Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SPP

<< Previous thread | Next thread >>
SPP
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Sailor
Sun Nov 30 2008, 08:28PM
Sailor
Registered Member #500

Eu cred ca va ramane aceasi conducere. Poate la anul daca nu va mai iesi Base presedinte se va schimba ceva , in rest nu cred.
Back to top
Roxana I
Sun Nov 30 2008, 08:30PM
Registered Member #238

Daca scapam de Base,cu sigurantza se va face o curatenie de generala.Toti jandarmii spp-izati care nu sunt in stare sa cunoasca macar legea de fuctionare si organizarea a SPP...vor pleca pe usa din dos(credeti-ma,sunt destui kre habar nu au).
Eu zic ca e prematur sa incepem sa dam pronosticuri in aceasta privintza,din moment ce nu stim cu exactitatea care e treaba la ora actuala in serviciu.Si aici ma refer la pregatire,vechime(vechime din parti,mai ales ca..majoritatea au iesit iesit la pensie sau au plecat pur si simplu din serviciu intre 2005-2007).
Cel mai bine e sa asteptam ,sa vedem ce schimbari se vor face pe plan politic,si apoi vom putea fi in masura sa facem nominalizari vis-a-vis de aceasta chestiune.

[ Edited Sun Nov 30 2008, 08:30PM ]
Back to top
SPP Nimitz
Mon Dec 01 2008, 02:22PM
-
Registered Member #1268

Curatenie se face la fiecare schimbare de conducere, se schimba toate capetele, pe undeva e si normal, pe undeva nu, dar asta e alta discutie. Seful SPP se numeste cineva care sa asculte si care sa nu comenteze. La SPP se cauta, cred eu, o persoana care sa nu poate sa spuna demnitarului ca nu se poate merge fara protectie, ca legea il obliga sa nu manance seminte neverificate sau sa se....pupe....cu femei de la gara de nord fara analize, amprenta nazala si numarul de la pantoful stang in baza de date, sa nu ia plicuri sau daca le ia sa le predea spre verificare, etc. Pe scurt, sa nu deranjeze, sa fie ascultator cuminte si sa raspunda rapid la comenzi. Doar nu ii suspectati pe Pahontu sau pe Nagy ca ar fi putut comenta in fata lui Basescu respectiv Iliescu, nu?
Back to top
SPP Nimitz
Wed Dec 03 2008, 11:39PM
-
Registered Member #1268

A mai observat cineva ca spp are mai multi sefi decat executanti?
Back to top
ex-ad
Thu Dec 04 2008, 07:12AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

A observat cineva ca in TOATE institutiile SNS sint mai multi sefi decit executanti?.... in '89 s-a ordonat distrugerea acestor institutii, azi constatam ca ordinul s-a executat cu exces de zel...
(scuze pentru offtopic)
Back to top
spk
Thu Dec 04 2008, 04:11PM
primum non nocere

Registered Member #537

o structura normala are forma unei piramide, la noi piramida e cu fundu in sus
Back to top
Leul Alb
Sat Dec 06 2008, 11:16PM
whiteboy
Registered Member #1283

Tin minte ca acum ceva timp...cand se pregatea SPP pt misiunea din Sudan...la exercitii unui subofitzer i-a cazut pistolul, iar cand a fost intrebat de o reportera in limba romana "Puteti sa ne spuneti cam in ce consta pregatirea ptr protectie VIP?", rapsunsul a fost in "iengleza" : "Yes I do"
Back to top
SPP Nimitz
Sat Dec 06 2008, 11:48PM
-
Registered Member #1268

Cu toate astea, baietii au fost foarte apreciati in Sudan, si-au facut o treaba buna. Gafe se mai fac, se fac in toate institutiile, s-a intamplat. La ultimul tur, anul trecut, au trimis doar ofiteri, foarte bine pregatiti, majoritatea(daca nu toti) luati din operativ.
Back to top
SPP Nimitz
Wed Dec 10 2008, 09:57PM
-
Registered Member #1268

Stie cineva ce motociclete au fost pe coloana la defilare?
Back to top
ex-ad
Thu Dec 11 2008, 12:33AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

SPP Nimitz wrote ...

salutari tuturor, toata stima userilor "instelati" si sarutmainile doamnei, am si eu o curiozitate, ce i cu baietii de la trasee? zicea cineva mai sus ca s penibili, ca nu s buni si ca dauneaza, cum e deci?

Ramasesem datoare unui prieten cu citeva precizari pe marginea acestui subiect. Pentru acuratete, voi posta citeva idei din cele povestite de el, lucruri cu care sint in total de acord si cred ca merita aduse la cunostinta celor citesc acest forum si nu prea stiu exact cam cu ce se manica realitatea in trasee cind vine vorba de SPP...

Baietii de la trasee nu au de ce a se ascunde nu sunt filori, nu
sunt agenti secreti, sunt doar negri si rolul lor e de a sta acolo si de a comunica ce se intimpla in punctele cheie, de a verifica masinile suspecte oprite pe sosea, de a verifica lucrarile in carosabil si alte munci de negru specifice acestei structuri. Pot face asta si au si facut-o in costum de baie, in blugi si chiar in uniforma daca li s-a cerut. Asemenea lor sunt multi alti SPP-isti care trag la greu in functie de ordinele, corecte sau aberante, care li se dau.

Aceasta structura nu este una secreta, sau in orice caz nu este asimilata cu filajul. Rolul ei este de a documenta traseele de deplasare. Adica de verifica daca pe traseele de deplasare nu sunt elemente care prin natura lor sa puna in pericol deplasarea coloanelor oficiale.

Traseisti nu sunt agenti secreti, nu se ocupa de culegerea de informatii, nu lucreaza cu agentura, cu persoane de sprijin etc. Nu SUNT spioni !!! Sunt lucratori ai unui serviciu special si activitatile specifice se desfasoara in strada!

Structura a fost infiintata in 1991 de catre pe atunci Col. Ciuca, un om deosebit din punct de vedere profesional. La baza constituirii a fost o clasa de subofiteri de la Campina. Li s-au promis case si salarii mari si au primit apa in gura.

A fost cea mai greu incercata structura a SPP, pentru ca la fiecare schimbare au mutat-o de colo dincolo, au trimis-o 4 ani la Politie pe vremea lui Constantinescu, a pazit trenuri, a dormit prin santuri, a mancat covrigi pe marginea drumului, a cunoscut toate curvele de prin parcari, toti aurolacii de prin canalizari si multe altele. In 2005, s-a decis ca dintr-o structura eficienta care avea cam 140 de oameni sa ramina doua prapadite de compartimente uitate prin organigrama S1 si S3. Nu s-a inteles specificul acestei structuri care se regaseste ca si specialitate militara NUMAI IN SPP.

DE CE a fost infiintata? simplu daca ne uitam in istoria atentatelor, vom observa ca o parte semnificativa a acestora s-au intimplat pe traseele de deplasare si/sau la intrarea si la iesirea din obiectivul protejat. La vremea infiitarii nu existau nici atatea camere video pe trasee, nici comunicatii digitale, nici multe altele. Baietii asta au trebuit sa iasa in strada fara sa aiba in spate un regulament clar, proceduri cunoscute sau recunoscute etc. De aceea au aparut fazele de genul vorbitului in ziar. Pai daca nu li se dadeau casti la statii, iar clemele de prindere a statiilor se rupeau mai mereu unde sa le tina? Evident in ziar sau in borseta. Vreau sa-l vad si eu vara in soare, pe asfaltul incins de la Casa Armatei la 40 grade celsius, de 2 ore in zona, pe Anadir unde isi pune statia ca sa auda comunicarile cu coloana, sau iarna la podul Baneasa afara -15 grade in post
de 2 ore, pe jos, la fel, unde pune statia? Statia-caramida Motorola!! Apoi, mai era de carat si un pistol, o
pereche de catuse, o lanterna , munita de rezerva si alte mici chestii, per pedes, prin multime ...

Acesta-i purul adevar despre baieti de la trasee si merita spus...
Back to top
SPP Nimitz
Thu Dec 11 2008, 12:39AM
-
Registered Member #1268

Directorii :
Se schimba, raman? Ceva idei/propuneri?
Eu zic sa-l puna pe Rizea, ca sparge frumos tigle si caramizi cu capu` ce rasuna a gol.

[ Edited Tue Mar 31 2009, 10:54PM ]
Back to top
free sky
Mon Jun 29 2009, 03:26PM
Registered Member #4

LINK credeti ca SPP a agresat-o pe Sorina, executand un ordin al presdintelui(legal ori ba)...?
Back to top
mariusd.
Sun Jul 05 2009, 06:25PM
Registered Member #46

Am gasit asta pe net si ca stil deja imi suna cunoscut

Anonim spunea...

intreaba-l pe domnul Pahontu de ce a stat in genunchi in 2004 in fata ministrului MAI de atunci domnul Saniuta?sau de ce spune peste tot ca el a fost ofiter de armata cand de fapt el a fost ofiter de trupe de securitate cu scoala facuta la Sibiu la transmisiuni?sau de ce a cerut colectia speciala a lui Ceausescu de la Muzeul National De Istorie,ca dupa aceea sa o praduiasca si sa o distruga pe cand acesta era comandant la BSIJ?
05 iulie 2009 14:39
Anonim spunea...

sau, de ce la adus in SPP pe domnul NUTU,cel care a aruncat cenusa cadavrelor arse la jilava in 1989 la canalul de la Popesti Leordeni? erau acele cadavre aduse de la Timisoara pentru a fi incinerate la fortul de la Jilava.Oare o stii BASESCU pe cine are la SPP.CUM O SA FIE IN CAMPANIA ELECTORALA CAND O SA BUBUIE IN PRESA ADEVARATE BOMBE?
05 iulie 2009 14:46

LINK
Back to top
shadow
Wed Sep 02 2009, 08:44PM
Registered Member #561

poate aceasta propunere legislativa va aduce pe drumul cel bun aceasta fantoma de serviciu secret LINK
Back to top
un jandarm
Sat Oct 10 2009, 12:43AM
un jandarm
Registered Member #1163

ce mai scrie minunata noastra presa...
Fiţe de ministru: geanta Louis Vuitton, în valoare de 1.350 de euro, e păzită de angajatul SPP, în timp ce Elena Udrea discută cu unul dintre participanţii la un simpozion referitor la turismul românesc.

Geanta Louis Vuitton, în valoare de 1.350 de euro, e păzită de angajatul SPP, în timp ce Elena Udrea discută cu unul dintre participanţii la un simpozion referitor la turismul românesc.Celebră pentru hainele şi accesoriile de firmă pe care le poartă, Elena Udrea este extrem de grijulie atunci când vine vorba de siguranţa acestora. De aceea, atunci când participă la diferite simpozioane sau forumuri ce dezbat problemele turismului românesc, ea încredinţează genţile de mii de euro angajaţilor SPP care o însoţesc.

Aşa s-a întâmplat şi la o vizită făcută recent la Constanţa, unde fotoreporterii de la Uups l-au surprins pe SPP-istul doamnei ministru în timp ce păzea geanta ei Louis Vuitton, în valoare de 1.350 de euro.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF