Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cadrul legislativ

<< Previous thread | Next thread >>
Toti militarii se pot casatori?
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pestrita
Fri Jul 08 2011, 12:31AM
Registered Member #4416

Nu sunt militar si am o mare nelamurire!!! Deci am cunoscut un baiat, militar, angajat al serviciului de paza si protectie protocolara si tot vorbind noi de vreo 4 ani incoace, doar pe mes si fara web, am inteles de la el urmatoarele lucruri: ca nu are voie sa paraseasca orasul fara permisiune(nemaivorbind de tara), ca este controlat chiar si in timpul noptii sau trezit si chemat, ca i se verifica si calculatorul, ca niciodata nu stie unde pleaca si cind revine, dar cel mai interesant e ca mi-a spus ca nu are voie sa se casatoreasca, asa a semnat el la angajare si ca daca o face, trebuie sa-si dea demisia si e obligat conform contractului sa traiasca undeva, intro infundatura din prin tara, timp de 5 ani, fara sa paraseasca acea localitate. Intrebarea mea e urmatoarea: e real ce spune omul acesta sau sunt povesti, ca eu asa si n-am inteles ce fel de loc de munca e acesta.
Back to top
Mihais
Fri Jul 08 2011, 12:39AM

Registered Member #2323

Nu ma bag in relatia altora,dar faza cu interzicerea casatoriei e ori vrajeala pura ori nu ai inteles tu bine .Chiar si in serviciile speciale se cere(cerea) cel mult aprobarea comandantului.Iar in acest caz sotia(chiar cea viitoare) e supusa acelorasi verificari de securitate ca si sotul.
Back to top
SAS
Fri Jul 08 2011, 12:55AM
Registered Member #2168

Stimate Mihais ca de obicei esti la curent cu toate! Ca de obicei respectele mele.
Pt "pestrita"..... exista anumite servicii in Romania in care o casatorie implica acel control de securitate de care facea vorbire si Mihais. In nici un caz nu e cazul la SPP! Referitor la acei 5 ani...poate este absolvent de Academie de Politie si in cazul asta....daca pleaca dupa angajare trebuie sa plateasca studiile....in rest.... e cam poveste....nu te supara ca o spun asa pe sleau dar asa e! In rest..... gandeste-te la ce anume i-ar putea ajuta astfel de "aparari" !
Back to top
ALM
Fri Jul 08 2011, 09:48AM
Registered Member #2039

@Pestrita
Eu cred ca n-ati inteles bine. Tanarul nu este militar ci ... monah (calugar). Numai in acesta situatie se indeplinesc toate conditiile expuse de el. Parerea mea este sa va cautati un partener serios altfel, dupa cum scrieti dvs, va asteapta mari deceptii!

@Mihais
Eu am lucrat intr-un serviciu destul de special si n-am cerut voie nimanui ca sa ma casatoresc! Am completat fisele biografice (dupa aceea) si cu asta, basta! Daca nu le placeau ochii sotiei, sau ale neamurilor ei, nu aveau decat sa ma trimita la plimbare!
Back to top
Mihais
Fri Jul 08 2011, 10:08AM

Registered Member #2323

Va cred ALM.Eu am recitat din obligatiile ce mi s-au citit odinioara.Era si asta cu casatoria.Ca nu s-a mai intamplat nimic bun dupa aceea e alta istorie.
Back to top
Resboiu
Fri Jul 08 2011, 10:34AM

Registered Member #2526

Apropos, daca te casatoresti dupa ce ai intrat in sistem si sotia/sotul are dosar penal sau chiar mai rau, ori rudele de gradul I ale sotiei/sotului au dosar penal/sau chiar mai rau, poate dauna de-a lungul carierei?

Oricum, nu cred ca exista un barbat care sa reziste patru ani fara sa dea o fuga pana in orasul fetei... Poate doar prin filme sau carti. Dar,(numai) pe acolo, majoritatea finalurilor sunt fericite.
Back to top
Boribum
Sat Jul 09 2011, 02:11AM
boribum
Registered Member #2395

Pestrita wrote ...

nu are voie sa paraseasca orasul fara permisiune(nemaivorbind de tara), ca este controlat chiar si in timpul noptii sau trezit si chemat, ca i se verifica si calculatorul, ca niciodata nu stie unde pleaca si cind revine, dar cel mai interesant e ca mi-a spus ca nu are voie sa se casatoreasca, asa a semnat el la angajare

Astea sunt simptome de legionar în primul contract... Vei descoperi dumneata,domnule Pestritu,ca pe la noi la România sunt multi d-astia care pretind ca lucreaza în tot felul de servicii speciale si care spun numai tâmpenii. Iar cu mess-ul,ce sa-ti zic ?! Pâna nu-ti arata arma de pe dulap si legitimatia aferenta,nu te lasa ! Nu te lasa nici dup-aia : daca dragoste nu e,macar amuzament sa fie.

Numai succes va doresc.

Edit : V-am spus domnule,dumneavoastra fiind de fapt (cred) doamna. Scuzati-ma,va rog.

Acuma,ca sunteti femeie,va spun ce cred eu la ora asta avansata : are niste povesti baiatul ala în buzunare...mari de tot ! Povestile,fireste. Totu-i sa nu înceapa sa va povesteasca cum e când tragi cu pusca si/sau omori oameni. Dar daca n-a facut-o în 4 ani,poate ca are totusi bun-simt.

[ Edited Sat Jul 09 2011, 02:15AM ]
Back to top
spk
Sat Jul 09 2011, 02:55AM
primum non nocere

Registered Member #537

Romania, simply surprising.
Back to top
ex-ad
Sat Jul 09 2011, 08:21AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

... si putem sa-nchidem topcul, da?
Back to top
Pestrita
Sat Jul 09 2011, 01:53PM
Registered Member #4416

Oameni buni!
Va multumesc din suflet ca mi-ati raspuns, am ajuns si eu sa cred ca militaria nu e chiar asa de batuta in cui si de neatins, in rest o sa fac ochii mai mari sa vad mai bine!!!
Back to top
Klaus
Tue Jul 12 2011, 09:22PM
Registered Member #3279

ex-ad wrote ...

... si putem sa-nchidem topcul, da?

Da' de ce sefa? Mie mi se pare cel putin amuzant topicul, dupa atata stress cotidian si la slujba, si in societate, chiar gasesc relaxanta intrebarea.
Apropo, intr-o anumita perioada in armata se cerea si dota viitoarei sotii
Back to top
Mihais
Tue Jul 12 2011, 09:29PM

Registered Member #2323

Dap,cand ofiterii erau absolventi a 8 ani de liceu militar+scoala de ofiteri.Ei erau niste gentlemeni,dar proveneau de multe ori din familii sarace,cu solda data de patria romana ce a fost mereu zgarcita.Asa ca nevesticile trebuiau sa marce banul pt. a tine statutul social al domnilor ofiteri.
Back to top
Klaus
Tue Jul 12 2011, 09:44PM
Registered Member #3279

@Mihais - nu numai ofiterii, la nivel de '40 si subofiterii depuneau adeverinta respectiva la cadre
Stiu din sursa sigura
Back to top
Mihais
Tue Jul 12 2011, 10:31PM

Registered Member #2323

Uite asa devin mai destept si un motiv sa imi placa sezatoarea aiasta.
Back to top
Axinia
Wed Jul 13 2011, 08:06PM
Registered Member #2088

Privitor la casatorie, nu este adevarat. Ca sotie de ofiter medic, ( de multi ani ), am avut ocazia sa cunosc persoane atat cu grade militare mici cat si cu grade foarte mari din toate structurile, inclusiv din Serviciile secrete, dar asa ceva nici pe vremea comunismului nu am auzit. Din contra, toate structurile militare incurajeaza si sprijina dupa caz intemeierea unei familii.
Casatoria ramane inca ceva deosebit pentru un militar indiferent daca este cadru militar femeie sau barbat.
Este ceva dubios in ceea ce sustine militarul SPP-ist.
Succes draga, dar putina atentie nu strica.

Axinia.

" Pentru patria noastra ".
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:54)
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF