Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cariera in SNS

<< Previous thread | Next thread >>
Academia Fortelor Terestre
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
spk
Thu Nov 10 2011, 10:37PM
primum non nocere

Registered Member #537

HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.1027/2003 privind schimbarea denumirii Academiei de Înalte Studii Militare în Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” şi unele măsuri referitoare la organizarea şi funcţionarea acesteia În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată şi al art. 132 şi al art. 194 alin. (3) din Legea nr. 1/2011 a educaţiei naţionale, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. I. – (1) Începând cu data intrării in vigoare a prezentei hotărâri, Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Academia Forţelor Aeriene ”Henri Coandă” din Braşov şi Academia Tehnică Militară din Bucureşti, fuzionează prin absorbţie cu Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”.
(2) Facultăţile împreună cu specializările acreditate sau autorizate provizoriu aflate în compunerea Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Academiei Forţelor Aeriene ”Henri Coandă” şi Academiei Tehnice Militare intră în compunerea Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”, alături de structurile deja existente în cadrul acesteia.
(3) Drepturile, obligaţiile, patrimoniul, personalul şi finanţarea academiilor prevăzute la alin. (1) sunt preluate de Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” de la data de 1 ianuarie 2012.
(4) Pentru persoanele care parcurg programele de studii desfăşurate de
academiile preluate conform alin. (1), actele de studii se eliberează de către Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”.
Art. II. – Hotărârea Guvernului nr. 1027/2003 privind schimbarea denumirii
Academiei de Înalte Studii Militare în Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” şi unele măsuri referitoare la organizarea şi funcţionarea acesteia, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 646 din 11 septembrie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 1, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul
cuprins:
“(2) Universitatea Naţională de Apărare <> este instituţie publică de învăţământ superior militar, cu personalitate juridică potrivit legii, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ, subordonată Ministerului Apărării Naţionale.
(3) Sediul central al Universităţii Naţionale de Apărare <> este în municipiul Bucureşti, şos. Panduri nr. 68-72, sectorul 5.”
2. Alineatul (1) al articolului 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
„(1) Universitatea Naţională de Apărare <> asigură formarea iniţială a ofiţerilor, pregătirea şi perfecţionarea comandanţilor, ofiţerilor de stat major şi a specialiştilor, militari şi civili, selecţionaţi pentru îndeplinirea atribuţiilor unor funcţii
de conducere şi expertiză în domeniile apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, precum şi organizarea şi desfăşurarea activităţii de cercetare ştiinţifică, în condiţiile legii.”
3. La articolul 3 alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
„(2) Pregătirea personalului militar şi civil în Universitatea Naţională de Apărare <> se realizează în cadrul Facultăţii de Comandă şi Stat Major, Facultăţii de Management Militar, Facultăţii de Management Aeronautic, Facultăţii de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament, Facultăţii de Sisteme Electronice şi Informatice Militare.”
4. Articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
„Art. 5. – (1) Universitatea Naţională de Apărare <> desfăşoară
activităţi de învăţământ superior organizate prin programe de studii universitare de licenţă, de studii universitare de masterat şi de studii universitare de doctorat în domeniile << Ştiinţe militare>>, << Informaţii şi securitate naţională>>, << Ştiinţe administrative>>, <<Ştiinţe inginereşti>>, în specializările acreditate sau autorizate
să funcţioneze provizoriu, învăţământ postuniversitar precum şi alte forme de pregătire, de perfecţionare şi de specializare , în condiţiile legii.
(2) Universitatea Naţională de Apărare <> efectuează cercetare
ştiinţifică şi elaborează studii ştiinţifice în domeniile de competenţă, potrivit solicitărilor structurilor din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională şi a altor beneficiari, pe bază de contracte încheiate în condiţiile legii.”
5. Articolul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
„Art. 6. - Universitatea Naţională de Apărare <> poate pregăti personal militar şi civil din străinătate, în condiţiile legii.“
6. După articolul 10 se introduce un nou articol, articolul 101, cu următorul cuprins:
“Art.101 .- În aplicarea prezentei hotărâri ministrul apărării naţionale poate emite ordine şi instrucţiuni.”

Cine zicea că nu or să reușească? Uite că au reușit.
hgunap.pdf
nfunap.pdf
Back to top
Klaus
Sat Jan 28 2012, 10:05PM
Registered Member #3279

Referitor la AFT, am primit in structura in care lucram cu ceva timp in urma un ofiter pregatit la Sibiu pentru o anume arma, dar am constatat, cu stupoare, ca bruma de cunostinte in ale armei respective tindeau catre 0 si nu este vina lui. Dupa care am mai gasit un alt ofiter, scolit tot acolo, de alta arma, in alta unitate, care avea aceleasi simptoame... Cele cateva luni petrecute in scoala de aplicatie pentru specializare eu unul consider ca sunt insuficiente pentru a-i da ofiterului prilejul de a-si insusi macar un minimum de termeni, sa nu mai zic de deprinderi in ale armei, expunandu-l, mai apoi, in fata subofiterilor cu o minima experienta, care atata asteapta

S-ar putea sa fiu eu depasit de evenimente, dar asta este parerea mea ca ofiter scolit in sistemul anterior.
Back to top
dorobant
Sun Jan 29 2012, 08:35AM

Registered Member #457

Interesant sau nu, rămâne în funcţiune o academie de categorie de forţe, Academia Navală. Deocamdată nu se fuzionează prin absorbţie.
Despre pregătirea de specialitate a absolvenţilor academiilor de categorii de forţe şi mai ales AFT, povestea e lungă, în special pe arme tehnice.
Back to top
Klaus
Sun Jan 29 2012, 11:07AM
Registered Member #3279

dorobant wrote ...

Interesant sau nu, rămâne în funcţiune o academie de categorie de forţe, Academia Navală. Deocamdată nu se fuzionează prin absorbţie.
Despre pregătirea de specialitate a absolvenţilor academiilor de categorii de forţe şi mai ales AFT, povestea e lungă, în special pe arme tehnice.

Ai uitat Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, rezultata prin comasarea Institutelor Militare de Aviaţie „Aurel Vlaicu”, de Radiolocaţie „Avram Iancu” şi de Rachete şi Artilerie Antiaeriană „General Bungescu” LINK

Cat despre observatia privind armele tehnice, ma raliez lui Cioroianu si zic si eu, precum el in fata de Regele Spaniei Juan Carlos, Good point
Back to top
djebel
Sun Jan 29 2012, 11:51AM
Registered Member #3603

AFT mai este 01512?
Back to top
Klaus
Sun Jan 29 2012, 12:22PM
Registered Member #3279

@djebel - Vanghelie te-ar fi indemnat la un Goagal si gaseai acolo confirmarea ca da, cel putin din identitatea adresei pentru AFT si UM 01512 la nivel de septembrie 2011.
Nota Bene: UM 01512 Sibiu achizitioneaza prestari servicii paza LINK
um01512_20092011.doc

[ Edited Sun Jan 29 2012, 12:47PM ]
Back to top
djebel
Sun Jan 29 2012, 06:37PM
Registered Member #3603

@Klaus-fiind deja pe forumul SF, mi-am permis lejeritatea de a pune o intrebare. Fara Goagal. In 20 de ani s-au schimbat multe: Scoala de Ofiteri, Institut Militar, Academie. Multumesc pentru raspuns.

Din pacate,termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitatie a cam trecut: 03.10.2011 12:00.

Din pacate, studentia s-a terminat de mult.

Din pacate, inca mai sunt sub contract. Cu Romania

Multumesc pentru grija.
Scuze pentru off-topic.
Back to top
rico
Sat Mar 24 2012, 10:48AM
sergiu555
Registered Member #4832

Klaus wrote ...

@djebel - Vanghelie te-ar fi indemnat la un Goagal si gaseai acolo confirmarea ca da, cel putin din identitatea adresei pentru AFT si UM 01512 la nivel de septembrie 2011.
Nota Bene: UM 01512 Sibiu achizitioneaza prestari servicii paza LINK
um01512_20092011.doc

Numai achizitioneaza prestari servicii paza, paza fac studetii in academie, poligon Poplaca si taberele de pregatire impreuna cu sgv-isti, iti zic din propria experienta
Back to top
1 User said Thank to rico for this Post :
 theodor (25 Apr 2012, 21:24)
Razvan.C
Thu Sep 20 2012, 02:40PM
Registered Member #5018

Sunt elev in clasa a 12-a si vreau ca dupa terminarea liceului sa dau la Academia Fortelor Terestre , in domeniul Stiinte militare, informatii si ordine publica, specializarea Management economico-financiar, arma Finante-contabilitate, avand ca beneficiar Administratia Nationala a Penitenciarelor.

As dori sa stiu ce posturi sunt asigurate de catre beneficiar dupa finalizarea studiilor, ce oportunitati sunt ? Multumesc!
Back to top
Hannibal
Thu Sep 20 2012, 03:45PM
.
Registered Member #1460

Parca ti-am dat raspunsu`...
Lucrezi intr-un penitenciar, ai un salariu destul de bun (pentru Romania), am auzit cazuri in care ANP-ul a dat bani de chirie pentru angajati. Nu cred ca tu (cu MEF) ai treaba cu detinutii, da` cunosc agenti de penitenciare care mai "colectioneaza" uneori cate-un paduche, purice, o ciuperca de piele, o eczema etc. Nu se spala puscariasii...
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 Razvan.C (20 Sep 2012, 16:01)
Razvan.C
Thu Sep 20 2012, 04:03PM
Registered Member #5018

Riscurile meseriei... Totusi despre ce salariu ar fi vorba aproximativ? la inceput, desigur
Back to top
Laurici
Wed Jan 30 2013, 07:28PM
Registered Member #5183

Daca am dioptria -1 este adevarat ca nu pot sa intru la Academia Navala? La centrul de recrutare zonal mi s-a spus ca nu pot sa ma duc la nicio academie militara din cauza ochelarilor, ceea ce mi se pare absurd deoarece sunt foarte multi cu ochelari in armata. Chiar nu pot sa ma duc la Marina cu aceasta dioptrie?
Back to top
Hannibal
Wed Jan 30 2013, 11:02PM
.
Registered Member #1460

Respectivul/a care ti-a zis asta, habar n-are. Probabil ca nici nu cunoaste regulamentu`.
Parerea mea ar fi sa incerci, oricum aia de la CMZ nu-ti pot interzice participi, cata vreme nu-ti arata un barem, ceva.
Nu stiu cum e la Marina, da` la Terestre stiu un caz, pentru parasutisti, in care individul avea +1 dioptrie si a fost respins.
Poate nu te lasa la infanterie marina, scafandrii, da` in rest..
Back to top
Iepurele
Fri Feb 01 2013, 11:16AM
Alin
Registered Member #5005

Laurici,nu stiu cum o fi la fortele navale dar la AFT am un amic cu o dioptrie de +1,5 care a intrat la arma mentenanta.Am fost si eu saptamana trecuta la BIR si mi-au spus ca in principiu ochelarii(am o dioptrie de - 1,75) nu ar trebui sa ma impiedice sa intru la AFT..poate ca doar nu voi putea alege anumite specializari.Mi-au spus ca ei nu imi pot spune exact la ce specializari nu am nicio sansa,ci doar un medic militar imi va putea spune asta.

[ Edited Fri Feb 01 2013, 11:17AM ]
Back to top
Radu Patrascu
Wed Apr 24 2013, 09:27PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Iata ce oameni scoate o academie cu traditie si prestigiu:

Sandhurst wins international competition

Published:24 April 2013
British Army officer cadets have claimed victory in a prestigious military skills competition held at the US Military Academy at West Point.

Organised by the West Point Military Academy, the Sandhurst Cup takes the form of an arduous military skills competition where the teams have to complete robust physical challenges (including an assault course), shooting contests and military knowledge tests.

The Royal Military Academy Sandhurst (RMAS) entered 2 teams to pit their skills against fellow officer cadets in over 56 teams from 10 countries, including the United States, Chile, South Korea, Qatar, Australia, Canada, Germany, Brazil and China.

Although competition organisers gave some clues as to what was involved – physical fitness and agility, foreign weapons’ handling, navigation, rope-handling and chemical warfare, much of the competition was kept secret and some surprising twists were inserted into the 2 days.

Each British team consisted of 9 competitors, including 1 female officer cadet, who fitted their competition training around the demanding RMAS commissioning course.

Officer Cadet Alice West, part of the winning team, said:

"What an amazing competition. The whole squad are so proud of winning; all the hard work has definitely paid off. It is a fantastic opportunity to test ourselves against teams from the West Point Military Academy and other countries, to see how we match up and to find out how they train as officer cadets. Now that we’ve won I can also say that, of course, Sandhurst is the best!"

Major General Tim Evans, Commandant of the RMAS, said:
"This is a great achievement for our officer cadets. It not only proves the quality of the training and preparation they undertook before the competition, but the fine young men and women that we attract into the British Army today."

"The Sandhurst Cup is an opportunity for officer cadets to prove their military excellence and also to meet members of other militaries from around the globe. The West Point Military Academy organised an excellent competition and hosted all the teams superbly."

Volunteers went through a comprehensive selection and training process, and showed their dedication by training early mornings and weekends around the demands of their normal officer training course.

The teams will all now return to Sandhurst to finish their training. The Royal Military Academy Sandhurst in Surrey is where all officers in the British Army are trained. Regular Army officers complete a 44-week training course to commission into the Army.

Territorial Army officers and Professionally Qualified Officers also complete commissioning courses at Sandhurst.

Sursa: LINK

Cred ca am mai scris cu alta ocazie despre chestiunile pe care le voi aduce mai jos in discutie:

Iata, deci dovada a ceea ce cred eu ca, de fapt, constituie superioritatea si eficienta unui sistem de pregatire al viitorilor ofiteri de cariera de tipul Royal Military Academy Sandhurst (RMAS), cu doar un an de pregatire (in fapt sunt 44 de saptamani, divizate in 3 trimestre a 14 saptamani fiecare, separate de 2 vacante de cate o saptamana), fata de cel de tip West Point, din SUA, de 4 ani, care la sfarsit ofera diploma de licenta, copiat (stangaci, as zice eu) si la noi.

- Mai intai cred ca o asemenea institutie trebuie sa pregateasca lideri pentru teatre de operatii si lupta, nu "manageri de organizatie". O astfel de pregatire este si ea necesara, dar poate fi asigurata prin studiile intr-o universitate civila. Astazi, 80% dintre cadetii de la RMAS au deja studii de licenta. Asta nu inseamna, insa, ca nu sunt sanse de avansare pentru cei fara diploma de licenta. Se poate vedea din biografia generalilor care conduc armata britanica faptul ca unii au doar RMAS si nu se bucura de mai putin respect si nu sunt considerati mai putin competenti decat colegii cu studii universitare.

- In ceea ce priveste dezvoltarea calitatilor manageriale, ele pot fi completate in mod satisfacator prin cursurile pe care ofiterii le vor urma pe masura ce vor inainta in cariera. Cred ca si din punctul de vedere al sumelor alocate ar fi mai eficient. Banii impartiti pe o durata de 4 ani ar putea fi concentrati pentru pregatirea viitorilor ofiteri intr-un singur an.

-West Point, ca nivel de competenta academica, poate acoperi un spectru foarte larg de specializari concurand ca nivel cu institutiile civile de invatamant superior. Pot cele trei academii ale categoriilor de forte sa asigure un registru atat de larg si sa atinga nivelul universitatilor civile (ma refer la cele serioase cat de cat, nu la fabricile de diplome) ?

- Ma surprinde profuziunea de doctori in stiinte militare. Nu ca unii nu ar merita acest titlu, dar daca ar fi sa ne luam dupa numarul posesorilor de asemenea diplome, ar insemna ca toate geniile militare s-au concentrat in armata noastra. In UK, multi ofiteri si generali abia daca au diploma de licenta. In ceea ce priveste SUA, tin minte doar doi generali care aveau doctorat: David Petraeus (orice prezentare a acestui personaj ar fi inutila) si generalul Montgomery Meigs (comandant al US Army Europe intre anii 1999-2002). Majoritatea au doar masterat.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF