Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Sat Feb 15 2020, 05:07AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

sandrye wrote ...

SICTIR !!!

Tot asa sa-mi zici si cand o sa vin in tara si o sa-i intreb, de data asta pe cei de la DSU

Pârvu Florin wrote ...

Si daca tu ai impresia ca romanul s-a nascut destept si le stie el pe toate, io-te ca te-nseli! au incercat si altii privatizarea medicinei de urgenta, altii insemnand unii mai putin indolenti decat romanii si care nu fac de obicei lucrurile la futu-i ma-sa, asa cum le fac, tot de obicei, romanii, si a iesit prost, cu firme care au fost inchise de autoritatea de supraveghere a calitatii serviciilor de sanatatate sau cu firme care au dat faliment, situatie care a lasat pentru saptamani zeci de mii e oameni fara servicii de interventie in situatii de urgente medicale.

Mai citeste si tu ce am scris de-a lungul timpului despre Arafat, poate vezi si tu ca nu am avut nicio apasare sa il injur atunci cand merita sa fie injurat, dar cand are dreptate, are dreptate! si cand are dreptate intr-o problema importanta pur si simplu nu am cum sa tac si nu am cum sa nu-i dau dreptate.

Si inca ceva, ghinion de nesansa pentru pompieri! nu vreau sa aud si nu voi fi niciodata de acord cu argumentul asta:
"Imi displace sa fiu SMURD-ist, eu m-am angajat ca pompier..."

Esti militar si faci ce ti se ordona, cu credinta, cat de bine poti, in sprijinul celor care iti/va platesc soldele.
Si mie, cat am fost in armata, mi-a displacut sa ling hartii sau sa numar chiloti, dar am facut si asta fiindca cineva mai mare in grad ca mine a decis ca sunt cea mai potrivita persoana pentru asta.
Lumea se schimba, si se schimba repede, si ne/va place sau nu, pompierii romani sunt deja parte a sistemului de interventie in situatii de urgente medicale, e o realitate pe care nu ar trebui sa o mai negi/negati.

Cu totul altfel stau lucrurile, in schimb, in privinta programului de lucru si solicitarii de a nu mai fi trimisi la non-urgente, si in privintele astea chiar nu aveti alt aliat mai credincios decat mine.

[ Edited Sat Feb 15 2020, 06:02PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Krong (18 Feb 2020, 10:10)
flavius
Sat Feb 15 2020, 10:55AM
Registered Member #8839

În privința programului de lucru se pare, ca după ce se vor angaja militari pe baza de contract se va trece la 12/24-12/48. Se pare ca pe domnul prim adjunct,Cristian Radu, după 5 ani de la schimbarea programului încă îl deranjează faptul ca unii pompieri muncesc în timpul liber, nu faptul ca nu se plătesc o parte din orele suplimentare. D-le col.Cristian Radu, în timpul meu liber pot sa fac ce doresc, atât timp cât întru ok în tura de serviciu. Au trecut aprorpe 14 ani de cand s.a trecut la profesionalizarea pompierilor, și nu a.ti reușit sa definitivati un Ghid al Carierei. Mulți ies în pensie, imediat. Au trecut 5 ani, de program 24/48, și nu vad o strategie pe termen mediu în privința resursei umane. Doar 500 daca angajați în fiecare an plus cei din școală, am fi vorbit altfel acum. 500 de oameni nu cred ca era un efort asa mare, dpdv bugetar. Dacă stati după rectificari bugetare, sa puteti angaja 5000 de militari cu contract, va spun eu, vor trece mulți ani. Referitor la non urgente, asta se poate rezolva ușor. Tb lucrat la DISPECERIZARE.EPA merge la rosu și galben. Interzis verde și transfer. Aveți curaj sa aflați câte cazuri de cod verde și transfer se fac? A.ti urmărit dacă rotația paramedicilor respecta ordinul?Cu un singur lucru sunt de acord cu d-voastră. Referitor la pregătirea profesionala slaba. Dar și aici aveți pârghii. Folosiți.le! Merge.ti mai mult printre pompieri și ascultați ce va spun. Nu doar ce vreți sa auziți.Va doresc o sâmbăta liniștită, eu voi veghea.
Back to top
1 User said Thank to flavius for this Post :
 Klaus (15 Feb 2020, 20:03)
sandrye
Sat Feb 15 2020, 07:50PM
Registered Member #4099

Domnule Parvu Florin , va mulțumim ca ne plătiți soldele și dacă tot sunteți susținător al doctorului poate ne împărtășiți și noua din experiența dumneavoastră in Smurd cât timp ați fost in sistem.
Back to top
sandrye
Sat Feb 15 2020, 08:19PM
Registered Member #4099

sandrye wrote ...

Domnule Parvu Florin , va mulțumim ca ne plătiți soldele și dacă tot sunteți susținător al doctorului poate ne împărtășiți și noua din experiența dumneavoastră in Smurd cât timp ați fost in sistem.

Back to top
sandrye
Sat Feb 15 2020, 08:24PM
Registered Member #4099

Adevarul este ca pompierilor le-a trebuit 170 de ani sa vina un arab cu sustinatorii lui sa constate ca pompierii sunt “Leneși “.

[ Edited Sat Feb 15 2020, 08:50PM ]
Back to top
sandrye
Sat Feb 15 2020, 08:30PM
Registered Member #4099

[Poate îl întrebați și despre echipamentul de protecție, in timp ce ambulantele vin pe banda rulantă , ca tot cere bani in numele pompierilor dar nu prea ajung la ei. Dar totuși am depus un jurământ ..... trebuia sa fie in araba ....

[ Edited Sat Feb 15 2020, 08:35PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Feb 16 2020, 02:12AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Sunt total de acord ca ai toate motivele din lume sa fi nervos, te inteleg perfect cu atat mai mult cu cat eu insumi m-am infectat cu hepatita B cat timp am lucrat la pompieri, foarte probabil fiindca prin manusile mele de protectie imi ieseau degetele si fiindca n-am beneficiat timp de cinci ani, cat am servit la pompieri, nici de cea mai marunta chestie care ar putea fi interpretata ca fiind control medical periodic, dar nu iti versi furia pe persoana potrivita.

Eu scriu romaneste, si ma astept ca cei care citesc sa inteleaga si ei romaneste.

"Regula de bază a politeței comunicării este să te intereseze sincer ce spune celălalt, chiar dacă și mai ales dacă nu ești de acord cu el. De aici, obligația gestului de politețe de a asculta cu răbdare și cu atenție ce are de zis interlocutorul până la capăt, inclusiv de a-l îndemna să îți explice ceea ce nu ai reușit să prinzi din prima, ori nu ai înțeles ce a vrut să zică. După care este politicos să te referi la subiectul propus de interlocutor, nu la altceva adiacent sau chiar aiurea față de acel subiect.
Și tot bineînțeles că obrăznicia nu este lipsă de politețe, ci obrăznicie. Cum ar fi să îl anunți pe interlocutor că a vrut să spună altceva decât a spus, pentru că așa vrei tu să înțelegi ce a zis bietul om, iar tu ai libertatea de înțelegere după cheful tău!"

LINK

Fiindca se pare ca nu am reusit sa ma fac inteles, o sa reiau ce am spus, dar rugandu-te ca de data asta sa intelegi strict exact ce am spus eu, nu ce vrei tu sa intelegi sau ce crezi tu ca am vrut eu sa spun.

Pârvu Florin wrote ...

Oricat de mult imi displace Arafat ca persoana si oricat l-as considera o calamitate pentru pompieri nu am cum sa nu fiu de acord cu el cand vorbeste despre pericolele deschiderii pietei sanatatii operatorilor privati, mai cu seama cand e vorba despre medicina de urgenta.

Asadar...
Nu il plac pe Arafat si il consider o calamitate pentru pompieri, cred ca a facut extrem de mult rau acestei arme mai mult decat onorabile, dar strict in privinta specifica a problemei deschiderii neconditionate a pietei de interventie in situatii de urgente medicale pentru firmele private are dreptate, ar fi o greseala grava pe care am plati-o intr-un fel de neinchipuit noi toti in cativa ani.

Daca ai o opinie contrara referitoare strict la subiectul asta, sunt mai mult decat nerabdator sa iti citesc argumentatia.

Inca ceva, ca poate intri rar aici sau nu citesti tot ce am scris, sau nu iti mai amintesti...

Pârvu Florin wrote ...

Luni ma voi intalni cu domnul colonel Radu, seful centrului operational din IGSU, timpul de lucru va fi primul subiect pe care il voi discuta cu dumnealui, dupa care atmosfera de desconsiderare a celor de la interventie, dupa care chestii legate de securitate si sanatate in munca.

Pârvu Florin wrote ...

Despre intalnirea propriu-zisa, pentru moment un gand scurt: sunt pesimist moderat.

Pur si simplu, liniuta in dreptul careia scrie: "Problemele subofiterilor de la interventie" e printre ultimele, daca nu cumva ultima pe lista cu lucruri de facut a conducerii IGSU.

Si sa nu va las in ceata cu ce va doare cel mai tare, revenirea la 24/72, domnul colonel Radu a refuzat constant sa imi raspunda cu "Da" sau "Nu" la intrebarea asta pusa repetat, dar sentimentul meu e ca nu isi doresc sa se intample asta si fac tot ce pot sa nu se intample asta.

Pârvu Florin wrote ...

In toata discutia au fost doua afirmatii ale mele la care domnul colonel a raspuns neechivoc, negand ambele afirmatii, si situatia asta e simptomatica pentru locul in care se domnia sa se pozitioneaza in toata povestea asta:

1. Resursa umana din IGSU e intinsa la limita.
N-a fost de acord cu afirmatia asta, si mi-a intrebat daca stiu ca sunt pompieri in IGSU care nu au participat in ultimul an la nicio interventie, si aici discutia a devenit interesanta si voi reveni intr-o postare viitoare asupra ei.

2. SMURD deturneaza o nepermis de mare parte, in contextul actual, din resursa umana a IGSU.
N-a fost de acord nici cu afirmatia asta, si iarasi voi reveni intr-o postare viitoare asupra acestei discutii.

Stunner wrote ...

Lipsurile privind echipamentul de protectie, dar si despre calitatea lui.

Situatia se cunoaste, se incearca rezolvarea ei.
Domnul colonel Radu m-a asigurat ca pompierii vor beneficia de costume de protectie adecvate.

flavius wrote ...

...domnul prim adjunct,Cristian Radu...
A.ti urmărit dacă rotația paramedicilor respecta ordinul?

Pârvu Florin wrote ...

Stiu ca dupa intalnirea cu domnul colonel Radu am promis sa continui sa va povestesc ce am discutat cu dumnealui despre SMURD, n-am facut-o fiindca am dorit sa nu tai toate puntile de comunicare si fiindca am sperat ca va intelege, in sfarsit, ca in IGSU sunt niste lucruri altfel decat ar trebui sa fie.

Nu s-a intamplat asta...

Pur si simplu nu le pasa, nu dau doi bani pe cei de la interventie, sunteti singuri, dureros de singuri, si nu va puteti baza decat pe voi insiva...

Oricum, chiar daca as povesti, nu v-as spune lucruri pe care sa nu le stiti.

O singura chestie, ii zic la un anume moment in timpul discutiei ca IGSU emite ordine pe care inspectorii sefi nu le respecta, cum ar fi cel care cere ca militarii de pe ambulantele SMURD sa se roteasca la un anumit interval de timp, si il intreb cum vede problema asta.

Dumnealui o scalda si se apuca sa imi spuna povesti cu felul in care, atunci cand ofiterii de la IGSU pleaca in teritoriu, le da ordine de serviciu care ii imputerniceste sa controleze orice subunitate de pe traseu, si imi spune ce au gasit pe unde au fost.
Eu reiau intrebarea, accentuand faptul ca un ordin al IGSU nu e respectat in teritoriu, imi raspunde cu jumatate de gura ca e responsabilitatea inspectorilor sefi, insist din noi, intrebandu-l ce a facut in situatia in care un ordin al IGSU nu e respectat de inspectorii sefi.

Raspunsul: o tacere de cateva secunde si apoi povesti care nu aveau nimic de-a face cu ce intrebasem eu...

[ Edited Sun Feb 16 2020, 04:12AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Krong (17 Feb 2020, 07:03)
flavius
Sun Feb 16 2020, 05:03PM
Registered Member #8839

Sunt sigur ca mulți din comanda IGSU citesc acest forum. O întrebare pt ei. Exista un regulament din 2014 de acordare a gradelor pt paramedici( gr 1,2,3,4). Dc nu se aplica? Exista în tara județe în care s.au făcut comisii de acordare a acestor grade?
Back to top
1 User said Thank to flavius for this Post :
 Krong (17 Feb 2020, 07:03)
AlxFireX
Thu Feb 20 2020, 11:48PM
Registered Member #10139

Probabil ca ar trebui sa aduca si ceva $ in plus acele grade dar stai linistit pt ca nu prea au cum sa le acorde datorita legii salarizarii...
Este o lege ce are multe hibe ,o lege in care un cdt echipaj ,sau un sef tura au relativ cam aceeasi remuneratie cu un servant (varste si vechime apropiate).
Si la fel se intampla la politie si jandarmi. Cel putin la politie s-a tot semnalizat acest aspect de catre sindicate dar fara rezultate. Chiar este absurd ca un gis ,deci cu n raspundere mai mare sa fie in aceeasi clasa de salarizare cu un servant(diferente infime). Nu vreau sa deschid o polemica aici ,dar mie imi este greu sa inteleg acest aspect care ar trebui remediat in viitor .
Oricum cea mai mare problema ramane acest program inceput acum 5 ani, program prin care unii colegi au ajuns la limitele fizice/psihice !

[ Edited Fri Feb 21 2020, 12:02AM ]
Back to top
superbase2014
Fri Feb 21 2020, 01:38PM
Registered Member #9970

Acum daca si observati multii colegi ies din sistem la pensie ..fug din sistem,si îi inteleg ..daca se continua asa din 2022..vor pleca cel putin..1000 de profesionisti care sau saturat sa fie cal...(murg) pe ambulante .Ambulante care ies la "situati de urgenta"..dar de fapt
pacentii nu sunt in pericol ei au durerii in burtica, hemorozii sau diaree ,si refuza transport la spital..Doar taxiul rosu sa mearga si sa faca reclama

[ Edited Fri Feb 21 2020, 07:53PM ]
Back to top
AlxFireX
Sat Feb 22 2020, 09:07AM
Registered Member #10139

Intr-adevar sunt cateva cazuri pe smurd de-a dreptul hilare(taiati pe la degete,constipati sau diaree,..etc) si asa cum au zis si tu , unii refuza transportul la spital. Probabil ca isi imagineaza ca smurdul le face miracole la domiciliu . Din ce am vazut la colegi, nu exagerez daca zic ca la un procent de 70% (poate chiar mai mare) nu era necesara ambulanta smurd ,lucru de altfel confirmat de colegi.

[ Edited Sat Feb 22 2020, 09:17AM ]
Back to top
superbase2014
Sat Feb 22 2020, 09:09PM
Registered Member #9970

Doctorul a facut bine... dar a scapat conceptul din mana sau mai bine zis a urmarit publicitate .Si de aici a inceput prigonirea "pompierii" sau ai oamenilor lenesi care stau si asteapa interventi
Dar sa mergi cu "murgul" dupa ceva betivi,constipati si dureri de dintii. nu se numesc interventi..Dar cum am zis murgul sa mearga pt reclama
Back to top
flavius
Sun Feb 23 2020, 11:03AM
Registered Member #8839

Mesaj pt cei din IGSU care citesc pe aici. Lipsa de personal actuala se datorează proastei managerizari din ultimii 10 ani. Va stoarceți creierii zilnic cum sa dați ordine care sa mai dreagă aceasta problema.Domnnule IS, ieșiți în fata și spuneți ca nu aveți personal suficient și nu va puteți duce misiunile la bun sfârșit. Aveți acest curaj. Veniți cu un program de rezolvare a acestei probleme pe termen scurt și mediu. Tot aud de angajări de sgp-isti, dar nu ii vad nicăieri, oricât m.as uita. Aud ca așteptati în fiecare an rectificări bugetare. Sa va spun ceva, aia pe care o așteptați încă nu s.a născut. Dacă crede.ti ca anu asta o sa primiți bani de 1000( nu 5000) oameni, va înșelați amarnic. Permanenta la domiciliu va tb plătită, conform unei decizii a CJUE, indiferent ca merg sau nu la servici.Timpul cât sunt la dispoziția angajatorului este considerat timp de lucru. Sa va dau un mic pont, cum sa reduceți presiunea de pe umerii celor care fac pe Smurd. Citiți un pic legile care privesc interventiile serv profesioniste și întrati un pic în dispecerate. O sa vedeți ca vor scădea cu minim 30% cazurile Smurd. Ma refer la cele de EPA. Succes!

[ Edited Sun Feb 23 2020, 11:06AM ]
Back to top
flavius
Sun Feb 23 2020, 01:11PM
Registered Member #8839

Ma uit peste poza cu bannerul "Cine.i salvează pe pompieri? ", ma dau un pic mai în spate și ma uit la sediul IGSU. Asa ar tb sa arate un sediu? Sunt sedii de inspectorate în tara care arata de 10x mai bine. Altele mai rău. Depinde de fiecare IS cum a dat din coate.Poate o sa îmi zice.ti ca nu contează imaginea, ci conținutul. Dar la ce conținut sa ma gândesc eu când vad eu asa un sediu? Chiar nu s.o găsit niște bani pt o poarta mai acătării și o lavabila pt fațada? Acelor oameni care întra zilnic în clădire, le place imaginea?

[ Edited Sun Feb 23 2020, 01:12PM ]
Back to top
superbase2014
Sun Feb 23 2020, 05:52PM
Registered Member #9970

Daca va intrebati cine îi va salva pe pompieri spun eu cu sinceritate ca nimeni
Dar azi doresc sa scriu de smurd poate citi si mama si tatal smurd
Ce este smurd=o entitate fara personalitate juridic (adic cineva care nu raspunde de nimic)
Smurd=90% militari si 10%civili
Militari care asculta ordine si civili asistentii medicali si medici care timpul liber vin sa faca garzi pt bani.Asa cum medicii din oradea merg in UK sa faca garzi pe bani .O garda la smurd e bani si nu putini
Acum cu astia 90% e simplu .e banii mai putini si cum asculta ordine ..nu conteaza ce fac ,dar fac bine adica reclama smurd
Eu zic ca militari sunt bajocoriti din cauza asta ies devreme din sistem. Dar ori ce buboi se sparge si asta se va termina mai repede sau mai trziu .Pentru cei de la un nivel cu aer pur respitat va spun ceva
" oameni te ridica dar te si ingroapa "
Si tatal stie cel mai bine ca in randul militarilor mai are sustinere de 1%
Doamne ajuta sa il vedem langa noi sa munceasca

[ Edited Sun Feb 23 2020, 06:04PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF