Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General
 
<< Previous thread | Next thread >>
(Dez-) Re-organizarea teritoriala
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
inCOMPATIBILU'
Sun Jun 26 2011, 06:56PM
Registered Member #4153
Joined: Fri May 27 2011, 10:03PM

Posts: 137
Thanked 0 time in 0 post
N-ai vazut mai sus ca eu cred ca este o tampenie? Poate dupa o discutie serioasa de 1,2 ani si referendum sa ajungem la concluzia ca trebuie sa schimbam harta administrativ-teritoriala DAR NU ACUM {am postat materialele pentru ca imi reflecta opinia}
Back to top
truepride
Mon Jun 27 2011, 05:40PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Eu am o nelamurire: de fiecare data cand te angrenezi intr-un proiect primul aspect este bugetul.Eu nu inteleg cum vor sa porneasca un proiect de o asmenea anvergura fara macar niste estimari de cost.
In rest toate bune si frumoase, dar acesta reorganizare ar mai putea astepta ceva anisori.
Back to top
Radu89
Thu Feb 07 2013, 11:44PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Am vazut ca iar au inceput sa aduca in discutie proiectul de reorganizare teritoriala; sau de regionalizare, ma rog. Deocamdata au zis unele chestii.Astept sa revina asupra discutiilor , si asta pentru ca nu cred ca pe regiunea N-E capitala va fi la Piatra.
Avem oameni minunati in Parlament.Sa vedeti ce oameni vor aparea si in Marele Consilii ale Regiunilor.Sau poate ca nu.

Edit : Numai sa nu fi revenit cu aceast proiect pentru a acoperi alte povesti iesite la iveala ce trebuiesc imediat uitate; as acum se mai intampla deseori.

[ Edited Thu Feb 07 2013, 11:54PM ]
Back to top
bushes
Mon Sep 30 2013, 10:52AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517
Joined: Fri Aug 19 2011, 07:45PM

Posts: 745
Thanked 218 time in 141 post
"DOCUMENT EXCLUSIV. Guvernul pregăteşte MAREA DESCENTRALIZARE





Gândul vă prezintă în exclusivitate proiectul descentralizării conceput de vicepremierul Liviu Dragnea, care ar urma să fie aprobat printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Potrivit documentului obţinut de gândul, descentralizarea ar urma să-şi facă simţite efectele de la 1 ianuarie 2014, ea precedând astfel regionalizarea. Dacă descentralizarea plănuită de vicepremierul Dragnea va deveni realitate, ea va reprezenta cea mai radicală măsură luată în administraţie în ultimii ani.

De la ministerul lui Liviu Dragnea a plecat în teritoriu pe 24 septembrie o circulară privind propunerea legislativă intitulată Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de ministere şi celelalte organe de specialiate ale administraţiei publice centrale. Dacă proiectul regionalizării nu a avansat, şefii din teritoriu au discutat insistent cu vicepremierul Dragnea în ultimele luni despre realizarea descentralizării. Termenul limită până la care cei din teritoriu trebuie să vină cu amendamente este 1 octombrie 2013, până la orele 12.00.

În documentul obţinut de gândul, în care se prevede modificare a nu mai puţin de 21 de acte normative, se precizează clar ce atribuţii vor fi cedate de la centru către teritoriu - către Consiliile judeţene, preşedinţii de Consilii Judeţene şi primari.

Intenţia că procesul descentralizării se doreşte a fi realizat imediat, începând cu 1 ianuarie 2014, se regăseşte chiar în preambulul proiectului de OUG, unde se vorbeşte despre necesitatea demarării procesului de elaborare a legii bugetului de stat pentru anul 2014 şi subsecvent, a bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, cu respectarea calendarului bugetar prevăzut de Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare şi de Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice.

Cele mai importante modificări:

1. în subordinea primăriilor din oraşe/municipii vor funcţiona servicii rutiere şi de ordine publică ai căror directori vor fi numiţi de primari.

2. în subordinea consiliilor judeţene vor fi transferate o serie de servicii deconcentrate de la ministere şi agenţii, conduse de persoane numite de preşedintele CJ. Astfel vor fi reorganizate în subordinea CJ oficiile judeţene de agricultură, direcţiile judeţene pentru cultură şi patrimoniu, unităţile teritoriale de promovare turistică, direcţiile judeţene de sport şi tineret, centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, casele corpului didactic, agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă, agenţia de plăţi şi inspecţie socială, agenţiile judeţene pentru protecţia mediului, direcţiile judeţene de pescuit şi acvacultură şi direcţiile de sănătate publică.

3. METROREX trece din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Tot în subordinea CGMB trece şi Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti.

4.Porturile de la Dunăre trec în subordinea Consiliilor Judeţene în raza cărora se află.

5. Plajele cu destinaţie turistică vor fi administrate de consiliile locale.

NOILE COMPETENŢE ALE ŞEFILOR LOCALI

Pe lângă competenţele actuale, în documentul realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei se adaugă o serie de noi instituţii care vor intra în subordinea şefilor din teritoriu.

Astfel, în competenţele autorităţilor publice locale intră:

- serviciile de ordine şi siguranţă publică şi circulaţia pe drumurile publice
- serviciile de sănătate publică la nivel judeţean
- administrarea plajelor turistice maritime şi fluviale, ale râurilor, pârâurilor şi ale lacurilor de acumulare
- administrarea sistemelor de gospodărire a apelor
- protecţia mediului, pescuit şi acvacultură
- dezvoltare rurală;
- ocuparea forţei de muncă la nivel local
- administrarea unităţilor sportive şi de tineret, a taberelor şcolare, centrelor de agrement, caselor de cultură ale studenţilor, precum şi a cluburilor sportive de la nivel local;
- dezvoltare şi promovare turistică;
- organizează şi desfăşoară activităţi educative extraşcolare/de tip nonformal prin cluburile copiilor;
- protejarea patrimoniului cultural de pe teritoriul judeţului
- administrarea porturilor de fluviale interes judeţean
- implementarea programelor judeţene în domeniul tineretului şi sportului

DESCENTRALIZAREA POLIŢIEI

Descentralizarea competenţelor poliţiei este prevăzută în proiectul de OUG, urmându-se a se completa atribuţiile poliţiei locale, dar şi atribuţiile Poliţiei Române. Potrivit documentului citat se va modifica OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi se va propune ca „aplicarea şi executarea controlului privind respectarea normelor referitoare la circulaţia pe drumurile publice să se realizeze de către autorităţile administraţiei publice locale prin servicii rutiere organizate în subordinea acestora”.

Noile servicii rutiere se vor afla în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, primarii, cu avizul Inspectoratului de poliţie judeţean, urmând să numească directorii executivi ai acestor noi Servicii Rutiere. Competenţele acestor directori vor fi aprobate de consiliile locale, cu avizul Inspectoratului de poliţie judeţean.

Pentru descentralizarea poliţiei, categoriile de personal al poliţiei locale se vor completa cu functionari publici, civili, cu statut special, care vor ocupa funcţii specific de poliţist conform Statutului poliţistului.

Cum se modifică legea privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române

“În interiorul localităţilor urbane aplicarea măsurilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice, a siguranţei cetăţeanului, de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional şi de identificare şi contracarare a acţiunilor elementelor care atentează la viaţa, libertatea, sănătatea şi integritatea persoanelor, a proprietăţii private şi publice, precum şi a altor interese legitime ale comunităţii se realizează de către autorităţile administraţiei publice locale prin servicii de ordine publică organizate în subordinea acestora”, se arată în proiectul de OUG.

Toate cheltuielile privind organizarea şi funcţionarea serviciilor de ordine publică, aflate în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, se asigură din bugetele locale/Bucureşti, cu avizul Inspectoratelor de poliţie judeţene, în condiţiile legii.

De asemenea, bunurile mobile şi imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Inspectoratelor judeţene de Poliţie, folosite de compartimentele/serviciile de ordine publică, reorganizate ca Servicii de ordine publică trec în domeniul public al unităţii administrativ-teritoriale pe a cărei rază funcţionează şi în administrarea consiliilor locale, cu păstrarea destinaţiei, conform prevederilor legale.

Şi directorii executivi ai acestor servicii de ordine publică vor fi numiţi de primar, cu avizul Inspectoratelor de poliţie judeţene, în condiţiile legii.

Pentru ca toate acestea să devină realitate, vor trebui modificate legea 155/2010 privind poliţia locală, modificarea Legii nr. 218/2002 privind Poliţia Română şi OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

“Suplimentarea numărului de personal din cadrul Serviciului rutier şi Serviciul de ordine publică din cadrul poliţiei locale se poate realiza prin transfer de la Ministerul Afacerilor Interne sau prin repartizarea de la instituţiile de învăţământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne’’, se arată în documentul realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Ce pleacă de la MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

Direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti, unităţile finanţate integral din venituri proprii şi din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate, centrele de diagnostic şi tratament, centrele medicale şi ambulatoriile de specialitate din subordinea Direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, centrele judeţene de aparatură medicală, centrele judeţene de transfuzii sanguine şi laboratoarele de referinţe medicale vor trece în autoritatea administraţiei publice locale – Consiliul Judeţean/ CGMB.

Directorii coordinatori şi adjuncţii acestora vor numiţi de preşedintele Consiliului Judeţean, respectiv a primarului municipiului Bucureşti, în urma evaluării cunoştinţelor şi abilităţilor manageriale.

Autorizarea desfăşurării activităţii de către dentişti poate fi delegată direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

De asemenea, autorităţile locale vor avea un cuvânt de spus şi în desemnarea unor membri în Consiliul de Adminstraţie al CNAS. Va creşte şi numărul reprezentanţilor nominalizaţi de Consiliul Judeţean în CA al caselor de asigurări de sănătate judeţene.

Pentru a se asigura sursa de finanţare corespunzătoare în domeniul sănătăţii se prevede că “veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii constituite potrivit art. 361 se transferă, în cuantum de 70%, bugetelor judeţelor, potrivit unei formule de repartizare aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii, elaborat împreună cu structurile asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale.”

MINISTERUL TRANSPORTURILOR renunţă la metrou şi porturile de la Dunăre

Descentralizarea va implica şi faptul că societatea comercială de Transort Metroul Bucureşti “Metrorex” va trece de la Ministerul Transporturilor la Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Tot la CGMB va trece şi Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti.

„Investiţiile pentru realizarea proiectelor de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii şi materialului rulant se finanţează de la bugetul local al municipiului Bucureşti, bugetul de stat, precum şi din credite interne şi externe. Aceleaşi prevederi se aplică şi pentru obiectivele de protecţie civilă, sumele alocate fiind nominalizate distinct în bugetul de venituri şi cheltuieli al Metrorex”, se arată în documentul propus spre consultare.

În termen de 15 de zile de la data intrării în vigoare a actului normativ de reorganizare a Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul “Metrorex” – S.A., Ministerul Transporturilor şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti încheie protocoalele pentru predarea - preluarea activelor şi pasivelor Metrorex, se arată în documentul transmis de Dragnea în Teritoriu.

În privinţa porturilor, competenţele în administrare exercitate de Compania Naţională "Administraţia Porturilor Dunării Fluviale" S.A. – Giurgiu vor trece la consiliile judeţene Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa.

În cazul Companiei Naţionale “Administraţia Porturilor Dunării Maritime” S.A. – Galaţi competenţele în administrate vor fi preluate de consiliile judeţene Galaţi, Tulcea, Constanţa, Brăila. Astfel:

1. Consiliul judeţean Caraş Severin va administra porturile Baziaş şi Moldova Veche;
2. Consiliul judeţean Mehedinţi va administra porturile Drencova, Şviniţa, Tisovita, Dubova, Orşova, DrobetaTurnu-Severin şi Gruia;
3. Consiliul judeţean Dolj va administra porturile Cetate, Calafat, punctul de lucru Rast şi portul Bechet;
4. Consiliul judeţean Olt va administra portul Corabia;
5. Consiliul judeţean Giurgiu va administra portul Giurgiu;
6. Consiliul judeţean Călăraşi va administra porturile Călăraşi şi Olteniţa, precum şi punctul de lucru Chiciu;
7. Consiliul judeţean Constanţa va administra portul Cernavodă, portul Hârşova şi punctul de lucru Ostrov Regie;
8. Consiliul Judeţean Galaţi va administra portul Galaţi;
9. Consiliul Judeţean Brăila va administra portul Brăila;
10. Consiliul Judeţean Tulcea va administra porturile Isaccea, Tulcea, Mahmudia, Chilia Veche, Port Smârdan, Măcin, punctele de lucru Gura Arman şi Turcoaia.

MINISTERUL MEDIULUI cedează plajele

Agenţia judeţeană pentru protecţia mediului, respectiv a municipiului , Filiala regională a Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură vor trece în subordinea Consiliilor Judeţene şi a CGMB.

Implementarea legislaţiei în domeniul protecţiei mediului la nivel judeţean revine agenţiilor judeţene pentru protecţia mediului aflate în subordinea Consiliilor Judeţene, se arată în documentul obţinut de gândul.

„Filialele regionale aflate în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură se reorganizează ca direcţii judeţene pentru pescuit şi acvacultură, servicii publice de interes judeţean, în subordinea consiliilor judeţene pe a căror rază teritorială se află. În judeţele în care nu sunt filiale regionale, se înfiinţează direcţiile judeţene pentru pescuit şi acvacultură, în subordinea consiliilor judeţene, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, se prevede în documentul guvernamental.

Potrivit propunerii de OUG „titularul dreptului de administrare a plajelor cu destinaţie turistică este consiliul local pe a cărui rază teritorială se află”, acestuia revenindu-i dreptul de administrare a lucrărilor de întreţinere şi ecologizare a plajelor.

„Lucrările realizate sunt finanţate atât din bugetul propriu, cât şi din veniturile obţinute de la utilizatorii plajelor cu destinaţie turistică, proporţional cu suprafaţa de plajă utilizată.”, se propune în proiectul descentralizării.

„Titularului dreptului de administrare îi revine o cotă-parte de 80% din redevenţele obţinute din concesionarea plajelor cu destinaţie turistică aflate pe teritoriul unităţilor administrativ-teritoriale respective, iar diferenţa de 20% se face venit la bugetul de stat, pentru contractele aflate în derulare”, se adaugă în documentul citat.

Dreptul de administrare a plajelor turistice maritime şi fluviale ale râurilor, pârâurilor şi ale lacurilor de acumulare se transferă de la Administraţia Naţională „Apele Române” către consiliile locale pe a căror rază administrativ-teritorială se află.

Din totalul sumelor percepute din închirierea şi concesionarea bunurilor proprietate publică a statului cu destinaţia de balastieră, aflate în administrarea autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, o cotă-parte de 25% se face venit la bugetul de stat, iar o cotă-parte de 75% se face venit la bugetele locale pe a căror rază administrativ-teritorială se află bunurile respective.

Ce competenţe se transferă de la MINISTERUL AGRICULTURII

În subordinea Consiliilor judeţene şi a Consiliului general al municipiului Bucureşti se propune înfiinţarea oficiilor pentru agricultură judeţene/ a municipiului Bucureşti, prin reorganizarea direcţiilor pentru agricultură judeţene, oficiilor judeţene de studii pedologice şi agrochimice şi a caselor agronomului.

Noile structuri vor prelua din competenţele celor care se desfiinţează, urmând a se stabili patrimonial serviciilor nou înfiinţate.

MINISTERUL CULTURII cedează cinematografele şi terenurilor aferente

De la ministerul Culturii în urma procesului de descentralizare, serviciile publice şi organele de specialitate aflate în subordinea/coordonarea/autoritatea Ministerului Culturii se reorganizează în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale. Practic, competenţele vor trece la Consiliile Judeţene, respectiv CGMB.

De asemenea, toate sălile şi grădinile de „spectacol cinematografic”, în total 133, dar şi imobilele, aflate în domeniul privat al statului şi în administrarea Regiei Autonome de Distribuţie a Filmelor, „România Film”, vor trece, libere de sarcini, în administrarea consiliilor locale comunale, orăşeneşti, municipale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, după caz.

În subordinea Consiliilor Judeţene şi a CGMB se vor înfiinţa direcţiile judeţene pentru cultură şi patrimoniu.

Aceste Direcţii Judeţene vor avea dreptul, în condiţiile legii, de a concesiona, da în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică sau închiria monumentele istorice proprietate publică a statului.

Pe lângă Direcţiile judeţene pentru cultură şi patrimoniu se vor înfiinţa comisiile judeţene ale monumentelor istorice, ca organisme ştiinţifice de specialitate, fără personalitate juridică, cu rol consultativ în domeniu protejării monumentelor istorice.

În proiectul descentralizării, se prevede că o cotă-parte de 50% din sumele colectate la Fondul Cultural Naţional / Fondul Cinematografic se face venit la bugetele judeţelor, cu destinaţia finanţării nerambursabile a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale.

De la bugetul de stat se alocă către bugetele locale o cotă de 70% din sumele încasate din redevenţele obţinute din concesionarea monumentelor istorice aflate pe teritoriul unităţilor administrativ-teritoriale respective.

“Angajarea directorilor generali sau, după caz, a directorilor aşezămintelor culturale şi a instituţiilor publice care funcţionează în subordinea autorităţilor administraţiei publice centrale, precum şi a directorilor generali sau, după caz, a directorilor aşezămintelor culturale care funcţionează în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale se face pe baza susţinerii unui concurs de proiecte de management, câştigătorii urmând să încheie un contract de management, în conformitate cu prevederile legii”, se arată în proiectul descentralizării.

MINISTERUL ECONOMIEI lasă turismul liderilor locali

De la Ministerul Economiei vor trece în subordinea administraţiei publice locale o parte din competenţele Autorităţii Naţionale pentru Turism, respectiv autorizarea, clasificarea şi licenţierea în turism şi unităţile teritoriale turistice.

Consiliile Judeţene vor avea competenţe noi precum: autorizarea staţiunilor balneare, climaterice şi balneoclimaterice, emiterea brevetului de turism, atestarea parcurilor turistice, autorizarea a activităţii de agrement nautic, activităţi turistice pe plajă, activităţi ecoturistice.

Ce pierde MINISTERUL TINERETULUI ŞI SPORTULUI

Consiliile Judeţene vor prelua de la Ministerului Tineretului şi Sportului direcţiile judeţene pentru tineret şi sport/municipiul Bucureşti, casele de cultură ale studenţilor şi infrastructura aferentă, Complexul Cultural Sportiv Studenţesc "Tei", bazele sportive de interes judeţean, taberele şcolare şi centrele de agrement de interes judeţean, cluburile sportive de interes local, taberele şcolare şi centrele de agrement de interes local.

“Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret se reorganizează ca servicii publice de interes judeţean, în subordinea consiliilor judeţene, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, se arată în setul de măsuri de descentralizare în domeniul tineretului şi sportului.

Descentralizarea MINISTERULUI EDUCAŢIEI

Inspectoratul şcolar judeţean, respectiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Casa corpului didactic, Palatele copiilor/Palatul Naţional al Copiilor, Cluburile copiilor, cluburile sportive şcolare vor intra sub autoritatea Consiliilor Judeţene sau a celor locale/ Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

“Casele corpului didactic, denumite în continuare CCD, se reorganizează ca structuri cu personalitate juridică, în subordinea consiliilor judeţene, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi sunt coordonate metodologic de către inspectoratul şcolar. Modul de organizare şi funcţionare a CCD se stabileşte prin hotărâre a consiliului judeţean, în baza regulamentului cadru aprobat prin ordin al ministrului educaţiei naţionale”, se stipulează la măsurile privind descentralizarea în domeniul învăţământului preuniversitar.

Astfel, directorii caselor corpului didactic urmează să fie numiţi de preşedintele Consiliului Judeţeen sau de primarul municipiului Bucureşti, pe bază de concurs public, reglementat prin metodologie elaborată de Ministerul Educaţiei Naţionale. Directorii caselor corpului didactic vor încheia un contract de management cu preşedintele Consiliului judeţean.

Ce pleacă de la MINISTERUL MUNCII

Consiliile judeţene vor primi în subordine agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială.

Cum se trimit banii în teritoriu

„Finanţarea competenţelor/structurilor descentralizate la nivel judeţean/local se face de la bugetul de stat, în conformitate cu prevederile art. 6 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale cu modificările şi completările ulterioare. În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, comunică Ministerului Finanţelor Publice sumele aferente competenţelor care se descentralizează conform prezentei ordonanţe de urgenţă în vederea fundamentării proiectului bugetului de stat pentru anul 2014. Finanţarea plăţilor aferente beneficiilor de asistenţă socială şi susţinerii programelor de servicii sociale se asigură în proporţie de 70% din bugetele unităţilor administrativ-teritoriale prin transferuri din bugetul de stat şi în proporţie de 30% din sume pentru echilibrarea bugetelor locale”, se arată în dispoziţiile finale şi tranzitorii ale documentului obţinut de gândul." LINK





Back to top
ALM
Mon Sep 30 2013, 11:08AM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Observ că se descentralizează responsabilităţile dar banii rămân centralizaţi la Bucureşti. Sigur că autorităţile locale stau cam prost cu finanţele şi ar fi o problemă majoră să finanţeze din resurse proprii noile structuri, dar dacă Bucureştiul va ridica din umeri când vor fi cerute fonduri şi va replica "descurcaţi-vă!"? Asta ar însemna cumva suplimentarea impozitelor locale?
Back to top
bushes
Mon Sep 30 2013, 07:20PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517
Joined: Fri Aug 19 2011, 07:45PM

Posts: 745
Thanked 218 time in 141 post
depinde ai cui partid o sa fie si prevad ca pdsr-ul o sa aiba 99,9 la suta primari din tara asta ,ca pnl-ul s-a cam fisit...

banuiesc ca ontanu o sa-si schimbe iniforma de general cu aia de chestor general ,ca altfel nu poate sa primeasca defilarea trupelor....locale
Back to top
ALM
Mon Sep 30 2013, 08:41PM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Sunteţi răutăcios! Onţanu nu poartă uniforma decât atunci când împarte sarmale ...
Back to top
Klaus
Mon Sep 30 2013, 09:05PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Hm, jandarmii si pompierii scapa?
Cat despre politie se va ajunge ca la evidenta populatiei, cine a putut a fugit. Am avut treaba cu emiterea unei CI si mi-au spus cei care lucrau acolo ca sunt angajatii primariei si au 800-900 lei/luna.
Back to top
bushes
Mon Sep 30 2013, 09:46PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517
Joined: Fri Aug 19 2011, 07:45PM

Posts: 745
Thanked 218 time in 141 post
si aia de la frontiera scapa (prietenii stiu de ce )...
salariile cred ca o sa fie mai mari ,ca de-aia au aprobat legea cu norma de hrana la politia locala
o mare greseala e aceasta descentralizare,ce o sa se intimple cu cei din scoli si academie ,ce o sa se intimple cu subordonarea fata de un primar iresponsabil ,ca sint destui , ce o sa se intimple cu primariile care si asa nu au bani pentru salarii etc, etc



ALM wrote ...

Sunteţi răutăcios! Onţanu nu poartă uniforma decât atunci când împarte sarmale ...



doamne fereste sa vreau sa va umilesc lideru...da' vorbind de sarmale ma gindesc ca sub pulpana lu' nea gabita ,ar fi putut in doi ani sa ajunga maresal al sectorului 2 ,asa mai mult de un amarit de chestor n-o sa fie...pacat... parerea mea

[ Edited Mon Sep 30 2013, 09:53PM ]
Back to top
Panait
Mon Sep 30 2013, 10:17PM
panait
Registered Member #5015
Joined: Sat Sep 15 2012, 05:00PM

Posts: 161
Thanked 34 time in 27 post
Astia nu sunt in stare sa rezolve problema cu maidanezii, o treaba banala pt alta tari si noi le dam in subordine politia unor indivizi precum Ontanu cu trupele lui paramilitare, Vanghelie cu cateva clase ale lui? Mazare, sef de politie intre 2 buriceli cu dansatoare prin Mamaia, asta daca mai are timp dupa ce se joaca de-a Suleiman Magnigicul sau sef de trib? Evident, ca-ti place, ca nu-ti place, 4 ani e al tau ca doar e ales si nu numit. Nu poate fi destituit. Populatia l-a ales, populatie compusa din gros cu indivizi care pentru 2 mentosane ii pupa si talpa.
Primarilor nu li impun conditii cu privire la studii. Sunt primari si cu 10 clase (in cazuri fericite) si noi ii responsabilizam cu siguranta cetateanului? Pai cand te duci tu si-i explici lu` Nea Caisa, sef peste localitate, despre combaterea infractionalitatii sa nu cumva sa-l deranjezi. din pauza in care se scobeste intre dinti ca s-ar putea sa te dea afara, ca asa vrea baronul local
Astia sunt dementi sau doar nemernici?
S-a vazut ce inseamna descentralizarea in cazul altor institutii si trecerea lor in subordinea primariilor. Scoli si mai darapanate decat erau si spitale inchise sau cu datorii imense.
Mi-e jena si scarba de sistemul in care traiesc si de jegurile astea care au castigat o campanie electorala construita pe ura romanilor fata de portocalii, doar ca ei sa duca mai departe ceva ce mai devreme huiduiau. Daca asta nu e ipocrizie si prostitutie, atunci nu stiu ce ar putea fi.
Dar nu-i bai. Garantat veti vedea primarii in faliment.

[ Edited Mon Sep 30 2013, 10:22PM ]
Back to top
2 User said Thank to Panait for this Post :
 djebel (01 Oct 2013, 11:23) , Karpov (03 Oct 2013, 02:56)
djebel
Tue Oct 01 2013, 09:10PM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2103
Thanked 516 time in 373 post
Ma mir ca nu a aparut niciun "coleg" local care sa faca si sa desfaca. Nu vreau sa fiu rau, dar probabil ca lucreaza la noile state.
Back to top
truepride
Tue Oct 01 2013, 09:22PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Ne lamureste si pe noi careva partea costurilor implicate? Pana nu vedem nota de plata astea sunt povesti despre discutii.
Back to top
Klaus
Tue Oct 01 2013, 09:30PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Incep contrele, finalul previzibil fiind unul clasic, romanesc, de genul Ba pe-a mati! Si apoi, stupefiant argumentul adus de Stroe, ca România e o ţară sărăcuţă, ce legatura are cu discutia in sine? Si nu stiu cine i-a ametit pe Stroe cu ideea asta a centrelor de comanda pentru situatii de urgenta. I-o fi pus pe masa toata legislatia in domeniu? Potrivit OUG nr. 21/2004 si a HG nr. 2288/2004 in Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta sunt nominalizate 28 de structuri (ministere, agentii, servicii, comisii, autoritati etc.), iar MAI-ul, ca si structura din SNMSU, coordonează gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivel central si local prin IGSU, respectiv ISU-uri, nu prin IGPR si IPJ-uri. Cat despre comitetele pentru situatii de urgenta, ca este cel national, cele ministeriale, judetene sau locale pentru situatii de urgenta, iar vioara I-a nu este politia niciunde, nici pe linie de circulatie, nici pe ordine publica, si aici IGSU fiind cel care asigura coordonarea unitara si permanenta a activitatilor de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta.
Fapt care ma face sa cred ca al nostru ministru de interne canta dupa ureche, nu dupa note...

LINK

Descentralizarea lui Dragnea, respinsă de Stroe: „Trecerea Poliţiei în subordinea primarilor ar afecta grav siguranţa cetăţeanului. România e o ţară sărăcuţă“

Radu Stroe, ministrul Administraţiei!!! şi Internelor (MAI), a anunţat marţi că nu susţine proiectul Legii descentralizării, iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de Liviu Dragnea, conform căruia poliţiştii ar urma să treacă în subordinea primarilor. Stroe a explicat faptul că un astfel de pas ar afecta serios siguranţa cetăţeanului.
Ministerul Administraţiei iar Administratiei??? şi Internelor a precizat într-un comunicat de presă că proiectul ordonanţei de urgenţă privind descentralizarea unor instituţii - printre care şi Poliţia - nu a fost transmis ministerului condus de Stroe, în condiţiile în care, în situaţia unei asemenea iniţiative legislative, Internele ar trebui să fie co-iniţiator.

Poliţia, mai rentabilă descentralizată în viziunea lui Dragnea

Potrivit proiectului iniţiat de Liviu Dragnea, „în subordinea primăriilor din oraşe/municipii vor funcţiona serviciile rutiere şi de ordine publică ai căror directori vor fi numiţi de primari“ „Orice iniţiativă de acest tip trebuie să aibă în vedere toate efectele care ar putea fi generate, inclusiv asupra siguranţei cetăţeanului“, susţine reprezentantul Ministerului de Interne. Radu Stroe mai atrage atenţia că „descentralizarea se poate face doar în urma unor consultări cu toate ministerele, instituţiile publice, organismele abilitate şi partenerii sociali“.

Stroe: „Decuplat, sistemul de poliţie şi-ar pierde eficienţa“

Totodată, ministrul de Interne a precizat marţi că sistemul de poliţie nu poate fi decuplat şi pus pe mai multe centre de comandă pentru că şi-ar pierde eficienţa. „Tot sistemul trebuie sa participe. Fiind decuplat de la comandă unică şi fiind pus la opt comenzi nu mai e eficient“. „Ia imaginaţi-vă şi dumneavoastră, România e o ţară sărăcuţă şi nu poate avea 789 centre de comandă pentru situaţii de urgentă. Agenţii şi tot sistemul nostru lucrează pe nişte reguli care au în vedere şi problematici care ţin de securitatea naţională, în colaborare cu alte structuri ale statului. Cât avem, 200-300 de oraşe? Ce facem dacă împărţim poliţia în 200-300 de oraşe?“, a subliniat şeful MAI. În plus, potrivit unor informaţii apărute de presă, în proiectul iniţiat de Dragnea, „pentru descentralizarea poliţiei, categoriile de personal al poliţiei locale se vor completa cu functionari publici, civili, cu statut special, care vor ocupa funcţii specific de poliţist conform Statutului poliţistului““.

Dragnea susţine că a trimis proiectul de lege privind descentralizarea către primari

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat tot marţi că a trimis proiectul de lege privind descentralizarea către primari pentru a vedea propunerile incluse, el arătând că ulterior va avea o întrevedere cu edilii pentru a da o formă finală actului normativ şi că susţine fără rezerve prevederile acestuia. „Nu a fost o circulară pe care am trimis-o eu în teritoriu. Sunt câteva luni de când împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale, primari de comune, oraşe municipii şi preşedinţi de CJ lucrăm împreună la un pachet de legi, printre care şi Legea descentralizării“, a spus Dragnea. El a precizat că a colectat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice toate solicitările primarilor şi le-a dat forma unui proiect de lege, pentru că erau solicitări legate de principii. „Le-am pus (propunerile - n.r.) într-o formă de proiect de lege şi le-am transmis-o lor, deci nu am dat drumul în eter sau nu am trimis-o aşa prin ţară cu curierul. Le-am dat-o lor (primarilor - n.r.), punctual, la cele patru asociaţii, să se uite pe forma finală, să se uite şi la ce au propus ceilalţi, urmând ca după ce se uită la ea să mai facă eventual şi alte adăugiri şi să avem o întâlnire în care să dăm o formă finală, după care să începem să discutăm politic în USL şi, când finalizăm acest proces, să i-o prezint primului-ministru“, a spus Dragnea. De la ministerul lui Liviu Dragnea a plecat în teritoriu pe 24 septembrie o circulară privind propunerea legislativă intitulată „Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de ministere şi celelalte organe de specialiate ale administraţiei publice centrale“.


Back to top
Klaus
Tue Oct 01 2013, 09:45PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Apropo de postarea de mai sus, dar fara legatura cu reorganizarea teritoriala, IGPR-ul da sfoara in tara ca politistii sunt pregatiti sa intervina la eventuale inundatii... Pai daca tot intervin ei, pompierii si jandarmii pot rasufla linistiti in sanul familiilor lor. Le da IGPR-ul la interventie si ceva galeti sa scoata apa de prin case si curti, plus lopeti, sa curete rigolele, o drujba-doua, sa taie copacii cazuti etc. etc.
Oricum, interesanta stire, dar ma intreb de unde or fi cei 735 politisti pedepsiti sa iasa in ploaie, diferenta dintre total si cei de la ordine publica plus de la rutiera.

LINK

COD PORTOCALIU şi GALBEN: Capitala şi 21 de judeţe. Aproape 9.000 de poliţişti, pregătiţi să intervină

Aproape 9.000 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină în Bucureşti şi în cele 21 de judeţe aflate sub cod galben şi portocaliu de ploi, în cazul în care precipitaţiile vor provoca distrugeri şi vor pune în pericol viaţa oamenilor, a anunţat Poliţia Română (IGPR).
furtuna

"În conformitate cu dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, efectivele de ordine publică şi poliţie rutieră din cele 21 judeţe şi municipiul Bucureşti aflate sub atenţionarea de cod galben şi portocaliu au fost alertate, fiind în măsură să intervină în orice moment, în funcţie de evoluţia situaţiei meteo", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Din cei 8.969 de poliţişti mobilizaţi, 6.986 sunt de la ordine publică şi 1.248 din structurilor de poliţie rutieră.

Aceştia vor ţine legătura permanent cu personalul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, iar atunci când situaţia o va impune, vor fi închise temporar sectoarele de drum afectate de ploi sau căderi de arbori. Totodată, Centrul Infotrafic al IGPR va informa permanent despre situaţiile produse în trafic.

...





[ Edited Tue Oct 01 2013, 09:47PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 bushes (03 Oct 2013, 01:14)
truepride
Wed Oct 02 2013, 09:14PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Se observa ca aceste discutii nu au o fundamentare logica. Adica, se expun direct situatiile finale de genul "se pierde eficienta" fara unul, doua, trei argumente ce fundamenteaza concluzia.
Eu cred cel putin ca nu au habar de ce vorbesc si se inlocuieste rigurozitatea unei constructii legislative cu gargara de doi lei.
Am mai auzit acum ceva zile un alt mare luminat ce spunea ca Tratatul de la Lisabona ne obliga la descentralizare. Ferasca Dumnezeu...

Edit:Totusi, mai exista un om sanatos la cap in toata politichia asta romaneasca?

[ Edited Wed Oct 02 2013, 09:15PM ]
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Karpov (04 Oct 2013, 13:48)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.