Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Coffeeman
Wed Jan 29 2014, 03:08PM
Glamdring
Registered Member #2685

In mod normal, asta e procedura si la noi. Dar...
Back to top
Klaus
Wed Jan 29 2014, 11:15PM
Registered Member #3279

@Homefire - din cate retin la marea disponibilizare din 2011 s-a zis (tot caut sa vad daca s-a si scris pe undeva) ca disponibilizatii vor fi avuti in vedere cu prioritate la reangajare in situatia cand MAI-ul va avea nevoie de cadre in domeniul respectiv.
Daca tot se vor da afara (nu disponibiliza) un numar semnificativ de subofiteri, nu ar fi cazul ca in locul lor sa se reangajeze pompierii disponibilizati in Constanta? Stiam ca la Constanta erau peste 1.000 de functii, or fi ramas 1.000, poate putin sub. Urmeaza sa plece 150 din sistem, ar fi cazul sa reactiveze fara examene fosti pompieri, care stiu cu ce se mananca meseria asta. Cati or mai vrea, bineinteles. Eventual si de pe la Calarasi, Ialomita si Tulcea, care pot face naveta la Cernavoda, Harsova si Navodari/Midia.
Back to top
Klaus
Thu Jan 30 2014, 12:55AM
Registered Member #3279

Apropo de Constanta:

LINK

160 de pompieri de la ISU Dobrogea, daţi afară. Vor să îşi facă dreptate singuri

Revoltă în rândul pompierilor constănţeni: pe de o parte, cei trecuţi forţat în rezervă, în urma deciziei Curţii Supreme, ameninţă că vor merge în instanţă, în vreme ce colegii lor acuză că măsura instanţei este nedreaptă şi se pierd oameni buni, profesionişti.
Zilele acestea sunt solicitante pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”; judeţul Constanţa a trecut, pe rând, printr-un cod galben, cod portocaliu şi cod roşu de viscol, iar ieri a fost instituită şi stare de alertă. Ceea ce înseamnă că la nivelul inspecto-ratului a fost mobilizare generală. În acest context, după cum au admis inclusiv reprezentanţii inspectoratului, este puţin spus că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a fi anulate foile de concurs falsificate şi actele de încadrare ale 192 de pompieri, angajaţi în urma concursului din 2007, a picat într-un moment prost.
Deşi instanţa supremă a luat decizia finală în dosarul în care a fost judecată şi condamnată fosta conducere a ISU Dobrogea, hârtia decisivă pentru soar-ta militarilor constănţeni a sosit la Constanţa în după-amiaza zilei de marţi, 28 ianuarie. Potrivit reprezen-tanţilor ISU Dobrogea, din totalul celor 192 de pompieri cuprinşi pe lista instanţei de judecată, la această oră, mai sunt angajaţi 162 de militari. Ceilalţi, fie au ieşit la pensie, fie şi-au dat demisia, fie şi-au luat concedii fără plată. Iar ieri, 130 dintre ei au fost chemaţi la instituţie pentru a-şi primi fişele de lichidare. „Pe baza deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cadrele de la Serviciul Resurse Umane au început redactarea actelor administrative de trecere în rezervă a pompierilor”, a precizat Paula Anghel, purtător de cuvânt al instituţiei. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, numelor celorlalţi pompieri, până la 162, nu erau trecute corect pe lista transmisă de Curtea Supremă: „Astfel, pentru candidaţii ale căror nume au fost corect înscrise în sentinţa judecă-torească s-au emis documentele de trecere în rezervă, fiindu-le aduse la cunoştinţă. În ceea ce-i priveşte pe candidaţii pentru care s-au depistat erori, trecerea în rezervă urmează a se realiza la data efectuării rectificărilor de către emitent”.
Nu restituie salariile
Potrivit reprezentanţilor inspecto-ratului, la acest moment nu se pune problema nerecunoaşterii vechimii pe care oamenii o au în cadrul instituţiei sau restituirea salariilor. Explicaţia care ne-a fost oferită este că, în decizia instanţei de judecată se face referire doar la anularea actelor de încadrare, nu şi la restituirea vreunui leu.
Supăraţi că nu au fost chemaţi la proces
Cum era de aşteptat, măsura a stârnit indignare şi nelinişte în rândul pompierilor. Pe de o parte, voci din rândul pompierilor daţi afară au anunţat că se vor adresa, la rândul lor, instanţei de judecată, întrucât consideră că li s-a făcut o nedreptate. „Eu am consultat deja un avocat”, ne-a spus un fost pompier, supărat că s-a trezit pe lista celor trecuţi forţat în rezervă deşi nu a dat nici şpagă, nici nu a intervenit pe lângă cineva pentru a obţine postul în cadrul ISU Dobrogea. „Nu ştiu cine a fraudat concursul, dacă a dat cineva bani sau nu, eu nici nu am fost la instanţă, nici nu am fost chemaţi să dăm vreo declaraţie. Mie aşa mi se pare normal, să ne fi chemat şi pe noi”, a adăugat fostul pompier. Iar părerea lui este împărtăşită şi de alţi militari daţi afară, care au rate la bănci, familii de întreţinut. Drept pentru care, mai mulţi dintre pompieri au anunţat că intenţionează să atace în instanţă decizia conducerii ISU Dobrogea.
Colegii, la fel de supăraţi de decizie
Pe de altă parte, colegii militarilor trecuţi în rezervă îi susţin: „Sunt oameni care lucrează la Descarcerare, la SMURD, sunt paramedici, sau la stingere de incendii. Au participat la sute de acţiuni în ultimii şase ani, au salvat vieţi omeneşti, sunt oameni bine pregătiţi, profesionişti, care acum şi-au pierdut locul de muncă”, ne-au spus, ieri, o parte dintre pompieri. Trecerea în rezervă a unui număr atât de mare de militari reprezintă o lovitură grea pentru ISU Dobrogea, motiv pentru care, a arătat maiorul Vlăduţ Ion, prim adjunctul inspectoratului, restul angajaţilor vor trebui să facă schimburi de ture şi ore suplimentare pentru ca în orice moment să fie asigurat necesarul de personal. „Indiferent de ceea ce se întâmplă, constănţenii trebuie să ştie că ISU Dobrogea va interveni prompt la orice solicitare”, a dat asigurări Paula Anghel, purtător de cuvânt.
Speranţe că se va organiza un alt concurs
Va fi nevoie însă de personal nou, pentru a completa deficitul de personal. Rămâne ca reprezentanţii Inspecto-ratului General pentru Situaţii de Urgenţă să stabilească dacă va fi organizat un nou concurs - situaţie în care pompierii trecuţi în rezervă ar putea să se înscrie din nou, neexistând o interdicţie în acest sens - sau vor fi încadraţi absolvenţi ai şcolilor de subofiţeri de pompieri. Varianta din urmă este mai plauzibilă, au susţinut mai multe voci din rândul militarilor.

LINK

162 de pompieri de la ISU “Dobrogea”, trimişi acasă!

La sfârşitul săptămânii trecute, fosta conducere a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” a fost trimisă la puşcărie, pentru fraudarea concursului de admitere organizat în anul 2007. Un nou cutremur a lovit ieri instituţia constănţeană! După câteva zile de incertitudine, în care au sperat că îşi vor putea păstra locurile de muncă, 162 de pompieri angajaţi în mod fraudulos au fost concediaţi!! Salariaţii care ieri erau de serviciu au fost pur şi simplu trimişi acasă, spre stupoarea lor, fără niciun avertisment. Decizia a fost luată de conducerea ISU “Dobrogea”, după primirea înştiinţării oficiale din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care au fost anulate foile de concurs falsificate, tabelele cu rezultatele finale ale examenului în care sunt menţionaţi 192 de candidaţi admişi fraudulos, dar şi documentele de angajare ale acestora. Nu mai puţin de 162 dintre cei vizaţi de hotărârea magistraţilor încă lucrau în cadrul ISU “Dobrogea”. Ieri, au rămas cu toţii fără slujbe…

DEFICIT DE PERSONAL
Punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti lasă o gaură de proporţii în organigrama ISU “Dobrogea”. “Am primit sentinţa instanţei supreme şi suntem nevoiţi să o punem în aplicare. Pentru că au fost anulate foile de concurs şi documentele de angajare ale candidaţilor admişi în 2007, aceştia vor fi trecuţi în rezervă. Decizia afectează activitatea ISU “Dobrogea” şi vom cere sprijinul eşaloanelor superioare pentru a se găsi o soluţie la această problemă. La ce volum de muncă avem, deficitul de personal va fi resimţit foarte puternic”, a declarat prim-adjunctul ISU “Dobrogea”, mr. Vlăduţ Ion. El a precizat că pompierii concediaţi erau foarte bine pregătiţi. “Au lucrat timp de şase ani în cadrul instituţiei, perioadă în care au salvat sute de vieţi şi au stins mii de incendii, şi ştiau să-şi facă meseria”, a adăugat mr. Vlăduţ Ion. Momentan, nimeni nu ştie cum va fi rezolvată problema deficitului de personal. Există, totuşi, două variante care ar putea fi luate în calcul: organizarea unui alt concurs de către Ministerul Afacerilor Interne sau angajarea candidaţilor care au obţinut note de trecere, dar nu au fost admişi la examenul din 2007. Soluţia salvatoare va fi dată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), care va lua o decizie în zilele următoare.

[ Edited Thu Jan 30 2014, 12:59AM ]
Back to top
Ionica H
Thu Jan 30 2014, 07:43AM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:32PM ]
Back to top
Homefire
Thu Jan 30 2014, 05:27PM
Firefighther
Registered Member #4438

Klaus wrote ...

@Homefire - din cate retin la marea disponibilizare din 2011 s-a zis (tot caut sa vad daca s-a si scris pe undeva) ca disponibilizatii vor fi avuti in vedere cu prioritate la reangajare in situatia cand MAI-ul va avea nevoie de cadre in domeniul respectiv.
Daca tot se vor da afara (nu disponibiliza) un numar semnificativ de subofiteri, nu ar fi cazul ca in locul lor sa se reangajeze pompierii disponibilizati in Constanta? Stiam ca la Constanta erau peste 1.000 de functii, or fi ramas 1.000, poate putin sub. sa plece 150 din sistem, ar fi cazul sa reactiveze fara examene fosti pompieri, care stiu cu ce se mananca meseria asta. Cati or mai vrea, bineinteles. Eventual si de pe la Calarasi, Ialomita si Tulcea, care pot face naveta la Cernavoda, Harsova si Navodari/Midia.

Este o varianta . In 2011 la ISU Constanta au fost dispozibilizati 87 subofiteri . In anul 2013 41 au revenit ...dupa ce au castigat ( individual ) in instanta anularea documentelor de trecere in rezerva . Din cei 41 ...6 se regasesc si pe lista cu " cei dati afara " ...restul pot fi chemati "sub arme" . Cei care au fost "dati afara " chiar asta acuza ...ca se vrea aducerea "disponibilizatilor" in locul lor . Este o varianta ...dar cine are timp sa se gandeasca la acest lucru ? ....deoarece sunt pe rol alte "evenimente " cu iz penal. Urmeaza angajari 2007 partea a II-a ( inca 100 si ceva lucrari falsificate ) ...dosar trecerea de la subofiter la ofiter (fraudarea examenului ) ...dosar disponibilizari ( abuz in serviciu clar ) ....si acum a venit pe cap si problema razvratirii celor "dati afara " . O parere personala ...toate aceste probleme sunt legate intre ele ....toate avand conexiune directa cu lotul Trandafir . Razvratirea acestora din urma putand duce la o finalizare mai rapida a tuturor "evenimentelor "

[ Edited Thu Jan 30 2014, 05:29PM ]
Back to top
Ionica H
Thu Jan 30 2014, 08:48PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:31PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Thu Jan 30 2014, 10:15PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Citez din situatia cu cheltuielile pentru deplasarile externe ale Consiliului Judetean Dambovita pe anul 2008 luna mai:

6

Inventariere materiale, echipamente si autospeciale de pompieri Norwich-Norfolk, Anglia

Diaconita Corneliu
Marin Vasile
Zaharia Stefan
Neagu George Dragos
Diaconita Dragos
Petrache Ginel

22.05-06.06.2008

2.650 EUR

si 2008 luna iunie

8

Cursuri in domeniul acordarii primului ajutor in situatii de urgenta

Bratu Gabriel
Ilie Constantinescu Raul
Dinca Cezar
Paun Mihaita
Ilie Marian
Morosanu Petrica

15.11-01.12.2008

4.000 EUR

LINK

Acum, nu vreau sa fiu carcotas si ma apuc sa despic firul in saispe, da-s vreo cateva nume pe acolo... pe care, cand le vor vedea colegii mei, academicienii, se vor cracana de ras, si vor spune:
"Cineeeeeee???? Pai ce stiu, frate, aia sa faca??? Care-i plusvaloarea pe care au adus-o inspectoratului?"

Si n-o sa plece din mintea mea cate zile voi avea imaginea unuia dintre ei, angajat ca subofiter la pompieri odata cu mine, care dupa ce a aruncat o ora cu furtunurile prin curte la antrenament, statea asezat pe o rola si plangea: "NU MAI POOOOT!!!!"

Dupa cateva luni a fost facut ofiter... si acum ma suna sa ma duc sa-mi fac actele pentru ajutorul de somaj...!

Da-o, bai nene, in mortii ma-sii de treaba!!!

Daca n-ar fi de plans, ar fi de ras...

Evident ca e o intamplare ca cel despre care e vorba e "cumnatul" fostului inspector sef, Diaconita, nu-i asa?
Back to top
Klaus
Thu Jan 30 2014, 10:40PM
Registered Member #3279

Apropo de dezghetul facut de IG Lucaciu: zilele astea umbland prin calculator am dat peste Planul strategic de dezvoltare institutionala a IGSU pe perioada 2012-2016, nu stiu daca s-a facut ceva in sensul celor prevazute acolo.

plan_strategic__igsu_2012.pdf

Cand ma uit ca la activitati de management situatii de urgenta se duce marele pompier inginer auto (la Brasov) Visan imi vine sa dau cu caşcheta de pământ De exemplu la XXVII DPPI SEE regional meeting Sarajevo Bosnia Hertegovina LINK din toamna anului trecut, cand s-au discutat probleme de protectie civila, nicidecum de prevenire. Asta eu numesc turism pe banii statului...
Back to top
Ionica H
Sat Feb 01 2014, 08:49AM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:30PM ]
Back to top
F.A.D
Sat Feb 01 2014, 10:02PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

la una din sedinte pentru organizarea lotului sportiv eu m-am oferit sa virez banii pentru sportivul judetului meu, campion mondial, dar unii dintre luminati m-au luat in ras fara ca eu sa stiu ca urma ca ..al meu,, sa nu treaca probele eliminatorii ca sa faca loc doamnelor mai sus mentionate. Si unde mai pui ca lotul a fost insotit si de cei de la SIPI

[ Edited Sat Feb 01 2014, 10:03PM ]
Back to top
Ionica H
Sun Feb 02 2014, 08:41AM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:29PM ]
Back to top
Terentius
Mon Feb 03 2014, 08:02PM
Terentius
Registered Member #2186

Pârvu Florin wrote ...

O problema veche de cinci ani, dar care se pare ca nu si-a gasit rezolvarea nici acum.

• Această stare de lucruri face şi mai dificilă integrarea altor instituţii, servicii şi organisme în acţiunile de intervenţie.[/i]

Colonel Stelian Rechitean, inspector sef al ISU Brasov

LINK pagina 62

Am citit şi eu materialul respectiv şi îl găsesc mai actual ca oricând. Din păcate, privirea mi-a alunecat peste materialul următor şi am înlemnit.
"Opinii privind proceduri acţionale folosite de structurile Jandarmeriei Montane împreună cu formaţiuni specializate pentru salvarea persoanelor accidentate în crevase". WTF. Crevase? În Ro?. În România, din păcate, nu mai sunt gheţari şi crevase de prin pleistocen.
Back to top
Ionica H
Mon Feb 03 2014, 08:36PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:28PM ]
Back to top
Terentius
Mon Feb 03 2014, 08:54PM
Terentius
Registered Member #2186

S-au epuizat toate temele de dezbatere şi s-a ajuns până acolo încât să se facă compilaţii absurde din regulamentele Pelotons de Gendarmerie de Haute Montagne? Păi în Alpii francezi (în care PGHM şi/sau echivalentul lor de la CRS sunt structurile care se ocupă cu ceeace noi numim Salvamont) sunt gheţari şi crevase în care să cazi. În România, reiau, nu mai sunt gheţari şi crevasele corespunzătoare de prin pleistocen. Şi pe vremea aia, din informaţiile mele, nu exista Jandarmerie Montană. (Se discuta, dar nu se înfiinţase încă ).
Poţi cădea peste vreo cornişă, aia e cu totul şi cu totul altceva.
Pentru precizie, ţin să subliniez că bântui prin munţi vară/ iarnă de la frageda vârstă de 7 ani, am fost o grămadă de ani vânător de munte şi am pus coarda de alpinism în mână şi schiurile în picioare la o grămadă de oameni, iar pasiunea pentru domeniul ăsta a fost cea care m-a mânat spre această armă. Nu alte considerente. Şi mă ţin de ea şi azi.

[ Edited Mon Feb 03 2014, 09:04PM ]
Back to top
5 User said Thank to Terentius for this Post :
 Klaus (03 Feb 2014, 21:17) , Ionica H (04 Feb 2014, 12:26) , Homefire (04 Feb 2014, 13:43) , F.A.D (04 Feb 2014, 17:54) , Boribum (05 Feb 2014, 00:51)
Pârvu Florin
Thu Feb 06 2014, 01:54AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Dacă tot e vorba de copy-paste din regulamente străine, adică despre forme fără fond, și ca să fim un pic ontopic, uitați-va la Anexa 2 din ISU 06 aprobat prin OIG 1425 din 23.12.2013 LINK, cea care se ocupă de educația fizică.

Slobozește-mă, Doamne! după ce voi vedea la pompieri pregătire fizică în domeniul "Autoapărare", "Înot", "Orientare turistică", "Schi" !

Nu că n-ar fi nevoie, mai cu seamă de înot, că știu o mulțime de pompieri pentru care apa mai adâncă de 70 de centimetri e ptiu! piei diavole! ucigă-te toaca! dar pur și simplu nu se va întâmpla!

Partea a doua a acestei postări:

Fostul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), generalul Ion Burlui, care a demisionat în urma situaţiei create după accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a revenit, de marţi, la conducerea ISU Suceava, el urmând să preia comanda din data de 1 februarie, până atunci fiind în concediu.
LINK

Pentru mine, demisie e atunci când fie tu îi arunci flegme și înjurături de mamă șefului tău și el tace, fie el îți aruncă ție de-alea și tu taci,și într-un caz și altul semnezi o hârtie, după care ieși din biroul lui și zici: "'ai să moară mama!!! ce-am făcut??? nașpa moment! trebuie să-mi caut de muncă!"
Tot ce nu implică o astfel de situație e o lăbăreală tristă care nu da deloc dreptul la pretenții de respectabilitate.
Deci va rugăm frumos! mai ușor cu dramele referitoare la demisii în stil românesc!

Partea a treia a acestei postări:
Unul din cititorii constanți ai acestui topic mi-a atras atenția că în ultima declarație de avere a domnului colonel Pietreanu, SVL-ul, renault-ul cu care acesta vine în fiecare zi la serviciu, nu mai există.
Să fie un semn că se strânge juvățul în jurul gâtului?
Cred că e prematur să ne pronunțăm, vom vedea ce va aduce timpul...

Edit: Neaaaah!!!! Prefectul județului îi menește că prin bunăvoința și din ordinul IPS Nifon va fi general...
LINK minutul 38.40

Poate îl egalează în grad pe sfinția sa, că la ce CV are LINK, dacă-l dezbraci de sutană, sigur găsești ascunse pe undeva prin haine niscai stele de general.

Pârvu Florin wrote ...

Știi cât e șpaga pentru a fi preot în cea mai săracă parohie din Dâmbovița, aia de țigani care trăiesc din furat de lemne și din vândut fructe de pădure?
30 000 de euro, și crede-mă, chiar știu ce spun!

Îmi povestea cineva că taica popa a venit și la inaugurarea dispeceratului unic ISU-Ambulanță, și povestea omul meu cu un patos de nedescris despre mașina din care a coborât bărbosul.

"Prieteneeeeee!!! A coborât dintr-un Audi A8!!! E mașină de o sută de mii de coco!!!! tu-nțelegi???"

[ Edited Thu Feb 06 2014, 11:39AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF