Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Licenta Psihologia Terorismului
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
military
Thu Dec 27 2012, 03:40PM
Registered Member #5129

Buna ziua.Sunt student in anul 3 la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii de Vest Timisoara.Anul acesta am teza de licenta iar pentru aceasta trebuie sa aplic un chestionar format din 19 intrebari la aproximativ 100-150 persoane.Tema chestionarului este perceptia sociala a terorismului in Romania si vroiam sa rog pe cei care au timp si doresc sa completeze chestionarul de la adresa de mai jos,chestionar care dureaza 7 minute.As ramane recunoscator tuturor celor care isi fac putin timp pentru completarea chestionarului.

Adresa de completare chestionar: LINK

Sarbatori fericite in continuare.
Back to top
Terentius
Thu Dec 27 2012, 04:30PM
Terentius
Registered Member #2186

Hotărăşte-te şi tu, este vorba de "Licenţă Psihologia Terorismului" cum ai denumit acest topic, "Licenţă Psihologie Militară" sau "Percepţia Problematicii Terorismului"? Pe de o parte, sunt 3 chestii total diferite. Pe de altă parte, în cuprinsul chestionarului sunt câteva confuzii semantice şi logice grave, dintre care cea mai cea mi se pare, personal, cea de la intrebarea 16, care confundă cauzele cu efectele.

[ Edited Thu Dec 27 2012, 04:30PM ]
Back to top
military
Thu Dec 27 2012, 04:55PM
Registered Member #5129

Licenta este dată în cadrul disciplinei Psihologie militara,pe tema generala Psihologia terorismului si trateaza in particular perceptia sociala a terorismului in Romania.
Unele dintre intrebari sunt preluate si din alte cercetari,unele desfasurate in alte tari.Intrebarea 16 este preluata dintr-o lucrare de cercetare pe tema perceptiei sociale a terorismului in Canada,lucrare condusa de o echipa de profesori universitari.
Imi cer scuze pentru unele confuzii din chestionar.
Back to top
Boribum
Thu Dec 27 2012, 05:01PM
boribum
Registered Member #2395

Scaderea calitatii vietii poate fi uneori datorata terorismului,asa este

Remarc deasemenea lipsa "atacului cu avionul" (pct.17). Pai d-aia îsi dau atât silinta teroristii aia amarâti,ca sa fie omisi pâna si într-un chestionar ? Rau,domnule,rau... . O sa va judece colegii dumneavoastra,sociologii.
Back to top
Boribum
Thu Dec 27 2012, 05:05PM
boribum
Registered Member #2395

military wrote ...

Unele dintre intrebari sunt preluate si din alte cercetari,unele desfasurate in alte tari.

Serios acum,dumneavoastra ati facut macar un curs introductiv de sociologie înainte a construi un chestionar ? O întrebati pe bunica-mea Vetuta de la Dorohoi daca se teme de indicele de raport NIKKEI-NASDAQ si doriti o imagine ...a ce ?
Back to top
military
Thu Dec 27 2012, 05:18PM
Registered Member #5129

Ni s-a spus ca la psihologie nu putem sa facem generalizari intrucât esantionul de 100-150 de persoane nu este reprezentativ pentru Romania.Ceea ce putem sa facem sunt comparatii intre diferite aspecte precum genul sau mediul din care provin respondenți si modul in care acestia percep terorismul.De asmenea, ne este permis sa facem diferite corelatii intre intrebari.
Intrebarile 16,17,printre altele, sunt din lucrarea de cercetare din Canada si le-am pastrat intacte pentru a putea sa fac o comparatie intre ceea ce au raspuns participantii mei si ceea ce au raspuns ai lor.
Back to top
criss-cross
Thu Dec 27 2012, 07:31PM
Registered Member #4853

In general, un chestionar se construieste in functie de:
- tema
- grupul tinta
- aspecte de interes public sau al grupului vizat
- nivelului repondentilor presupusi
'exprimarea, notiunile utilizate trebuie sa fie in termeni uzuali,intrebarile sa urmareasca anumite aspecte ale subiectului pe care initiatorul chestionarului este interesat sa le lamureasca
'un chestionar este alcatuit in clipa cand se simte nevoia clarificarii unui aspect -vezi: terorismul ,perceptia (atat,nu si cum face ce face media, societatea...)
'inainte de a-i stabili intrebarile ar trebui sa stii ce vizezi anume si care este grupul tinta caruia te adresezi pentru a alege exprimarea, notiunile potrivite,intrebarile potrivite...
'studiezi inainte daca , cat, cand acest subiect constituie o preocupare si ce probleme ar trebui lamurite si pe baza acestui studiu preliminar iti fixezi chestionarul
'aici te folosesti de persuasiune chiar de la punctul 2,unde terorismul trebuie incadrat intre cele trei variante ,atata vreme cat ne-ai spus ca el este subiectul...
'intrebarile ,ca si variantele, sunt putin alambicate(adevarat, la 16 sunt efecte amestecate cu cauze...)
'variantele ofera raspunsuri directe gen ,,nu-i asa ca Pamantul e rotund?!"
'oferi prea multe informatii intr-un chestionar care ar trebui sa solicite repondentilor informatiile pe care le au ...altfel, care ar mai fi concluzia ta?
'chestionarul trebuie sa aiba o finalitate: aceea ca un initiator sau o institutie va actiona in sensul rezolvarii necunoscutelor, schimbarii opticii gresite asupra temei propuse,elaborarii unui plan de informare...
parerea mea...
Back to top
chimistul
Fri Dec 28 2012, 12:00AM
Registered Member #1234

@military-nu stiu de ce dar chestionarul tau nu-mi ,,miroase,, a bine - Cine esti de fapt?Vrei cumva ID noastre?
Back to top
ALM
Fri Dec 28 2012, 08:03AM
Registered Member #2039

În general nu am suspiciuni faţă de mesaje, cu excepţia celor care mă anunţă că sunt câştigătorul unui premiu fabulos. Aşa că nu am privit cu suspiciune chestionarul, l-am citit cu toate că nu îndeplinesc condiţia din preambul. Personal, n-am înţeles ce concluzii utile siguranţei naţionale se pot trage în urma acestui sondaj. Ştiu că psihologii pot trage concluzii chiar şi din elementele care par neutre unui om obişnuit, aşa că, din distracţie, am început să bifez răspunsurile pe care le-am considerat corecte (din punctul meu de vedere). Aşa, lipa, lipa, am ajuns la întrebarea 9, unde am bifat "nu ştiu". Mai departe (10), m-am blocat fiindcă, dacă nu ştiu, nu pot să "scot din burtă" trei variante de răspuns! Dar am continuat să citesc, ajungând la întrebarea 13. Eu consider că sunt atent la politica românească şi nu-mi amintesc să existe vreo alianţă cu SUA, decât în mod indirect, prin apartenenţa la NATO. Ştiu că se "poartă" prin unele sondaje întrebări capcană, dar acestea nu trebuie să dezinformeze. Acum, eu sunt "debusolat"! Cunosc militarii faptul că România a încheiat o alianţă secretă cu SUA? Astfel, am ajuns să mă bucur că n-am voie să completez chestionarul, că mă făceam de râs ...

Totuşi, am să vă dau un răspuns extra chestionar. Populaţia din România nu este speriată de actele de terorism, decât în măsura în care mass-media se "străduie" să inducă frica (vezi "teroriştii" decembriadei). Am văzut că mass-media poate induce frica cu ocazia gripei aviare, a gripei porcine şi a "sfârşitului lumii". Mă întreb dacă nu cumva, astfel de "ştiri" n-ar trebui să fie încluse în categoria terorism, împreună cu "sursele" care le promovează?
Back to top
military
Fri Dec 28 2012, 11:24AM
Registered Member #5129

Nu am nici cea mai mica intentie de a va lua Id-urile dumneavoatra.Sunt doar un aspirant la un post de psiholog militar.Daca MApN va scoate posturi de psiholog la concurs,voi incerca sa merg la admitere.
Imi cer scuze pentru intrebarea 13.Ma refeream la alianta strategica dintre Romania si SUA,parteneriatul strategic semnat de cele 2 tari.Nu am vrut sa provoc dezinformare.La viitoarele aplicari,voi corecta acea greseala.
Nu stiam ca militarii nu au voie sa completeze chestionare.Daca stiam,credeti-ma ca nu postam acel chestionar aici.
Daca doriti,dupa ce se termina vacanta pot sa scot o adeverinta de la secretariat pentru a demonstra ca sunt student acolo precum si titlul licentei.
O zi frumoasa in continuare.
Back to top
Boribum
Fri Dec 28 2012, 04:33PM
boribum
Registered Member #2395

Concluzia la care trebuie sa ajungi dumneata,military,e urmatoarea : nu ne e frica de teroristi,nu ne e frica de ce vor sau cred sau spera ei sa faca,nu au nici o sansa cu noi si -mai ales- nimic din ceea ce pot face teroristii (distrugeri,omoruri,haos) nu ne e strain si putem face singuri mai bine decât ei.

Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF