Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Un submarin...
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Sat Jul 05 2008, 10:59PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Cer si eu o lamurire daca se poate: e cineva pe forum de la marina militara? Sunt curios de soarta submarinului delfinul
Pana acum ceva vreme era schimbat cu unul nuclear(!?!), mai apoi era pus in functiune in 5 luni(???)
De ce intreb de chestia asta? Foarte simplu: acum ceva vreme colonelul vorbea de inzestrarea armatei = bataia de joc a politicienilor unde am restabilit cu totii pentru a nspemia oara cum sta problema cu comisioanele.
Cu siguranta si la repunerea submarinului in fuctiune asitstam la niste comisioane...si dupa sumele vehiculate...nu's de loc mici...
Back to top
colonelul
Sun Jul 06 2008, 10:45AM

Registered Member #20

Delfinul poate ca este la ...delfinariu!In mod cert inzestrarea "armatei populare" ramine un subiect de mare amaraciune pentru cei care au depus juramintul militar inainte de 1990.Pentru generalii de salon ai armatei euroatlantice autohtone, care si-au cumparat sau negociat la masa partidelor stelele, banul public este, si va ramine, subiect de can-can.

Din pacate, cu un ministru de sofran precum Mele armatei nu-i ramine decit sa spere ca cei din teatrele de operatiuni nu se vor intorce, cu totii, sub drapel acasa...Intrarea in NATO este, asa cum afirmam cu peste 10 ani in urma, doar o noua forma de ecoimperialism, transferarea somajului din industria militara euroatlantica la noi si transformarea Romaniei intr-o banala piata de desfacere pentru "baietii destepti" din lume.

Va mai aduceti aminte ce raspundea fostul ministru civil Tinca la intrebarea cit ne va costa intrarea in NATO? Filosofic el spunea: "Oare cit ne va costa daca nu vom intra?" Cred ca ne-am cam lamurit cu aceste "costuri" ale apartenentei la NATO!

Coruptie cu caru'.Spolierea avutiei nationale si scaderea nivelului de trai la nivelul "gropii" lui Eugen Barbu.Avem fanarioti de stil nou iar viitorul Romaniei nici mama Omida nu-l mai poate identifica.

Iar despre investitorii "strategici", care vor veni atunci cind vom fi sub "umbrela NATO", ne-am cam lamurit. OMV ne cumpara Petrom iar OTE ne fura Romtelecom.

Nimic nu ar fi fost posibil fara "dusmanul din interior".Romani, dormiti linistiti, ca SRI vegheaza...
Back to top
mercurie
Sun Jul 06 2008, 09:55PM
Registered Member #1034

Delfinul ar trebui sa devina obiect de muzeu militar. Ar face chiar si bani pentru armata. Mai multi decat abandonat sau in functiune.
Back to top
spk
Sun Jul 06 2008, 10:40PM
primum non nocere

Registered Member #537

am citit undeva ca pentagonu a vrut sa desfiinteze marina militara romana din cauza submarinului(nu era el prea dotat dar era al naibi de stealth), si oricum sunt de parere ca e nevoie de el,daca intrebi de ce, din acelasi motiv pt care avem nevoie de armata
Back to top
truepride
Mon Jul 07 2008, 12:34AM

Registered Member #996

Buna interventie colonele, nu numai ca ai pus degetul pe rana dar ai mai pus si sare peste ea...Situatia e nasoala si sincer nu cred ca in viitorul apropiat se va schimba ceva.

Mercurie, submarinul nu este o piesa de muzeu, ci o arma formidabila - daca il aduc la zi cu tehnica.
Spk - ai dreptate SUA s-a gandit sa ne "ajute" putin la restructurarea armatei si au propus desfintarea fortelor navale. Noroc cu interventia catorva generali mai dezghetati putin ca in ziua de azi mai avem marina.

Acum sa pun problema pe masa direct: Fortele navale unui stat nu pot fi luate in considerare fara un submersibil... incearca sa faci un meci de fotbal fara portar.
Pe de alta parte nu inteleg problema la nivel NATO: exista o cerinta expresa ce solicita fortelor navale romane sa aiba pregatite vase specializate in razboi anti-submarin, dar nu cer expres reactivarea submarinului. Bun...si atunci avem niste forte "specializate" in razboi antisubmarin care nu au vanat vreodata un SUBMARIN...
Ca tot e la moda fotbalul acum: incerci sa joci fotbal...FARA MINGE?

Daca se dorea ceva in directia aceasta situatia era rezolvata instatnt: Polonia are in exploatare un astfel de submarin - functioneaza de minune - se ajungea la o intelegere cu polonezii ata pt pregatirea echipajului cat si pt intretinere...
Dar nu se vrea...normal ca si inaceasta situatie se va da un tun, niste comisioane...niste contracte...niste "baieti destepti"...

Back to top
mercurie
Mon Jul 07 2008, 12:58PM
Registered Member #1034

Truepride, inteleg nevoia de submarine si nu a unuia singur, dar ca inginer iti spun: Delfinul nu mai este capabil sa-si faca datoria. Tehnologic nu numai ca este depasit , dar si perimat. Acesta are cateva structuri interioare: principala , secundara si electrical wires. Ei bine, cele doua structuri, care sunt si de rezistenta , nu mai fac fata. Otelul este imbatranit. O reconditionare ar insemna pur si simplu sa-l refaci.de la zero. Inca nu s-a inregistrat in analele inginerie o inlocuire a structurii principale si secundare a unui mijloc de transport, aerian sau naval. Bine ar fi ca Delfinul sa devina obiect de muzeu si , eve
Back to top
mercurie
Mon Jul 07 2008, 12:58PM
Registered Member #1034

eventual scoala pentru cadeti, dar atat. Ne trebuiesc submarine noi.
Back to top
truepride
Mon Jul 07 2008, 03:37PM

Registered Member #996

Sigur ca ne trebuiesc submarine noi...deci am ajuns la concluzia asta(atentie NU FREGATE- nu CORVETE)...ci submarine!!!
Eu nu mai am tangenta de loc cu marina militara dar din cate stiu submarinul exceptand acumulatorii era ok - adica an de an lucrarile de intretinere s-au facut la zi...Sigur acum nu are sens sa ducem o discutie sterila pe tema aceasta din moment ce nici unul din noi nu este ofiter de marina..
Acum vedem poate ne lamureste cineva care are ceva informatii si posteaza pe aici...

Back to top
Anadir
Tue Jul 08 2008, 01:03PM
Registered Member #615

Un submarin, doua, trei.... Parca Romania a produs in perioada WW II vreo 3 submarine(delfinul, rechinul si marsuinul sau asa ceva) + a mai primit de la italieni cateva submarine de clasa mica.... si din toate aceste submarine am ramas cu 0....
partea si mai proasta e ca industria de armament din ROmania e la pamant si e mare pacat caci puteam sa ne asiguram singuri nevoile de aparare in ceea ce priveste armamentul dar mai nou se pare ca NATO considera ca nu mai e cazul ca noi sa ne mai ocupam de aceasta industrie.....
Interese, spagi, presiuni, cercuri de afaceri etc etc - au distrus, distrug industria de amrmament din ROmania si aduc dezavantaje foarte mari militarului roman si Armatei Romaniei.....
Back to top
Anadir
Tue Jul 08 2008, 01:18PM
Registered Member #615

am uitat sa specific si furturile sovieticilor
Back to top
Anadir
Tue Jul 08 2008, 01:29PM
Registered Member #615

am cautat pe net si am gasit ca ziarele de acum un an scriau ca ministrul apararii impreuna cu prim-ministrul vor demara un proces de reabilitare a "delfinasului" si in anul 2008 va fi lansat la apa.... pana acum nimic....mai asteptam
Back to top
truepride
Sat Jul 12 2008, 01:05PM

Registered Member #996

Da in perioada interbelica Romania a produs 3 submarine... Cu un pic de vointa se poate.Este adevarat ca pe vremea lu' raposatu' s-a produs si curcisatorul Muntenia, ulterior distrugatorul Timisoara si mai apoi...Fregata Marasesti. Deci se poate...dar nu se vrea.
Prin motivele din care am deschis acest topic se enumera si o problema de logica...am spus-o si mai sus si o mai repet:
NATO cere sa avem vase pregatite si specializate in vanatoarea de submarine. Dar noi neavand un submarin functional cum putem avea pregatite niste vase ce nu s-au antrenat niciodata efectiv in vanatoare de submarine...
Nefunctionarea delfinului se datoreaza in parte stabilor NATO ce tot apostrofeaza Romania ca investeste bani in fiare vechi(cu referire clara la Delfinul).
Asadar presimt ca ni se va baga pe gat un submarin made in USA si iarasi vom asista la o schema gen Fregatele...

[ Edited Sat Jul 12 2008, 01:06PM ]
Back to top
Gore
Wed May 20 2009, 05:52AM
Registered Member #1806

A reinvatat delfinul sa inoate ?
Back to top
sy
Wed May 20 2009, 04:23PM
Registered Member #1703

da, dar numai in apa mica
Back to top
Otto Skorzeny
Tue Jul 21 2009, 10:59PM
Ordinul se execută întocmai şi când ai timp.
Registered Member #1958

DELFINUL nu e fiabil deloc:la fiecare 2-3 minute trebuie să iasă din imersiune ca să ia vâslaşii aer !
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF