Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Invatamantul romanesc
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Thu Jan 24 2019, 04:13PM
arcan
Registered Member #566

Ce sa-i faci...vina parintilor,nu a scolii...:))

[ Edited Thu Jan 24 2019, 04:14PM ]
Back to top
Boribum
Thu Jan 24 2019, 05:19PM
boribum
Registered Member #2395

Vina părinților, dacă vrei tu neapărat să-i găsești vinovați pe dânșii pentru că tu citești Sartre și "anchiesezi", este aceea de a fi trăit într-o societate care interzicea contracepția.
Back to top
apkah
Thu Jan 24 2019, 06:47PM
arcan
Registered Member #566

Aha...si,altceva despre ce am spus poti comenta sau doar despre un biet ,,n,,?
Ah,am uitat.Neavand copii,nu ai de unde sa stii daca e act sexual sau nu schimbatul de scutece.
Te-ai repezit la un n.
Back to top
criss-cross
Thu Jan 24 2019, 07:17PM
Registered Member #4853

,,Aha...si,altceva despre ce am spus poti cometa sau doar despre u biet ,, ,,?
Ah,am uitat.eavad copii,u ai de ude sa stii daca e act sexual sau u schimbatul de scutece.
Te-ai repezit la u .
"

Cam asta este importanta existentei sau absentei unei litere, la locul potrivit!
Back to top
apkah
Thu Jan 24 2019, 09:10PM
arcan
Registered Member #566

asa e. Dar ce sa zic...pe vremea mea,nu exista cuvantul asta.Deci nu il pot imputa profei de romana.
Dealfel, a fost chiar un ministru care avea un n in plus...se numea ministrul braNconier..:))
Nu aspir la functia asta,dar iertati si voi o greseala de tastare. Sau nu.Egal.
Acum ca ati facut analiza pe text,si m-ati judecat cat sunt de prost pentru un ,,n,, extrem de important-aflu acum- putem avea o discutie despre sau si despre treaba cu schimbatul scutecelor devenite brusc(pentru mine ce-i drept) act sexual?
Sau o dam pe aratura in speranta ca abatem atentia de la nedumerirea mea?

Promit sa mai fac greseli voite sau nu,astfel incat sa puneti inchizitia pe mine,dar daca putem avea si un dialog,eu ma declar multumit ca mai dau pe forumul asta.
Back to top
criss-cross
Thu Jan 24 2019, 10:04PM
Registered Member #4853

Ca sa nu mai ai dureri de cap legate de afirmatiile lui Parvu, ca sa nu te intrebi cate persoane ai imbratisat sau cate scutece ai schimbat, ca sa nu tragi linie si sa calculezi de cate ori s-ar spune ca ai facut sex, ia in calcul explicatia pe care ti-o da un Dex asupra acestui termen:SEX, sexe, s. n. 1. Totalitatea caracteristicilor morfologice și fiziologice care deosebesc animalele și plantele în două categorii distincte, masculi și femele. 2. Fiecare dintre cele două categorii de viețuitoare diferențiate după organele genitale; bărbați sau femei, masculi sau femele. ◊ Sexul tare (sau viril) = bărbații. Sexul slab (sau frumos) = femeile. [Pl. și: sexuri] – Din fr. sexe, lat. sexus..
Asadar, cum o fi?!
Back to top
apkah
Fri Jan 25 2019, 11:05AM
arcan
Registered Member #566

Ahaaa...ne jucam in semantica si de-a schimbatul intelesului cuvintelor...Misto ,misto....
Vladimireeee...tu cu a ta logomahie Vladimireeeee...
Back to top
criss-cross
Fri Jan 25 2019, 11:59AM
Registered Member #4853

1.Daca ai lansat un subiect( manuale/auxiliare nepotrivite) asteptand o disputa, incearca sa sustii dialogul in mod constructiv...altfel, vei ajunge la monolog.
2.Ti-am oferit o alta varianta de folosire si abordare a unui termen...n-ai acceptat-o nici pe ea; am explicat dupa modelul manual-auxiliar, dar pare ca pe tine nu te multumeste nimic...nici manualul, nici auxiliarul, nici dictionarul, nici avatarul, nici calendarul, nici samsarul, nici oriceofi...doar logomahia!
A! Sa stii, ala de-l prezentasi insistent( cu taine si texte) tot un auxiliar oarecare ramane si tot optional poate fi folosit! Manualele pot fi alternative si profesorul stie ce sa aleaga; piata e deschisa tuturor celor care vor sa scrie,cu riscul de a nu le fi deschisa vreodata cartea!
A! Sa stii, (ne)putinta de a intelege niste lucruri duce la apecieri defectuoase si nocive (transmise si de la parinti la copii).
10. Nu ma astept sa intelegi!
Back to top
apkah
Fri Jan 25 2019, 04:57PM
arcan
Registered Member #566

Intrebarea mea a fost alta.Cu manualul ,am inteles ca e un manual auxiliar. Si ca este ales sau nu de catre profesorul competent. Este la fel ca si manualul de istorie auxiliar in care apare ca personalitate in istoria moderna Andreea Esca si altii ca si ei.SI ala era auxiliar,si totusi se preda.

Si da,dialogul este cand iti raspecti partenerul de dialog.Nu cand adoptam o pozitie superioara si partinica,si de acolo scuipam cuvintele.
Ti se poate intampla sa ti se raspunda cu aceeasi moneda.
Forum.Stiam ca aice e un forum in adevaratul inteles.Sau era un forum cand am intrat eu aici prin 2007.
De cativa ani insa,cativa useri au rechizitionat acest forum in propriul interes care serveste alte interese. Si mai sunt vreo 2 ,printre care si domnia voastra,care le tine isonul dar cu bune intentii.
Daca va uitati in arhiva,puteti constata ca majoritatea userilor au cam disparut.Oare de ce?

[ Edited Fri Jan 25 2019, 04:58PM ]
Back to top
Boribum
Fri Jan 25 2019, 11:08PM
boribum
Registered Member #2395

Eu credeam că dispăruții ăia te-au desemnat pe tine să vorbești în locul lor, așa cum o și faci, folosind pluralul.
De aia mă și miram, cum de-o fi posibil să nu-ți dea nimeni o mână de ajutor și să te lase să scrii toate tâmpeniile pe care le scrii, așa, de unu singur.

Back to top
Terentius
Sat May 04 2019, 07:06PM
Terentius
Registered Member #2186

Un Mihai Maci impecabil, ca de obicei:
Mihai Maci - Cum Produce Școala Plagiatori
Fabuloase referirile, foarte consistente, la plagiatul din instituțiile "dă forță" ale statului român.
LINK

mihai_maci_-_cum_produce_coala_plagiatori.doc
Iar dacă vi se pare că autorul (pe care io îl tot recomand pe aici, și nu numai) este subiectiv și resentimentar, să știți că așa este, dar într-o mică măsură. Și e conștient de asta - spune la un moment dat: "cei dintâi înduraseră toate umilinţele cu putinţă (cine-a făcut armata are o idee despre ce e vorba)...". Cine știe ce experimente din alea "formatoarele" o fi avut omul parte în cele 6 luni de stagiu militar....

[ Edited Sat May 04 2019, 07:14PM ]
Back to top
Terentius
Mon Jun 03 2019, 07:19PM
Terentius
Registered Member #2186

truepride wrote ...

Într-o scrisoare deschisă adresată premierul şi ministrului Educaţiei, Asociaţia Human Catalyst atrage atenţia că există şcoli în care elevilor slabi le este interzis să se înscrie la Evaluarea Naţională, solicitând sancţionarea cadrelor didactice care fac acest lucru, informează Mediafax.....

Asta era anul trecut pe la jumătatea lui Mai. Între timp:
Fenomenul Brăila: ”Elevii sunt duși până în clasa a VIII-a, iar în semestrul 2 sunt anunțați că vor fi lăsați corigenți”
Organizația Human Catalyst trage un nou semnal de alarmă în privința Fenomenului Brăila. Aceasta publică mai multe mărturii care confirmă excluderea premeditată a elevilor cu probleme din examenul de Evaluare Națională, pentru a nu compromite media generală a unității de învățământ.

Rezultatele preliminare ale studiului Diagnoza echității sistemului de educație 2015 – 2018 (Human Catalyst, 2019) au scos în evidență faptul că rezultatele la Evaluarea Națională (procentul de promovabilitate și media notelor pe unitate școlară) sunt ridicate artificial în multe școli din țară, prin împiedicarea înscrierii la examen a elevilor cu rezultate școlare slabe.
Cel mai elocvent este județul Brăila, unde, în anul școlar 2016-2017, 36,5% dintre elevii de clasa a VIIIa nu s-au înscris la Evaluarea Națională (EN), înregistrând cea mai mare pondere din țară, însă media notelor a fost surprinzător de mare: 7,29 – a doua cea mai mare din țară, după municipiul București.
Printre mărturiile care atestă fenomenul se află și cea a unui fost cadru didactic din Botoșani, a cărui declarație a fost postată de Human Catalyst pe canalul său de YouTube.
Fenomenul Brăila cadru didactic testimonial BT 2019 LINK
Pe pagina sa de Facebook, organizația face publică și o declarație a Semiramidei Balan, reprezentant al romilor din Botoșani:“Elevii sunt duși până în clasa a VIII-a, iar când ajung aici, în semestrul 2 sunt anunțați că vor fi lăsați corigenți. Dintre elevii romi, peste 50% sunt lăsați la o materie sau două. Dacă sunt slabi la învățătură, de ce sunt lăsați corigenți/repetenți pe ultima sută de metri? Ca să-și facă profesorii catedrele 8 ani? Și după ce că nu și-au făcut treaba cu ei, le spun că oricum n-o să facă față la liceu și nu au de ce să participe la capacitate. Iar dacă nu vor ca acești elevi să le scadă media pe școală la capacitate, de ce nu se ocupă profesorii de ei în cei 8 ani, ca să facă față examenelor? Aceștia sunt copii care nu pot primi ajutor la teme de la părinți și nici bani de meditații nu au. Ce ne facem cu ei dacă nici profesorii nu își fac treaba pentru care sunt plătiți, îi ascundem sub preș să nu ne scadă media la evaluări?
Sunt zeci, sute de copii în situația asta în Botoșani, dar părinților le e frică să vorbească sau să facă sesizari. Mai au copii în școală, mai speră să nu-i lase totuși corigenți dacă nu fac plângeri…Aici nu ne ajută nimeni”
LINK
Mai multe date despre Fenomenul Brăila în toată țara, în documentul alăturat:

laura_greta_marin_ionu_buega_-_may._2019_-_fenomenul_brila_-_o_nou_form_de_excluziune_din_educaie.pdf
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF