Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Armata
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
msimula
Wed Jul 02 2014, 01:52PM
Registered Member #2287

Nastase Ilie a facut parte din clubul sportiv STEAUA al armatei, iar asa cum il cunostem a ramas un vesnic tanar si pus pe glume. Avand in vedere personalitea sa, nu cred ca este un capat de tara prezenta sa in tribunele de la Wimbledon, stand cu tricolorul la vedere. Din toate punctele de vedere a fost o pata de culoare. A fost si va ramase un reper de urmat si demn de tot respectul.

Multi sportivi apartinand cluburilor Steaua si Dinamo au grad militar, nu ca altii care n-au nimic in comun (cu nimic) cu armata si sunt detinatorii unor grade superioare ale armatei.
Back to top
2 User said Thank to msimula for this Post :
 ALM (02 Jul 2014, 15:28) , Stel (02 Jul 2014, 22:42)
Klaus
Wed Jul 02 2014, 11:00PM
Registered Member #3279

Daca asa a stabilit Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie , asa o fi. Recurs fiind, hotararea trebuie pusa in aplicare. Cat despre venitul a doua zi sa ia un certificat dela ICCJ, probabil nu a intrebat avocatii. Redactareta trebuie facuta in termen de 30 zile (asta in varianta optimista, ca au timp si chef judecatorii sa o redacteze), pana atunci se poate bucura de actualul statut, de civil platit ca militar. Art. 426, al. (5) din NCPC Legea nr. 134/2010 - Hotărârea se va redacta şi se va semna în cel mult 30 de zile de la pronunţare.
Numai daca MApN nu uzeaza de ultimul cartus, Contestaţia în anulare. Asta dupa cate (nu) ma pricep eu in ale justitiei.

Odata precedentul creat, vor urma urmarile

LINK

Locotenentul care a venit în uniformă la protestele din 2012, reintegrat în armată. Alexandru Gheorghe a câştigat procesul la ÎCCJ

Locotenentul Gheorghe Alexandru, care a venit în uniformă la protestele din Piaţa Universităţii, din iarna lui 2012, fiind exclus din Armată pentru acest fapt, a câştigat în instanţă dreptul de a-şi relua postul.

Astfel, Ordinul Ministrului Apararii din februarie 2012 reste anulat, iar locotenentul va fi reincadrat in Armata, urmand ca MApN să îi dea toate salariile din urmă cu dobânda legală până la data achitării efective.

Instanta de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înlocuit sancţiunea trecerii sale în rezervă cu cea a amânarii timp de doi ani a înaintării în grad. Locotennentul a fost apărat pro-bono de avocatul Ion Panaintescu.

"Am avut încredere în justiţie, ştiind că am dreptate. Nu am niciun fel de resentiment faţă de cineva din armată sau din viaţa civilă. Vreau să le mulţumesc celor care m-au suţinut, vreau să mulţumesc avocaţilor care m-au apărat pro-bono. Mă voi reîncadra la vechiul loc de muncă. Îmi voi relua uniforma, acesta a fost visul meu. Dacă se mai dau alte dispoziţii în cazul meu, asta nu ţine de mine. Urmează mâine să vin la Bucureşti pentru a-mi ridica certificatul de la ÎCCJ, iar apoi avocaţii se vor ocupa de reinstalarea mea în funcţie", a declarat Alexandru Gheorge la Antena 3.

Iată mai jos soluţia dată de ÎCCJ.

"Decizia nr. 3117/02.07.2014. Admite recursul declarat de reclamantul Gheorghe Alexandru împotriva sentintei civile nr. 5491 din 2 octombrie 2012 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a, de contencios administrativ si fiscal. Modifica sentinta atacata. Admite, în parte, actiunea, în sensul ca anuleaza Ordinul MP 98 din 22 februarie 2012 al Ministrului Apararii Nationale. Înlocuieste sanctiunea trecerii în rezerva cu sanctiunea amânarii înaintarii în gradul urmator pe timp de doi ani. Dispune reintegrarea reclamantului în rândul cadrelor active ale Ministerului Apararii Nationale. Obliga pârâtul sa-i plateasca reclamantului drepturile salariale începând cu data trecerii în rezerva si pâna la reintegrarea efectiva, cu dobânda legala pâna la data achitarii efective. Respinge cererea de acordare a daunelor morale, ca neîntemeiata. Obliga intimatul la plata sumei de 1.000 lei catre recurent, reprezentând cheltuieli de judecata, cu aplicarea art. 274 alin. 3 c.p.c. Irevocabila. Pronuntata, în sedinta publica, astazi 2 iulie 2014”.

[ Edited Wed Jul 02 2014, 11:28PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Boribum (03 Jul 2014, 02:03)
Stel
Wed Jul 02 2014, 11:33PM
Registered Member #2461

Cam dura aprecierea dumneavoastra, domnule Klaus. Si as spune ca este si nedreapta. Ilie Nastase a fost, este si va fi intotdeauna un adevarat patriot. Nu cred ca portul uniformei il degradeaza in vreo calitate mai ales ca o poarta cu mandrie la un eveniment la care este mandru si de performanta unei fetite de care sunt mandri toti romanii.

PS
@Boribum: Daca imi reprosezi folosirea cuvantului mandru si a intregii familii de derivate din acesta intr-o singura fraza, imi editez comentariul si, in toate propozitiile/frazele, pun virgula intre subiect si predicat!

Back to top
Pârvu Florin
Wed Jul 02 2014, 11:41PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

Și ce urmări!!!!!!!!

Sunt încrezător totuși că bunul simț și echilibrul vor triumfa.

[ Edited Wed Jul 02 2014, 11:45PM ]
Back to top
Klaus
Thu Jul 03 2014, 12:30AM
Registered Member #3279

Pârvu Florin wrote ...

Klaus wrote ...

Și ce urmări!!!!!!!!

Sunt încrezător totuși că bunul simț și echilibrul vor triumfa.

Vorba aceea, Speri mata...
.

Dupa mine este un amestec al justitiei civile in treburile interne ale armatei. Asta daca nu cumva au fost hibe (procedurale) in cercetarea si judecarea spetei in Consiliul de onoare, practic sanctiunea fiind subtiata, dar, in fapt, trebuia stearsa cu totul ca sanctiune, prin anularea actului administrativ. Iar in acest caz trebuie pusi pe coji de nuca cei care au emis hotararea nelegala.
Oricum, eu socot ca sistemul militar a primit (ori si-a dat singur, conform situatiei invocate de mine) o lovitura sub centura, practic ICCJ deschizand jurisprudenta in dreptul militarilor de a participa ca militari la mitinguri, demonstratii, procesiuni sau intruniri cu caracter politic ori sindical , interzis pana acum prin art. 29, al. (1), lit. g) din Legea nr. 80/1995.

[ Edited Thu Jul 03 2014, 12:32AM ]
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Mihais (03 Jul 2014, 10:40) , Illusionist (03 Jul 2014, 12:54)
Boribum
Thu Jul 03 2014, 02:02AM
boribum
Registered Member #2395

Stel wrote ...

PS
@Boribum: Daca imi reprosezi folosirea cuvantului mandru

Din partea mea puteti sa va mândriti cu ce vreti,cât vreti si pe unde vreti : si cu generalul Nastase (îmbracat si tuns ca la circ) si cu locotenentul Gheorghe ,si cu tot ce vreti voi. Mult succes la mândrie va doresc. În lipsa de orice altceva,buna si mândria !
Back to top
Boribum
Thu Jul 03 2014, 02:45AM
boribum
Registered Member #2395

Acum doi ani si ceva,când a aparut locotinentu' Gheorghe,vedeam de la mare departare evenimentele si am spus ca e bine ca-si asuma gestul,si ca Revolutia nu se face cu voie de la politie. Am fost,precum Emil Bobu,un dobitoc (si nu e sigur ca mi-a trecut). Nici vorba de gesturi de onoare,de revolutie,de nimic :precum profesoara aia cu greva foamei,care s-a vândut si ea cui a cumparat-o.

S-a demonstrat experimental ca nu era vorba de nici o revolutie,ca Gheorghe a cautat ca orice român adevarat pe care nu-l jeneaza sa iasa în fata si sa spuna "eu,mie,pe mine" sa traga si el un folos material din chestia asta,nu i-a reusit atunci (dar i-a reusit acum) iar deznodamântul (decizia asta a justitiei) e de un prost-gust (eufemism!) cel putin la fel de pronuntat precum e (cam) tot ce misca în viata publica româneasca.

Si cum lumea e proasta si are spirit de turma,Gheorghe o sa faca emuli,si sunt curios pe unde o s-o scoata statu' camasa când s-o trezi cu plutonieri beti care vor sa calatoreasca pe Luna. Ca generali fistichii are,deja.
Back to top
3 User said Thank to Boribum for this Post :
 Bendis (03 Jul 2014, 06:06) , chimistul (03 Jul 2014, 09:02) , Pârvu Florin (03 Jul 2014, 20:06)
Mihais
Thu Jul 03 2014, 10:45AM

Registered Member #2323

Problema e o idee mai grava chiar decat spune Klaus.Din momentul in care militarii se vor implica in politica in calitate de militari,politicul se va baga si mai tare in armata.De unde pana acum elita militara putea sa-si vada cat de cat de activitatea profesionala(politrucii nu se inghesuie unde e de munca),acum riscam sa avem armat in stilul arab sau african.
Back to top
2 User said Thank to Mihais for this Post :
 Illusionist (03 Jul 2014, 12:54) , Klaus (03 Jul 2014, 13:55)
Boribum
Thu Jul 03 2014, 07:11PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Din momentul in care militarii se vor implica in politica in calitate de militari

...distractia va fi si mai mare ! Tot militari d-aia cu OZN-uri,sau ca ala cu bot îmblanit care analizeaza dacii si romanii pe la teveuri or sa apara. Aia care stiu meserie si au treaba,or sa-si vada de treaba. Ca militari sau ca civili.

Un lucru e limpede: nimic n-are nici o noima,dar e hazliu cât cuprinde !
Back to top
Bendis
Thu Jul 03 2014, 07:25PM
Registered Member #5071

@Boribum: "aia care stiu meserie si au treaba", in general nu-s lasati in pace de idiotii cu grade luate pe sub mana in '89. Pe principiul: "ba! Daca nu faci cum spun eu, te mut la mama dracu'" (sau "te trimit la psiholog" sau "te dau afara!").

Multi nu-s sanatosi la cap si multi au o rautate dementa. Ce sa-i faci? Ca deh, puterea apartine celor care nu stiu cum s-o foloseasca.
Back to top
criss-cross
Thu Jul 03 2014, 09:44PM
Registered Member #4853

Ca deh, puterea apartine celor care nu stiu cum s-o foloseasca.?!
O, ba da, stiu s-o foloseasca! Folosul nu este la locul potrivit!
Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 Bendis (03 Jul 2014, 21:54)
Bendis
Thu Jul 03 2014, 09:54PM
Registered Member #5071

Just!
Back to top
den91
Fri Jul 04 2014, 12:20PM
Registered Member #8674

Buna ziua la toata lumea. Acum 2 saptamani am fost la centrul Breaza unde am sustinut probele sportive si psihologice pentru maistri militari. Optiunea mea este Scoala de maistri militari navali. Am trecut de probe relativ usor ( 1.26 traseu, 8,23 rezistenta). Urmeaza pe 9 iulie sa mai sustin niste analize medicale la centrul de scafandri din cate am inteles. Intrebarea mea este urmatoarea, in cazul in care pic, ori la urmatoarele analize ori la examenul scris de la sfarsitul lunii in ce context pot participa la repartizarea SGP ? Adica am inteles ca este posibil stiind ca repartizarea se face in august, din pacate optand pentru maistrii nu stiu ce punctaj am si cum se calculeaza. Exista vreun site, sau vreun document unde apare locurile scoase la concurs pentru repartizarea din august ca sa ma pot interesa de unitatile militare disponibile ?
Back to top
Bendis
Fri Jul 04 2014, 04:28PM
Registered Member #5071

Ce punctaj?! Ptr maistri?!?! Punctaj?!?! Ai dat ptr SGP. La maistri, dai probe sportive - admis sau respins, testele scrise (pe note) si examenul psihologic -admis sau respins
Back to top
den91
Fri Jul 04 2014, 06:55PM
Registered Member #8674

Nu ai inteles ce am scris eu acolo. Ai voie 2 optiuni, prima mea optiune este maistri militari navali. Am trecut de psihologic si de sportiv pentru maistri. In cazul in care pic la examenul de admitere scris matematica-fizica am dreptul sa particip la repartizarea SGP din august. Ma intereseaza sa stiu cum imi pot calcula punctele. Cei care au dat la SGP direct li s-a spus pe loc punctajul obtinut dupa fiecare proba.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF