Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Legiunea Straina
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Tue Dec 22 2009, 08:39PM
boribum
Registered Member #2395

ronin wrote ...

Nu, ma refer la loviturile de stat.
Ce ne poti spune despre "DRAGONS", "Soldats de l'ombre"...?

Este vorba despre 13ème Régiment de Dragons Parachutistes (13°R.D.P),regiment de cercetare. Face parte din C.O.S si este un regiment...bun. Au multi brevetati SOTGH (HAHO în limbaj...NATO) si treaba lor e informatia HUMINT. În principal.

[ Edited Tue Dec 22 2009, 08:46PM ]
Back to top
Boribum
Tue Dec 22 2009, 08:40PM
boribum
Registered Member #2395

Despre loviturile de stat : Legiunea Straina nu da lovituri de stat. Asta e treaba mercenarilor Legiunea,eventual,le împiedica.
Back to top
Boribum
Tue Dec 22 2009, 08:51PM
boribum
Registered Member #2395

O precizare despre Legiunea Straina : dincolo de faptul ca e o armata relativ mica,fiecare legionar are un numar matricol.Pentru cine se pricepe,acest numar matricol da o ordine de idei referitor la anul (eventual luna) în care detinatorul s-a angajat. Vorbele si folclorul despre Legiune si legionari sunt multe,dar tare bine ar fi daca cei care dau informatii despre aceasta armata si-ar face publice datele din ESS. Avem un serviciu care furnizeaza informatii relativ detaliate despre legionari.

Scriu asta deoarece numarul mare de mitomani a împiedicat,acum câtiva ani,crearea unei amicale române a Legiunii Straine. Si suntem,totusi,destul de numerosi. Nu mai spun despre deformarea realitatii...
Back to top
ronin
Tue Dec 22 2009, 09:19PM
Registered Member #70

Ce parere ai de generalul Laurent Nkunda (arestat azi) din Republica Congo ???
Dar de presedintele congolez Kabila si presedintele Kagame al Rwandei ???

Cunosti implicarea "Legiunii" in zona si in conflictul cu pricina ?!
Daca o sti (pe cea reala-HumInt-ul stie, nu ?) si inca ai rezerve fata de raportul "Amnesty International" (etc.), cam pe unde ai incadra misiunea respectiva ?!
Back to top
Boribum
Tue Dec 22 2009, 09:45PM
boribum
Registered Member #2395

În cunostiinta de cauza nu pot vorbi decât despre Rwanda,si doar despre "Turquoise". Despre "Amnesty" prefer sa nu ma exprim.Înca o data : Franta este cea care trimite forte militare,nu Legiunea Straina este cea care se duce de capul ei.

Precizez ca nu am servit decât în unitati ale Legiunii,iar job-ul unitatilor din regimul general îmi este cunoscut doar tangential.
Back to top
Altair
Wed Dec 23 2009, 07:59PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

In sfarsit se mai ridica ceata de pe ochii unora.... sper
Back to top
seven
Wed Dec 23 2009, 09:34PM
Registered Member #524

Pentru cei interesati, foarte multe informatii oficiale LINK
Back to top
ronin
Wed Dec 23 2009, 09:39PM
Registered Member #70

La ce te referi Altair ?
seven, "profita" de prezenta unui ACH daca vrei sa faci cariera in LS.

ps: am auzit niste zvonuri legate de prezenta unor legionari din LS franceza in evenimentele din dec. 1989...
Ce ne poti spune ACH (si altii) ???!
Back to top
Boribum
Wed Dec 23 2009, 09:45PM
boribum
Registered Member #2395

ronin wrote ...

La ce te referi Altair ?
seven, "profita" de prezenta unui ACH daca vrei sa faci cariera in LS.

ps: am auzit niste zvonuri legate de prezenta unor legionari din LS franceza in evenimentele din dec. 1989...
Ce ne poti spune ACH (si altii) ???!

Ceea ce stiu cu siguranta este ca un grup de 8 subofiteri din C.R.A.P (actualul G.C.P) al 2°R.E.P ,comandat de capitanul Mercury a însotit pe sosea pâna la intrarea la Nadlac un grup al G.I.G.N care se deplasa la Bucuresti.

Stiu...dar nu stiu daca pe net e bine sa vorbim lucrurile astea.
Back to top
seven
Wed Dec 23 2009, 11:02PM
Registered Member #524

Ronin, multumesc, am avut ocazia sa aflu mai multe detalii despre LE la ei acasa (una dintre ele) cu multi ani in urma.

Disbanded unit and attempted coup
Further information: Generals' Putsch

The 1st Foreign Parachute Regiment (1e Régiment Étranger Parachutiste, 1e REP) was established in 1955 during the Algerian War and disbanded in April 1961 as the entire regiment rose against the French government of Charles de Gaulle (Algiers Putsch), in protest against moves to negotiate an end to the Algerian War.

Following Algerian Independence in 1962, the Legion was reduced in numbers but not disbanded like most other units comprising the Armée d’Afrique: Zouaves, Tirailleurs, Meharistes, Harkis, Goums, Chasseurs d'Afrique and all but one of the Spahi regiments). The intention seems to have been to retain the Foreign Legion as a professional force which could be used for military interventions outside France and not involve the politically unpopular use of French conscripts.[citation needed] The subsequent abolition of conscription in France in 2001 and the creation of an entirely professional army might be expected to put the Legion's long-term future at risk, and indeed when Paris contributed a 2,000-strong contingent to the U.N. force in Lebanon in 2006, it included only 200 Legion engineers.[citation needed]
[edit] Current deployments
Paratroopers of the 2REP in Djibouti.

These deployments are current as of December 2008:[8]
Snipers of the 2nd Foreign Infantry Regiment (2REI) using a PGM Hécate and a FR-F2 in Afghanistan in 2005

Note: English names for countries or territories are in parentheses.

* Opérations extérieures (other than at home bases or on standard duties)
o Guyane (French Guiana) Mission de presence sur l’Oyapok - Protection - 3e REI Protection CSG ; 2e REP / CEA; 2e REI / 4° compagnie
o Afghanistan Intervention 1e REC / 3° escadron (1 peloton); 2e REI / 4° compagnie OMLT; 2e REG / 1ère compagnie
o Mayotte (Departmental Collectivity of Mayotte) Prevention DLEM Mission de souveraineté
o Djibouti Prevention 13 DBLE; 1e REC / 1° escadron; 1e REG / 3° compagnie
o Gabon Prevention 2e REP / 3° compagnie - 4° compagnie

Units Acronym French Name English Meaning
CEA Compagnie d'éclairage et d'appuis Reconnaissance and Support Company
CAC Compagnie anti-char Anti-Tank Company
UCL Unité de commandement et de logistique Unit of Command and Logistics
EMT État-major tactique Tactical Command Post
NEDEX Neutralisation des explosifs Neutralisation and Destruction of Explosives
OMLT Operational Monitoring and Liaison Team (The official name for this branch is in English)
Back to top
Boribum
Wed Dec 23 2009, 11:05PM
boribum
Registered Member #2395

Seven,inteleg ca esti ancien ?
Back to top
seven
Wed Dec 23 2009, 11:12PM
Registered Member #524

La un moment dat mi-as fi dorit
Am avut onoarea insa sa-i vad la treaba si sa fac putina scoala cu unii ofiteri LINK
Back to top
Boribum
Wed Dec 23 2009, 11:19PM
boribum
Registered Member #2395

O.K. Despre ofiterii de la Legiune prefer sa nu ma exprim.
Back to top
ronin
Thu Dec 24 2009, 12:50PM
Registered Member #70

Am inteles seven. Succes !
ACH sunt de acord cu tine.
Numai ca ma gandeam la faptul ca baietii din GCP executau o misiune sau alta fara a-i interesa "misiunea" in sine.
Pe blogul lui Dan Badea am discutat putin despre "teroristii" din dec. 1989.
LINK
Pe langa prezenta unor grupuri straine atat de "intelligence" mai erau prezente si grupuri de "operatiuni speciale".
Pe langa toate astea, mai existau si acele grupuri de "surdo-muti" (asa le spuneau unii), grupuri ce actionau in interiorul sau interesul (mai bine zis) al Tratatului de la Varsovia.

Acum, dupa 20 de ani, ma intreb de ce asa mare vanzoleala in tarisoara noastra...?!
Erau ei aici pentru Ceausescu sau pentru proaspatul FRONT aparut si in Romania...?!

Dupa cum vezi (sti) lucrurile sunt mai complexe decat par.
Back to top
Boribum
Thu Dec 24 2009, 01:10PM
boribum
Registered Member #2395

ronin wrote ...

Numai ca ma gandeam la faptul ca baietii din GCP executau o misiune sau alta fara a-i interesa "misiunea" in sine.

Nu participa nimeni la o misiune fara ca misiunea sa te intereseze. Sigur,nu e treaba unui militar sa faca analize geopolitice sau morale,si daca o face înseamna ca e un soldat prost. Cei de la G.I.G.N venisera la Bucuresti cu misiunea de a întari securitatea legatiei franceze,dar nu a mai fost cazul.

Acum,o consideratie de ordin personal : cunoscând capacitatile reactive ale Armatei române în Dec. '89,dotarile si doctrina ei,sunt tentat sa afirm ca o unitate de 50 de oameni cu pregatire corespunzatoare ar fi fost suficienta pentru a crea haos si panica în rândul militarilor. De civili nici nu mai vorbesc.

Nu stiu cine si cum a organizat deruta din Dec.'89,dar gânditi-va ca teoria fortelor care si-au dat mâna ca sa ne dea pe noi cu rotile în sus...e greu de pus în practica la nivel de executant. Unitati straine care sa fi actionat concordat...hm....,deja e greu sa interoperezi unitati speciale ale aceluiasi stat,daramite sa mai faci un "cocktail" de libieni,rusi,maghiari,englezi,francezi,togolezi si mai stiu eu ce...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF