Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Terentius
Wed Aug 15 2018, 08:22AM
Terentius
Registered Member #2186

Deci domnu' Cucoş e la a doua tură de interimat în fruntea JRo. Aduceţi-vă aminte ce spuneam acum vreo doi ani despre interimaturi care sfidează bunul simţ, oamenii pesedeului care vor fi numiţi după câştigarea alegerilor, Garcea aia nepoata lui Ecaterina Teodoroiu care a mai primit o stea de chestor/general, în timp ce colonei din MAp, comandanţii unor brigăzi de luptă, aşteptau de un an şi ceva ca Ficusu' să le semneze ordinele de avansare.
Ştie cineva, DACĂ chiar au fost şi, dacă da, CÂND când au fost trimise la CSAŢ documentele privind numirea lui nenea ăsta?
Back to top
2 User said Thank to Terentius for this Post :
 Costica J (15 Aug 2018, 19:25) , Boribum (16 Aug 2018, 13:23)
Terentius
Wed Aug 15 2018, 08:51AM
Terentius
Registered Member #2186

Iar despre apelul păşunist - lacrimogen lansat în aceeaşi conferinţă de presă "Dragi români, suntem în anul Centenar, suntem în anul Unirii. Haideţi să ne aşezăm la calm, moderaţie.", îmi aduce aminte de episodul "Hood in the Boyz" din "Married with Children" (preferatul meu ), detalii aici LINK, de la minutul 1.00.
Back to top
djebel
Wed Aug 15 2018, 09:25AM
Registered Member #3603

@Boribum, DIPI/SIPI/UPI/cum naiba s-o mai numi acum nu se mai ocupă cu culegerea de informații rămânând doar cu componenta protecție internă, dar în cadrul Jandarmeriei există un compartiment/birou numit Cercetare care face lucrul ăsta strict pe linia ei de muncă (ultrași de exemplu) . Mă gândesc că BSIJ-ul are treabă cu menținerea&restabilirea OP, cel puțin prin prisma atribuțiilor celor de la B2. Părerea mea.
Back to top
spk
Wed Aug 15 2018, 11:26AM
primum non nocere

Registered Member #537

In sfarsit un punct de vedere, ca pe “avocatii poporului” i-am tot auzit
LINK
Back to top
Boribum
Wed Aug 15 2018, 03:29PM
boribum
Registered Member #2395

„I-am tot auzit” adică sa mai tacă dracu' din gura. Uite ce zice șefu, asta e punctu' de vedere. Bine.

Domnul șef pare a fi foarte tehnic, dârz la gaze și rezistent la suplicii (asta e meseria,na, si pentru asta e platit).
Bun, domnii si doamnele de la B.S.I.J au fost calmi, tehnici, profesioniști. Ăilalți, dobitocii aia cu reacții venite din vintre, de unde naiba erau (ca de jandarmi, erau jandarmi) ? Nu poate B.S.I.J-ul sa facă o gaura în gardu' unității, sa se uite și boii aia la specialiști, sa învețe ?
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Costica J (15 Aug 2018, 19:28)
truepride
Wed Aug 15 2018, 05:00PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Ca de la unu care se mai pricepe la justitie militara, la ora 02 A.M in data de 11 v-am spus ca parchetul militar se autsesizeaza iar a doua zi am spus ca procurorul militar nu gireaza astfel de actiuni precum "supravegherea" dispozitivelor de jandarmi:
Le dau un sfat jandarmilor: Opriti-va din comunicat! Va rog opriti-va.Opriti-va cu aparitiile la TV si opriti-va in a discuta aspecte in public ce tin de ancheta!Inteleg tactica de comunicare dar in acest moment doar va infundati mai mult.
Indraznesc sa o sa fac si a treia afirmatie - cercetarea se va extinde la mult mai multe infractiuni, de acolo declinarea catre sectia PM din PG.

[ Edited Wed Aug 15 2018, 06:24PM ]
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Costica J (15 Aug 2018, 19:28)
Boribum
Wed Aug 15 2018, 07:21PM
boribum
Registered Member #2395

Drept e că bătaia le reușește mai bine decât explicațiile.

În loc să ne așezăm la calm, să ne sfătuim c-o icoană, doo...
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Costica J (15 Aug 2018, 19:30)
spk
Wed Aug 15 2018, 08:38PM
primum non nocere

Registered Member #537

Boribum wrote ...

Ăilalți, dobitocii aia cu reacții venite din vintre, de unde naiba erau (ca de jandarmi, erau jandarmi) ? Nu poate B.S.I.J-ul sa facă o gaura în gardu' unității, sa se uite și boii aia la specialiști, sa învețe ?

Craiova, Constanta, Ploiesti... nu sunt unitati care au de a face cu proteste prea des... nu e scuza e cauza.
Back to top
1 User said Thank to spk for this Post :
 Costica J (16 Aug 2018, 17:04)
Terentius
Wed Aug 15 2018, 08:58PM
Terentius
Registered Member #2186

Terentius wrote ...

.........Aduceţi-vă aminte ce spuneam acum vreo doi ani despre interimaturi care sfidează bunul simţ, oamenii pesedeului care vor fi numiţi după câştigarea alegerilor.........., Bla Bla Bla

Alin Ionescu - România Interimară. De Ce Sunt Atât De Mulți Șefi Care Depind Doar De Voința Liderilor PSD / Directorul Penitenciarelor Este La A Treia Împuternicire, Deși Legea Spune Clar Că Doar Două Sunt Permise
Cazul fostului șef interimar al Jandarmeriei, colonelul Sebastian Cucoș, readuce în prim-plan problema șefilor cu delegare/împuterniciți din instituțiile statului, mai cu seamă din cele de forță. Posturile acestora stau la discreția mai-marilor lor politici, care le pot semna sau nu definitivarea pe post. De altfel, chiar noul șef al Jandarmeriei, Ionuț Sindile, este tot interimar.
Cucoș a stat vreme de un an împuternicit la șefia Jandarmeriei. Definitivarea lui pe post a fost respinsă ieri de CSAT, adică de președinte, pentru că Cucoș este vizat de dosarul penal deschis la Parchetul militar după violențele Jandarmeriei împotriva manifestanților pașnici de la mitingul Diasporei. Întrucât legea prevede că șeful Jandarmeriei nu poate fi împuternicit pe funcția de conducere mai mult de 1 an și fiind respins de președinte, Cucoș a fost nevoit să părăsească postul. Locul lui a fost luat de teleormăneanul Ionuț Sindile, prim-adjunctul lui Cucoș, aflat la comanda operativă a mitingului tensionat din 20 iunie.
”Sunt ținuți interimari pentru că pot fi controlați mai ușor. Rezultatul este un sistem penitenciar complet vasalizat politic”, a declarat pentru G4media.ro liderul sindicatului din penitenciare, Sorin Dumitrașcu, referindu-se la comandanții interimari de penitenciare și la șeful Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisarul-șef, Marian Dobrică. Federația sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor condusă de Sorin Dumitrașcu a făcut chiar plângere penală la Parchet împotriva șefului interimar al Penitenciarelor, Marian Dobrică, pentru uzurpare de calități oficiale (sursa).
Din 8 mai 2018, Dobrică se află la a treia împuternicire de 6 luni la șefia ANP, deși legea spune clar că ofițerii cu funcții de conducere nu pot avea mai mult de două împuterniciri de câte 6 luni.
Ce spune legea. Astfel, articolul 55 alineatul 3 din legea 293/2004 privind statutul funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare spune: ”Ofițerii pot fi împuterniciți în funcții de conducere în unitatea în care sunt încadrați sau în care au fost detașați, împuternicirea pe funcție se poate face pentru o perioadă de maximum 6 (șase) luni și se poate prelungi, cu acordul scris al acestora, potrivit competențelor, cu încă 6 (șase) luni.”
”Ministrul justiției Tudorel Toader a blocat concursurile pentru directori de penitenciare de când se află în funcție, unele dintre acestea anunțate încă de la finalul anului 2016 și nefinalizate, și-a dispus împuternicirea chiar și peste limita legală de 1 an a unor directori, inclusiv a directorului general al penitenciarelor, comisarul șef Marian Dobrică”, a arătat sindicalistul Sorin Dumitrașcu.
Deranjat de interimatele din parchete, indiferent la interimatele din penitenciare. Deși comandanții interimari de penitenciare se află în parohia ministrului Justiției, Tudorel Toader nu pare deranjat de această situație așa cum a fost în cazul șefilor interimari din parchete. La începutul lunii, Toader a deschis discuția privind șefii interimari din DNA și apoi a convenit cu procurorul general Augustin Lazăr, șeful DIICOT, Felix Bănilă și șefa interimară a DNA, Anca Jurma, să înceteze practica numirii cu delegare în funcții de conducere sau de execuție a procurorilor (sursa).
Cum explică Tudorel Toader. Într-o stenogramă a unei discuții din 8 august cu sindicaliștii din penitenciare, dată publicității de Sorin Dumitrașcu, ministrul Justiției a explicat situația interimatelor mai lungi de un an, deși legea prevede clar că doar 1 an este permis.
”Tudorel Toader: Ei au dat o interpretare, au zis așa: legea zice șase luni și încă șase luni, dar nu spune cât. Și atunci șase luni, șase luni, se face o zi pauză și iar șase luni cu șase luni.
Gheorghe Bran: Asta-i practica.
Sorin Dumitrașcu: Asta noi am criticat-o de o mie de ori. Dacă vă uitați în toată corespondența noastră, în permanență am spus că ANP-ul păcălește legea.
Tudorel Toader: Deci, vă asigur că avem o statistică în cel mai scurt timp. Ce am cerut la Ministerul Public, o să-mi dea și domnul Dobrică. Ce sunt delegari, detașări azi, dar și istoricul lor. Poți să ai pe unul detașat azi de acum trei luni, dar el în spate să mai fi fost de multe ori alte detașări și îi aducem pe fiecare la locul lor. Vă asigur că domnul Dobrica îmi va da situația asta într-un termen scurt și punem capăt.
Sorin Dumitrașcu: Suntem pe aceeași lungime de undă aici”, este stenograma discuției sindicaliștilor din penitenciare cu ministrul Justiției în data de 8 august 2018. Vezi aici stenograma.
De subliniat faptul că ministrul Justiției face parte din CSAT tocmai pentru că are în parohie Administrația Națională a Penitenciarelor.
LINK
QED

[ Edited Wed Aug 15 2018, 09:05PM ]
Back to top
djebel
Wed Aug 15 2018, 11:14PM
Registered Member #3603

În MAI e o mare problemă cu interimatul mai ales de anul trecut când s-a dat nu'ș ce OUG prin care s-au suspendat concursurile pentru ocuparea locurilor vacante. Nu cred că exagerez prea mult când spun că la nivelul MAI o funcție din cinci este ocupata de un interimar, procentajul fiind mai mare la Politie: cam 40% din sefi&adjuncti de IPJ fiind interimari.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Costica J (16 Aug 2018, 17:03)
Terentius
Wed Aug 15 2018, 11:23PM
Terentius
Registered Member #2186

Genială:

Back to top
3 User said Thank to Terentius for this Post :
 Boribum (16 Aug 2018, 13:25) , djebel (16 Aug 2018, 15:29) , Costica J (16 Aug 2018, 17:02)
Boribum
Thu Aug 16 2018, 01:23PM
boribum
Registered Member #2395

spk wrote ...

Craiova, Constanta, Ploiesti... nu sunt unitati care au de a face cu proteste prea des... nu e scuza e cauza.

Am înțeles asta, ca au fost aduse unități din teritoriu și ca cei care au făcut nefăcute sunt dintre aceia.

Dar asta intra în contradicție flagranta cu ce spunea col. Paraschiv, și anume ca nu credea ca protestul de la București va fi altfel decât pașnic. Sigur, eu nu cunosc strategia de desfășurare a fortelor J.R, dar faptul ca unitățile din București/Ilfov au fost considerate insuficiente si s-a decis aducerea unora din alte judete înseamna ca protestul a fost evaluat ca având un risc degenerativ mare...iar comandantul B.S.I.J nu știa asta. Asta e inadmisibil. I-a spus cineva „dom'le colonel, riscați sa va găsiți în dispozitiv cu colegi din Teleorman si Dolj, aia sunt mai slab pregătiți asa ca luați-vă masurile necesare pentru a nu va afla în situații delicate „ ? Din ce spunea el, nu. Habar n-avea.

Chestia asta cu rotația se practica și la alții, e normal ca protestatarul parizian sa ia bătaie de la polițistul ori jandarmul din provincie (se considera ca e mai bine asa, riscul ca un jandarm sa trebuiască să-și bata propria familie e mai scăzut) . Ramâne însa gradul mare de neprofesionalism al acelor jandarmi din provincie, iar acel grad de neprofesionalism trebuie sa fie cunoscut celor care ordona misiunile astea, cdt. JR & Cie. A prevenit acel colonel Cucos de aceasta posibilitate, aceea ca plutonierul Titi de la Dolhasca sa se întâlneasca în Piata Victoriei din București cu Vasile care traieste la Roma si ca aceasta întâlnire, din pricina incompetentei plutonierului risca sa devina problematica ? Câti factori de risc major au identificat domnii comandanți, dincolo de defluirile alea artistice cauzate de intervenții haotice și arme de foc pierdute, cai folositi invers,etc. ?

D-aia se fac scoli si stagii si cursuri, ca nu e suficient sa "absolvi un examen" ca sa comanzi niște trupe care au o misiune foarte dificila si dispun, printre altele, și de forța letala.

Si nu trebuie sa se supere nimeni atunci când judecata se face la grămada și „lumea” spune ca jandarmii sunt niște bătăuși în uniforma. Treaba publicului nu e sa citească ce scrie pe căștile jandarmilor, sa observe dacă apare vreun BS XXXXXX pe ele ori ba. E-n uniforma, scrie Jandarmeria pe el, e jandarm și gata.

Băieții aia în tricouri albe și stații radio ascunse prost pe sub haine si amestecați printre demonstranți, aia tot din provincie erau ? Ca urlau, aruncau, agitau spiritele de parca erau demonstranți, nu jandarmi.

Din păcate, aici nu merge cu compensări. JR face o mulțime de lucruri bune în teritoriu și uite ca face și prostii în capitala. Asa cum au știut sa aducă ciobănești german la protest si nu labradori , asa ar trebui sa știe și ce forte angajează, unde, când, cum. E treaba comandanților să-și cunoască subordonații și sa-i folosească rațional. Iar astfel de momente, precum protestul asta, sa nu constituie o „piatra de încercare” în cariera unui comandant ci sa fie parte din cotidianul lui, sa știe ce și cum e de făcut și sa nu vina post-factum cu texte sud-americane cu lacrimi și sfinți. Ca d-aia se cheamă profesioniști, dacă erau militari în termen conduși de activiști de partid era de înțeles.
Populația e în drept sa aștepte profesionalism de la acești militari, fie ca fac salvări montane, intervenții pirotehnice, restabilirea ordinii publice, protecția magistraților sau aducerea infractorilor la instante. Nu e nici frumos, nici profesionist nici benefic (nimănui) sa-i bagi pe toți în aceeași oala, dar trebuie înțeles ca poporul d-aia plătește impozite și întreține o astfel de forță publica : ca sa facă tot și sa facă bine. Din păcate pentru toată lumea, de data asta au făcut prost.
Back to top
4 User said Thank to Boribum for this Post :
 spk (16 Aug 2018, 13:56) , djebel (16 Aug 2018, 15:28) , Costica J (16 Aug 2018, 17:03) , Pârvu Florin (16 Aug 2018, 20:10)
Terentius
Fri Aug 17 2018, 08:18AM
Terentius
Registered Member #2186

Un fragment dintr-un comentariu al unui ofiţer de poliţie din Braşov, Ionut Rasica: "...ajuns numărul unu al Jandarmeriei la 40 de ani. Cum dracu ajung ăștia șefi supremi la vârste napoleoniene?"
Frumos spus.
Back to top
2 User said Thank to Terentius for this Post :
 Klaus (17 Aug 2018, 10:00) , Costica J (17 Aug 2018, 19:13)
truepride
Fri Aug 17 2018, 06:29PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

@ Boribum
Un simplu si clar multumesc, nu puteam insuma cele intamplate mai bine
@ Terentius,
Domnule, as dori sa pot comenta cele scrise de dvs dar transmiteti o masa enorma de infromatii, foarte interesante, imi va trebui ceva timp sa la procesez. Asta ca sa stiti daca va scriu peste o luna ceva despre un subiect, asa din senin.
As mai aduga ceva:
Eu nu sunt vreun special, vreun expert in contraantiterorism cu aghiasma sau un stie toate. Pe vremea mea, chiar de nu-s batran, razboiul nu se masura in supralicitarea cuvintelor „tactic“, “operatiuni” si “speciale”, “operatori”, “lovitura”si “chirugicala” sau alti astfel de termeni. Era o mare chestie sa fi parasutist, vanator de munte sau infanterist marin.Sigurii “speciali” ii gaseai pe la cercetare-diversiune. Ii zicea armata “grea” si pe buna dreptate. Dar oricat de urat ma uit eu la americanisme copiate, razboiul modern necesita acesti termeni si in mod evident unitatile asa numite speciale. Nu mai este razboiul divizilor, corpurilor de armata sau armatelor intregi. Nu mai exista noi si ei, fiecare cu transeele sale. Exista o masa de civili din care 2-3-4-100 pot avea rele intentii. Avem combatanti, fara uniforma stand intr-un cartier rezidential incojurat de civili fara nici o vina. Astea sunt realitatile razboiului asimetric(NU hibrid, da domnilor doctori in stinte militare?) ale trecutului apropiat, prezentului dar si vitorului. In randul foretelor armate unitatile astea au fost create si instruite insa supralicitarea acestor termeni a facut ca pana si tanti Juji (femeia de servicu de la noi) sa stie ce-i ala un “ranger” si de ce unii au voie sa poarte barba si altii nu.
Ei in acest context in ce secol se afla comanda acestor structuri care nu au avut abilitatea de a distinge combatant de necombatatnt, protestar pasnic de huligan sau efectiv mana stanga de dreapta. Vazand BSIJ-ul acolo desigur, unul mai antitero decat altul, unul mai “operator” decat altul, unul mai tactic dacat altul.Toti cu acea carabina in partea drepta la vesta tactica la umar de care isi agata izloirbandul.Reperarea inamicului-sa-I spunem, si indepartarea sa din randul protestatarilor ar trebui sa fie o stare de fapt a normalitatii si nu o misiune aproape imposibila pentru vasnicii “operatori”. Aparent nici cu mama specialilor nu au reusit sa actioneze cat de cat intr-un mod profesionist, indreptat strict impotriva celor agresivi si in vederea aplicarii legii, caci nici o lege in Romania (eu o manac daca exista ) nu reglementeaza masuri coercitive asupra unor grupuri de oameni. Ca sa faca treaba si mai rau(cu greu, dar se poate) s-au pus pe comunicat. Reiau ce s-a spus/scris si mai sus, nu poti contrabalansa mediatic pusul de saci la inundatii cu lovirea unui singur om nevinovat si nici inmuierea inimilor cu steagul si icoana.Iar domnii cu studii grele prin academii de politie si alte cele ar trebui sa stie faptul ca o comportare exemplara nu constituie o cauza de nepedepsire, penaliceste vorbind. Constituie cel mult un aspect pe care judecatorul il ia in vedere in faza individualizarii pedepsei.
Eu o las asa, ca daca spune cineva ca au avut abititatea de a distinge… din respectivul punct acel cineva trebuie sa raspunda cu libertatea pe urmatorii 30 de ani.

P.S.
Numai mai mie mi se pare de prost gust sa iti transformi biroul in altarul catedralei Sf. Vasile din Moscova?

Back to top
3 User said Thank to truepride for this Post :
 Klaus (17 Aug 2018, 18:56) , Costica J (17 Aug 2018, 19:14) , Terentius (17 Aug 2018, 19:23)
spk
Fri Aug 17 2018, 08:07PM
primum non nocere

Registered Member #537

Terentius wrote ...

Un fragment dintr-un comentariu al unui ofiţer de poliţie din Braşov, Ionut Rasica: "...ajuns numărul unu al Jandarmeriei la 40 de ani. Cum dracu ajung ăștia șefi supremi la vârste napoleoniene?"
Frumos spus.

Pai dupa pensionarile in masa... la 40 esti deja batran.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF