Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Wed Sep 26 2012, 10:18PM
arcan
Registered Member #566

O imagine face cat 1000 de cuvinte:

Back to top
nadgob
Sat Sep 29 2012, 12:23PM
Registered Member #733

alternativa
Back to top
J.A.B.C.
Mon Oct 01 2012, 02:12PM
Registered Member #2445

Exista cadru legal ce-mi permite sa execut miniunile de O.P. cu cainele meu personal si nu cu cel de la Inspectorat ?

Back to top
Klaus
Mon Oct 01 2012, 02:25PM
Registered Member #3279

J.A.B.C. wrote ...
Exista cadru legal ce-mi permite sa execut miniunile de O.P. cu cainele meu personal si nu cu cel de la Inspectorat ?

Maine o sa vii la serviciu cu sotia si copii sa te ajute, poimaine cu rudele, raspoimaine cu prietenii
Inteleg (si chiar este indicat) sa vii cu un top de hartie, cu o lopata, cu un mop, dar sa nu exageram.
Back to top
Boribum
Mon Oct 01 2012, 06:19PM
boribum
Registered Member #2395

Klaus wrote ...

Inteleg (si chiar este indicat) sa vii cu un top de hartie, cu o lopata, cu un mop, dar sa nu exageram.

De ce se poate veni cu un mop,si cu un mops nu ?

@JABC :cu ce ti-a gresit câinele ala de vrei sa-l angajezi si pe el ?

Back to top
Ghost_dog
Mon Oct 01 2012, 11:13PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

J.A.B.C. wrote ...

Nu prea , pentru ca misiunea efectuata este inregistrata si daca folosesti cainele de la inspectorat mai mult ca sigur este trecut pe planul de actiune . Cred ca in cazul in care ai un caine superior ( cu toata ca este cam greu de crezut) o poti face pe barba ta . Faci misiuni ca si un cadru MAI cu un caine care este inregistrat tot pe MAI . Asa nimeni nu te opreste sa folosesti masina particulara in misiuni dar nu cred ca da bine ...
Back to top
Boribum
Tue Oct 02 2012, 01:56AM
boribum
Registered Member #2395

Ciudat. Nu exista niste asigurari si cerinte de conformitate ale materialului folosit? Cum sa faci serviciu cu masina proprie? Cu câinele propriu ? Cu arma proprie ? Cu catuse proprii ?

Stiu ca sunt niste probleme mari cu toate accesoriile astea,dar tare as vrea (de fapt n-as vrea) sa vad pozitia ministerului când un nene presupus infractor va fi lovit de o masina particulara a unui functionar MAI (în misiune,el) muscat de un câine neînregistrat,împuscat cu un pistol de tir sportiv si strangulat cu niste Perfecta de plastic.
Back to top
Ghost_dog
Tue Oct 02 2012, 02:04AM
Registered Member #1370

Era retorica ( mai mult ) afirmatia legata de masina personala ,mai ales la Jandarmerie , cred ca la partea canina daca detii un caine ceva mai bun decat cel de "serviciu" in unele cazuri ( gen urma ) iti poti pune intrebarea daca se merita sa folosesti cainele tau , care cu siguranta stii ca este mai bun , dar in genere dupa ce discuti cu niste posesori de trese mai subtiri .
Din pacate Boribum materialul canin ce se ofera , in special la Jandarmerie , cam lasa de dorit si cand te trezesti dupa munca depusa cursuri samd ca nu este chiar cainele pe care te poti baza in misiuni incepi sa cauti alternative si daca schimbarea lui este mai greoaie preferi un substituient . Cu toate ca nu este chiar indicat si nu prea da bine la rapoartele ce urmeaza sa fie completate ulterior .
Acum ceva ani cand se facea recunoasterea doar prin tatuaj mai mergea dar acum cand micro-cipul este baza sansele sunt aproape nule pentru o inlocuire "privata".
Back to top
Boribum
Tue Oct 02 2012, 02:35AM
boribum
Registered Member #2395

Cam asta stiam si eu,de unde si mirarea.
Back to top
J.A.B.C.
Tue Oct 02 2012, 05:59PM
Registered Member #2445

Ghost_dog wrote ...

Era retorica ( mai mult ) afirmatia legata de masina personala ,mai ales la Jandarmerie , cred ca la partea canina daca detii un caine ceva mai bun decat cel de "serviciu" in unele cazuri ( gen urma ) iti poti pune intrebarea daca se merita sa folosesti cainele tau , care cu siguranta stii ca este mai bun , dar in genere dupa ce discuti cu niste posesori de trese mai subtiri .
Din pacate Boribum materialul canin ce se ofera , in special la Jandarmerie , cam lasa de dorit si cand te trezesti dupa munca depusa cursuri samd ca nu este chiar cainele pe care te poti baza in misiuni incepi sa cauti alternative si daca schimbarea lui este mai greoaie preferi un substituient . Cu toate ca nu este chiar indicat si nu prea da bine la rapoartele ce urmeaza sa fie completate ulterior .
Acum ceva ani cand se facea recunoasterea doar prin tatuaj mai mergea dar acum cand micro-cipul este baza sansele sunt aproape nule pentru o inlocuire "privata".

In planul de actiune figureaza cainele de serviciu ce-l am de la Inspectorat dar ... este frumos mai latra uneori si .. atat ! Daca il am trecut in planul de actiune si-l iau pe al meu ? ? ?
Aici ma refeream strict la caine si nu la .. masina femeie sau copil !
Topul de hartie oricum mi-l cumpar el .
Back to top
Klaus
Tue Oct 02 2012, 06:15PM
Registered Member #3279

J.A.B.C. wrote ...
In planul de actiune figureaza cainele de serviciu ce-l am de la Inspectorat dar ... este frumos mai latra uneori si .. atat ! Daca il am trecut in planul de actiune si-l iau pe al meu ? ? ?

Este suficient sa fie frumos si sa mai latre din cand in cand, nu stie adversarul ca in rest e bâtă (câinele). Acuma vorbind serios, daca MAI/IGJR asta iti da, cu el iti faci treaba. Ce te faci daca in patrulare cu cel personal aveti un eveniment lasat cu muscaturi (de caine ), artera femurala sectionata, deces prin cadere si lovire cu capul de bordura su alte scenarii apocaliptice? In caz de cercetare penala la reconstituire cum justifici folosirea cainelui personal, in timp ce ala de serviciu este tinut pe banii statului in padoc la confort I, cu room service?
Apropo, mai acum ceva vreme din descrierea nu stiu carui ofiter de pe la Giurgiu cam tot asta rezulta: (este frumos si) mai latra din cand in cand, ca altceva nu stie

J.A.B.C. wrote ...
Topul de hartie oricum mi-l cumpar el .

Cine, cainele???

Edit: nu ma indoiesc ca @J.A.B.C. va privi cu detasare postarea mea, si nu ca un eventual atac la persoana.

[ Edited Tue Oct 02 2012, 06:30PM ]
Back to top
J.A.B.C.
Tue Oct 02 2012, 07:15PM
Registered Member #2445

Klaus am caine totus ... nu ?!?!?
Back to top
Ghost_dog
Tue Oct 02 2012, 11:47PM
Registered Member #1370

J.A.B.C. wrote ...

Klaus am caine totus ... nu ?!?!?

Nimeni nu zice ca nu ai dreptate dar iti asumi o responsabilitate foarte mare . Daca tu crezi ca ai cainele mai bun fa hartiile si doneaza-l catre "institutie" si ai inchis balciul . Aluzia la masina era mai mult spre gluma desigur
Back to top
David
Wed Oct 03 2012, 11:02PM
Registered Member #41

Panait wrote ...

Am citit si Legea Jandarmeriei si vreau sa-ti pun si eu o intrebare: arata-mi mie un art. in care este stipulat acest drept al jandarmilor de a face perchezitii sau care ar face referire sau ar cuprinde si acest drept.

art. 19 alin. 3 din Legea nr. 550/2004
Back to top
David
Wed Oct 03 2012, 11:16PM
Registered Member #41

apkah wrote ...

Cagula pe care o folositi cu voiosie.NU exista in legea voastra vreun articol care va autorizeaza sa o folositi.Abia de un an s-a introdus expres in lege folosirea cagulei pentru , atentie,, doar BSIJ.

Imi puteti detalia, va rog? Sunt interesat de subiect.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF