Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Sat Mar 26 2016, 05:54AM
Registered Member #3603

@Apkah, de jure, de facto, acestia sunt europeni tot atat pe cat de români sunt tiganii nostri.
Back to top
Boribum
Sat Mar 26 2016, 06:13AM
boribum
Registered Member #2395

djebel wrote ...

Potrivit lui Pantazi, ”Bashar al Assad (președintele Siriei- n.red.) a vrut prin 2011- 2012 să dea țărilor din UE lista cu cetățenii europeni care au fost la antrenament cu jihadiștii în Siria”. ”Cerea la schimb să fie lăsat în pace. Europenii nu au vrut, fiind convinși că Assad va pica. Patru ani și câteva zeci de mii de morți mai târziu, cetățenii europeni "școliți" în Siria au declanșat iadul în UE,

Dl. Pantazi sa stie ca lista respectiva a ajuns la niste occidentali seriosi la începutul lui 2012, pe vremea când occidentalii aia înca se întrebau daca nu cumva ar trebui prelungita operatiunea "Harmattan" si prin Siria, ca tot erau cu mânile ude si portavionul în zona. Lista a ajuns, si dupa vreo 3 ani de verificari (dureaza, chestiile astea) ce sa vezi ? Mukhabarat-ul lui nea' Assad facuse o compilatie de toata frumusetea a fisierelor de trecerea frontierei, inclusiv tranzit, si o facuse de parca un nene de la SVR îl tinuse de pix. Asa ca nenii occidentali au convenit ca informarea propusa de Assad semana prea mult cu o intoxicare, si cum în tara vestica respectiva nu erau decât 13.000 de oameni (cu totul) care sa se ocupe de amenintari teroriste, au zis ca mai bine lucreaza pe ce stiu ei ca e sigur decât pe ceva ce i-ar fi consumat rapid, cu rezultate mai mult decât incerte. A fost lista aia "pe bune", sau nu ? Greu de spus, dar unii dintre cei care au conceput-o, când s-au întâlnit pe alte meleaguri cu unii din occidentalii care au analizat-o, cam dadeau din urechi.
Asa ziceau unii, la o emisiune radio...sau TV ?!
Back to top
Boribum
Sat Mar 26 2016, 06:28AM
boribum
Registered Member #2395

djebel wrote ...

europeni tot atat pe cat de români sunt tiganii nostri.

Am impresia ca n-ai urmarit firul narativ : tiganii nostri nu sunt români, faptul ca au ceatenia româna e un moft (probabil impus si ala de Europa, ca altfel nu-mi explic) nu merita sa traiasca si daca ai putina rabdare, dupa ce reusim sa stârpim nenorocirea asta de musulmani, ne ocupam si de ai nostri. Ca sa fie limpede: european e caucazian cu ochii albastri si parul cel mult saten, de preferat ortodox (catolicii s-au cam golanit, nu dam mare lucru pe ei) iar un Mohammed nascut într-o tara europeana din parinti nascuti europeni (algerienii anilor '50, de pilda, erau toti francezi, Algeria fiind un departament francez) tot nu e european ! Dom'le, astia au rautatea-n sânge, ce nu pricepi ? Si ilicul ala pe care îl poarta ei pe la tara, e un model de viitoare vesta exploziva ! Singurul lucru bun la musulmani (sau arabi,ca e totuna, nu?) e hammam-ul, dar de ala n-avem nevoie, ca ne ia mirosul de brânza,barza,viezure.
Ei, comédie ! Oameni suntem doar noi, ceilalti sunt niste animale (scrie si-n ziare) !
Back to top
Terentius
Sat Mar 26 2016, 08:25AM
Terentius
Registered Member #2186

Boribum wrote ...

....lista respectiva .... Mukhabarat-ul ....un nene de la SVR îl tinuse de pix. ....

"SVR" fiind Societatea Vegetarienilor din Rusia, presupun

Pentru rigoare, să înţeleagă exact oamenii despre ce e vorba, să explicăm anumite concepte: "Mukhabarat" înseamnă, în spaţiul arab, "serviciu de informaţii". Vine de la "habara" care înseamnă "a şţi", în arabă (şi care a dat în română, pe filiera limbii turce, nemuritorul "habar nu am" - de remarcat aici nuanţa peiorativă pe care o au în română majoritatea cuvintelor venite din turcă). Mână în mână - şi nu numai d.p.d.v. etimologic - cu "Mukhabarat", stă/ lucrează "Istikhbarat", care înseamnă "serviciu de contrainformaţii".

[ Edited Sat Mar 26 2016, 08:26AM ]
Back to top
1 User said Thank to Terentius for this Post :
 Boribum (26 Mar 2016, 14:13)
Mese
Sat Mar 26 2016, 09:08AM
Registered Member #1078

Boribum wrote ...

Mese wrote ...

Unde dai si la cat ii ceasu.
Nu ma refeream la modul de culegere de informatii. Nici decum.
Ma refeream la "lipsa" acuta de informatii din timpurile acestea, "lipsa" care se traduce prin oameni morti si raniti (cu sutele).
Si aceasta lipsa coincide cu acest aflux de oameni (multi) care au venit in Europa. punct. Coincidenta este prea evidenta ca sa nu o iei in seama.

Dacă ții neapărat poate să coincidă și cu trecerea la ora de vară.

Refugiații ăstia sunt produși de un fel de terorism, masă de manevră pentru un alt fel de terorism și pepinieră posibilă pentru altul. C'est assez compliqué.

Nu tin neaparat. Nu caut coincidente pentru a justifica ceva (ii ca si cautarea numarului de aur la ceva dimensiuni ale piramidelor).
Doar vad ca de cand au venit migrantii in Europa lucrurile au scapat de sub control. Ce ai mai vazut 2 atentate cu zeci de morti si sute de raniti in orasele europei decat acuma? Probabil ar mai fi fost dar au fost "prevenite". Doar ca acuma brusc nu au mai putut fi prevenite.
C'est assez compliqué - ce inseamna?
Back to top
apkah
Sat Mar 26 2016, 09:22AM
arcan
Registered Member #566

[quote]
[quote]
.... Pâna la urma, daca e sa ma iau dupa rationamentul unora dintre cei care scriem aici, vesticii aia prosti au reusit si sa ne calmeze, si sa ne integreze, si sa ne "ocupe" tarile, si sa ne faca aliati, si sa ne faca sa facem ca ei, si sa ne "îngenuncheze".

O concluzie de moment ar fi ca vesticii astia nu sunt chiar asa de prosti, chiar daca uneori asa ne par. Sigur, multi dintre noi sunt anti-vest (nu înteleg pro ce sunt, dar asta e alta chestiune) dar daca as fi si eu anti- , m-as uita la cum au manevrat oamenii astia în ultimul sfert de secol si nu m-as grabi sa strig înfrângerea chiar asa de repede. Chiar daca la un moment dat "înfrângere" va fi, iar lumea nu va mai arata asa cum o stim (va fi altfel, si se pare ca orice altfel ne produce frici mari). Dar mai e pâna atunci, si pâna nu se termina meciul jucatorii tot alearga.
[/quote1458976555]

De acord cu niste mici...sau mari observatii:

1.Est europenii au aceeasi religie cu vest europenii.
2.Esticii au aproximativ acelasi nivel de cultura cu vesticii.
3.Acelasi nivel de civilizatie.
4.Aceleasi valori, in mare
5.Femeia are acelasi loc in societate la ambii
6.Est europenii in general vorbesc o limba de circulatie internationala
7. Toti stiu sa scrie si sa citeasca
8. Majoritatea cunosc o meserie si merg sa caute de munca
9.Esticii nu fac atentate teroriste in vest

Acum,zi-mi cate din astea se potrivesc cu profilul valului de migratori.

[ Edited Sat Mar 26 2016, 09:26AM ]
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 ALM (26 Mar 2016, 10:38)
ALM
Sat Mar 26 2016, 10:37AM
Registered Member #2039

De la Achmed:

Back to top
Boribum
Sat Mar 26 2016, 02:12PM
boribum
Registered Member #2395

Mese wrote ...

[/quote1458975978]

Ce ai mai vazut 2 atentate cu zeci de morti si sute de raniti in orasele europei decat acuma? Probabil ar mai fi fost dar au fost "prevenite". Doar ca acuma brusc nu au mai putut fi prevenite.
C'est assez compliqué - ce inseamna?

C'est assez compliqué înseamna e destul de complicat. Si chiar e , complicat.

Mese, cu toata stima : valurile de refugiati sunt una, iar atentatele reusite din ultima vreme sunt alta. Nu putem sa-i tratam bine pe refugiati (din varii motive) si tratându-i rau , bine n-o sa fie. Asta e o dilema, într-adevar.
Si mai e ceva. Am sa ma iau de exemplu pe mine, ca sa fie limpede. Eu nu sunt vreu entuziast al României, nici mare iubitor à priori de români, nu traiesc în România si nu ma grabesc sa "pun umarul" la construirea României. Bun, asta este, e treaba mea, ma priveste. Dar daca dintr-un motiv sau altul as vedea ca românii iau à priori suturi în fund peste tot, ca toti le vor disparitia, ca sunt dispretuiti si înjurati de toti peste tot pentru ca sunt români...la un moment dat as putea deveni foarte român. Sunt si eu om, exact cum oameni sunt si refugiatii astia coreligionari cu concetateni de-ai mei. Important nu e sa iubim ori urâm refugiatii, ci sa încercam sa pricepem ce i-a produs, ce-i mobilizeaza, cine îi poate instrumentaliza, fara sa uitam sa sunt oameni.

În privinta prevenirii atentatelor, a pericolului terorist direct reprezentat de acesti refugiati : din 1980 încoace, au fost în jur de 15 atentate în Europa de Vest si Rusia care au facut niste sute de morti. Pâna acum 6 ani, nu era niciun picior de refugiat si nici razboi în Siria, si totusi bum-bum s-a facut. Tehnic vorbind, unul dintre cele mai performante atentate a fost cel din august 1980 de la Bologna, si ala de euopeni albi de-ai nostri a fost facut.

Ce vad e ca 3 atentatori cu explozivi si arme au facut 31 de morti. Noi, cu trei artificii la un concert, am reusit sa facem 64. Zic ca stam bine.

Back to top
Mese
Sun Mar 27 2016, 01:22PM
Registered Member #1078

Foarte tare.
Comparatia ta cu accidentul de la Colectiv ii aiurea de tot. Stii si tu asta si nu are rost sa o mai mentionez.
Un atentator este unul care o face in mod voit - pentru a produce un efect = TEROARE, FRICA, ETC. Asta este finalul povestii. De ce? Sunt atatea motive si pe toate le stii si tu/voi. Nu le mentionez aici pt ca s-ar putea ca motivele gasite de mine sa nu fie aceleasi cu ale voastre.
@bori... la fel cu toata stima, dar concincidentele dintre valurile de migranti si valurile de teroare de pe strazile oraselor din europa sunt prea mari ca sa nu fie luate in considerare.
Ultimul atentat mare a fost in 1980. ULtimele mai "mici" au fost acu' cateva zile. Cu ce ocazie? Nimeni nu stie. Doar se vad coincidentele care "este".
Zici de romani: cati dintre noi au luat atitudine cand oamenii din marea britanie au inceput campania impotriva romanilor de acu vreo 2 ani? Te-ai simtit roman? Ai pus umarul la acea campanie? Ai semnat vreo petitie? Ai dar share la petitiile semnate de gandul.info? Hmmmm... poate ca da, poate ca nu.
Si au mai fost ceva campanii impotriva romanilor care din pacate au fost suportate de cei plecati pe dincolo si care au avut curajul si taria sa sustina ca sunt ROMANI. Si nu le-a fost usor.
Cati romani sunt in exteriorul tarii? Cateva milioane bune. Cate atentate au comis ai nostri? Ca sunt mai multi decat cei ce au venit acuma? 0 (zero). De ce oare? Te las pe tine sa iti raspunzi la intrebare. Cate suturi in fund au/am luat prin simplul fapt ca ne-am declarat cetateni romani? Multe. Si nimeni nua avut vreo problema cu asta (cu a ne da suturi in fund). In schimb cu acest migrati toti se poarta cu manusi ca si cu oua ca nu cumva sa faca lucruri ce nu sunt "politicaly correct". O fi bine? Se pare ca pe termen scurt nu e. Pt. ca acestia imprastie ce au adus cu ei de acasa si cu ce au fost obisnuiti sute de ani. Frica, teroarea, opresiunea, etc.
O fi bine? O fi rau? Va las pe voi sa va ganditi.
Din punctul meu de vedere pe termen scurt si mediu nu ii de bine. Pe termen lung nu stiu. Om vedea,
Back to top
Boribum
Sun Mar 27 2016, 02:22PM
boribum
Registered Member #2395

Mese, nu compar nimic cu nimeni. Doar constatam,incidental, rezultate. Triste.
Back to top
Mihais
Sun Mar 27 2016, 02:43PM

Registered Member #2323

Iar aia care mor pt ca se impiedica pe scari sunt mai numerosi decat cei muriti in atacuri.Romania are un 11 septembrie anual,prin accidente auto.

Dar despre asta e vorba?

Diferenta intre miscarile teroriste din trecut si ce-i acum este ca acum avem de facto inceputul unei insurgente.Care utilizeaza tactici teroriste,dar care nu-s un obiectiv in sine.Si nici nu urmaresc un obiectiv politic direct.
Daca e vreo strategie ce poate fi vazuta,impunerea de costuri exorbitante societatilor vestice pare a fi modul prin care s-ar provoca prabusirea acestora.Care prabusire sa fie urmata de stabilirea unei puteri islamice.

Intamplator sau nu,e copy paste dupa Kosovo.
Back to top
Mese
Sun Mar 27 2016, 02:56PM
Registered Member #1078

intamplator sau nu...
Nimic nu este intamplator. Mai ales la nivelul acesta de actiuni. Doar ca mijloacele sunt altele. TTP=urile sunt vechi de secole.
Eu cred ca totusi exista un obiectiv concret. Doar ca nu il vedem sau nu este evident pentru mase...
Back to top
Boribum
Sun Mar 27 2016, 03:03PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Iar aia care mor pt ca se impiedica pe scari sunt mai numerosi decat cei muriti in atacuri.Romania are un 11 septembrie anual,prin accidente auto.

Dar despre asta e vorba?

Exact despre asta e vorba : despre relativizare. Cu putin recul si informatii cât mai aproape de realitate, nu ne mai agitam cu gânduri negre si încercam sa vedem lucrurile din diverse perspective.

Daca relativizam un pic, vedem ca niste refugiati temporar nu sunt un pericol pentru securitatea nationala, ca niste atentate reusite nu sunt motiv pentru a condamna aprioric toti posibilii atentatori identificati exclusiv pe baza unei rase ori religii sau renuntarea la concepte despre demnitate si libertate umana pe care sunt fondate unele din societatile noastre, s.a.m.d.
Back to top
Mihais
Sun Mar 27 2016, 03:26PM

Registered Member #2323

Tocmai ce-ai mai adaugat o contradictie ...
Back to top
Boribum
Sun Mar 27 2016, 03:34PM
boribum
Registered Member #2395

Indic-o, si în mod sigur o clarificam (si pe asta).
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF