Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Modul legal de combatere a abuzurilor savarsite de Comandanti
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
dan30
Fri Feb 15 2013, 12:59AM
Registered Member #5231

Salut ! Sunt un menbru foarte nou si as vrea sa va multumesc anticipat pt. sfaturi Dar sa va spun despre problema mea... De curand la ordinul Comandantului meu de detasament am fost mutat de pe tura mea ( eu fiind pompier si executand serviciul in ture ) pe care eram de vreo 4-5 ani, pe alta tura, si in locul meu a fost adus un alt coleg care nici macar nu are aceias incadrare pe statul de organizare cu a postului respectiv dar are " calitatea " de a fi foarte apropiat de " Sefu " genu ( care il ia de acasa cu masina, care il scoate la masa , e stiuta de toti treaba asta, face cafeaua... ) Cand am fost la el sa il intreb ce si cum, mi-a zis ca este " redistribuire de personal " si daca nu ami convine sa fac raport. Dar ma intreb ce redistribuire de personal e aia doar cu mine singur? Si in baza la ce motive ? INTREBAREA MEA AR FI CUM POT COMBATE UN ABUZ CA ASTA ? UN MODEL DE RAPORT ... CUI AR TREBUI SA IL ADRESEZ ... IN BAZA A CE LEGI ... ? CALEA LEGALA ? Sincer problema nu este mutare , aste modul cum a facuto , si cu cine a facuto asa pe fata ! CHIAR NU SE POT COMBATE ABUZURILE DE GENUASTA ? GENU ( " E UNITATEA LU TATA SI FAC CE VREAU EU !!! " )
Back to top
Klaus
Fri Feb 15 2013, 03:30PM
Registered Member #3279

@dan30 - cu riscul de a nu-ti conveni raspunsul, eu zic ca respectivul comandant de detasament nu a facut nici-un abuz. Este de competenta lui sa-si organizeze oamenii avuti la dispozitie cum il taie pe el capul, bineinteles potrivit calificarilor fiecaruia. Nu scrie nicaieri cum se face repartizarea oamenilor pe ture, cand si de ce se face redistribuirea lor sau ce drepturi au subordonatii in alegerea/mentinerea turelor. Cam asta este situatia, daca vor muschii lui isi poate ameti oamenii mutandu-i cand si cum vrea, singura lui problema este raspunderea in fata inspectorului sef pentru rezultatele obtinute de detasamentul cu pricina. Iar pentru redistribuirea personalului (fie si numai un subofiter) nu ii trebuie un motiv anume, este vointa lui (sa nu-i zic feeling - potrivit DEX: Stare afectivă; intuiție afectivă.) si atat, avantajul de a fi comandant In mod normal un comandant are tot interesul ca fiecare om sa fie la locul potrivit si sa-si formeze si mentina niste colective unite/inchegate.
Apropo, de ce nu ai postat de sectiunea Pompieri?

[ Edited Fri Feb 15 2013, 03:31PM ]
Back to top
justme
Fri Feb 15 2013, 03:46PM

Registered Member #2073

@dan30:
Bun venit pe Semper Fidelis. Asa cum a spus si Klaus, te rog sa repostezi aici pe topicul dedicat pompierilor LINK . Dupa repostare, topicul va fi inchis si sters.
Multumesc.
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF