Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Unitati de reprezentare
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
alexius
Mon Mar 19 2018, 02:51PM
Registered Member #2949

truepride wrote ...

Ar mai fi un punct, de fiecare data cand am fost in Germania, am cautat evenimente care sa tina de armata. Ruda care este stabilitatad acolo mi-a spus ca sunt foarte rare spre tristetea mea. Am prins un eveniment in centrul orasului Ulm, un concert de seara tinut de muzica reprezentativa a Centrului de instruire din apropiere. M-a intristat teribil cand i-am vazut, ala numai pas de defilare nu era, fiecare mergea in treaba lui. Va dau perfecta dreptate desi in prezent se incerca readucerea Prusiei intr-o forma sau alta, faptic mai e cale lunga.

Mai este Großer Zapfenstreich, executat de către Wachbataillon cu ocazii speciale. Ceremonia este deschisă pe Marşul Yorckscher, în timp ce formaţia intră în dispozitiv încadrată de militari ce poartă torţe.

Großer Zapfenstreich este executată doar cu ocazia zilelor naţionale şi în cadrul ceremoniilor de „rămas bun“ la încheierea mandatului unui preşedinte, al ministrului apărării la sau la finalul unor mari exerciţii militare. Ceremonia la care participă în total aproximativ 400 de militari, are loc numai la orele înserării şi implică defilarea cu torţe.

Ceremonia ar data din prima jumătate a secolului 18, şi termenul Zapfenstreich reprezenta semnalul trompetei care anunţa stingerea în cadrul garnizoanei.
În 1813, regele Prusiei, Freierdich Wilhelm III a participat la ceremonia de seară a Armatei Imperiale Ruse după bătălia indecisă de la Lützen (1813) în faţa lui Napoleon. Regele prusac a fost impresionat de partea religioasă a ceremoniei, în special de cor.
Ca atare a dat ordin ca un ritual similar să fie cuplat la ceremonia existentă. În 1838, o ceremonia similară prusacă era executată la Potsdam în prezenţa împăratului Nicolae I al Rusiei, în calitate de oaspete.

În timp ce în Republica Federală Germană ceremonia a existat fără probleme, Republica Democrată Germană a reinstituit Großer Zapfenstreich în 1962 cu o versiune modificată şi elemente preluate de la sovietici şi piese muzicale din repertoriul comunist. Evident, procesiunea cu torţe a fost păstrată.
În prezent politicienii social-democraţi şi ecologiştii (la ei tot un fel de comunişti ) au cerut în repetate rânduri desfiinţarea ceremoniei pe motive de „fascism“, „militarism“, „revizionism“, „tradiţionalism“, „naţionalism“ etc. Adică pentru comuniştii din fosta RDG era perfectă dar pentru aceşti indivizi reprezintă o ameninţare la adresa noului popor german, care se vrea a fi o floricică pe câmpia democraţiei liberale.

CU atâtea insistenţe este posibil ca şiu acest frumos ceremonial să fie desfiinţat, probabil ca şi întreaga armată germană, considerată de mulţi germani drept o ameninţare la adresa democraţiei lor.

si RDG

LINK
Back to top
truepride
Mon Mar 19 2018, 06:17PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Senzationale poze, nu am avut onoarea sa vad un Großer Zapfenstreich, am vazut cladirea Budestagului in schimb si pe cei de la paza de acolo. A fost un drum relativ scurt cu trenul , ICE-ul ala se misca ca gandul si ca vantul. Rudele stabilite acolo stau undeva in sud, deci este un pic de mers pana la Berlin.
Am avut colegi care au fost si in interes de serviciu acolo, eu nu am avut bucuria din pacate.
Sper sa nu traiesc sa vad ziua cand Bundeswehrul dispare iar aceste simboluri G.Z., Curcea teutona ca este de fier sau nu, chiar si Prusia intr-o forma sau alta ajunge intr-o lada de gunoi a istoriei. Si in actualele conditii de securitate este sora cu prostia. Am spus ca hippioti aia americani in anii 60 bagau flori in teava la arme pe fondul a doua razboaie mondiale castigate si a celei mai puternice armate din lume. Ii bine sa fii pacifisto-liber-schimbist cand ai asigurata libertatea, imposibil sa o faci cand nu ai nimic in spate.
Back to top
alexius
Tue Mar 20 2018, 11:06PM
Registered Member #2949

Bulgarii: Desi poarta un soi de uniforme de husari ei performeaza ca pedestrii. Ceea ce e de spus este ca uniforma este readusa in actualitate, nu reinventata , ca la noi. Ea exista la inceputul secolului XX.
Oricum, cismele alea si tunica rosie dau 80% din farmec.

LINK

Back to top
truepride
Wed Mar 21 2018, 04:49PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Interesant la vecini nostrii. Ca paranteza, am vazut in poze palatul prezidential. Aceeasi cladire este palat prezidential, hotel si cred ca si club de noapte pe undeva.
Referitor la reprezentare, am observat ca rusii revin la niste puternice traditii imperiale... de la uniforme la denumiri.
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF