Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
rromi sau tzigani
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
justme
Thu Mar 07 2013, 10:44AM

Registered Member #2073

Haoleu, vere, cum sa ratezi asa ceva???

Preşedintele unei asociaţii de romi a furat 210.000 de euro din banii unor copii din Iaşi, după care a fugit din ţară

Valentin-Leonard Bebi este acum dat în urmărire generală şi a fost trimis în judecată în lipsă de DNA. Banii pe care i-a furat erau destinaţi unui proiect ce presupunea prevenirea abandonului şcolar.

Bărbatul este o figură cunoscută în Timişoara, de unde este originar, asociaţia sa având colaborări chiar şi cu primăria din localitate.

El este acuzat de DNA Iaşi că a sustras 210.000 de euro din banii unei comunităţi din Iaşi, bani primiţi din fonduri europene.

Potrivit procurorilor DNA Iaşi, Valentin-Leonard Bebi, în calitate de preşedinte al Asociaţiei “Parudimos” Timişoara, a încheiat un acord de parteneriat cu primăria comunei Dumeşti. Timişoreanul şi asociaţia sa, una dedicată romilor şi integrării acestora în comunitate, trebuiau să asigure implementarea unui proiect ce presupunea prevenirea abandonului şcolar care era finanţat din Fondul Social European – P.O.S.D.R.U.

Imediat după încheierea acordului cu primăria din judeţul Iaşi, în conturile asociaţiei cu sediul în Timişoara au intrat cei 210.000 de euro. Apoi, au spus anchetatorii, în 89 de rânduri, Leonard Bebi ar fi extras bani din cont până ce acesta a rămas gol.

“În acest context, în perioada decembrie 2010 – august 2011, inculpatul Bebi Leonard-Valentin, în calitate de preşedinte al asociaţiei menţionate mai sus, şi-a însuşit din contul asociaţiei şi a cheltuit în interes personal suma de 901.874,25 lei (echivalentul a aproximativ 210.104 euro), primită cu titlu de prefinanţare în cadrul proiectului. De asemenea, la data de 3 noiembrie 2011, pentru a demonstra că nu a cheltuit banii în alte scopuri decât cele pentru care au fost alocaţi, inculpatul Bebi Leonard-Valentin a falsificat şi a prezentat unui reprezentant al managerului de proiect un extras de cont bancar al asociaţie”, au precizat procurorii ieşeni.

Totul a ieşit la iveală în toamna anului trecut, atunci când reprezentanţii comunităţii din Dumeşti l-au reclamat pe Bebi. Acesta a fost însă de negăsit. Imediat după ce a luat toţi banii din conturile asociaţiei, el a fugit din ţară acum fiind dat în urmărire generală.

Dosarul său a ajuns pe rolul Judecătoriei Iaşi, el fiind acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată.

LINK
Back to top
ALM
Thu Mar 07 2013, 02:30PM
Registered Member #2039

Poate că a cheltuit banii cu folos. Am vazut vreo doi ţigani cu Lamborghini. Aveau cu ei si puradei ...
Back to top
justme
Thu Mar 07 2013, 04:34PM

Registered Member #2073

@ALM
Recunosc ca nu ma gandisem la varianta asta
Back to top
djebel
Thu Mar 07 2013, 08:13PM
Registered Member #3603

ALM wrote ...

Poate că a cheltuit banii cu folos. Am vazut vreo doi ţigani cu Lamborghini. Aveau cu ei si puradei ...

Adica mijloace de transport in comun.
Back to top
RAHAN
Thu Mar 07 2013, 08:49PM
Registered Member #3835

ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI, ŢIGANI

FOREVER
Back to top
1 User said Thank to RAHAN for this Post :
 spk (07 Mar 2013, 21:43)
Boribum
Thu Mar 07 2013, 09:24PM
boribum
Registered Member #2395

Sedatif PC,dincolo de faptul ca nu creeaza dependenta precum alte calmante mai are si virtutea de a fi aproape natural. Cam ca blondul parului domnului din avatar,Rahan.
Back to top
ALM
Fri Mar 08 2013, 10:20AM
Registered Member #2039

Săritul peste cal este sport naţional, practicat până la cel mai inalt nivel din stat.
În altă ordine de idei, mă bucur că Boribum a fost doar în concediu ...
Back to top
Radu89
Thu Mar 14 2013, 02:59PM

Registered Member #918

Migraţia niciodată nu poare fi stopată cu sârmă ghimpată

Nu sunt puţini aceia care au încercat în trecut, dar mai ales acum să manipuleze datele istoriei, în scopuri politice, economice, sau de altă natură. Nimeni nu contestă gradul de disciplină, standardul de viaţă şi nivelul de trai al poporului german. Dar când vine vorba despre civilizaţia lui, la modul general desigur analizând, am şi nişte rezerve vizavi de acest popor. Nu trebuie să uităm faptul că imediat după cel de-al doile război mondial pe care l-au şi declanşat, germanii când nu aveau ce mânca, căutau prin gunoaie cum fac şi alţii în zilele noastre. Şi vorbim despre un popor care a primit o educaţie, un popor care i-au dat pe Beethoven, Bach, pe Goethe, Schiller, pe Kant, Hegel şi Einstein. Însă l-au dat şi pe Hitler, un monstru despre care nu se doreşte să se deschidă nici o agendă legată de politica dusă de el şi poporul german care l-a susţinut. Este chiar interzisă printr-o lege dacă nu mă înşel, abordarea discuţiilor în acest sens, purtarea însemnelor, chipurile pentru a nu da prilejul propagări doctrinei naziste. De ce? Nu cumva în acest mod se conservă memoria lui Hitler, faptele lui, atrocităţile comise de care se face vinovat şi poporul german?Cu ajutorul lui, Hitler le-a săvârşit. Hitler nu putea face singur toată nebunia, pentru că ceea ce a făcut a fost o nebunie la care a accesat şi poporul lui. Nu trebuie să fim naivi, ci trebuie să arătăm şi noi de câte ori suntem ciupiţi mai ales pe tema ţiganilor sau a romilor cum li se mai spune, graţie lui Roman şi lui Mugurel Isărescu, că Hitler şi ai lui, au ales soluţia exterminării în masă a ţiganilor şi a evreilor. Se aminteşte aproape numai de evrei, când se aduc în discuţie atrocităţile înfăptuite de poporul german în cel de-al doilea rozboi mondial. Însă trebuie să le reamintim de fiecare dată, fără menajamente, că a doua categorie mare de oameni supuşi exterminării, au fost ţiganii din toate regiunile cotropite de germani. Despre acest lucru se vorbeşte mai puţin. Politicienii şi guvernanţii noştri de acum, trebuie să facă mai mult decât au făcut predecesorii lor. Să-şi elibereze mâinile ţinute în şolduri şi să le pună la treabă. Să folosească creierul pe care-l ţine mai tot timpul în palme, să nu cadă pe masa de lucru. Să iasă din faza de letargie instituţionalizată mai ales la externe şi cu precădere în diplomaţie. Suntem resemnaţi cu faptul că răul făcut de ţigani în spaţiul European, aparţine în exclusivitate României. Lucrurile nu prea stau aşa. Este adevărat că am cedat Europei de vest gratis, peste un milion şi jumătate de ţigani, poate şi mai mult, în decurs de 15 ani. Nu în aceleaşi condiţii cum i-a cedat Ceauşescu pe saşi. Generaţiile tinere de ţigani născuţi acolo, sau plecaţi împreună cu familiile lor din fragedă pruncie, nici nu mai cunosc limba română. Chestiunea ţigănească astăzi, nu mai aparţine României. Migraţia către vest a ţiganilor, nu numai din România, s-a datorat politicilor înteprinse de către Europa de vest, mai ales în anii comunismului, pentru democraţizarea regiunilor roşii ale estului. Nu trebuie să ne ascundem acuma după cireş. Se datorează în mare măsură şi acelor campanii neîncetate înteprinse de ţările occidentale în anii comunismului în favoarea drepturile fundamentale ale omului. Să înţelegem că printre rândurile acelor documente semnate la Strasbourg în 1963 nu se regăseau şi ţigani? La art.4 protocol nr.4, nu-i includem şi pe ţigani când se face referire la libera circulaţie şi interzicerea expulzărilor colectiv? Printre ideile nobile propagate de politicile statelor occidentale, nu se reaminteşte nimic de libera circulaţie a acestor categorii de oameni? De ce se cere acum sârmă ghimpată pentru îngrădirea lor? Păi în materialele UE se stipulează că drepturile universale ale omului sunt reprezentarea legală a noului vis european, un stat unitar în care aspiraţiile, tradiţiile şi comportamentul indivizilor sunt armonizate în aşa fel, să se poată înfăptui speranţele de viitor ale europenilor. Dar cum se infăptuieşte nu explică nimeni. În schimb suntem trimişi la iscusinţa politicienilor, pentru că numai ei pot înfăptui aceste deziderate, adică a lui Hans Peter Friedrih, ministru de interne german, căruia ministrul Stroe omologul său, pe bune i-a transmis, că a pierdut o mare şansă de a tăcea. S-a văzut imediat şi reacţia corului de cocoşaţilor progermani şi nu ma mirat. Nu pot să cred că Hans, nu a cunoscut obiceiurile şi apucăturile ţiganilor de pretutindeni. Pentru mine este de neînţeles politicile tolerante ale acestor state, faţă de acestă etnie, în momentul migrării lor. Înfiinţări de tabere şi multe altele. Legea trebuia aplicată pentru toată lumea la fel şi nu discreţionar. Te primesc dacă ai locuinţă şi loc de muncă. S-a creat un precedent din care nu mai pot ieşii. Şi asta pentru a mima că sunt mai democraţi decât altii, că în ţările lor, statul de drept funcţionează. Fals pentru că nu poţi vorbi despre un stat de drept, acolo unde legea nu acţionează la fel pentru toţi. În România, Bulgaria şi alte state din est, nu ai să găseşti tabere pentru ţigani, pentru că legea nu permite şi aici funcţionează. În primul rând integrarea lor în societate o poate face legea şi numai legea, care trebuie aplicată egal pentru toţi. După aceea pot urma şi alte programe. Tratamentul aplicat acestei etnii, ca oameni de categoria a doua, ne duce cu gândul la tezele naziste. Nu mă miră faptul că propagarea ideii, precum că migraţia trebuie stopată, vine de acolo, de la cei care conservă memoria lui Hitler.

Col.(r) Constantin Nour

Sursa : LINK
Back to top
djebel
Thu Mar 14 2013, 09:43PM
Registered Member #3603

E usor sa-ti dai cu caramida democratiei in piept si sa vorbesti de zigeuner si de integrare in societate, asta in conditiile in care tu ti-ai "rezolvat" problema de-a lungul secolelor si prin masuri ce nu tin de drepturile omului: i-ai hacuit pe toti.
Back to top
Klaus
Wed Mar 20 2013, 05:25PM
Registered Member #3279

Alta discriminare pozitiva... Tiganii care au o calificare intr-o meserie o si practica la fel ca si romanii sau alta nationalitate conlocuitoare. Cu conditia sa iti vezi de treaba, sa nu furi, sa nu absentezi si altele asemenea. Au tiganii asemenea deprinderi (native, dezvoltate prin educatie inclusiv in familie)?

LINK

Discriminare pozitivă. Guvernul vrea condiţii speciale pentru ţigani

Guvernul vrea condiţii speciale pentru ţigani, la angajare. Potrivit premierului Victor Ponta, Executivul discută cu diverse companii pentru o “discriminare pozitivă” a romilor.

Este vorba despre asigurarea unui număr de locuri de muncă destinate în special ţiganilor. Premierul Victor Ponta susţine că au fost deja iniţiate astfel de discuţii cu grupurile franceze Renault şi Vivendi. “Zona locurilor de muncă – aici e singura zonă în care trebuie să facem o discriminare pozitivă. Am vorbit cu cei de la Renault, cu cei de la Vivendi, vorbesc cu alte companii – hai să facem o discriminare pozitivă, să găsim un număr, o cotă de locuri de muncă în care să angajăm în special romi, pentru că altfel, la o competiţie directă, cel puţin pe o perioadă, nu vor fi aleşi ei şi vor spune: «Domne’, suntem discriminaţi, nu suntem angajaţi»”, a afirmat Victor Ponta, transmite Mediafax.

În urmă cu o săptămână, printre explicaţiile pentru decizia unor state de a cere amânarea până în decembrie a aderării României la spaţiul Schengen, Victor Ponta a arătat că există o problemă reală şi serioasă legată de integrarea comunităţilor de romi, care nu poate fi rezolvată până în luna decembrie.
Back to top
Boribum
Wed Mar 20 2013, 05:29PM
boribum
Registered Member #2395

...iar Vivendi si Renault vor spune ca au nevoie de ingineri IT,programatori si experti în marketing. Si uite asa câteva sute bune de români se vor declara tigani
Back to top
Mihais
Wed Mar 20 2013, 06:03PM

Registered Member #2323

Exact ca la admiterea in facultati.Zice orice blond ca a fost bunica-su tigan,il declara orice organizatie tiganeasca al lor.Ca urmare poate intra cu 6,cand altfel ultima medie de admitere e 8.

Idiotu' asta face exact ce au facut americanii sau sud-africanii cu negracii lor.Si au dat chix la greu.
Back to top
djebel
Wed Mar 20 2013, 06:11PM
Registered Member #3603

Problema e ca idiotul care intra cu 6 la medicina si va fi tarat de profesori pe toata durata facultatii doar pentru ca e tigan, acesta va ajunge sa se ingrijeasca de alti oameni si dati-mi voie sa fiu cel putin circumspect vis-a-vis de calitatea actului medical. Indiferent ca e tigan sau roman ajuns tigan dupa reteta binecunoscuta. Daca acesta va activa in comunitatea de unde provine se numeste genocid?
Back to top
Boribum
Wed Mar 20 2013, 09:01PM
boribum
Registered Member #2395

Pâna sa-i angajeze Vivendi,Renault,Microsoft sau NASA,tiganii români traiesc cam greu. Nomazi,în mizerie,tolerati de autoritati. Unii îi plâng,altii îi înjura,unii i-ar omorî,altii fac bani pe spinarea lor (de multe ori tot tigani si aceia). Ce vad e ca traiesc greu,la periferia societatilor. A tuturor societatilor.

În corturi,în padure,la marginea Parisului. Acum o ora.

Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Klaus (20 Mar 2013, 22:25)
Mihais
Wed Mar 20 2013, 09:27PM

Registered Member #2323

Reflexul meu cand vad asa ceva e sa-mi doresc un bombardament de mortiere asupra taberei de talhari.

Nu-s eu de vina,experienta.Sufar de soc post-traumatic in urma experientelor avute cu alde astia.Ca urmare ma gandesc sa fac o cerere sa primesc ajutor social,sa ma sprijine sa ma reintegrez in societate.

Au avut decenii in care statul roman s-a rugat de ei sa-si trimita boracii la scoala.Au avut secole sa vada ca oamenii traiesc in case.Unul nu zice ''Bai,io-s terminat,nu au inteles parintii mei sa ma dea la scoala,sa am o meserie,sa fac si eu ceva.Dar uite,vreau sa-i dau pe cei 7 puradei ai mei,ajutati-i pe ei,sarmanii,sa invete.Ca uite,ala mare din clasa a 3-a e premiant,chit ca invata la lumina lumanarii''.
Sunt unde sunt pt. ca asa vor ei.Si cine-s eu sa le fac binele cu forta?Le place in cort,in padure,sa stea acolo.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF