Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Grecia de vinzare
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Leul Alb
Mon Jul 04 2011, 11:31PM
whiteboy
Registered Member #1283

Se vinde stat in sudul Europei, integrat in UE, presat de rate la banca.Dotari : pedigree( patria lui Homer), vedere la mare, flota comerciala impresionanta, turism( cam busit de revolte), un mic scandal cu Turcia, bonus companii LINK .Pretul este negociabil, iar viitorul proprietar va avea drepturi depline in utilizarea dupa bunul plac al tarii. [un moment de sarcasm intre 2 ceaiuri negre]

[ Edited Mon Jul 04 2011, 11:38PM ]
Back to top
ex-ad
Mon Jul 04 2011, 11:39PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

offtopic: ti-am editat titlul, bro, si ti l-am mutat (credeam ca stii regulile site-ului)... e bine ca putem discuta separat subiectul, fiindca deocamdata e imprastiat pe mai multe topicuri.

[ Edited Mon Jul 04 2011, 11:40PM ]
Back to top
Leul Alb
Tue Jul 05 2011, 12:35PM
whiteboy
Registered Member #1283

Scuzele mele, am incercat sa fiu putin sarcastic pe tema Greciei, in sensul ca, o mana de oameni cu ceva bani ar putea sa o cumpere cu totul in situatia ei actuala.Ce ma tem este ca modelul sa nu fie tras la xerox si pentru alte state, in special Ro...
Back to top
Leul Alb
Tue Jul 05 2011, 12:36PM
whiteboy
Registered Member #1283

Parca la noi o sa mai ramana ceva companii de stat nu ??
Back to top
Dimitri
Tue Jul 05 2011, 12:45PM
Registered Member #3530

Putine din pacate.Iar Romania este pe jumatate vanduta.Sunt foarte -foarte multe companii-firme mari cumparate demult.Daca nu se iau masuri riscam sa scrie pe noi" for sale' eventual si cu reducere 50%.
Back to top
Radu89
Tue Jul 05 2011, 01:17PM

Registered Member #918

In 2010 se preciza ca Grecia are o datorie externa de 115,1 %(300 miliarde de euro) link iar F.M.I. ia in calcul ca datoria publica a Greciei sa atinga punctul culminant in 2013 cand va ajunge la 149% din PIB, inainte de a scadea treptat pana la 120% in 2020. link . Ca si in cazul Romaniei , reprezentantul F.M.I. al Greciei va continua cu politica estimativa a economiei spunand ca datoria publica a Greciei va ajunge la...si apoi va scadea treptat pana la ... . Problema este ca sa nu le creasca datoria externa mai mult decat se prevede si sa scada dar nu in ritmul prezis.

Datoria publica a Greciei va continua sa creasca pana la 160% peste numai doi ani, chiar daca ar indeplini integral programul cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana, a afirmat analistul economic Nouriel Roubini.( 26 mai 2011).
Back to top
Radu89
Tue Jul 05 2011, 05:51PM

Registered Member #918

''Ce ma tem este ca modelul sa nu fie tras la xerox si pentru alte state, in special Ro... ''- Leul alb. Sa nu uitam ca referitor la aceasta chestiune , este ceva sigur ca se doreste aceasta , asa cum se vrea cu fiecare tara. Trebuie sa ne aducem aminte ca pe timpul cand era Emil Constantinescu , F.M.I-ul a venit cu o prognoza si a spus ca Romania are anumite probleme financiare iar ei se ofera sa ne dea un imprumut. Atunci F.M.I.-ul a fost refuzat si mergand in continuare cu politica de la acea vreme s-a observat ca tara nu are nici un fel de probleme deci initiativa Fondului era de a ne domina financiar.
Back to top
Leul Alb
Tue Jul 05 2011, 06:28PM
whiteboy
Registered Member #1283

Ma refer sa nu ajungem la halul in care s-a ajuns acolo, ca de dorit am mirosit si eu ca se doreste, ca orice om care nu traieste cu capul intre urechi.
Back to top
Radu89
Thu Sep 15 2011, 10:04PM

Registered Member #918

Reuters: Discuţiile despre un faliment ordonat al Greciei sunt iluzorii

Unii politicieni din Europa susţin că ar trebui luat în discuţie un faliment ordonat al Greciei, dar istoria sugerează că ar fi o afacere foarte dezordonată, dacă liderii din zona euro nu vor face pregătiri şi nu vor proteja băncile.
Cei care favorizează defaultul (incapacitate de plată) Greciei, crezând că alte opţiuni doar amână inevitabilul, citează deseori falimentul Argentinei din 2002 şi creşterea economică solidă care a urmat.
"Dacă Europa ne ia drept exemplu, are probabil probleme mai mari decât am crezut", a observat economistul Aldo Abram din Buenos Aires.
El şi-a amintit că preşedintele care a declarat cel mai mare faliment suveran din istorie, Adolfo Rodriguez Saa, a rezistat în funcţie o săptămână şi a fost unul dintre cei patru preşedinţi ai Argentinei într-o lună.
Dacă Grecia va urma calea disperată a Argentinei, de devalorizare şi default abrupt al datoriilor, "va fi condamnată la sărăcie, iar sistemul bancar va fi distrus", a spus Abram.
Liderii europenei resping falimentul Greciei sau ieşirea din zona euro şi vor ca parlamentele să ratifice al doilea plan de ajutor pentru statul elen, care nu a reuşit să îşi respecte angajamentele fiscale.
"Grecia trebuie să intre în default. Lumea pare să creadă că va fi unul ordonat. N-am mai văzut vreun default ordonat", a declarat Kyle Bass, manager partener la Hayman Capital.
Michael Meister, parlamentar din partea conservatorilor conduşi de Merkel, a declarat că nu cunoaşte un exemplu din istorie privind falimentul ordonat al unui stat.
"Când foloseşti un astfel de vocabular, nu faci decât să amplifici riscul să apară un proces dezordonat, de necontrolat", a spus el
.

Articol complet : link
Back to top
justme
Thu Sep 15 2011, 10:09PM

Registered Member #2073

Faliment ordonat sau...ordonat? Ca este interesanta nuanta...
Back to top
truepride
Thu Sep 15 2011, 10:20PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Situatia este garava fara doar si poate insa ma intreb si eu ca un nepriceput in ale economiei.Cum nu a fost previzibil deci evitabil un dezastru econimic de o atat de mare anvergura.Imi este greu sa cred faptul ca din 2008 si pana in prezent economia Greciei a cazut de la stadiu de mare succes la stadiul actual.Un astfel de dezastru nu este de regula cauzat decat de o serie de greseli cu sau fara intentie efectuate pe o perioada lunga de timp, as spune un minim 10 ani.
Back to top
Mihais
Thu Sep 15 2011, 10:27PM

Registered Member #2323

Stimate Truepride,daca te uiti la politicienii nostrii ii vezi pe politicienii din Grecia si restul Europii.Unii din ei ceva mai cu frica de alegatori,dar in rest la fel de prosti si japite.

10 ani baietii au stiut ca Grecia nu merita sa fie in zona euro.Grecii au furat la statistici,iar ailalti s-au facut ca nu vad.
Ce-i acum e frectie la piciorul de lemn.In cel rau caz,or sa saraceasca nemtii platind gaurile italienilor si grecilor.

Back to top
Radu89
Thu Sep 15 2011, 10:39PM

Registered Member #918

Poate se va vinde( adica sa privatizeze) tot ce mai este mai profitabil din Grecia iar apoi tara se va stabiliza ca sa nu duca toata Europa la vale iar cei ce au investit o vor duce bine mersi.Pentru ca in astfel de perioade bogatii se vor imbogati iar saracii vor mai saraci. Iar astfel de privatizari sigur nu au ocolit si acest petic de tara intr-o astfel de criza mondiala.
Back to top
Radu89
Wed Sep 21 2011, 06:25PM

Registered Member #918

Roubini: Grecia sa paraseasca zona euro!

Grecia este blocata intr-un cerc vicios al datoriilor din care pare ca nu va iesi fara sa fie lovita de faliment, competitivitate scazuta si depresie profunda, a declarat Nouriel Roubini pentru Financial Times.
Accentuata de o austeritate fiscala draconica, datoria publica se indreapta spre 200% din PIB.
Pentru a scapa, Grecia trebuie sa accepte un default organizat, o iesire voluntara din zona euro si o revenire la drahma "cu capul sus", spune economistul Nouriel Roubini, supranumit si Dr Doom.
Chiar daca Greciei i s-ar oferi ajutor semnificativ pentru datoria publica, statul elen nu poate reveni pe un trend de crestere economica fara competitivitate.
Singura modalitate prin care statul elen ar putea redeveni competitiv ar fi deprecierea monedei, lucru putin probabil in cazul euro.
O reducere rapida a costurilor unitare, prin reforme structurale este la fel de putin probabila.
Germania a avut nevoie de 10 ani pentru a-si restabili in acest mod competitivitatea. Grecia, in schimb, nu-si poate permite sa stea in "depresie" un deceniu.

Sursa : link

Si acum sa dau un citat de pe banda de stiri a postului Realitatea tv de ieri : ''Grecia are o datorie de 200 % din PIB si se poate salva doar daca declara faliment.'' . Daca acest lucru se va intampla ( Doamne feri ) putem declara oficial ca Grecia va fi asa cum indica si titul acestui topic.
Back to top
truepride
Wed Sep 21 2011, 07:47PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Te inteleg stimate Mihais insa nu inteleg cum pot fi acesti oameni atat de lipsiti de griji.Ca furi este un aspect, ca falimentezi o tara te poti gandi la anumite repercursiuni.Poate nu ajung neaprat la inchisoare precum cei ce au falimentat Islanda insa nevoia ii va impinge pe greci la niste masuri draconice(de parca Arhontele Draco nu tot de-a lor a fost).
Ca fapt divers, abia astept sa vad ce se intapla cand se vor apuca sa loveasca in Armata, fapt inevitabil pe timp de recesiune economica, stiuta find slabiciunea grecilor pentru junte.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF