Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Industria de armament

<< Previous thread | Next thread >>
Arme de foc celebre
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
justme
Thu Jul 18 2013, 12:16PM

Registered Member #2073

Daca credeti ca merita, scrieti si postam materialele mari pe prima pagina, ca documentare. Cu poze, filme si tot ce mai vreti...
Back to top
ALM
Wed Jan 08 2014, 09:09PM
Registered Member #2039

Datorită colegului Alin, am mai răscolit puţin prin "meandrele" Internetului. Aşa am găsit un Colt 1911A1 experimental, din care s-au executat câteva prototipuri (cca. 20). Nu a apucat să devină celebru, dar a fost o verificare a unor tehnologii dezvoltate de germani în ultimele zile ale WWII, respectiv pistoale din tablă ambutisată:

"În ultimele zile ale celui de-al treilea Reich , guvernul german a creat un program de dezvoltare și producţie de masă a unor arme simple și necostisitoare, necesare pentru a fi utilizate într-o ultimă apărare "a întregului popor". Uzine ca Mauser, Walther și Gustloff Werke au lucrat pe proiecte pentru ceea ce trebuia să fie "Volkspistole", o construcţie din foi de metal ambutisate (presate) şi care să utilizeze cartușul Parabellum de 9mm. Exemplarele găsite de aliaţi erau nefinisate şi urâte. Cu toate acestea, acestea erau funcţionale, ceea ce era tot ceea ce putea fi cerut în condițiile date."

Americanii au realizat în 1945 prototipurile şi au obţinut ceea ce obţinuseră şi nemţii, respectiv nişte arme funcţionale, urâte, fără elementele de siguranţă specifice Coltului 1911 şi, culmea, mai grele (oţel 100%) decât cele uzinate prin aşchiere.

LINK

Back to top
ALM
Mon Jan 13 2014, 10:51PM
Registered Member #2039

Am căutat pistoalele din tablă nemţeşti (Volkspistole). Le-am găsit dar unele fotografii nu sunt concludente (nu se vede sigla fabricantului). Totuşi, o fotografie a pistolului Walther arată destul de bine:

Parcă, la acea dată (1944), nemţii ştiau mai bine să facă arme. Se pot observa inclusiv elementele de siguranţă şi forma ceva mai ergonomică a armei. De asemenea, nu pare nefinisat şi nici mai urât decât "conserva" americană.
Back to top
PVictor
Fri Jan 17 2014, 05:37AM
Registered Member #1024

Acest tip LINK a fost in dotarea Romaniei in WW2

O ciudatenie total neconventionala : LINK

Oare cu ce seamana LINK si urmatorul LINK ?
Da , stiu , cartile din carti se scriu !
Back to top
ALM
Fri Jan 17 2014, 10:13AM
Registered Member #2039

Se pare că "ciudăţenia" a fost concepută pentru dotarea paraşutiştilor francezi. Pentru a micşora lungimea armei, mecanismul de alimentare cu cartuşe a fost modificat, în sensul că arcul recuperator elicoidal a fost înlocuit cu un arc spiral încasetat. Ideea nu era nouă, ceva asemănător a fost folosit de Hugo Borchard la pistolul C-93.

"The MGD PM-9 submachine gun was developed during late 1940s and early 1950s by frenchman Louis Debuit, who at the time worked for French company Etablissements Merlin & Gerin in Grenoble. The idea behind this unusual and little-known weapon was to provide a compact and easily concealable weapon with low felt recoil. Apparently, the MGD name comes from names of the company (Merlin & Gerin) and name of designer (Debuit). Early prototypes were made in French 7,62x20 Long caliber, but later development switched to 9x19mm caliber weapons. M & G built undisclosed numbers (probably several thousands) of MGD PM-9 submachine guns in several modifications, including versions with fixed or folding stocks, and with standard (short) or quite long (rifle) barrels, all between 1954 and 1955. In about 1956, German arms company Erma Werke tried to produce 9mm MGD PM-9 submachine gun under license from Merlin & Gerin. According to available sources, Erma produced about 10 prototypes of MGD, and then switched to other designs, which were less complicated to make and thus less expensive. Actually, what killed this interesting weapon was it expensive construction, which required a lot of milling and other labor-extensive metal processing. It is not known if these weapons were ever issued to any military or police service, or participated in any military conflicts."
Back to top
djebel
Fri Jan 17 2014, 03:01PM
Registered Member #3603

Habar n-am cat de celebre sunt/au fost, dar la nivelul anului 1942 cam asta era dotarea armatei romane ( ma refer la armamentul usor de infanterie):

Back to top
Resboiu
Fri Jan 17 2014, 06:29PM

Registered Member #2526

Pistolul mitraliera Mauser? Care a fost acesta?

La pistolul mitraliera rus, banuiesc ca se refera la PPSh. Nu?
Back to top
ALM
Fri Jan 17 2014, 08:24PM
Registered Member #2039

Din unele surse (ex. LINK ) au fost trei SMG-uri ruseşti, cred că spre sfârşitul WWII:
- PPD-40 (Degtiarov)
- PPSh-41 (Şpaghin)
- PPS-43 (Sudaev)

Cu SMG-ul Mauser este un mister. Se pare că este vorba de C-96 Broomhandle, cu cartuşe 7.63x25mm, trecut din eroarea editorilor în categoria SMG.
Back to top
djebel
Sun Jan 19 2014, 10:09PM
Registered Member #3603

Ca de obicei domnule ALM, nu v-ati inselat: este vorba de Mauser C-96, calibru 7,63 mm (inteleg ca varianta in calibrul 9mm e chiar rara). Nu ma pricep la filozofia armamentului, dar calitatea de a trage si la foc automat, precum si posibilitatea atasarii tocului la manerul pistol (la fel ca la Stecikin), probabil ca l-au recomandat ca SMG al acelor vremuri. Sper ca nu spun o prostie, dar Mauserul e mai degraba pistol automat decat SMG.

Cu pistolul mitraliera rusesc e foarte simplu: e PPD 40.

Cred ca mai bine mi-as face timp si as scana cartulia cu instructiuni si as "urca-o" in sectiunea Download (?) (bineinteles, daca e cineva interesat).
Back to top
Luger
Sat Mar 08 2014, 12:45PM
Registered Member #9042

ALM wrote ...

Din unele surse (ex. LINK ) au fost trei SMG-uri ruseşti, cred că spre sfârşitul WWII:
- PPD-40 (Degtiarov)
- PPSh-41 (Şpaghin)
- PPS-43 (Sudaev)

Cu SMG-ul Mauser este un mister. Se pare că este vorba de C-96 Broomhandle, cu cartuşe 7.63x25mm, trecut din eroarea editorilor în categoria SMG.

Nu este nici un mister. Este vorba nu de C96, ci de Mauser 712, care are si un selector de foc automat, precum si incarcator amovibil de 10 sau 20 de cartuse. Aceata il incadreaza in categoria pistoalelor mitraliera (arma automata care trage munitia pistolului de serviciu)
LINK
Back to top
1 User said Thank to Luger for this Post :
 ALM (08 Mar 2014, 18:58)
Luger
Sat Mar 08 2014, 12:53PM
Registered Member #9042

ALM wrote ...

Nu cred că putem vorbi de o ceartă. Eu sunt de vină că nu am accesat link-ul. Desenul îl am de multă vreme şi l-am studiat în amănunt. Are o gaură la detaliul "foc cu foc" dar, din fericire, asta nu împiedică înţelegerea mecanismului. Cred că mai sunt puţine documente publice despre această armă, oricum este prima variantă (1941), modificată ulterior cu "reclamaţiile clienţilor".

Plansa cu gaura imi apartine, am scanat-o cu multi ani in urma si am postat-o pe diverse forumuri , gen ww2.ro

Back to top
Luger
Sat Mar 08 2014, 03:37PM
Registered Member #9042

Acesta e Mauserul C96. Se observa ca are magazie fixa, inncarcarea facandu-se prin fereastra de ejectare a tuburilor, cu ajutorul unei lamele-incarcator.

Back to top
ALM
Sat Mar 08 2014, 07:20PM
Registered Member #2039

@Luger
Ştiam că există două variante de Mauser C-96, din punct de vedere al modului de încărcare, dar n-am ştiut că una din variante putea să execute foc automat, chiar dacă indicativul "Schnellfeuer" trebuia să mă facă mai atent. Adevărul este că Mauser-ul nu m-a atras, având, după părerea mea, cea mai nefericită ergonomie, începând cu mânerul ca o pară de toaletă ...
Back to top
Luger
Sun Mar 09 2014, 10:14AM
Registered Member #9042

ALM wrote ...

@Luger
Ştiam că există două variante de Mauser C-96, din punct de vedere al modului de încărcare, dar n-am ştiut că una din variante putea să execute foc automat, chiar dacă indicativul "Schnellfeuer" trebuia să mă facă mai atent. Adevărul este că Mauser-ul nu m-a atras, având, după părerea mea, cea mai nefericită ergonomie, începând cu mânerul ca o pară de toaletă ...

Pai de asta i-au zis si americanii"broomhandle"! Totusi , in ciuda formei, se aseaza destul de bine pe tinta.Cu asta nu trag in poligon,caci nu gasesc aici cartuse 7,63 Mauser, si cu cele de TT nu risc, dar mai am prieteni cu "red 9"-uri si alea trag cu 9 mm Luger.
Ca o paranteza istorica, la masacrul de la Jilava, legionarii au folosit Mausere 712.
Back to top
djebel
Mon Mar 10 2014, 12:22PM
Registered Member #3603

Luger wrote ...

Acesta e Mauserul C96. Se observa ca are magazie fixa, inncarcarea facandu-se prin fereastra de ejectare a tuburilor, cu ajutorul unei lamele-incarcator.

Departe de mine gandul de a cunoaste armamentul la nivel de parghii si surubele, cunostintele mele in materie sunt cel mult superficiale, ba chiar sunt bucuros cand pot sa asociez un nume la o forma. Incarcarea la Mauserul 1932 se poate face la fel ca la C96, asta o stiu de aici:

[ Edited Mon Mar 10 2014, 12:27PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF