Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Legiunea Straina
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Tue Dec 22 2009, 12:41AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

vezi ca in ultimul pack am bagat si o carte despre ei... mai am vreo trei pentru doritori..
Back to top
SAS
Tue Dec 22 2009, 12:43AM
Registered Member #2168

sefa pe cand ceva si despre SAS ? (scuze off topic)
Back to top
Boribum
Tue Dec 22 2009, 12:42PM
boribum
Registered Member #2395

Buna ziua,

În raspuns la topicul despre participarea Legiunii Straine la conflictul din Irak (si implicit la experienta persoanei care a vazut acolo ...nu stiu ce) : Franta si implicit Legiunea Straina NU are/a avut operatiuni în acel teatru. Pentru acuratetea informatiilor privitoare la serviciul în Legiunea Straina,în masura cunostiintelor -va voi ajuta.

ACH(er) B.
180749
Back to top
ex-ad
Tue Dec 22 2009, 12:55PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

hehehehe... nu puteai sa postezi p-aici inainte sa se duca abraham si colonelul la emisiune?...

bine ai venit, prietene.
Back to top
Boribum
Tue Dec 22 2009, 01:04PM
boribum
Registered Member #2395

Nu am vazut decât o emisiune TV,mai demult : un tinerel care dezertase si spunea numai tâmpenii. Personal am servit între 1990-2009,adjudant sef,pensionar actualmente.
Back to top
ex-ad
Tue Dec 22 2009, 01:09PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

acum citeva zile, pe vox news, Olimpian Ungherea, Francisc Toba, Pavel Abraham....doua ore despre legiunea straina, cu reluare de doua ori a doua zi.. poate o sa bag emisiunea pe site...

cit despre timpul petrecut in legiune, wooow... asteptam povesti din propria experienta...

[ Edited Tue Dec 22 2009, 01:11PM ]
Back to top
Boribum
Tue Dec 22 2009, 01:14PM
boribum
Registered Member #2395

Ma rog,daca se poate...poate fi interesant.
Back to top
Boribum
Tue Dec 22 2009, 01:17PM
boribum
Registered Member #2395

Despre povesti,ele sunt mai mult anecdote. Nimic "secret",nimic "fantastic"... .
Back to top
Boribum
Tue Dec 22 2009, 01:23PM
boribum
Registered Member #2395

mihai wrote ...

in desfintatul 6eme REG,aveau o subunitate aparte pe nume DINOPS(genisti brevetati parasutisti).compania de stat major si cercetare din 2eme REP e de top.si au o subunitate de lunetisti prin 3eme REI care a fost intrebuintata la greu prin Bosnia.
militari de-ai nostri au lucrat cu ei si au spus ca sint buni profesionisti,putin cam prea plini de ei insa.

Regimentul exista în continuare,se numeste 1er R.E.G . 3ème R.E.I NU a avut operatiuni în fosta Iugoslavie decât prin elemente separate,si NU a avut subunitati TE (tireurs d'élite) în acel teatru. Era vorba despre 2ème R.E.I

[ Edited Tue Dec 22 2009, 01:24PM ]
Back to top
Boribum
Tue Dec 22 2009, 01:29PM
boribum
Registered Member #2395

ronin wrote ...

Da, primesc si femei !

Legiunea Straina NU angajeaza femei. Personalul militar feminin care serveste în regimente ale Legiunii Straine provine din regimul general (armata regulata) si are statut aparte. Sunt asa-numitele "cadres blancs" si NU sunt legionari.Singura femeie care a avut vreodata matricola legionara a fost Susan Travers,în timpul razboiului II mondial.
Back to top
Boribum
Tue Dec 22 2009, 01:32PM
boribum
Registered Member #2395

ronin wrote ...

CRAP's... in rest... vorba unui prieten despre prietenul lui legionar (15 ani in legiune)... "buei !!! mi-a zis ca ce a vazut si trait intr-un an (1) in Irak... nu a trait si vazut in cinspe (15) in legiune..."
Repet...GCP (Group Comando Parachutiste) din CRAP's (Comando -Recherche et Action en Profondeur)... in rest... pe astia ii mai 'imprumuta' statul francez... depinde de interesele lor...

C.R.A.P au devenit G.C.P în 1998. G.C.P fac parte din C.O.S (Commandement des Opérations Spéciales) si nu sunt "împrumutati" ci lucreaza în mod normal în profitul brigazii din care fac parte (11°D.P,6°B.L.B,etc). În timpul primului razboi din Golf,C.R.A.P au functionat în Koweit si în timpul intrarii în Al-Salman. C'est tout.
Back to top
ronin
Tue Dec 22 2009, 07:08PM
Registered Member #70

C'est pas tout !
Asa este, atunci cand am spus femei m-am referit la faptul ca legiunea straina astazi primeste si cetateni francezi ceea ce nu era cazul la inceputuri. Tot asa si femeile pe munca de birou.
Chiar nu sti nici o situatie in care statul francez i-a "imprumutat" pe legionari in interesul unui alt stat (desigur cu avantajele de rigoare pt. statul francez in relatiile bilaterale) ?!
Nu ar fi singura "forta" care, uneori, lucreaza cu materialul clientului sau in favoarea sa.
GCP sunt cu adevarat pro. Dat fiind specificul muncii (operations speciales) este greu de spus care-i frontiera dintre "in profitul brigazii" si "profitul" altora...
Back to top
Boribum
Tue Dec 22 2009, 07:23PM
boribum
Registered Member #2395

ronin wrote ...

C'est pas tout !
Asa este, atunci cand am spus femei m-am referit la faptul ca legiunea straina astazi primeste si cetateni francezi ceea ce nu era cazul la inceputuri. Tot asa si femeile pe munca de birou.
Chiar nu sti nici o situatie in care statul francez i-a "imprumutat" pe legionari in interesul unui alt stat (desigur cu avantajele de rigoare pt. statul francez in relatiile bilaterale) ?!
Nu ar fi singura "forta" care, uneori, lucreaza cu materialul clientului sau in favoarea sa.
GCP sunt cu adevarat pro. Dat fiind specificul muncii (operations speciales) este greu de spus care-i frontiera dintre "in profitul brigazii" si "profitul" altora...

Mais si,je t'assure que c'était tout.
În privinta PMF (personal militar feminin) în Legiunea Straina,ele nu sunt neaparat la birouri. De exemplu,la SRRP (sectiunea de întretinere parasute de la R.E.P) lucreaza doua doamne,una adjudant-chef si cealalta major (a nu se confunda cu maior). Dar ; niciunul din subofiterii din regimul general nu poarta însemnele legionare,în afara de bereta verde. Si-apoi,rareori un "cadru alb" ramâne mai mult de 3-4 ani la noi.
Despre G.C.P : sunt într-adevar profesionisti (dar mai au si scapari),în general subofiteri,întotdeauna cu peste 5 ani de serviciu. Anecdota : seful G.C.P de la 2° R.E.P est actualmente un locotenent de origine româna.
Despre "împrumuturi" : nici o formatiune a Legiunii nu a fost împrumutata nimanui în ultima suta de ani.

Legiunea Straina NU are si nuîntretine raporturi "personale" cu nici o alta formatiune (decât,desigur,raporturi amicale internationale,ca toate armatele lumii). Singura particularitate o constituie recrutarea.Comandamentul este subordonat organic CEMAT-ului (Seful Statului Major al Trupelor de Uscat),iar COMLE (generalul comandant al Legiunii) este consilier al CEMAT-ului.

More Majorum.
Back to top
Boribum
Tue Dec 22 2009, 07:28PM
boribum
Registered Member #2395

Daca prin "împrumut" te refereai la actiunile de asistenta militara,ele fac parte din acorduri-cadru de asistenta semnate de Franta. Functie de evenimente,Franta poate trimite trupe,dar nu neaparat apartinând Legiunii Straine.Exemplu : Ciad-ul,si operatiunile derulate în anii 60 nu de catre Legiune ci de regimente de infanterie marina. În cadrul alertelor de tip "Guepard",atunci când e rândul unui regiment al legiunii,acel regiment pleaca în operatiune. Dar acest lucru nu se petrece sistematic.
Back to top
ronin
Tue Dec 22 2009, 08:34PM
Registered Member #70

Nu, ma refer la loviturile de stat.
Ce ne poti spune despre "DRAGONS", "Soldats de l'ombre"...?

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF