Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
DOSARIADA
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
free sky
Sat Aug 19 2006, 12:49AM
Registered Member #4

Spre sfarsitul saptamanii viitoare CNSAS va incepe deconspirarea fetzelor bisericeshti care au colaborat cu "diavolul securist". Sa vedetzi fratzilor show, sa vedetzi juraminte si patrafire in cap, mai ceva ca intr-o razie a mascatzilor intr-un cartier tziganesc din Constantza.
:p

[ Edited Sat Aug 19 2006, 12:49AM ]
Back to top
batranu
Sat Aug 19 2006, 12:34PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Ai dreptate, pentru ca este bine stiut ca prin pozitia lor, in epoca Impuscatului, preotii se pretau cel mai bine la calitatea de "INFORMATOR" (colaborator sau cum i-o mai zice). Situatia va fi destul de albastra, dar oare chiar vom vedea acest lucru? In afara de doi trei trepadusi, vor fi pusi si altii la zid?
Sau, prin fosta lor calitate de ofiteri ai Securitatii nu se va afla nimic, tinand cont ca toata aceasta mareata actiune cauta numai "colaboratorii"?
Eu unul abia astept sa vad ce se va intampla.
Back to top
colonelul
Sat Aug 19 2006, 02:02PM

Registered Member #20

Ma gindeam azi ca acesta dosariada seamana foarte mult cu evolutia unei masini condusa de un tip care sofeaza cu ochii in oglinda retrovizoare! Detasarea si obiectivitatea nu sunt prietenele acestor "dezvaluiri" vitale pentru soarta natiunii sau, mai precis, pentru soarta unor indivizi care uita sa se retraga. Un bun exemplu este mos Iliescu care precum John Wayne vrea sa joace la 70 de ani in filme de june prim...A sti sa te retragi la timp este dovada de intelepciune si de buna crestere!

[ Edited Sat Aug 19 2006, 02:03PM ]
Back to top
free sky
Sat Aug 19 2006, 02:11PM
Registered Member #4

Se mai prefigureaza un scandal monstru, unde se vor folosi atat dosare cat si manipulari de mana intai CV Tudor-Dinescu.Se pare ca VTudor a avut grija sa-si perie dosarul si sa-l arunce in targ. Dar Dinescu detine o arma secreta, microfilmele, a vedetzi alt "balci".
Back to top
batranu
Sat Aug 19 2006, 08:33PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Nu stiu daca ne vom distra sau vom plange. Oricum tot ceea ce se intampla momentan in Romania poate face obiectul unor tragicomedii de succes.
Back to top
free sky
Sat Aug 19 2006, 11:16PM
Registered Member #4

show, circ oricum s-ar numi, la baza acestei dosariade e totusi un lucru foarte bun, s-a trecut in sfarsit la deconspirari si la accesul total la aceste arhive nenorocite,(dupa 16 ani), orice lucru e mai bine facut mai tarziu decat niciodata.
Back to top
ex-ad
Sun Aug 20 2006, 01:09PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

nu cred ca-i lucru bun- la modul la care a fost incput, nu cred ca face decit rau...poate s-or mai corecta pe parcurs si directia si sensul!
Back to top
batranu
Sun Aug 20 2006, 01:33PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Interesele sunt prea mari ca sa corecteze ceva. Actualei ii convine de minune directia asta. Doar in cazul unei schimbari (putin probabile) sa se modifice ceva. Dar mai mult ca sigur, in aceasta situatie s-ar schimba doar tintele si mai putin modalitatea. Nu stiti ca razbunarea e arma prostului, si prosti avem destui.
Back to top
ex-ad
Sun Aug 20 2006, 01:37PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

haha - colcaie, frate!
Back to top
free sky
Wed Aug 23 2006, 03:48PM
Registered Member #4

Ce lupta e-n media de cateva zile, unii arunca cu mocirla in "Dana" Musca, altzii spala la ea de dimineatza pana seara. Aia care-o spala, vad ca incearca un detergent numit Dinescu. Sa vedem cat de bine albeste
Back to top
colonelul
Fri Aug 25 2006, 04:00PM

Registered Member #20

In opinia mea cred ca cel mai mult vor pierde in credibilitate serviciile de informatii romanesti care vor fi ocolite de serviciile similare straine, din motive lesne de inteles! Imbecilitatea unor buldogi politici nu poate sesiza consecintele colaterale!

De ce credeti ca nimeni din strainatate nu a mai cerut aruncarea la cosul de gunoi al istoriei al fostilor ofiteri de securitate? Pentru ca in state care au purces la "raschetarea" lor totala aceste servicii nu mai sunt bune la nimic. Ele au o fata de democratizare dar sunt ocolite de meseriasii din occident. Vezi Cehia, samd...

SRI, care ar trebui sa se ocupe de CULTURA DE SECURITATE, tace ca porcu'n cucuruz!
Back to top
evrazian
Wed Aug 30 2006, 07:09PM
Registered Member #177

Nu numai pierderea de credibilitate in fata serviciilor occidentale ne va afecta, ci si pierderea de credibilitatea din partea cetatenilor romani. Nu in sensul in care urla niste "lideri de opinie" decerebrati, cum ca romanul de rand ar tremura de manie din cauza informatorilor care turnau la securitate. Ci in sensul ca serviciile noastre secrete nu vor mai putea prezenta garantia conspirativitatii colaborarii in fata potentialilor informatori. Cum se mai pot construi retele solide, care sa furnizeze informatii viabile, daca ceea ce era ieri bun, azi e rau, iar maine poate fi iar bun?
Care roman ajuns in postura de a intra in contact informativ cu potentiale amenintari la adresa sigurantei nationale va mai anunta serviciile de informatii?
Pai orice potential informator, vazand ce vanatoare de vrajitoare s-a declansat pe considerente politice, se poate astepta ca maine, sau dupa urmatoarele alegeri, sau dupa urmatoarea revolutie (cine stie?), sa fie declarat inamic public, poate cu consecinte personale mult mai grave decat la nivelul demnitatii.
Cine stie ce vor aduce urmatorii 20 de ani?... Eu cred ca nici un om cu scaun la cap nu se poate culca pe o ureche ca de acum asistam la sfarsitul istoriei, iar toate tsunami-urile geopolitice s-au transformat pentru totdeauna intr-o balta calduta a neoliberalismului, in care toata lumea se balaceste fericita in bunastare.
Dimpotriva, traim intr-o lume mult mai instabila decat in timpul razboiului rece.
Daca peste 20-30 de ani toata Europa va fi doar o parte a unui Marelui Califat intins de la Atlantic pana la Pacific, iar Romania nu va mai fi in axa cu Washington-ul, ci intr-o "axa" cu tzatzana la Mecca, incluzand la periferie si Parisul maghrebian, si Berlinul turcesc? Sau daca Romania va fi condusa de Sectia Bucuresti a CC al PC Chinez peste 30 de ani?
Nu va fi atunci „odioasa” colaborarea cu actualele servicii secrete? Nu vor sari „analistii”, „jurnalistii”, sa „condamne”, sa „acuze”, sa „incrimineze”?

Cred ca „analistii”, cei care emit sentinte atat de „revoltati” (inclusiv in CNSAS) se incadreaza in una sau mai multe din urmatoarele categorii:
-sunt foarte natarai de la natura
-sunt total ignoranti in privinta istoriei serviciilor secrete in general si a securitatii in special
-sunt angajati de „agenturili straine”; DA, chiar asa! (cei care vor strimba din nas se incadreaza intr-una sau ambele categorii anterioare, asa ca sa faca transplant de creier si sa puna burta pe carte)

Serviciile secrete, armata, biserica, scoala, sunt institutii care trebuie sa fie dincolo de rahatul politicianist, indiferent de ce culoare ar fi el. Dracul e la fel de negru indiferent daca e rosu, portocaliu, albastru sau verde, iar orice serviciu secret serios nu urmareste decat dracii si dracusorii care indiferent de coloratura, atenteaza la siguranta nationala.
Natiunea si biserica sunt categorii carora nu le poate face procese istorice orice Dandanache sau Venturiano, cu sinapsele gatuite de lozinci liberale sau comuniste sau naziste sau teroriste sau extraterestre.
Istericii astia cu deconspirarea chiar nu inteleg ca nu totul pe lumea asta se invarte in jurul politicii? Daca sunt ei infectati politic, trebuie sa sara, sa muste, sa zgarie, ca sa le dea si altora boala?

Ma rog, nu ma mir prea tare, intotdeauna „vechiul regim” a fost odios. Iar in actualul, intotdeauna curge lapte si miere. Stiti cum era in cantecul lui Andries, in care lua peste picior regimul comunist: se duce omul la doctor ca are pneumonie, doctorul nu il consulta, nici nu-si ridica capul din hartiile lui, oricum nu are nici medicamente, dar ca sa-l „ajute” totusi cu ceva, doctorul ii reaminteste omului ca acum pneumonia s-a eradicat gratie cuceririlor noului regim, pe cand „in vechiul regim, la trei sicrie, o pneumonie”.

Era un banc cu un ziarist occidental care merge in Rusia imediat dupa caderea comunismului, bucuros ca bietul popor rus a scapat de sub opresiune. Il vede pe un mos si il intreaba: -Tataie, ti-e bine acum, ca ai scapat de comunism? –Nu! –Pai cum asa? Si cand ti-a fost bine? –Pe vremea lui Stalin, baiete! –Nu se poate! Dar pe vremea lui Stalin lumea a dus-o tare greu! –Pai da, dar atunci eram tanar!!!

Demonizarea „vechiului regim” e una dintre cele mai utilizate metode de legitimare a oricarei puteri. Doar manipularea si minciuna sunt constante iar tentatia spre abuzuri a oamenilor ramane si ea aceeasi. Diferentele intervin doar la nivel de gargara ideologica si de geopolitica.

Chiar nu inteleg „idiotii utili” din politica si presa ca nu chiar totul in viata omului este ideologizat? Si de asemenea nu totul din viata unei natiuni poate fi judecat prin prisma unei ideologii. Chiar nu pot vedea dincolo de aparente? Chiar nu vad ca si acum traim intr-un mediu la fel de ideologizat si manipulant, doar ca pe alte coordonate? Chiar nu vad ca abia demersul lor maniheist este „politie politica” in cel mai scarbos stil al anilor 50?

Eu sincer sa fiu, cred ca motoarele Dosariadei sunt cu totul altele decat dorinta de „curatenie” a unor indivizi imaculati ca laptele... Cred ca nici occidentalii, alaturi de care era firesc sa revenim dupa 89, nu sunt cei care au tras sforile pentru ca dosariada sa aiba loc. Cred ca nici eventualele interese politice partinice locale nu actioneaza in sensul dosariadei decat cel mult pe post de „curele de transmisie”.
Sforile se trag de afara! Si nu din America sau Europa de Vest... Mai ganditi, scufitze-rosii anti-securiste, ca s-ar putea sa faceti jocul lupului...

Nimeni nu a comentat ca acel tabel cu informatorii din presa comunista, publicat de Cotidianul, contine si URMARITII. Cei cu Dosare de Urmarire Informativa erau aia pe care securitatea ii viza in mod real. Iar astia erau in atentia Unitatii 110. Stiu bravii „analisti” cu ce se ocupa aceasta unitate? Se ocupa de „Tari Fratesti”, dintre care doua sunt recunoscute foarte „fratesti” de-a lungul istoriei: URSS si UNGARIA. Deci erau ciupiti de KGB baietii aia urmariti...

Era securistii nebuni, sau prosti sau ticalosi ca urmareau agentura KGB? Poate sa sustina asta domnul Dinescu? Sa iasa si sa spuna: „Bre, securitatea a fost odioasa ca nu a lasat KGB sa se desfasoare cum trebuie pentru a lupta impotriva dictaturii. Securitatea cu rea-vointa nu a vrut sa ajute KGBul sa faca bine romanilor”

Si atunci oare cine doreste deconspirarea retelelor securitatii?
Back to top
ronin
Wed Aug 30 2006, 08:55PM
Registered Member #70

Chiar daca nu-l consider un mare profesionist. pe P.Corut, totusi el spune ca daca o tara este puternica prin serviciile de informatii (true) si daca ele (serv) sunt si in 'slujba' poporului si statului... este firesc sa credem ca 'Securiada' poate avea si rolul de a distruge 'nemilos' tot ceea ce avea-are legatura cu serviciile secrete romanesti axate pe interes national...

S-ar putea sa fie asa... ma uit , par example, la cruciada lui Antena 3... si ma minunez ca nu prea se explica... clar... care-i diferenta intre politia politica si serviciu de info-contrainformatii... nu stiu de ce... dar parca ar vorbi Pacepa prin ei... procesul inceput de el.... este continuat de altii asemanatori lui...

Fara ofense... categoric este o victorie a altor servicii de informatii... pe teritoriu romanesc.... desigur cu 'ajutor local'... dar asta este... unii au castigat iar altii au pierdut...

Daca ma-ti intreba de solutii... nu stiu daca sunt eu cel mai in masura sa le dau... deoarece eu insumi 'cochetez' cu Marele Imperiu... si de ce sa nu recunosc... ce nu mi-a oferit Romania intr-o groaza de ani tineri... mi-au oferit ei... statul roman s-a ingramadit, insa , la taxe si impozite pe ceva care nu era al lor... asta este...

Situatia este mult prea complexa...

Apropos... cati dintre noi, pe acest forum..am semnat 'angajamente' cu 'Securitatea'...???!!! 8)
Back to top
ronin
Wed Aug 30 2006, 09:08PM
Registered Member #70

Evrazian... am inteles ca tu vrei sa le (ne) transmit ca lupul s-ar putea sa fie urs...(apropos/...urs = URSS)...insa eu vreau sa-ti atrag atentia la altceva... adica la Yalta...

Nu pot crede ca serviciile romanesti sunt 'daramate' doar de rusi si unguri... evident sunt implicati... dar totusi parca pe picior de subordonat (iliescu-remember- acum 'slaveste' USA...)...iar aceasta 'plasare' de subordonat sau sef... nu este hotarata nici la Casablanca si nici la Moscova...

Yalta... o intalnire la care, fratii, si-au impartit lumea...asa cum le fusese trasat de 'foruri' mult mai secrete si influente...

Vezi si topicul cu 'servicii secret, armate secrete, interese secrete, etc...' de Ronin... nu este o obsesie dar lucrurile in lumea 'inteligentelor', cred eu, este mult mai amplu decat est sau vest... alb sau negru...

Respect ! 8)
Back to top
free sky
Wed Aug 30 2006, 11:30PM
Registered Member #4

Cat imi era dom Berceanu de antipatic( cu toate ca e tot oltean), de azi, de cand a iesit la rampa in fatza mass-media cu acel dosar de urmarire, parca si-a mai spalat din pacate. Dosarul acestui politician arata totusi un adevar, Securitatea nu era totusi un sistem al crimei si persecutziei, ci dimpotriva un sistem birocratic, mult prea birocratic si majoritatea securistilor din acest organ lucrau la norma, exact cum cerea partidul la acea vreme.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF