Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cadrul legislativ

<< Previous thread | Next thread >>
Pedeapsa capitala, o solutie buna?
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Leul Alb
Sat Dec 06 2008, 04:34PM
whiteboy
Registered Member #1283

Desi nu are legatura cu securitatea nationala, mi-am permis sa creez acest topic pt ca sunt satul de cati infractori sunt condamnati la 25 de ani de inchisoare si apoi sunt eliberati dupa 5 ani.Consider ca pedeapsa cu moartea prin injectie letala ar fi o solutie buna si benefica si pentru buget.De asemenea, castrarea pe cale chimica a violatorilor ar fi o soltuie foarte buna(eu asa consider)
Back to top
spk
Sat Dec 06 2008, 04:46PM
primum non nocere

Registered Member #537

daca tu ca stat omori infractorii, cu ce te deosebesti de ei?ei omoara ilegal tu legal
cu castrarea sunt de acord, dar organizatiile pt protectia drepturilor omului or sa sara in sus ca arse
in locul injectiei as propune altceva, conditii mai grele in inchisoare si autogospodarirea inchisorilor,un puscarias are norma de hrana mai mare decat un bolnav in spital, sa-i puna la munca sa-si castige painea, sunt multi care intra in puscarie doar ca sa aibe un acoperis deasupra capului si o masa calda
Back to top
mercurie
Sat Dec 06 2008, 05:16PM
Registered Member #1034

UE nu permite introducerea pedepsei capitale. Totusi, facand ceva istorie, stiu ca pe aici pe la noi pedeapsa capitala nu a facut furori, adica stiau romanii de altfel de frica: ocna sau munca grea la puscarie..Dar acum ce te faci, ca nu trebuie sa "jonglam" doar cu romanii..Mai sunt altii , cu alt profil antropologic, deci cu alte tendinte, temeri, etc...Si-s puscariile pline de ei.
Back to top
spk
Sat Dec 06 2008, 05:27PM
primum non nocere

Registered Member #537

bine zis, romanilor chiar le a frica de munca, ar trebui profitat de asta
Back to top
truepride
Sat Dec 06 2008, 06:22PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Imi permit sa imi dau cu parerea din pozitia unui cunoscator (legalemnte) a acestui aspect:
Pedeapsa capitala a fost exclusa de pe plan national prin semnarea de catre romania a Protocolului nr 6 din cadrul Conventiei Pentru drepturile omului in 94'.
Reintroducerea ei ar fi imposibila.
Asta ar fi rezolvarea legala a problemei.
Va spun sincer ca sunt pentru pedeasa capitala dupa model sua:
1. Existenta reglementarii ei in Codul penal
2. Aplicarea ei in cazuri extrem de rare (Codul penal militar american prevede aceasta pedeapsa insa ultima persoana executata a fost in 1947).
3. Alicarea ei doar in cazul in care au fost expirate toate caile legale de atac.
4. Transformarea ei in pedeapsa inchisorii PE VIATA pentru indivizii care au dovedit in decursul detentiei o reeducare prin munca. Amintesc ca intre sentinta de condamnare si executia propru zisa dupa expirarea tuturor cailor de atac exista un decalaj de minim 5 ani...
Argumentatia pentru aplicarea pedeapsei capitale ar fi:
1. Extirparea din societate a unor indivizi extrem de periculosi.
2. O persoana este decazuta din dreptul de a fi numit fiinta umana dupa savarsirea unor omoruri deosebit de grave.
3. Beneficiul economic
4. Teama pshihologica ce o reflecta o asemnea pedeapsa.

Vreau sa va mai atrag atentia aupra unui lucru: pentru cei ce nu sunt familiari cu prevederile codului penal roman, le aduc la cunostina faptul ca noi nu avem o pedeapsa cu detentiunea pe viata in sensul retragerii din societate a unui individ.
In sensul prezentei reglementari un individ condamnat la det pe viata poate fi eliberat dupa 20 de ani...

[ Edited Sat Dec 06 2008, 06:28PM ]
Back to top
Babalau
Sat Dec 06 2008, 06:26PM
babalau
Registered Member #1269

Si eu as fi de acord cu introducerea pedepsei capitale. Doar doar daca ... s`ar imbunatati lucrurile radical, parerea mea. La momentul asta mai mult de 25 de ani nu poti sa iei, decat in conditii speciale. E prea usoara pedeapsa.
Back to top
Doru
Sat Dec 06 2008, 08:06PM
doru
Registered Member #14

Cel mai important argument pentru neintroducerea pedepsei capitale este cred cel religios,suntem crestini in marea nostra majoritate si religia noastra spune ca Dumnezeu iti da viata si tot El ti-o ia.
Rezolvarea ar fi munca fortata ,chiar daca suna ca dracu(doamne iarta-ma),nu avem infracstructura deloc iar puscariasi duc un trai de belferi,televizor in celula ,mancare,droguri la smekeri,telefoane mobile in celula,toate pe banii contribuabilului roman.
Americanii si-au construit autostrazi cu detinuti,asociatiile de aparare a drepturilor omului sa se certe cu asociatiile de aparare a victimelor infractorilor.
Back to top
spk
Sat Dec 06 2008, 08:37PM
primum non nocere

Registered Member #537

au acces si la internet, io sunt de acord cu detentia pe viata si munca la greu, mi se pare cea mai umana,crestina si morala varianta
Back to top
Leul Alb
Sat Dec 06 2008, 10:41PM
whiteboy
Registered Member #1283

Truepride, imi permit sa te contrazic si sa iti spun ca acum cateva zile Bush tocmai a aprobat executarea unui soldat american acuzat de viol(ptr soldati e un regim mai special, pot fi excutati DOAR daca PRESEDINTELE isi da acordul).Adevarul e ca ar fi inutila pedeapsa capitala daca de la pronuntarea sentintei pana la executie trec mai mult de maxim 1 saptamana-1 luna.
Back to top
Leul Alb
Sat Dec 06 2008, 10:46PM
whiteboy
Registered Member #1283

Si sincer, "performantele organelor de justitie si de ordine publica" nu se vad prin numarul mic de detinuti, ci prin masuri ferme.Parerea mea, crestin vb-ind, e incorect sa iei viata cuiva.Dar cand combinatia substantelor ce alc. injectia letala este mai ieftina decat "cazarea" si masa cuiva la pushcarie...atunci e de preferat sa se aplice asta.+ ca la noi in tara ala daca iese dupa 5 ani poate sa se razbune pe familia fetei, poate chiar pe cei care l-au infundat.Iar daca ar fi sa scoatem detinutii la munca, mai mult ca sigur ca ar creste numaru evadarilor.Au fost deja cateva cazuri banale cand detinutii au fugit in camp deschis si nu i-au prins decat trupele speciale uneori dupa mai bine de 24 de ore
Back to top
spk
Sat Dec 06 2008, 10:55PM
primum non nocere

Registered Member #537

munca ar trebui facuta in inchisoare,un condamnat pe viata nu mai paraseste perimetrul inchisorii pt nimic in lume
in cazul pedepsei cu moartea exista riscul ca justitia sa omoare oameni nevinovati si ce faci atunci?il despagubesti?au fost cazuri in state cand au fost executati oameni nevinovati, si justitia a zis "ups"
Back to top
Babalau
Sun Dec 07 2008, 03:50AM
babalau
Registered Member #1269

truepride wrote ...

2. Aplicarea ei in cazuri extrem de rare (Codul penal militar american prevede aceasta pedeapsa insa ultima persoana executata a fost in 1947).
3. Alicarea ei doar in cazul in care au fost expirate toate caile legale de atac.

LINK

Tin sa te cotrazic pentru ca zici ca esti cunoscator. In 1976 a fost ultima data folosit scaunul electric. Condamnati la moarte in America sunt sute. Isi asteapta executarea in inchisori (o inchisoare poate detine maxim 50 de condamnati la moarte) si asta cred ca e mai nasol decat moartea in sine, asteptarea te mananca.

Aplicarea ei este in cazuri extrem de rare, dar cazurile extrem de rare sunt relativ dese, sunt foarte multi care comit acele "infractiuni".

truepride wrote ...

4. Transformarea ei in pedeapsa inchisorii PE VIATA pentru indivizii care au dovedit in decursul detentiei o reeducare prin munca....

Cei condamnati la moarte au un regim special si nu au voie la munca si/sau la orice fel de activitate in comun cu ceilalti detinuti ( GenPop).

In SUA, nu stiu daca in toate statele dar in Texas pentru ca ai violat si omorat o persoana ti-ai luat pedeapsa capitala.

Ultimul care a murit cred ca a fost cel din link-ul de mai sus in 2007. Niste statistici:

LINK
July 9, 2003 by Lethal Injection in Texas
43rd murderer executed in U.S. in 2003
863rd murderer executed in U.S. since 1976
18th murderer executed in Texas in 2003
307th murderer executed in Texas since 1976

Pacat ca nu se vor baga si la noi ... ar fi fost ... mai linistite strazile

[ Edited Sun Dec 07 2008, 04:07AM ]
Back to top
8523
Sun Dec 07 2008, 04:21AM
Registered Member #1028

Sunt impotriva pedepsei capitale.
Eu pun problema altfel.In liceu am avut un prof de bio foarte bine pregatit.
UNII criminali (in serie) au un defect genetic constand in inversarea unor cromozoni X cu Y sau ceva de genu.Care ii face antisociali;desi unii dintre ei sunt foarte inteligenti.
Aceste greseli ale naturii nu pot fi corectate din cate am inteles.
Ca tot se pune problema "pe partea economica",eu am invatat,printre altele, economia ca fiind stiinta care se ocupa cu actiunile umane.
Cercetatea este un domeniu scump.Am convingerea ca nu sunt primul care pune problema asa: ii lasam sa traiasca si pot fi folositor societatii chiar daca nu mai socializeaza.Astfel se reduc costurile cercetarii in domenii ca: medicina,psihologie,etc.
Imaginati-va daca s-ar pompa bani in acesti indivizi,e suficient ca datorita unui singur individ sa se descopere/inventeze ceva revolutionar.

Astept reactii.
Back to top
ex-ad
Sun Dec 07 2008, 10:54AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Daca nu ma insel, am mai discutat noi pe forum despre asta, dar nu stiu daca intr-un topic anume dedicat.
Sint pentru pedeapsa cu moartea si pentru maximizarea majoritatii intervalelor de pedeapsa actuale. Subiectul, insa, e al naibii de spinos. Citeam prin presa ca inca mai exista condamnati la moarte in puscariile statutului, ramasi cu pedeapsa asta din vremurile ceausiste. Si sint vestite si condamnarile unor nevinovati - vezi si cazul amaritului ala care s-a dovedit ca n-a fost violator si tot a fost tinut in pirnaie pina a murit (imi scapa numele acum). Altfel spus, intr-o societate in care justitia functioneaza normal, se bazeaza pe profesionisti si opereaza cu acte si mecanisme juridice coerente, pedeapsa capitala nu strica, dimpotriva. Intr-o societate bolnava, fie ea dictatoriala sau pseudodemocratica, pedeapsa capitala se transforma in asasinat, fiindca e folosita ca mijloc de razbunare, intimidare si ce mai vreti voi, sau e pur si simplu rezultat al abuzurilor si incompetentei...
Niste vigilantes ne trebuie noua, sa rada intr-o luna toata clasa politica actuala, in luna urmatoare toti imbogatitii revolutiei, in luna urmatoare jumatate din judecatori si procurori, in luna urmatoare toti bancherii... Dupa aia corectam legile si introducem pedeapsa cu moartea...
Back to top
truepride
Sun Dec 07 2008, 12:19PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Observ cu cata placere dau unii oameni peste nas altora desi nu se obosesc sa citeasca cu atentie mesajul postat.
Am spus ca ultima persoana executata conform prevederilor UCMJ-uniform code of military justice (codul penal militar american) a fost in 1947 - aici corectez este vorba de 1961 - deci acum 47 de ani . Executia din texas este a unui civil. Ce mama dracului de legatura are cu prevederile codului penal militar? Militari au alt regim fata de pedeapsa capitala, un regim ce consider a fi mai echitabil fata de cel civil.
2. Bush a aprobat executarea pedepsei, dar asta nu schimba cu nimic datele problemei.
Persoana respectiva sta in detentie din 1988 este condamnat nu pentru viol ci pentru viol si omor deosebit de grav - a omorat 2 perosoane.
Toate bune si frumoase, data executiei lui este stabilita pentru 10 decembrie.
Astfel cum spuneam ultima persoana executata(conform codului penal militar american) a fost acum 47 de ani.

Zic ca sunt cunoscator ha? Pai lamureste-ma tu poate nu sunt asa luminat ca tine cu toate ca am o pregatire universitara in spate...

[ Edited Sun Dec 07 2008, 12:24PM ]
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF