Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Alte institutii

<< Previous thread | Next thread >>
Restructurarea
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Mon Aug 03 2009, 12:13AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Vrajeala, zic eu. Se va renunta la posturile neocupate din organigrame si vor fi eventual dati afara citiva rataciti fara pile (am inceput noi sa discutam despre asta in topicul Caderea Romaniei)
Daca se intentiona o restructurare reala, se incepea prin desfiintarea a jumatate din totalul actualelor ministere. O solutie a adus-o si colonelul intr-una dintre stiri.

Eu cred ca este vorba despre altceva. Este vorba de control contralizat, tendinta evidenta in toate aspectele vietii noastre. Una este sa ai o agentie cu oarece independenta in gestionarea banilor si activitatii, alta este sa ai o directie intr-un minister. Se poate fura mai bine si mai organizat.

Hai sa discutam aici despre modul in care ar trebui sa arate un guvern eficient.

[ Edited Mon Aug 03 2009, 12:13AM ]
Back to top
yoghin MISA
Mon Aug 03 2009, 12:32AM
ion.aurel
Registered Member #2009

1. Guvern alcatuit pe baza de competenta si nu de clientelism politic(fixul meu ).
2. Ideea intreprinzatorilor cu "ministerul simplificarii" e o chestiune esentiala in Romania: prea multe legi aberante, proaste si contradictorii, prea multe taxe, prea multa hartogarie si birocratie(asta ar merita un topic separat, fiindca mananca aberant si inutil timpul si energia la multi dintre noi).
3. Interventia statului ar trebui sa fie una minimala in societate.
4. Firmele sa nu mai fie obligate sa plateasca 1001 impozite in 1001 locuri diferite la date diferite. Sa plateasca o singura data un impozit global, si e treaba statului dupa aia sa-si imparta banii aia dupa trebuinta.
5. Evident pot fi desfiintatate o gramada de ministere intregi, sau agentii si directii care produc doar hartii, studii, raportari si powerpoint-uri care nu intereseaza pe nimeni si nu aduc niciun folos concret.
Back to top
truepride
Mon Aug 03 2009, 11:49AM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Si eu zic ca e vorba de o gargara, ceva de ochii lumii, la criza si dupa cum bine sa sesizat o sa zboare afara cei fara pile cunostinte si relatii.
Guvernul ideal: este format strict din tehnocrati, un judecator roman de la cedo la justitie, un medic de renume la sanatate, un general in rezerva la aparare, un chestor de politie/general de jandarmerie in rezerva la interne, un academician cu greutate la cultura etc etc...
Si primul-ministru... un om ferm, capabil su destula mandrie incat sa nu fie lingau, eu as milita pentru primarul sibiului. Ce a facut omul ala in sibiu este extraordinar.

[ Edited Mon Aug 03 2009, 11:50AM ]
Back to top
Klaus
Sun Jan 23 2011, 12:38AM
Registered Member #3279

Eu unul am obosit, din 1990 s-a tot facut restructurare, modernizare, eficientizare bla, bla, bla, de am ajuns la coada cozilor.
Era mult mai bine de se dadea copy+paste de la o tara stabila si nu mai inventam apa calda.

[ Edited Fri Feb 04 2011, 07:34PM ]
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF