Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Marea escrocherie ascunsa sub "Rosia Montana"
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ALM
Sun Sep 15 2013, 12:17PM
Registered Member #2039

Domnule Ultra, tot ce am scris se bazează pe "docomente" publice! Ce "se spune" nu intră în aria mea de preocupare. Ştiu că Legea care reglementează exploatările de resurse minerale specifică obligativitatea secretizării aspectelor care arată felul şi dimensiunile resurselor. Firesc nu? Nu-ţi dai chiloţii jos în public! Mai ştiu că Legea spune că, pentru fiecare element exploatabil, se eliberază câte o licenţă. Mai ştiu că experţii care au analizat rezervele minerale nu au identificat "cantităţi impresionante de metale importante". Restul "e vorbe de clacă"!

Reiterez ideea că nu mă preocupă faptul că se vor exploata sau nu resurse minerale! Aş vrea să nu mai fiu folosit ca preambul pentru mesajele dvs.
Back to top
Ultra'
Sun Sep 15 2013, 12:59PM
Registered Member #2406

Aurel Santimbrean, de profesie geolog, a activat pentru mai bine de 20 de ani in zona Rosia Montana si a elaborat diverse studii cu privire la minereul existent in zona:

“În 1973 am recoltat din cariera din muntele Cetate o probă de 350 kilograme de zăcământ și am trimis-o la analiză la Institutul de Cercetări din Baia Mare. Vreau să vă prezint câteva din metale identificate: aur – 1,5 grame pe tonă, argint – 11, 7 grame pe tonă, arseniu – 5000 grame pe tonă, titan – 1000 grame pe tonă, molibden – 10 grame pe tonă, vanadiu – 2500 grame pe tonă, nichel – 30 de grame pe tonă, crom – 50 grame pe tonă, cobalt – 30 grame pe tonă, galiu – 300 grame pe tonă.“.

Legat de obligativitatea licentei si a legii ce o reglementeaza, credeti ca legea nu se schimba sau se poate schimba in functie de interese? Uite ca da si in special pentru cei de la rmgc, deci "unde-i lege nu-i tocmeala" nu se potriveste absolut deloc in acest caz (si nu numai).
Back to top
nadgob
Sun Sep 15 2013, 01:06PM
Registered Member #733

Ultra' wrote ...

Domnule Alm, se mai spune ca acel contract de concesiune contine o clauza prin care orice metal recuperat in plus devine proprietatea firmei care efectueaza extractia, in cazul nostru Gabriel Resources. Si cum acolo la RM minereul este foarte bogat in alte materiale compania canadiana va extrage cantitati impresionante de metale importante pentru care nu va plati absolut nimic statului roman.

Legat de presa si cum au reflectat ei aceasta iesire in strada, am gasit acest filmulet:

cat de duplicitari pot fi "jurnalistii"!! exceptional! mersi, ultra! ne vedem in piata! sper sa fie un protest linistit!
Back to top
ALM
Sun Sep 15 2013, 01:41PM
Registered Member #2039

Domnule Ultra, mulţi dintre userii care hălăduiesc pe aici vor să vadă originalul ştirilor. Pe multe bloguri apare acest interviu luat geologului Aurel Sântimbrean de către Eugenia Vodă. N-am găsit niciun link către documentul care să ateste rezultatele analizelor. Dvs aveţi adresa unde pot găsi documentul? Fiindcă cifra de 1kg de titan per tonă, la o mostră 350 de kg de zăcământ (poate or fi şi mostre mai bogate), mă pune în situaţia să afirm că este cel mai bogat zăcământ de titan pur din lume!!! Mă întreb dacă nu a căzut acolo vreun MIG-25? Despre arseniu nici nu mai discut ...

Aici aveţi originalul interviului: LINK
Recunosc că n-am auzit cifrele afirmate pe bloguri, dar poate n-am fost foarte atent ...

Emoţionant, plin de adevăr în ceea ce priveşte viitorul Roşiei Montane în caz că aurul şi argintul se vor extrage. Rămâne totuşi o întrebare: noi, în caz că gonim RMGC, cum vom proceda ca să lăsăm locul neatins? Singurul răspuns pertinent ar fi "nu-l vom exploata niciodată"!
Back to top
Mihais
Sun Sep 15 2013, 02:39PM

Registered Member #2323

Nu chiar,putem sa facem rost de bani pt. exploatare.Ce-s 500 de milioane sau un miliard,cand ai gheseft de cateva ori mai mare?RMGC ar subcontracta lucrarile si ar lua caimacul.Mare chestie sa subcontractezi o firma.Si sa vina din africa de sud,daca altii nu gasim.

Frumusetea RM e alta.Daca trece,e o mare teapa.Dar si daca nu trece e dovada faptului ca statul roman saboteaza orice atinge.Am ingropat capitalismul la noi,am ingropat inainte comunismul.Acum e timpul sa ingropam bursele internationale.RM e cel mai tare inside trading din ultima vreme,facut ireprosabil.Nu-ti trebuie date confidentiale dintr-o firma,pt. ca secretul cresterii sau scaderii e la politrucii romani.Adica e greu de dovedit ilegalitatea intrucat parlamentul roman nu e supus verificarilor autoritatilor canadiene.Daca as sti ce vor vota macar cu 30 de minute inainte,m-as imbogati pe loc,fara sa am un chior in buzunar.Pt. ca bursele normale permit tranzactii in marja si vanzare in lipsa.Poti castiga si daca actiunile cresc si daca scad.De cel putin 10 ori mai mult,raportat la suma investita.

[ Edited Sun Sep 15 2013, 02:39PM ]
Back to top
2 User said Thank to Mihais for this Post :
 Boribum (15 Sep 2013, 14:46) , Radu Patrascu (15 Sep 2013, 14:56)
Boribum
Sun Sep 15 2013, 02:45PM
boribum
Registered Member #2395

Nu stiu de ce se îndoieste cineva de faptul ca la RM sunt cele mai mari zacaminte de titan pur din lume !? Multa vreme s-a crezut ca ele sunt în Titan,apoi au fost date ca s-ar fi deplasat în Balta Alba,dar iata ca nu !
Conform unor surse anonime (fireste) se pare ca resursele de calciu Sandoz sunt deasemenea foarte importante,în jur de 1500 kg/tona.
Pentru locuitorii zonei,probabil ca daca li s-a asigura locuri la facultatea de cibernetica sau istoria artei ar exista o sansa.
Back to top
Radu Patrascu
Sun Sep 15 2013, 03:13PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Mai sunt si alte 'docomente' publice care se cam bat cap in cap, iar oficialii nostri se cam contrazic. Daca si declaratiile initiale ale lui Nixon, publice, oficiale erau luate de bune, scandalul Watergate nu ar mai fi existat. Sursele alternative de informare, mai ales atunci cand autoritatile ascund adevarul si, repet, iar repet, forteaza toate legile pentru a face sa treaca proiectul, devin astfel nu doar un moft, ci o reactie sanatoasa. Sunt anticorpii necesari.
Repet iar si iar pentru a va face sa va adresati macar o intrebare: daca toata afacerea era cinstita, de ce a fost necesar sa se incalce legi existente, fatis chiar ? De ce a fost promovat totul agresiv ?
Ignorati sistematic procedeele folosite de reprezentantii companiei pentru a-i face pe localnici sa plece. Vorbiti de pragmatism. Daca cineva v-ar veni la usa si v-ar hartui toata ziua sa vindeti la un pret de nimic locuinta si sa plecati, ati numi asta 'pragmatism' ?
Dincolo de ceea ce se ascunde in spatele afacerii, se ignora un principiu simplu si clar: procedeele murdare descalifica automat o initiativa. Nu poti justifica o actiune doar prin efectele ei (in cazul de fata presupus pozitive, ba chiar suspecte). Asta nu e pragmatism. Cred ca de aceea Romania e condamnata la nesemnificativ, pentru ca isi vinde viitorul pentru o pomana aruncata pe asfalt. Are ce sa manance azi, nu mai conteaza ca isi consolideaza reputatia de cersetor.
Daca vrem ceva mai bine pentru tara asta, nu putem construi pe tepe. O radacina toxica nu va da o tulpina sanatoasa.
Off, m-am saturat si eu de tiradele mele! Gata, am tacut.
Back to top
2 User said Thank to Radu Patrascu for this Post :
 djebel (15 Sep 2013, 20:55) , Karpov (15 Sep 2013, 22:34)
Boribum
Sun Sep 15 2013, 03:28PM
boribum
Registered Member #2395

Radu Patrascu wrote ...

Daca vrem ceva mai bine pentru tara asta, nu putem construi pe tepe.

Ba uite ca se poate. Tot ce s-a construit în ultimul (aproape) sfert de secol s-a construit pe tepe. Si nu vad nicio ratiune pentru care acest model,atât de bine adoptat la nivel national,sa înceteze. Sigur,unele tepe nu (prea) functioneaza,dar sunt atâtea domenii de tratat !
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 Radu Patrascu (15 Sep 2013, 15:37) , Karpov (15 Sep 2013, 22:36)
Radu Patrascu
Sun Sep 15 2013, 05:01PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Un pic de off topic, daca imi este permis.
Boribum, ai reusit sa ma binedispui. Recunosc, e o buna dispozitie asortata cu putin "buchet" amar. Insa devenisem prea inversunat si cred ca un pic de detasare (nu indiferenta) nu-mi strica.

Stii, e ceva ce nu inceteaza sa ma surprinda, chiar daca nu mi se pare total inexplicabil. Vorbesc despre faptul ca in Romania mai exista oameni - si nu putini - in toate domeniile, care, in pofida unor greutati imense si a unor mizerii inca si mai apasatoare, continua sa isi faca treaba si inca foarte bine. Ca sunt militari, medici, antreprenori, profesori si ce or mai fi, ei exista.

Aici cred ca e reversul fatalismului romanesc. Nu stiu cum sa il numesc...stoicism ? Ma refer la sensul dat acestei filosofii asa cum il intalnesti in "Catre sine", a lui Marcus Aurelius. Sa faci ceea ce trebuie, indiferent de adversitati. Eu pot spune ca am cunoscut cativa dintre acesti oameni si sunt sigur ca si tu ai cunoscut. Ok, ok, nu incerc sa ii idealizez. Stiu, sunt oameni, au si ei nervi, rabdarea lor si defectele lor, inerente tuturor.

Marturisesc ca, uneori, nu stiu daca sa ma bucur sau sa imi para rau ca exista. Cred ca datorita lor barcazul nostru ciuruit mai pluteste atat cat poate. Ideea e ca, daca nu ar fi ei, parca ar fi mai usor sa arunci totul peste bord si sa pleci fara a mai privi in urma, fara regrete. Dar ei exista si de multe ori cand iti vine sa iti ei campul, iti amintesti ca exista si incepi sa ai ezitari. Iti spui ca mai merita sa lupti si uite asa amani luarea deciziei radicale de a rupe cu toate de pe aici.

Meritul lor mi se pare cu atat mai mare iar calitatile lor cu atat mai evidente. Nu e atat de greu sa evoluezi intr-un sistem functional care macar nu iti pune piedici, daca nu chiar te ajuta sa te dezvolti. Ma rog, sistemul ajuntandu-i pe toti in egala masura, dificultatea de a te afirma vine ca urmare a competitiei. Concurenta insa nu e rea, te stimuleaza, te motiveaza.

Mult mai greu este si mult mai meritoriu imi pare sa realizezi ceva intr-un sistem corupt, cinic si josnic. Aici, piedicile nu te stimuleaza, ci te scarbesc. Ii trebuie vointa, caracter si o tarie psihica de fier ca sa rezisti si sa continui, asta daca, sabotat fiind, nu-ti rupi gatul. Unii reusesc, totusi, iar admiratia dar si mirarea mea merg catre ei.

Am batut putin campii, dar avand in vedere topicul, ea trimite inevitabil la asemenea consideratii generale. Daca moderatorii considera ca off topic-ul a fost prea off, imi cer scuzeloe de rigoare si ii rog sa mute textul la "Caderea Romaniei" (nu stiu daca am citat exact).

Back to top
5 User said Thank to Radu Patrascu for this Post :
 Mihais (15 Sep 2013, 22:02) , justme (15 Sep 2013, 22:47) , Boribum (16 Sep 2013, 00:49) , Pârvu Florin (16 Sep 2013, 00:51) , djebel (16 Sep 2013, 10:05)
Mihais
Sun Sep 15 2013, 10:18PM

Registered Member #2323

Amin,Radu.

Cred ca am mai scris ca se pot garanta credite cu resurse.In perioada asta cand se dau tepe la nivel de tari,cu atat mai mult.Sa zicem ca acolo sunt numai 15 miliarde in pamant.Sa iei 10miliarde credit si sa faci 2000 km de autostrada(la un pret corect,de maxim 5 milioane/km).Se creeaza locuri de munca si bani sa-i invartim cu lopata.Odata sunt locuri de munca la lucrari.Beneficiile indirecte sunt insa mult mai mari.Orice are nevoie de drum pt. a merge din pct. A in pct. B. In Romania si sa ai masina lu' peste,viteza medie nu trece de 80 km/h.Cum ai iesit in Ungaria,nu ai nici un motiv sa o lasi sub 150 km/h.Camioanele nu merg cu asa viteze,dar orice firma de 2 lei isi calculeaza cati bani costa timpul pierdut. Romania e fiica ploii.Investitiile rareori trec de Cluj.
Iete deci idee pt. rosieni.Sa coboare cu excavatoarele la vale si sa faca autostrada Timisoara-Brasov.Creditul il dam indarat din dezvoltare,nu-i nevoie sa se scoata un gram de Au si Ag din pamant.
Cu ocazia asta poate mai gasim niste ramasite de gepizi

Back to top
2 User said Thank to Mihais for this Post :
 Karpov (15 Sep 2013, 22:36) , djebel (16 Sep 2013, 10:20)
Boribum
Mon Sep 16 2013, 12:46AM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Cum ai iesit in Ungaria,nu ai nici un motiv sa o lasi sub 150 km/h.

Uite un motiv :

Back to top
Boribum
Mon Sep 16 2013, 12:49AM
boribum
Registered Member #2395

România chiar ar putea lua niste împrumuturi garantate cu resurse. Fie ele si inexistente,resursele acelea : dovedim cu poze de pe FaceBook,cu articole de blog,etc. Si când o veni scadenta,zicem ca s-au furat,resursele acelea. La chestia asta nimeni n-o sa ne contrazica vreodata.

Hai,ca se poate !
Back to top
Mihais
Mon Sep 16 2013, 07:47AM

Registered Member #2323

Ideea e ca exista n-spe moduri de dezvoltare sanatoasa.In orice caz nu as dori ca Romania de acum sa vanda nimic din ce are.Ar manca si ar scoate pe partea aialalta.
Militia in tarile cat de cat normale dpdv al infrastructurii se prezinta intradevar sub forma de statueta.Nu stau ca la noi pe fiecare portiune de drum drept,doar-doar mai aduc un ban la buget.
Back to top
bushes
Mon Sep 16 2013, 09:42AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Boribum wrote ...

Mihais wrote ...

Cum ai iesit in Ungaria,nu ai nici un motiv sa o lasi sub 150 km/h.

Uite un motiv :

trebuie sa circulam in ungaria cu mai putin de 150 km/h din cauza unui politist.... finlandez?

de ce induceti in eroare acest minunat colectiv , tovarase boribum ?
Back to top
djebel
Mon Sep 16 2013, 10:12AM
Registered Member #3603

Radu Patrascu wrote ...

Mult mai greu este si mult mai meritoriu imi pare sa realizezi ceva intr-un sistem corupt, cinic si josnic. Aici, piedicile nu te stimuleaza, ci te scarbesc. Ii trebuie vointa, caracter si o tarie psihica de fier ca sa rezisti si sa continui, asta daca, sabotat fiind, nu-ti rupi gatul. Unii reusesc, totusi, iar admiratia dar si mirarea mea merg catre ei.

...ii rog sa mute textul la "Caderea Romaniei" .

Mai degraba "Renasterea Romaniei" ca "Speranta Romaniei" nu exista. Cat timp mai avem in Romania oameni ca cei descrisi de @Radu Patrascu, mai exista o sansa. Poate unica.

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF