Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
AlxFireX
Sat Apr 07 2018, 07:36PM
Registered Member #10139

Citat:
" În schimb, la nivel național, în unele inspectorate, extrem de puține la număr, militarii au primit drepturile salariale cuvenite legal pentru orele lucrate suplimentar în zilele de sâmbătă și duminică și sărbători legale, în altele - nu. Motivul? Economiștii - a se citi contabilul șef al instituției - aplică legea fiecare după cum îl taie capul. Atât timp cât și în ministerul care a emis actul legislativ referitor la sumele ce se acordă pentru plata orelor suplimentare domnește haosul, nici nu e de mirare. Dacă inițial pompierilor li se promiteau bani frumoși în schimbul turelor lucrate în plus, mai nou, ministerul constată că din lipsă de fonduri, ar cam mai trebui să taie de la gura unora. Și cine alții puteau intra în discuție dacă nu pompierii militari?"
LINK

[ Edited Sat Apr 07 2018, 07:37PM ]
Back to top
F.A.D
Sat Apr 07 2018, 10:18PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Acum e momentul să picăm toti testul, vedem ce pot face! Ne scot pe toți de pe intervenție? Nu cred. Hai să ne unim forțele!

[ Edited Sat Apr 07 2018, 10:18PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Tue Apr 10 2018, 01:13AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Mi-as scoate palaria in fata pompierilor daca as afla ca a predat toata lumea chestionarul ala doar cu numele pe el, asta ar demonstra ca, in sfarsit, au reusit sa fie ceea ce ar trebui sa fie, o casta speciala de barbati adevarati si uniti, dar nu imi fac nicio iluzie, si nu iti fa nici tu, nu se va intampla asta.

In egala masura, mi-as scoate palaria in fata ofiterilor de la pompieri, daca ar refuza cu totii sa ia, sub presiuni externe, decizii impotriva intereselor esentiale ale oamenilor pe care ii comanda, dar de asemenea, stiu ca nu se va intampla asta.

[ Edited Tue Apr 10 2018, 02:58AM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 AlxFireX (10 Apr 2018, 09:38) , P10 (10 Apr 2018, 11:20)
AlxFireX
Wed Apr 11 2018, 03:50PM
Registered Member #10139

Puteti confirma daca a revenit ordinul cu nedepasirea timpului normal de lucru?
Astia o tin alba/neagra cu noi?
Back to top
F.A.D
Wed Apr 11 2018, 09:28PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

A venit că nu se plăteste și să nu se mai depășească. În unele județe au început calculele ,în unele 😈 NU

[ Edited Wed Apr 11 2018, 09:29PM ]
Back to top
1 User said Thank to F.A.D for this Post :
 Krong (12 Apr 2018, 09:55)
Krong
Wed Apr 11 2018, 11:07PM
Registered Member #10320

In Buc, IS sustine ca un autist ca va plati orele suplimentare, in ciuda OUG 90/2017! Asta ne transmit ofiterii!
Back to top
AlxFireX
Sun Apr 15 2018, 08:46PM
Registered Member #10139

Li s-a dat mana libera inspectoratelor sa se descurce cum pot cu fondurile pe care le au. Drept urmare, in unele judete situatia fiind tragica, au hotarat sa se taie si sporul de 75% pt sd/sl si sa se acorde si mai multe libere in locul acelui spor,... deci mai facem vreo 5..maxim 6 ture pe luna. Pai daca va continua mult situatia asta cred ca trebuie sa ne orientam catre alte domenii ca igsu a ajuns bataia de joc a tuturor.

PS. Oare ce parere o avea nea arafat ca smurdul a trecut pe locul 2 si oamenii vor asigura in principal stingerea?

PS. 2 O reusi sa rezolve dilema cu tigarile electronice?

[ Edited Sun Apr 15 2018, 08:55PM ]
Back to top
bibi
Sun Apr 15 2018, 09:05PM
Registered Member #10102

24/72,si se rezolva tensiunile,rîca aparata intre colegi din cauza sambetelor/duminicilor,oboseala

[ Edited Sun Apr 15 2018, 09:07PM ]
Back to top
AlxFireX
Sun Apr 15 2018, 10:51PM
Registered Member #10139

Pai nu mai au cum nici macar la programul acela pt ca eram minim 7 ture la munca iar acum vom veni cate 5 sau 6 ture/luna, si in cazuri speciale 7 !
Sunt incredibili. Sa ii vad interviul preamaritului intr-o situatie de exceptie,.. sau chiar mai multe.
(totusi sper sa nu fie cazul )

[ Edited Sun Apr 15 2018, 10:59PM ]
Back to top
Krong
Mon Apr 16 2018, 08:02AM
Registered Member #10320

Li s-a dat mana libera as traduce prin: descurcati-va cum va taie capul, caci Parlamentul si Guvernul nu ne canta in struna!
Back to top
Ionica H
Mon Apr 16 2018, 06:08PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 06:38PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Tue Apr 17 2018, 12:47PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

AlxFireX wrote ...

Oare ce parere o avea nea arafat ca smurdul a trecut pe locul 2 si oamenii vor asigura in principal stingerea?

O posibila prima confirmare:

Mai multe persoane, dintre care cinci copii, au fost evacuate luni seara în urma unui incendiu produs într-un bloc cu patru etaje din centrul municipiului Suceava.
La faţa locului intervin militarii de la Detaşamentul de Pompieri Suceava cu două autospeciale cu apă şi spumă, sprijiniţi de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, pentru acordarea primului ajutor.

LINK

E de urmarit daca frecventa acestor situatii creste, asta s-ar putea sa fie un caz izolat si particular in care ambulanta SMURD nu a fost disponibila dintr-alte motive decat ca nu a fost incadrata.

A report prepared as part of the police investigation into the Grenfell Tower fire has uncovered calamitous deficiencies in the installation of the windows, cavity barriers and cladding system, and their failure to meet building regulations.

The 210-page interim document, by fire investigation experts BRE Global, is set to dramatically assist the Metropolitan police in their wide-ranging investigation. It was leaked exclusively to the Standard and recounts in forensic detail how the original concrete building was turned from a safe structure into a tinderbox by the refurbishment between 2014 and 2016.

It not only finds the cladding material and insulation was combustible, but also exposes hitherto unknown areas of incompetence relating to the design and installation of the windows and cavity barriers. The latter are critical in closing the gap between the inner and outer skins of the building to prevent a chimney-like effect in the event of a blaze.

The first conclusion of the report is that the fire would not have spread beyond Flat 16 — the flat of origin — and would not have claimed even a single life if the original facade of the building had not been re-clad.

The experts found instead that “deficiencies” in the construction of the new facade provided fuel for the fire to spread — and that it did so with such ferocity that if the original building had been built to less stringent modern standards of fire resistance, “it is likely the Tower would have collapsed, whether fully or partially”. The report identifies five significant breaches of building regulations that appear directly implicated in the loss of life:

The cavity barriers — which in the event of fire are meant to expand and seal the gap between the concrete surface of the building and the cladding insulation — were of “insufficient size specification” to perform this vital function.

Some cavity barriers were installed “upside down” or “back to front”, further retarding their effectiveness.

They were “designed to close a gap of 25mm”, but the actual gap “measured up to 50mm”.

The result was to create a catastrophic chimney-like effect in the gap between the cladding and the concrete surface that “provided a route for fire spread”.

The window frames were “significantly narrower than the gap between the concrete surfaces of the columns, 150mm narrower”, leaving large gaps at either end.

These spaces were filled by a rubberised membrane, rigid foam insulation and uPVC lightweight plastic panels — but crucially “none of the materials used would be capable of providing 30 minutes fire resistance”.

The result was “a direct route for fire spread around the window frame into the cavity of the facade … and from the facade back into flats”.

Intregul articol poate fi gasit aici LINK , nu-l mai pun pe tot fiindca sunt multe chestii tehnice care cred ca intereseaza pe putini pompieri.

[ Edited Tue Apr 17 2018, 01:20PM ]
Back to top
NoSmoke
Sun Apr 22 2018, 11:38AM
Registered Member #11079

Dragi colegi, nu stiu cum este pe la voi prin subunitati dar la noi e minunat . Cat munceste comandantul, atat munceste si servantul . La bani, mare pierdere nu este in schimb ture libere sunt cate 3 sau 4 depinde de luna. La noi e mai nemteste chiar , adica daca norma e de 6 ture si 8 ore, atat se face. Treaba nasoala este ca suntem putini rau pe tura adica 12 max 13 si minim 9 cu tot cu telefonist (pe hartie suntem 26 ). Ideea ca nu se intampla nimic cu toate ca au fost incendii mari si deficitul de personal s-a facut simtit, unii cu sange in instalatie chiar au avut tupeul sa scoata vestitul SMURD de pe interventie pentru a folosi oamenii la incendii.....wow asta da tupeu. Toti stau cu mainile in san fara sa ia vreo decizie, mai nou, il doare capul de tigarile electronice in loc de personalul de la unitatile de pompieri care este in deficit si au un program haotic in draci. Mai de gravida e programul asta cu 3 ture libere sau chiar 4 decat 24 cu 72 domnule Doctor

[ Edited Sun Apr 22 2018, 11:40AM ]
Back to top
2 User said Thank to NoSmoke for this Post :
 Klaus (22 Apr 2018, 17:13) , ozi (25 Apr 2018, 19:03)
Vasile Plescan
Sun Apr 22 2018, 08:40PM
Registered Member #11415

NoSmoke wrote ...

Dragi colegi, nu stiu cum este pe la voi prin subunitati dar la noi e minunat . Cat munceste comandantul, atat munceste si servantul . La bani, mare pierdere nu este in schimb ture libere sunt cate 3 sau 4 depinde de luna. La noi e mai nemteste chiar , adica daca norma e de 6 ture si 8 ore, atat se face. Treaba nasoala este ca suntem putini rau pe tura adica 12 max 13 si minim 9 cu tot cu telefonist (pe hartie suntem 26 ). Ideea ca nu se intampla nimic cu toate ca au fost incendii mari si deficitul de personal s-a facut simtit, unii cu sange in instalatie chiar au avut tupeul sa scoata vestitul SMURD de pe interventie pentru a folosi oamenii la incendii.....wow asta da tupeu. Toti stau cu mainile in san fara sa ia vreo decizie, mai nou, il doare capul de tigarile electronice in loc de personalul de la unitatile de pompieri care este in deficit si au un program haotic in draci. Mai de gravida e programul asta cu 3 ture libere sau chiar 4 decat 24 cu 72 domnule Doctor
Si in ce tara ziceati ca lucrati stimat coleg? La Gorj mai subtirel cu liberele. Termin luna aprilie cu cu 5 libere luate in ultimele 4 luni. Astia la Gorj nu sunt sanatosi la cap si au propriile lor legi.
Back to top
F.A.D
Sun Apr 22 2018, 09:05PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Înseamnă că nu respectă planul de măsuri al Igsu.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF