Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Disponibilizari M.A.I.
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
firedog
Sat Dec 18 2010, 05:14PM
Registered Member #3524

gata. este rezolvata cu restructurarea. politistii pot sa stea linistiti.
LINK
Back to top
un jandarm
Sat Dec 18 2010, 05:45PM
un jandarm
Registered Member #1163

Eu daca as fi politist din nou,si daca as fi unul cercetat sau implicat in fapte indeosebi de coruptie m-as ingrijora.
Poate ati vazut discursul d-lui presedinte...
Se vizeaza disponibilizarea indivizilor astora care arunca cu noroi in munca celorlalti si nu le pasa de cetatean dacat cand ii cere spaga.
Alta categorie ar fi neoperativii.
Se poate discuta fireste de gestionari,ospatari,secretari si alti din astia care au grade militare sau profesionale precum si salarii frumoase fara a avea vreo preocupare fata de cetatean.
Dar discutia se va rezuma(banuiesc)mai intai la categoriile de personal din Sistemul national de Ordine Publica si Siguranta.
Din cate stiu pompierii sunt exclusi/nu au acest Statut.
Se poate vorbi si de deficitul de personal,dar cred ca preocupant ar fi discutia despre deficitul de personal operativ si nu cel din birouri.

[ Edited Sat Dec 18 2010, 05:47PM ]
Back to top
mereu _loial
Sat Dec 18 2010, 06:59PM
Registered Member #3545

pompierii fac parte din sist de ordine publica .intrebare:la ce casa de sanatate sunteti asigurati?OPSNAJ.ce insseamna?exact asta .parerea mea.sa fim sinceri pana la capat.pompierii sunt multi.si din cei asa zis operativi.cati incadreaza masini care nu ies decat o data sau de doua ori pe an la foc?profesional;izarea sata s-a facut dupa ureche si dupa interese .fiecare smecher avea de angajat un fin ,un nas,un var , o amanta.si asa s-au creat posturi cu duiumul.si mai era loc.daca nu venea criza asta se mai angajau vreo 8 mii.da poate eram si noi la ceva pe locul 1 in europa.acum eu sper sa nu se dea oameni afara dar sa vina frate la ceea ce inseamna munca de pompier.sa stea ud sau plin de vaselina nu pe la birou la caldurica .sa miroasa fum de om ars ,sa scoata cadavre din fantani sa nu mai manance cu zilele.asta trebuie facut.
Back to top
un jandarm
Sat Dec 18 2010, 08:22PM
un jandarm
Registered Member #1163

@mereu_loial...
Minte luminata vad in spatele id-ului tau dar si realitatea din multe unitati.
Am tras si eu cu coada la ai mei la o adunare recenta/am evaluat din spatele formatiei fantastica organizare.
Vreo 25% neoperativi de la logistica in special.
Restul operativi.
Si in Jandarmerie se poate discuta in sensul celor scrise de tine,respectiv al utilitatii pe strada al salariatului.
Despre cati au dat vreo amenda sau intocmit vreun dosar...sau au participat la vreo perchezitie/aplanarea vreunui conflict.
Ma rog...fiecare zice ca munca lui este utila/are o fisa de post in acest sens...
Pentru o parte din colegi munca de jandarm ca si la voi la pompieri...se rezuma la asistarea ca spectator la activitati operative desfasurate numai de catre unii.
Pe teren insa altfel este situatia...
Mai sunt si categoria celor operativi numai cu numele...in realitate timpul trece/leafa merge...exemple se gasesc!
Asa ca sa nu-i mire pe cate unii cand vor fi intrebati ce eficienta au avut sa zicem in ultimii 2 ani privind principalele activitati.
Ce spuneti?

[ Edited Sat Dec 18 2010, 08:26PM ]
Back to top
Ghost_dog
Sat Dec 18 2010, 08:53PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

firedog wrote ...

gata. este rezolvata cu restructurarea. politistii pot sa stea linistiti.
LINK

Mda super tare ce sa mai ,ZORRO frate .
O parte este adevar , chiar mare , prea se freaca motanul prin unitatii , multe cadre care sunt degeaba , care doar beau cafeaua , si asteapta 15 :45 prea cu interes ...
Cat despre urmatoarea idee :
"Daca analizam cu ce se ocupa jandarmii, adica restabilirea ordinii publice, o sa descoperim ca in realitate peste 4.000 pazesc institutii. Este asta treaba lor? In legea lor spune ca trebuie sa restabileasca ordinea publica. Pompierii, apoi, sunt peste 30.000, ceea ce e imens. E o cifra enorma fata de ce este Romania.
" am si eu o intrebare : Cum de inca structurile de interventie ale Politiei inca functioneaza pe un ordin al ministrului , fiind oarecum in ilegalitate , si cum inca sunt atatia(mult mai multi decat la J) pe la birouri care nu au decat o singura treaba ? Sa bage cardul in perete ...
Back to top
мarius
Sun Dec 19 2010, 03:45AM
Registered Member #1850

Ghost_dog
Cum ai ajuns la aceasta concluzie mareata:
Ghost_dog wrote ...

Cum de inca structurile de interventie ale Politiei inca functioneaza pe un ordin al ministrului , fiind oarecum in ilegalitate ...

Legea nr. 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Romane
Art. 4.
(3) Unitatile de politie se infiinteaza prin ordin al ministrului de interne.

Foarte "intelijenta" remarca ta ...

[ Edited Sun Dec 19 2010, 03:51AM ]
Back to top
un jandarm
Sun Dec 19 2010, 07:13AM
un jandarm
Registered Member #1163

S-a referit la art 4 si 13-16 din legea 218/2002 de pe LINK
Asta este adevarul!

adica
Unitatile de politie se infiinteaza prin ordin al ministrului de interne.
In fiecare sector se organizeaza si functioneaza sectii de politie. Numarul acestora se stabileste prin ordin al ministrului de interne, in functie de intinderea teritoriului, numarul populatiei, de numarul si importanta obiectivelor economice, sociale si politice.
In municipii pot fi infiintate sectii de politie, iar in comunele cu sate si catune dispersate pot fi infiintate birouri de politie, potrivit criteriilor prevazute la Art. 13 alin. (2).
Art. 15.
(1) In structura organizatorica a Politiei Romane pot fi infiintate si alte unitati pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii.
(2) Numarul, competenta si structura organizatorica ale acestor unitati se stabilesc prin ordin al ministrului de interne, la propunerea inspectorului general al Inspectoratului General al Politiei Romane, dupa consultarea Corpului National al Politistilor.

Art. 16.
(1) Atributiile si structura organizatorica ale Inspectoratului General al Politiei Romane, Directiei generale de politie a municipiului Bucuresti si inspectoratelor de politie judetene se stabilesc prin regulamente de organizare si functionare.
(2) Regulamentul de organizare si functionare a Inspectoratului General al Politiei Romane se aproba de ministrul de interne, iar cele ale unitatilor teritoriale, de catre inspectorul general al Inspectoratului General al Politiei Romane.

[ Edited Sun Dec 19 2010, 07:17AM ]
Back to top
blacks
Sun Dec 19 2010, 08:11AM
Registered Member #3457

Rebutul uman care s-a cocotat in jiltul Cotrocenilor respecta cu indarjire (era sa zic cu sfintenie) zicala : "razbunarea-i arma prostului, dar mai prost e ala care nu se razbuna, ha, haa, haaa".
Politistii isi primesc portia pentru ca i-au urat de bine (Iesi afara, javra ordinara), iar jandarmii pentru ca nu au rupt bastoanele pe ei.
Back to top
POBEDA
Sun Dec 19 2010, 09:56AM
Registered Member #154

Mai baieti, citesc de la un timp postarile de pe forum si ma minunez. Locatarul de la Cotroceni, in politica lui de tipul divide et impera, avand ca scop disolutia si decredibilizarea institutiilor statului pentru a le controla total, a reusit sa antagonizeze in MAI pensionarii si sctivii. Iar acum incaiera pompierii, politistii si jandarmii. Unde sunt camaraderia, respectul intre profesionisti ( fiecare pe locul lui) si la urma urmelor solidaritatea umana a celor loviti in mod josnic de masurile astea aberante?
E adevarat ca unii pot sa fie mai enervanti decat altii, mai naivi sau nu in postarile lor, dar atata timp cat o fac cu bunacredinta hai sa nu-i mai atacam. Cele 3 structuri de baza ale MAI sunt in primejdie grava de a fi ciopartite. Nu va bucurati de decesul caprei vecinului, molima se va intinde sigur si la a voastra.

Dar ceea ce mi-a lasat cu adevarat un gust amar a fost iesirea promta la rampa a liderilor sindicali ai politistilor, care au sarit sa arate cu degetul inspre jandarmi si pompieri. Asa ceva nu se face si ii descalifica in primul rand ca oameni, mai ales ca cele doua structuri nu au un sindicat care sa-i apere. Credeti ca or sa-i apere sefii lor? Asta chiar ca-i o gluma.
Back to top
blacks
Sun Dec 19 2010, 10:37AM
Registered Member #3457

Este foarte normal ca acei lideri sindicali, care reprezinta politia romana (snppc, diamantul, cnp etc) sa scoata "pieptul in fata". Daca nu fac putina gargara isi pierd membrii cotizanti si le este teama ca nu vor mai incasa acele salarii "decente". In prezent, membrii sindicatelor din politie renunta in masa la calitatea de sindicalist, fiind constienti ca banutii dati de ei ca si cotizatie sunt cheltuiti aiurea.
Multitudinea de sindicate din PR ne arata nivelul de coeziune din SNOP.
Back to top
Ghost_dog
Sun Dec 19 2010, 02:10PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Marius* nici nu imi bat capul sa iti dau un raspuns . Dar in schimb am si eu o intrebare , deci se incearca aceasta ... nici nu stiu cum sa ii zic ... idiotenie gen patrule mixte P-J si apoi hai sa lovim in J si Pompieri ca ei "este" militari si nu au cum sa raspunda . Pe aceasta cale vreau sa stiu unde se poate cotiza la sindicatul vostru ( al politistilor) , vreau sa dau si eu niste bani , poate asa vor fi asa de aprigi sa ne sustina si pe noi si sa ramana totul pe capul pompierilor
Back to top
Kuji In
Sun Dec 19 2010, 03:59PM
Registered Member #1400

Gostule ai fost simpatic la faza cu cotizatia!!!! Dar acum revenind la oile noastre, noi astia far' de cotizatie cum putem sa contracaram putin din avantu' rivolutionar al governantilor? Nu de alta, dar colegii nostrii de la Politie nu au facut bine ca au si aruncat cu piatra in Jandarmi si Pompieri si trebuie cumva luata o pozitie.....
Back to top
Mihais
Sun Dec 19 2010, 04:40PM

Registered Member #2323

Demisionati in masa.CAteva mii.O sa-i lasati someri pe ugandezii care muncesc pe 1000 de dolari,dar asta-i viata.Sau macar amenintati ca o faceti.Numai fiti dracului uniti.
Back to top
Pârvu Florin
Sun Dec 19 2010, 10:46PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Kuji In wrote ...

trebuie cumva luata o pozitie.....

Oare chiar trebuie?

Mie personal mi se pare descalificant in egala masura sa declari ce a declarat domnul Gruia si sa reactionezi la declaratia domniei sale...
Back to top
Kuji In
Mon Dec 20 2010, 12:22PM
Registered Member #1400

Neee! Acum am asa o mica parere de rau ca Dl Gruia nu isi da seama cat de aproape a fost sa simta ce inseamna sa nu respecti itinerariul de deplasare aprobat, si iar am asa o strangere de inima si suflet ca acei domni care ne musca pe la spate nu realizeaza ca suntem in aceeasi barca, evident ei pe punte noi in sala motoarelor, dar in aceeasi barca....:(
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF