Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Thu Dec 05 2013, 06:15PM
Registered Member #3279

@Boribum - in Regulamentul pentru compunerea si portul uniformelor militare aprobat cu Ordinul nr. 262/2007 nu retin sa apara asa uniforma. De asemenea, in Partea a III-a a Regulamentului mentionat LINK , in care se face descrierea uniformelor efectivelor de jandarmi, gradele sunt purtate pe epoleti, pe umar, si nu atasate pe piept, iar despre ecusoane se pomeneste in Capitolul V, Semnele distinctive gradelor, fara a preciza pe care maneca este aplicat ecusonul (specific armei) descris la litera E. a). spre deosebire de pompieri, la care la descrierea uniformei se prevede ca ecusonul este cusut pe maneca stanga la 4-6 cm de cusatura umarului - lit. F. a) din Capitolul V Semnele distinctive gradelor din Partea a II-a Descrierea uniformelor efectivelor din IGSU, acelasi Regulament.
Cat despre portul semnului cu steagul... depinde de dispozitie, vad ca acelasi jandarm nemtean il poarta ba pe stanga, ba pe dreapta. Nu reusesc sa maresc suficient imaginea din prima poza, sa vad daca nu cumva este in oglinda, depinde cum este scris pe ecuson JANDARMERIA

.
iar succesiunea culorilor depinde de inspiratie, cu tricolorul ba pe maneca dinspre ecusonul cu Romania, ba pe maneca dinspre nume, ba incepand cu rosu din stanga, ba cu albastru

.
In rest, ... traiasca ochelarii purtati in curte la Ochiuri, sunt macho

Back to top
ALM
Thu Dec 05 2013, 07:21PM
Registered Member #2039

Legea spune că albastrul drapelului trebuie să fie lângă lance (băţ, bâtă, suliţă etc). Cred că problema apare atunci când jandarmii trebuie să se hotărască unde au băţul, în faţă sau în spate ... :">
Back to top
Boribum
Thu Dec 05 2013, 07:29PM
boribum
Registered Member #2395

ALM wrote ...

Legea spune că albastrul drapelului trebuie să fie lângă lance (băţ, bâtă, suliţă etc).

Exact,iar catargu' e-n stânga,si stânga e-n stânga mereu si peste tot,din Kazahstan pâna în Australia si retur. Portul asta "în oglinda" e aiuristic. Nu ca ei n-ar fi,dar pe mine m-a uimit adaptarea folclorica mai mult decât aerul ala perfect ridicol cu ochelari si palarii.
Militarii lu' peste prajit.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 msimula (06 Dec 2013, 18:39)
Boribum
Thu Dec 05 2013, 07:35PM
boribum
Registered Member #2395

Klaus wrote ...

@Boribum - in Regulamentul pentru compunerea si portul uniformelor militare aprobat cu Ordinul nr. 262/2007 nu retin sa apara asa uniforma. De asemenea, in Partea a III-a a Regulamentului mentionat

Probabil ca e stricat regulamentul,nu ia în considerare echiparea de lupta a bravilor astia care rupeau tonomatele de racoritoare si faceau insolatie daca ieseau un pic pe-afara.
Daaar...pe Maria si Lenuta le impresioneaza,ei sunt potentiali eroi,si daca-l întrebi pe vreun baietan d-asta cum e treaba cu însemnele nationale (pe care daca tot nu le poate apara,macar sa le respecte)poate da si-un baston în cap.
Back to top
spk
Thu Dec 05 2013, 07:57PM
primum non nocere

Registered Member #537

Catargul, sau sula (depinde de preferințe) se pune întotdeauna înainte (cică înainte era mai bine), deci daca drapelul se găsește pe umărul drept, acesta va fi în oglindă, care este.

Nu are rost să menționez că acele poze sunt cu uniforma folosită de efectivele JRo în Afganistan și că acolo fiind teatru de operațiuni cu participare internațională, trebuie respectate niște reguli heraldice internațional acceptate ca să ne înțelegem (recunoaștem) între noi.

PS: Pozele nu sunt în ochiuri sau urechiuri ci în Băneasa însăși.

Vă mulțumesc pentru atenție.

Back to top
1 User said Thank to spk for this Post :
 ALM (05 Dec 2013, 20:31)
Boribum
Thu Dec 05 2013, 08:51PM
boribum
Registered Member #2395

Omul cât traieste-nvata : e prima oara când aud (si vad) un însemn national pus de-n-doaselea "pentru a ne întelege între noi". Nu stiu pe unde si-a plimbat dl. Sparks uniforma de a reusit sa-i impresioneze pe decidentii din Jandarmerie. Stiu însa ca un însemn national (italian,britanic,australian,francez,ce mai era p-acolo) era binevenit când era asa cum îl sti(a)m noi.

Am uitat însa ca dl. american e Steaua Nordului.Totul e sa nu fie nevoie sa-i gasesti grupa sanguina printre Molon-i Labé si alte Taliban hunter dispusi peste tot,mai ales acolo unde nu au ce cauta.
Back to top
 msimula (06 Dec 2013, 18:40)
Boribum
Thu Dec 05 2013, 08:55PM
boribum
Registered Member #2395

spk wrote ...

Catargul, sau sula (depinde de preferințe) se pune întotdeauna înainte (cică înainte era mai bine), deci daca drapelul se găsește pe umărul drept, acesta va fi în oglindă, care este.

Da,se pune înainte,iar drapelul se citeste de la stânga la dreapta. Worldwide...dar cine e worldwide asta,sa se puna-n calea inventicii noastre ?

Edit : noroc ca drapelul românesc nu are stema,ca-l redesenam,ca sa fie "în oglinda". Sau întorceam stema pe dos ? Mister... .

[ Edited Thu Dec 05 2013, 08:57PM ]
Back to top
spk
Thu Dec 05 2013, 09:08PM
primum non nocere

Registered Member #537

Un american mi-a explicat de ce are drapelul invers (observase că mă uitam ciudat la el) Ei sunt bravi soldați care nu bat niciodată în retragere și îs mereu cu drapelul în frunte. Datorită vitezei cu care se deplasează înainte, draperia le flutură înapoi, deci indiferent de umăr, li se fâlfâie cu sula-n față.

PS: Și mie mi se pare o prostie, dar asta e explicația lor.

[ Edited Thu Dec 05 2013, 09:08PM ]
Back to top
2 User said Thank to spk for this Post :
 Boribum (05 Dec 2013, 21:10) , msimula (06 Dec 2013, 18:41)
Boribum
Thu Dec 05 2013, 09:16PM
boribum
Registered Member #2395

Banuiesc ca nu în "Bamboo" a avut loc discutia (adica americanu' nu era beat,si nici tu)si pâna la urma urmei nici nu conteaza cum se îmbraca ei (deja însemnul national se poarta pe stânga,la 99% din militarii care îl poarta). La Italieni scrie ITALIA (de la stânga la drapata,fireste) si dedesubt e tricolorul : verde,alb,rosu. La francezi,fix la fel. La nemti e simplu de întors,fiind dungi longitudinale. Australienii fac si ei ca italienii si francezii...pâna si ANA fac asa cum e normal (poza gasita rapid pe net).

Explicatia "asa e la americani,asa facem si eu" e acceptabila. Chiar daca la unii e imitatie,iar explicatia celorlalti (aia cu viteza fugii ) merge la nivel de corporal dar nu mai departe. Dar...e o explicatie.

Edit : chiar nu mi-ar fi trecut prin minte explicatia americanului. Analogia româneasca însa "bate" imaginatia US ! Pe cale de consecinta,românul e exact ca americanul. Buna treaba !

[ Edited Thu Dec 05 2013, 09:20PM ]
Back to top
djebel
Thu Dec 05 2013, 10:04PM
Registered Member #3603

Interesanta explicatia cu retragerea. Daaaar, shit it's happening! In caz ca are loc precedentul, ce fac? Isi intorc ariciul ca sa fie cu lancea/catargul/batul/sula-n spate?
Din ceea ce stiu, heraldica are niste reguli stricte si nu prea poti sa le schimbi in functie de viteza de inaintare sau dupa cum bate vantul.
Back to top
ALM
Thu Dec 05 2013, 10:14PM
Registered Member #2039

offtopic
Era un banc cu Bulă, care întreba ce e aia "fargelet"? La un moment dat, cineva cere amănunte şi Bulă le serveşte: când merg spre Primărie, e o firmă pe care scrie "Telegraf"; când mă întorc, este altă firmă pe care scrie "fargelet" ...
Aşa o fi şi cu steagu', poate depinde de sensul deplasării, de direcţia vântului ...
Back to top
bufnita006
Fri Dec 06 2013, 01:26PM
bufnita006
Registered Member #3500

EXCLUSIV EVZ. Jandarmul inculpat către martorii din dosar: “M-ai vândut Iudă!”. Declarație în dosar: "Mi-e frică să intru în serviciu cu el, să nu scoată pistolul și să tragă în noi"

Căptanul de jandarmi Liviu Rusu și-a terorizat colegii din Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba Iulia, încercând să obstrucționeze ancheta Justiției. În tot acest timp, el a fost protejat chiar de către cel care a fost până anul trecut șeful Inspectoratului Județean al Jandarmeriei, colonelul Herța Onac. Amenințări transmise prin copilul unui martor. De frică, familia a refuzat să depună plângere

Una dintre anchetele EVZ pe care am publicat-o în vara acestui an este confirmată de investigația procurorilor militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Ba, mai mult decât atât, cei doi protagoniști ai investigației jurnalistice, coloenlul Herța Onac – fost șef al Inspectoratului Jandarmeriei Alba Iulia, și căptanul Liviu Valentin Rusu, au fost reținuți miercuri de către procurorii DNA și duși astăzi în fața magistraților militari cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zil
DEZVĂLUIRILE EVZ SE CONFIRMĂ.Fostul comandant al Jandarmeriei Alba şi un căpitan de jandarmi, reţinuţi de DNA. Fosta amantă a unui ofiţer a reclamat un şantaj sexual - Justiţie

Cazul este deosebit de important, nu doar prin calitatea persoanelor acuzate, dar și prin gravitatea faptelor comise de către oameni care, cel puțin teoretic, sunt plătiți să vegheze la respectarea legii și nu să o încalce și chiar să ascundă fapte reprobabile care le-au fost aduse la cunoștință. Este un caz important și pentru modalitatea prin care s-a încercat obstrucționarea justiției, fiind folosite metode de amenințare și șantaj, distrugerea anchetei procurorilor prin declarații mincinoase la notariat.
Scandal la Jandarmeria Alba Iulia. Fostul şef al şantajistului a trimis-o pe amantă la \"Trădaţi în dragoste\"
Martori, amenințați să nu spună adevărul
Evenimentul zilei vă prezintă o parte din acțiunile, aproape fără precedent, întreprinse de jandarmul Liviu Valentin Rusu, începând încă din anul 2009, pentru a zădărnici aflarea adevărului. Un caz exemplificativ este cel al subordonatului său de la Jandarmerie, C. B., care a fost amenințat din cauza declarațiilor pe care le-a dat în fața procurorilor DNA.
Atât înainte de audierile la parchet, cât și după aceea, C.B. a fost contactat, în mod repetat, de Liviu Rusu care îl tot întreba despre audierea lui. Martorul a declarat anchetatorilor că după ce i-a relatat lui Rusu problemele în legătură cu care fusese audiat, acesta l-a amenințat spunându-i că știe el că de fapt procurorii vor să-l aresteze. ”…M-a întrebat dacă mi-au mai dat drumul de acolo și dacă nu m-au legat, continuând să aducă injurii organelor de cercetare, injurii pe care nu pot să le reproduc”, a povestit jandarmul terorizat. Amenințările la adresa lui au continuat și în ziua următoare: "În prima zi, după ce am revenit din concediu şi m-am prezentat la unitate, m-am întâlnit cu ofiţerul Rusu Liviu Valentin, când mă echipam şi m-a întrebat pe un ton agresiv că ,,ce am declarat în faţa organelor de cercetare’’, ameninţându-mă că ,,o să-mi arate el mie’’ că eu nu deţin nici o probă la ceea ce am declarat în faţa organelor de la Direcţia Naţională Anticorupţie şi că o să văd eu că o să depună o plângere împotriva soţiei mele, care este grefieră şi că la prelungirea mandatului de grefier şef, ar fi dat 6.000 de euro şi că o să ,,mă facă’’ şi pe mine şi pe ea pentru ceea ce am declarat despre el", a povestit martorul anchetatorilor DNA.
Şantajul dintre doi amanţi a dezvăluit o reţea uriaşă de acte false în Jandarmeria Română
Îi amenința cu înscenări
La aceste amenințări au existat și martori. Un alt jandarm, G.D., a declarat: ”…Am auzit când îl amenința pe B.C. din cauza faptului că a dat declarație în fața procurorului militar ……..”. Martorul G.D. a explicat că Liviu Rusul îl amenința pe C.B. că o să sesizeze organele judiciare despre faptul că soția sa care este grefieră ar fi dat mită 6.000 de euro ca să-și păstreze funcția, situație care nu era însă adevărată. Acest martor a precizat că inculpatul a exercitat practic ”…amenințări, presiuni, asupra martorului C.B. numai pentru faptul că și-ar fi permis să dea declarație în fața procurorului militar”.
"Mi-e frică să intru în serviciu cu el, să nu scoată pistolul și să tragă în noi"
Martorul C.B. afirmă următoarele: "Atitudinea şi comportamentul incontrolabil al ofiţerului Rusu Liviu Valentin în ultima perioadă de timp m-au determinat atât pe mine, cât şi pe toţi colegii din grupă să avem serioase îndoieli cu privire la starea psihică a sa, şi eu, personal, am început să-mi fac probleme şi griji din cauza acestuia. În urma ameninţărilor din ultima vreme ce au avut loc, din partea căpitanului Rusu Liviu Valentin îmi este teamă când intru în serviciu cu acesta şi are în dotare armamentul să nu facă vreun gest necugetat, adică să scoată pistolul şi să tragă în noi", a declarat martorul în timpul anchetei procurorilor DNA.
Amenințări în sediul Jandarmeriei
Din declarația martorului D. G. E. rezultă că inculpatul Liviu Valentin Rusu a exercitat, în mod repetat, amenințări și presiuni asupra subordonaților săi care urmau să dea sau care dăduseră declarații de martori în fața procurorului. ”După chemarea unor cadre militare din instituție la D.N.A., pentru a da declarații în cauză, în data de 02.10.2013 cpt. Rusu Liviu Valentin s-a prezentat în unitate (acesta fiind în concediu de odihnă), a venit la mine la birou și a afirmat că s-a întâlnit cu cei care au fost audiați în datele de 01.10.2013 și 02.10.2013 și că i-ar fi întrebat ce au declarat în fața organelor de anchetă de la DNA, manifestându-și nemulțumirea față de aceste audieri și amenințând că toți aceia care au dat și dau declarații în legătură cu el, vor avea de-a face cu el…..”.
Pentru că a fost turnat, căptanul Rusu a dat iama în liceul unde învață fiul martorului
Un alt martor audiat în dosarul penal de la DNA, S.A., și familia lui au fost terorizați de căpitanul de jandarmi Liviu Rusu Valentin. Martorul SA a fost audiat în data de 12 noiembrie a.c. și declarația lui a fost edificatoare pentru mai multe încălcări ale legii penale de către căpitanul Rusu.
După ce a aflat despre declarația acestui mator, o săptămână mai târziu, (în data de 18 noiembrie 2013), fix la orele prânzului, căpitanul Rusu s-a dus la liceul unde învață fiul minor al martorului S.A.. Acolo, Rusu l-a amenințat spunându-i să-i transmită tatălui său că dacă mai dă declarații în defavoarea lui ”o s-o pățească”.
"Familia martorului a fost extrem de speriată de gestul inculpatului, care este recunoscut ca extrem de agresiv și capabil de orice", se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă.
Familia a fost atât de înfricoșată, încât nici măcar nu a reclamat această infracțiune. Informația a fost adusă la cunoștința anchetatorilor, în data de 21 noiembrie a.c., de către un alt martor C.G. care purtase în acest sens o discuție cu tatăl copilului amenințat. În aceeași zi, doi ofițeri de poliție judiciară l-au contactat pe tatăl liceanului pentru a fi audiat în legătură cu acest aspect, ofițerii încercând să-l audieze și pe minorul amenințat, ca și pe ceilalți membrii ai familiei. "Aceștia au refuzat să mai dea declarații de teamă, situație ce le-a fost adusă la cunoștință de martorul S.A., care nici el nu a vrut să declare în scris situația expusă mai sus, cei doi ofițeri de poliție judiciară întocmind un proces verbal cu rezultatul discuției avute cu martorul, proces verbal ce se află depus la dosarul cauzei.
Pe masa magistratilor militari sunt 35 de volume, toate aparținând acestui dosar.

LINK
Back to top
Boribum
Fri Dec 06 2013, 01:44PM
boribum
Registered Member #2395

bufnita006 wrote ...

Şantajul dintre doi amanţi a dezvăluit o reţea uriaşă de acte false în Jandarmeria Română

Pâna la amantlîcuri si credite bancare,sunt gramezile alea de CV-uri de absolventi ai scolii de Politie si Jandarmerie din anii '80.
Back to top
 bufnita006 (07 Dec 2013, 06:01)
Boribum
Fri Dec 06 2013, 01:56PM
boribum
Registered Member #2395

spk wrote ...

Un american mi-a explicat de ce are drapelul invers (observase că mă uitam ciudat la el) Ei sunt bravi soldați care nu bat niciodată în retragere și îs mereu cu drapelul în frunte. Datorită vitezei cu care se deplasează înainte, draperia le flutură înapoi, deci indiferent de umăr, li se fâlfâie cu sula-n față.

M-a macinat tare mult problema(sunt foarte ocupat zilele astea) : se contrazice singur,americanul (nu cel întâlnit,ci designer-ul lor). Tocmai faptul ca au mereu drapelul în fata sugereaza ca directia deplasarii e indiferenta : atât în avansare cât si în retragere,ei fug. Adica retragerea e imaginabila,si chiar steagu-ntors pe dos le-o indica.

Când au atâtea lucruri bune de copiat (americanii) fix tâmpenia asta s-a gasit heraldu' românesc s-o faca. Drept e ca Jandarmeria Americana e un model demn de luat în consideratie.
Back to top
 spk (06 Dec 2013, 19:54)
msimula
Fri Dec 06 2013, 06:43PM
Registered Member #2287

Se pare ca pana la urma totul este "de gustibus". In armata nu exista asa ceva.

[ Edited Fri Dec 06 2013, 06:44PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF