Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Alternative la Jandarmerie - slujbe in viata civila
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
un jandarm
Tue Sep 09 2008, 08:27PM
un jandarm
Registered Member #1163

Sunt militar de cariera si am f multi ani de vechime militara/de fapt mai am putin pana la pensie.
Nu ma asteptam sa se traiasca asa de prost in Jandarmerie mai ales in ultimii ani este de nedescris.
Comparatiile cu viata civila sau cu alte arme ;gasirea de vinovati este inutila.
Ma uit la tinerii absolventi care imi spun"Nea.....,din seria mea de absolventi ai Scolii militare au plecat prin demisie peste jumatate"....
Este posibil?
Back to top
DESTEPTUL
Tue Sep 09 2008, 11:00PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Fratilor nu aveti decat doua solutii: ori plecati,ori luptati...ca asta cu "inghititi" nu o consider onorabila pentru voi!Restul Can-Can
Back to top
white_wolf
Sun Oct 05 2008, 04:20PM
Registered Member #1207

Acum doua luni am iesit din formatie si nu pot spune ca am vreun regret dupa cei 4 ani din lmi, 4 in Baneasa si 7 efectiv petrecuti in structura; poate acela ca nu am plecat cu mult timp in urma. Prea multe nu sunt de spus, "institutia" este depasita, uzata moral inca inainte de a fi functionala, fara programe viabile, fara statut si fara perspective. Cine vrea sa plece o sa gaseasca de unul singur raspuns la intreberile care eventual il framanta. Nu vreau sa dau sfaturi pentru ca nu sunt o persoana care sa le urmeze.
Back to top
Sailor
Sun Oct 05 2008, 07:14PM
Sailor
Registered Member #500

Multa bafta iti doresc White_wolf,nu esti singurul care a facut acest pas sunt multi altii care l-au facut mai demult si nu regreta nicio clipa pasul facut.
Back to top
colonelul
Sun Oct 05 2008, 08:54PM

Registered Member #20

Mentalitatile si atitudinile din sistemul national de securitate sunt dependente de sistemul educational, de formare si pregatire profesionala. De regula scoala este vazuta ca un "cimitir al elefantilor" iar cei invitati "de-afara" nu sunt niste valori ci detinatori de "scaune institutionale". Ca atare, dupa scoala, se promoveaza cele mai adecvate forme de supravietuire...

Jandarmeria fiind unica forta a ordinii publice cred ca nu ar trebui sa fie in MIRA (am mai spus-o) ci intr-o institutie care sa gestioneze securitatea publica (comunitara, locala, etc.).In continuare are, totusi, o imagine publica mai favorabila decit cea a politiei nationale.

[ Edited Sun Oct 05 2008, 08:55PM ]
Back to top
un jandarm
Tue Nov 11 2008, 06:13PM
un jandarm
Registered Member #1163

Am citit pe forum la adresa LINK un articol care indemna jandarmii sa aleaga politia.
Interresant!Am zis sa incerc si eu tinand cont ca acolo indicile de ierarhizare este mai mare si salariul este mai mare cu 2 mil ca in jandarmerie.Mai aveam avantajul ca primeam lunar 15% spor de fidelitate sau stabilitate in MIRA ptr cei 15 ani de vechime MIRA.Una peste alta vreo 23 mil/luna
Mai primeam anual o prima de vacanta de cca 12 mil lei.In rest munca!
Nu talpa ca in jandarmerie ci munca calificata,cercetari la fata locului la accidente,crime,dosare penale complexe,cauze cu autori necunoscuti.
Multe alte activitati pe care jandarmeria nu imi va da posibilitatea(datorita si a legislatiei) de a le efectua niciodata.
Este munca care mi-ar place,munca pe care am facut-o candva in urma cu 11 ani cand am facut prostia sa vin in jandarmerie.
Am facut cateva rapoarte de transfer la politie care candva nu s-au aprobat pentru ca plecarea mea constituia poate un precedent si genera motive de stabilitate in jandarmerie.
In final am constatat ca nu se poate acorda transfer fara a fi testat,evaluat de o comisie competenta.
S-a stabilit ca forma de evaluare un interviu,in documentatia de incadrare indicandu-se ca nu se pot face contestatii.
La examen am constatat ca eu fiind primul voluntar care solicitam a fi examinat am fost atentia comisiei 40 minute,iar ceilalti in medie cam 10 minute(un smecher a stat chiar 3 minute)Interesant !Altii au fost declarati admisi desi in viata lor nu au vazut un proces vrbal sau au facut vreun dosar penal.Am inteles catre ce performante se indreapta si politia ce fel de cerinte sunt vorbind in pauze cu cei examinati.
Am fost ravasit de comisie cu intrebari din legislatia cu care lucrez zilnic(legea 61,legea 12)dar si cu tot felul de spete.Altii nu.
Ce pot sa spun despre unii care au fost declarati admisi si care au spus ca au fost intrebati de comisie:esti nepotul lui X?Sau alte intrebari pe linga tematica.
Am constatat ca un pompier nou incadrat(2 luni)a declarat comisiei ca el are alte activitati fata de intrebarile puse si totusi a nfost declarat admis...
Ce pot sa va spun este faptul ca noi jandarmii suntem cea mai nesuferita specie din MIRA pentru politisti.
Am constatat ca si comandantul nostru de la Calarasi sau Fetesti este vazut la fel,ptr ca ar fi "pus bete in roate la transfer unora"...
Cum este ca unul dintre cei mai pregatiti jandarmi sa fie vazut cel mai nepregatit ptr politie?
Cum este sa nu poti face contestatie, sa ceri o reevaluare?Nu ai cum...
Deci transfer nu se aproba iar examenul este de fapt un interviu.
Mai am doar 3 ani pana la pensie si vroiam doar sa imi fac meseria unde mi-ar place tinand cont si de faptul ca am facut o scoala de subof de politie,am muncit candva acolo.
Ca sa vin de la politie la jandarmerie am facut un raport iar ca sa plec inapoi la politie imi trebuie multe ...evaluari,examene,teste.
Le-as da oricand daca ar fi pe bune si as provoca orice subofiter politist pregatit sa arat ca sunt la fel de bun ca el,dar vai!
Nu ajunge doar pregatirea,trebuie sa fii si dorit de cineva de acolo...
In alta ordine de idei va iesi si candva soarele pe strada noastra a jandarmilor?
Am aflat azi ca sunt cam 130 rapoarte de transfer sau demisii/luna inregistrate la jandarmerie,toti cautam un trai mai bun un salariu mai decent si respectarea drepturilor similar politistilor?
Este normal ca noi jandarmii sa fim oaia neagra a MIRA?
Ptr. relatii pot fi gasit tot la d.etasamentul M.obil.
Atat.
Back to top
spk
Tue Nov 11 2008, 09:37PM
primum non nocere

Registered Member #537

bine ar fi sa se mute j.ro in map, parca e mai mult respect acolo
Back to top
Sailor
Sat Nov 15 2008, 04:02PM
Sailor
Registered Member #500

NU cred ca este o solutie buna!
Back to top
truepride
Sun Nov 16 2008, 06:14PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

In orice caz se fac pasi mari spre desfintarea institutiei, o institutie care, istoria ne spune, si-a facut datoria in situatii de criza.
Vreau sa amintesc:

1.Desfintarea credibiliatii institutiei
2.Subminarea constanta a personalului J.R.
3.Neaplicarea unui program de restructurare de perspectiva, modern european(a se vedea in detaliu Italia, Franta, Polonia)
4.Gravele deficiente statutar-legale.
5.Incoerenta in aplicarea prezentelor programe mai mult sau mai putin deficitare
6.Transformarea obiectului muncii jandarmeriei in obiect de "licitatie" pentru firmele private.

Mergand pe ideea principala cu desfinatrea, in scurt timp MIRA va ajunge o institutie strict civila, amintesc demilitarizarea pompierilor(iarasi o idee proasta consder eu) si garantez in scurt timp demilitarizarea Inspectoratului de aviatie.

Mi-ar parea rau sa vad cu praful se alege dintr-o institutie pe care o respect din morive personale si sugerez perosnalului jandarmeriei sa reactioneze la aceasta situatie(desigur in mod pasnic prin memorii atat la nivel national cat si la nivel european)
Transferul acestei institutii ad integrum la ministerul apararii poate fi singura sa sansa de salvare(atat ca institutie cat si ca statut militar).

[ Edited Sun Nov 16 2008, 06:16PM ]
Back to top
Kuji In
Sat Feb 07 2009, 04:40PM
Registered Member #1400

Hm! Fratilor! Sunt militar de la 19 ani, mi-am satisfacut stagiul militar la jandarmi, am facut sc de subofiteri politie arma jandarmi si tot la jandarmi sunt si in prezent, toate acestea in aceeasi unitate, undeva in provincie evident. La inceput a fost curiozitatea, apoi a fost pasiunea si daruirea, apoi nu mai sunt sigur..... Pe fiecare zi ce trece ma trezesc cu un fior de rau augur:iar trebuie sa merg la The Rock. Spunea cineva despre soferul vidanjor care are salariul substantial mai mare, la mine la job bucatareasa are salariul mai mare ca al meu, evident ca si raspunderea domniei sale este mai mare ca a mea. Candva, cu ceva ani in urma mi-am pus o intrebare care ma cutremurase la momentul cu pricina, si anume:daca trebuie sa plec din sistem ce stiu sa fac?si cu groaza mi-am dat seama ca nu mare lucru, mi-am dat seama ca eram prea lipit de institutia care avida de sange tanar nu imi arata si o cale alternativa, din contra, eram bombardat cu omiprezentul da-ti demisia, la poarta asteapta 100, etc. Am simtit din plin lipsa unor programe de conversie sociala, un acel ceva care sa iti mai dea o calificare, sa mai stii cevin plus decat culcat, drepti, carapace, etc. A venit un moment interesant, spun eu, momentul IT, momentul cand sisemul nostru rigid a fost asaltat de de o masinarie ciudata computerul. O minte luminata la vreamea cu pricina s-a zbatut si a facut cumva ca tot personalul sa beneficieze de o pregatire minima in acest domeniu si pot spune ca a fost o raza de soare, se misca ceva altfel. Hmm! Timpul a evoluat, unii s-au perfectionat dar au uitat o cerinta obligatorie in a face eforturi deosebite de a parea mai putin pregatit decat unii sefi si evident ca nu au fost bine vazuti. Timpul a trecut si ma distreaza o faza faina in profunzimea ei: daca vrei sa pleci poti numai prin demisie, hm, care poate sa nu se aprobe, dar daca ai calcat pe bec noi te dam afara fara drept de apel. Scuze daca plisctisesc, sau daca am sarit de la una la alta, daca sistemul este incoerent, oare cine sunt eu ca sa fiu coerent?!

[ Edited Sat Feb 07 2009, 04:44PM ]
Back to top
un jandarm
Sat Feb 07 2009, 08:20PM
un jandarm
Registered Member #1163

Kuji In vorbesti la obiect!
Si eu am asteptat momentul IT,ma gandesc si la oportunitati oferite de SCHENGEN,dar pentru mine nu sunt posibilitati.
Asta este J.R.
Te asigur ca ma pricep la IT,este viata mea...
Am si eu peste 17ani de vechime militara,sunt absolvent a 2 Scoli Tehnice postliceale si anul asta a 2 facultati de informatica,cunosc engleza Stanag 4.
Astept inca 3 ani sa ies la pensie si sa ma incadrez intr-o companie privata.
Profesional Jandarmeria nu mi-a oferit satisfactii mai ales in ultimii ani asist cum firme private fac treaba jandarmilor...
Ele firmele private fac reparatii,revizii,lucrari de instalare a retelelor de telefonie,date ca sa fac o referire la IT.
Sunt marcat negativ cand vad un invatamant de proasta calitate,cursuri urmate numai pentru a obtine o diploma...
Este mult de scris.
Sa fac comparatii despre cum se fac promovarile profesionale la alte armate europene,despre cum se ocupa forta de munca in alte armate,ar fi elocvent.
Voi ce spuneti?
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF