Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cadrul legislativ

<< Previous thread | Next thread >>
Infiintare P.F.A. - cadru militar
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
BMB TECH
Thu Jun 27 2013, 12:50AM
Registered Member #3758

Salut!
Am cautat in stanga si in dreapta informatii referitoare la infiintarea unui pfa de catre militari(mapn,pompieri,jandarmi), dar fara succes.
Despre politisti am gasit mai multe informatii concluzionand ca nu isi pot infiinta pfa dar pot totusi desfasura alte activitati.

Conform Legii nr. 284 si punctului de vedere formulat de Agentia Nationala de Integritate, politistii pot desfasura orice fel de activitate lucrativa suplimentara cu indeplinirea urmatoarelor conditii:
1. Sa nu fie in legatura directa cu atributiile de serviciu, conform fisei postului;
2. Sa nu afecteze programul de lucru obisnuit;
3. Sa indeplinesti formalitatile legale pentru declararea venitului;
4. Sa notifici printr-un raport seful de subunitate si ordonatorul de credite pentru ca acesta sa aiba cunostinta (nu sa aprobe) despre activitatile ce le vei desfasura.

Insa despre cei care ne supunem prevederilor legii 80 nu am gasit nimic concludent.

Eu doresc sa imi fac un PFA pt accesarea fondurilor europene.

O sa cer o parere prin raport scris dar vreau sa fiu in tema atunci cand o sa primesc si raspunsul.

Le sunt recunoscator celor care ma pot ajuta cu informatii referitoare la acest subiect.

Back to top
truepride
Thu Jun 27 2013, 06:50PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Buna ziua,

In opinia mea, organizarea activitatii comerciale sub forma juridica de persoana fizica autorizata contravine cel putin dispozitiilor statului cadrelor militare.
Acitivitatea economica desfasurata sub acesta forma de organizare se supune deplin dispozitiilor legislatiei comerciale in domeniu. Avand in vedere acest aspect si desfasurarea unor activitati economice disp. art 30 din Statut duc la o stare de incompatibilitate.

Art. 30
Ofiterii, maistrii militari si subofiterii in activitate au obligatia de a nu efectua activitati care contravin demnitatii, prestigiului si normelor de comportare ce decurg din calitatea lor de cadre militare.
Cadrelor militare in activitate le este interzis:
a) sa indeplineasca alte functii decit cele in care sint incadrate, cu exceptia cumulului prevazut de lege, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale;
b) sa fie asociat unic ori sa participe direct la administrarea sau conducerea unor organizatii ori societati comerciale, cu exceptia celor numite in consiliile de administratie ale regiilor autonome si societatilor comerciale din subordinea Ministerului Apararii Nationale, din cadrul industriei de aparare sau in legatura cu aceasta.

[ Edited Thu Jun 27 2013, 06:51PM ]
Back to top
Mihais
Thu Jun 27 2013, 07:34PM

Registered Member #2323

De aia cred ca BMB Tech s-a gandit sa fie PFA.Nu stiu care-i situatia dansului,dar un cunoscut a stat si in armata si s-a ocupat si de afaceri vreo 10.Pana a crescut firma si s-a lasat de armata de tot.Sotia lui era in fata,chit ca doamna nu avea nici in clin nici in maneca cu domeniul respectiv.

Pt. fonduri,depinde ce masura vrei sa faci.Dar bataia de cap cu birocratia militara pare mai mare decat cea necesara unui artificiu de natura celui de mai sus.Repet,daca circumstantele o permit.
Back to top
truepride
Sat Jun 29 2013, 07:56PM

Registered Member #996

Activitatea economica a sotului, indiferent de forma de organizare juridica, nu face obiectul statutului, perfect adevarat.
Raman insa raliat opiniei mentionate mai sus.
Back to top
djebel
Sun Jun 30 2013, 12:18PM
Registered Member #3603

Mai bine ar raspunde Gabita Oprea cum e cu Armata si afacerile .
Back to top
truepride
Sun Jun 30 2013, 12:25PM

Registered Member #996

Ce zice popa, nu ce face popa... spune un vechi proverb, nu?
Back to top
djebel
Sun Jun 30 2013, 11:44PM
Registered Member #3603

Aveti dreptate, asa zice proverbul, dar eram curios cam cum poti sa "impletesti" cele doua notiuni fara sa te deranjeze legea 80, ANI, etc. Doar ca model sau sursa de inspiratie pentru toti colegii interesati! Bineinteles, in spiritul legii, ba uneori, la limita ei .
Back to top
truepride
Tue Jul 09 2013, 07:34PM

Registered Member #996

Stimate dejbel, de la Caragiale si al sau Leonida avem ca unii sunt mai egali ca altii... completz eu: in fata legii.
Nu pot spune nimic raportat la acesta situatie, nu imi explic cum se poate asa ceva dar probabil asta este si scopul. Muritorul de rand sa nu priceapa nimic. O alta chestie pe care nu o pricep este ce justifica crearea functiei pe care o ocupa in prezent.Ma refer una obiectiva desigur...
Back to top
djebel
Wed Jul 10 2013, 03:44PM
Registered Member #3603

Domnule Truepride, ca multe altele din tarisoara asta, e doar un studiu de caz. Banal as putea spune. Indiferent despre ce vorbim noi aici, cert e ca nu-i rezolvam problema lui @BMB TECH. Nu din postarile mele.
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF