac de fiecare data si de alte multe dati? sa ma intorc cu spatele si sa spun ca nu ma intereseaza, nu e problema mea, ca nu ma afecteaza direct?
Si-asa imi crapa obrazul din cauza ...pixului galben... cum as mai putea trai cu altele pe constiinta?
Prieten bun, noi suntem noi intr-o masura mult mai mica decat ne place noua sa credem. Noi suntem mai mult parintii si bunicii nostri, profesorii nostri, prietenii nostri, colegii nostri de scoala si munca, cartile pe care le citim, forumurile pe care le frecventam, intr-un cuvant, mediul si experientele care ne-au format. Si asa am fost invatat/am invatat eu ca trebuie sa traiesc, fara teama de nimic, nici de moarte, nici de saracie, nici de esec, nici macar de ridicol, si fara sa ma astept la nici o rasplata.

Din cele o mie? doua? trei? persoane care intra pe acest topic, ma adresez mai cu seama celor de 20-30 de ani, a caror personalitate nu e inca definitiv formata, ale caror valori nu sunt inca definitiv stabilite, si daca peste ani, fie si unul dintre ei va gandi ca am avut o cat de mica contributie la formarea lui ca om, inseamna ca nu am pierdut timpul degeaba aici...

In ceea ce il priveste pe Felix, eu nu fac decat sa-i arat ca are un loc in care poate spune ce are de spus, daca simte ca are ceva de spus! daca nu, ar putea sa-l roage si Dumnezeu din cer sa faca asta si el n-o sa-l ia in seama, o sa-si vada de viata lui!

[ Edited Sat May 26 2012, 05:40PM ]
Back to top
criss-cross
Sun May 27 2012, 11:05AM
Registered Member #4853

Bine va gasesc si va citesc! Sper ca nu va puneti in minte sa plecati toti de pe aceste meleaguri si sa ramanem fara salvatori,cu un forum pustiit de cuvinte, cu postari ramase fara replici...
(sunt aici, chiar daca nu va mai ,,ating" cu replici de ,,cenaclu")
Back to top
Homefire
Sun May 27 2012, 09:10PM
Firefighther
Registered Member #4438

" Se află o presupusă persoană moartă ..."

Back to top
Klaus
Sun May 27 2012, 11:22PM
Registered Member #3279

Daca tot s-au reprofilat pe deschis usi pe gratis la solicitarea cetatenilor (omorand concurenta autorizata), le recomand sa ceara la IGSU trecerea in Tabela de inzestrare de truse profesionale cu 30 piese, pret informativ 348 lei, relatii la tfn 0786.88.88.23 (anunt gasit pe Google).
Nu de alta, dar daca pentru intrarea in locuinta i-a spart usa sau geamul cetateanului plecat de acasa (probabil la piata, dupa cum spune capitanul) cineva este bun de plata
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Homefire (28 May 2012, 06:39) , Coffeeman (28 May 2012, 13:02)
Pârvu Florin
Mon May 28 2012, 01:50AM

Registered Member #1287

Eu zic sa nu fim totusi atat de carcotasi, chestii de genul asta fac si vor face pompierii, ce s-ar fi ntamplat daca omul ar fi facut un accident vascular cerebral si era cazut undeva in casa? Cred ca cel mai bun lucru este ca o actiune de genul asta sa fie standardizata, sa fie elaborate proceduri cat se poate de precise de rezolvare a problemei, de cooperare cu politia si jandarmeria, si mai am o propunere, izvorata din experienta si logica unuia dintre fostii mei colegi, om de dispecerat cu multi ani la pompieri si cu o aplecare deosebita catre practica: de cate ori este posibil, accesul sa se faca pe ferestra, fiindca un geam spart e mult mai ieftin si usor de inlocuit decat o usa, in plus, o usa sparta presupune ca apartamentul va ramane la cheremul persoanelor rau-intentionate pana va fi inlocuita, pe cand un geam spart, daca e mai sus de parter, nu prezinta decat un pericol minim din punctul asta de vedere.
Si in ceea ce priveste declaratia domnului capitan, (ce-mi place puloverul dumnealui! de unde l-o fi avand, ca-n norma de inzestrare nu stiu sa existe asa ceva! ) iarasi, nu fiti rautaciosi... nu e tocmai usor sa vorbesti in fata unei camere de luat vederi...

criss-cross, ca sa-ti raspund o sa-l citez pe un bun prieten de-al meu. Mi-am petrecut jumatate din viata activa invatand sa ucid si sa parjolesc si probabil cealalta jumatate stingand parjoluri si salvand vieti si proprietati. Nu vreau sa spun ca a doua jumatate e obligatoriu mai frumoasa, dar cu siguranta instinctul de a salva e mai puternic decat cel de a distruge, asadar relax, intotdeauna se va gasi cineva care sa faca asta, chiar si fara bani, e nevoie doar d eo oarecare forma de organizare... in ceea ce priveste forumul si postarile, relax si aici, traim intr-o lume a globalizarii, in care distantele au disparut si ideile circula liber, si exemplul cel mai bun e faptul ca vorbesc mai des cu unul din prietenii mei care e in Nairobi decat cu vecinul cu care stau usa in usa!

[ Edited Mon May 28 2012, 02:06AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Homefire (28 May 2012, 06:39)
Klaus
Mon May 28 2012, 12:55PM
Registered Member #3279

Un fragment dintr-o postare de acum cateva zile - LINK

Paul Victor Dobre, ministrul delegat al Administraţiei, despre inundații: "Suntem mai pregătiţi ca în 2005"

"Ministrul dezastrelor" spune că nu vom avea inundaţii ca acum şapte ani.

...Digurile sunt solide, dacă va ploua mult în acest an, s-ar putea repeta situaţia din 2005?
Pe râurile mari, au fost construite sau refăcute mai multe diguri sau apărări de mal, în ultimii ani. Rămân în pericol satele montane, unde torenţii care nu sunt amenajaţi vin din zonele despădurite şi se pot produce inclusiv alunecări de teren. Am cerut prefecţilor să fie analizate zonele de risc...

Pai se poate sa induceti in eroare organele, domnu' ministru delegat? Nu asculta Dunarea de ordinele dv? Sau poate Pătlăgeanca este un sat de munte si nu stim noi

Ce aflam din LINK :

Pericol de inundaţii în Delta Dunării: S-a spart digul de la Pătlăgeanca

În această dimineaţă, militarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru consolidarea digului de apărarea localităţii Pătlăgeanca. Problema la fost rezolvată pentru moment, dar pericolul se păstrează, spune viceprimarul localităţii.

După ploile din ultimele zile localnicii din Pătlăgeanca sunt din nou în pericol: o bucată din dig s-a surpat, iar apa ar putea ajunge la casele oamenilor.

„Acum probleme e rezolvată, am pus nişte saci, dar dacă mai creşte apa încă o jumătate de metru va fi vai de noi. Acum casele oamenilor nu au fost afectate, dar cine ştie ce se întâmplă puţin mai încolo? Mâine vin la prefect să discut cu el, avem nevoie de vreo două gabare de piartă să punem aici“, spune viceprimarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cernega.

Acesta a mai precizat că la momentul de faţă lucrările de consolidare a digului sunt în desfăşurare. Doar că din cauza lipsei de fonduri lucrările s-au oprit. „Din păcate au lăsat descoperită cea mai periculoasă zonă. Nu ştim ce o să ne facem“, a mai adăugat vicele Cernega.
Back to top
Klaus
Mon May 28 2012, 01:16PM
Registered Member #3279

Apropo de ploile astea fara de sfarsit: imi zicea odata un coleg de la Calarasi sau Giurgiu, nu mai retin, cred ca mai repede prima varianta, ca au o localitate care i-a exasperat, cand cade o ploaie ceva mai serioasa sunt chemati la scos apa. Motivul este simplu - nu are canalizare si este situata intr-o zona ca intr-o caldare, fara posibilitati de scurgere naturala a apei. Si pentru asta ii omora ca si motopompe, carburanti, oameni etc. Ori IGSU este, chiar prin denumire, pentru situatii de urgenta, adica situatii exceptionale. Si eu daca as fi primar mi-ar conveni sa dau telefon sa vina pompierii, nu ma costa decat telefonul, de ce sa ma zbat sa fac ceva pentru a asigura drenarea caldarii? Doar pompierii cresc spontan, precum musetelul, nu le trebuie decat apa si soare, clorofila au ei

[ Edited Mon May 28 2012, 05:25PM ]
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Homefire (28 May 2012, 14:02) , Coffeeman (28 May 2012, 17:09)
Boribum
Mon May 28 2012, 05:33PM
boribum
Registered Member #2395

@ Florin : înainte de a termina tu cursul acela si de a lua alt azimut sper sa facem tura aia pe munte. Si-om vorbi

E distractiv ce se-ntâmpla pe acolo...ma rog,nu ce se întâmpla ci cum se întâmpla.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF