Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Sun Dec 28 2014, 10:14PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

Daca vrei sa o iei razna....

Absolut nimic în neregulă!

Într-o țară precum România e mai mult decât recomandat ca unul cu privirea rătăcită și hotărâre de granit să îi înfigă de o mie de ori un cuțit în gât, în ochi și în față unuia care se crede și se comportă ca și cum ar fi atotputernic!

Nu de alta, dar poate așa își dau seama și ceilalți ca el cât sunt de vulnerabili.

[ Edited Sun Dec 28 2014, 10:49PM ]
Back to top
bushes
Sun Dec 28 2014, 10:23PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Am impresia ca sporul de 75% se aplica celor care sint la tura simbata ,,,duminica ,,sarbatorile legale si n-are nici o treaba cu orele suplimentare

„(5) Prin excepţie de la prevederile art. 9 alin. (1), pentru activitatea desfăşurată de personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, se acordă o majorare de 75% din baza de calcul prevăzută la alin. (4).
(6) Dreptul prevăzut la alin. (5) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat în zilele respective şi se determină pe baza raportului dintre baza de calcul şi durata normală a timpului de lucru. LINK

O veste buna pentru parvu ....sau nu LINK

Back to top
Pârvu Florin
Sun Dec 28 2014, 10:48PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

bushes wrote ...

O veste buna pentru parvu ....sau nu LINK

Zice-se că "Never say never", dar în cazul meu nu se verifică...

Mie mi-a fost scârbă să mă duc să-mi fac actele pentru ajutorul de șomaj... e greu de grezut că m-aș mai putea întoarce să lucrez acolo...

Și în plus, nu aș mai putea fi angajat în MAI, căci sunt infectat cu hepatită B, asta mă face inapt pentru angajare, în ce context m-am infectat cu hepatită B s-a discutat deja...
Back to top
Pârvu Florin
Sun Dec 28 2014, 11:53PM

Registered Member #1287

Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 b@b@e (07 Jan 2015, 22:13)
Klaus
Thu Jan 08 2015, 09:15PM
Registered Member #3279

Zumzaie niste unii pe la colturi cum ca ar fi pe duca Dudus >:/
Am impresia ca o fac apropo de unirea cu Ilfov, dar nu cred ca se va creste nivelul functiei (situatie in care si Dudus ar trebui sa se inscrie la examen).

Om trai si om vedea, vorba orbului
Back to top
b@b@e
Thu Jan 08 2015, 09:44PM
Registered Member #9947

Se aude ca de la 01/02/2015 se trece la program 24/48.Sa fie oare adevarat?
Back to top
joker
Sat Jan 10 2015, 10:31AM
joker
Registered Member #3804

Asa se preconizeaza dar,nu prea au baza legala.
Back to top
Klaus
Sun Jan 11 2015, 12:05PM
Registered Member #3279

Poate ma repet, dar repetitia este mama invataturii (parca spunea cineva), asa ca (mai) fac un calcul grosier a ce inseamna norma anuala de fond de timp... Daca s-ar introduce regimul de 24/48 asta ar insemna munca fortata, iar primul pompier care ar da in judecata institutia ar avea castig de cauza.

Anul are 365 zile calendaristice, adica vreo 52 saptamani.
Un pompier militar cu oarece vechime are 45 zile calendaristice CO + CO suplimentar, face 50 zile, respectiv cam 7 saptamani, asa ca raman 52-7=45 saptamani lucratoare/an.

Conform art. 112 din Codul muncii LINK (prevedere care se regaseste si in Contractul colectiv de munca/MAI la art. 8, alin. (1) LINK , dar si in Regulamentul de ordine interioara in unitate RG-1/2008, la art. 77, alin. (1) LINK ), norma de ore munca/saptamana este de 40. Asta inseamna 45 saptamani x 40 ore/saptamana =1.800 ore munca/an.
Nu am mai scazut zilele de sarbatori legale, sa fac farmacie, se compenseaza cumva cu zilele de sambata+duminica prinse in CO, oricum norma este cam pe acolo.

La cei din ture alea 45 saptamani lucratoare/an inseamna 45 saptamani x 7 zile = 315 zile, care se impart la 4 (in regim de 24/72) si rezulta numarul de ture/an, adica 315/4=78,75 ture/an. Tradus in ore munca/an inseamna 78,75 ture/an x 24 ore/tura = 1.890 ore munca/an.
Daca s-ar lucra in regim 24/48 asta ar insemna ca pe an se fac 315/3=105 ture/an, care tradus in ore munca/an dau 105 ture/an x 24 ore/tura = 2.520 ore munca/an.
La ture de 24/72 norma este cumva comparabila cu cea de la 8 ore, dar cea de la 24/48 ar fi cu aproape 40% mai mare. Tradus in norma pentru cei de la 8 ore asta ar insemna ca respectivii sa munceasca 63 saptamani/an (anul avand 52 saptamani!!!), adica sa nu aiba CO (alea 7 saptamani), si tot mai raman 4 saptamani in plus, fara sa luam in calcul sarbatorile legale.

Apropo, regimul de lucru in ture in MAI este statuat (si) in Contractul colectiv de munca/MAI, la art. 8, alin. (6), lit. a) si b) ca fiind 24/72, nicaieri nu am gasit 24/48. LINK Si nici la MApN, care aplica Regulamentul serviciului interior RG-2/2014 LINK

Potrivit art. 114 din Codul muncii angajatorii pot depasi cele 40 ore/saptamana, dar nu mai mult de 48 (inclusiv orele suplimentare), si asta nu de dragul angajatului, ci pentru protejarea lui, pentru a nu-si pierde capacitatea de munca.
Stiu, cei tineri se mira cum de cei mai cu experienta, sa nu zic in varsta, lucrau si sambata (cum adica sa muncesti si sambata ) sau in regim de 12/12, cu zi de duminica repaus + schimbarea turelor, dar asta se intampla inainte de '89. Am vrut democratie, asta avem, dar asta inseamna si respectarea legilor, chiar daca place sau nu unora.

Concluzia (mea): ce angajator isi asuma responsabilitatea instituirii regimului de 24/48? IG? IS? Mai repede sa-si asume faptul ca statul, prin numarul de posturi bugetate, asigura o anumita capacitate de interventie. Daca se doreste mai mult, sa se mareasca numarul de angajati. Cum am mai facut observatia dupa disponibilizarile din 2011, in anul urmator - 2012, mai toate ISU-urile au raportat la bilanturi ca au depasit numarul de interventii de anul anterior, idem si in 2013, poate si in 2014 (in curs de intocmire bilanturi), chiar daca efectivele au fost cosite de Boc+Igas. Adica i s-a dat dreptate lui Igas, cand cu declaratia cum ca Au fost disponibilizaţi cei care nu au avut sânge suficient în instalaţie şi nu au luat examenul LINK

[ Edited Sun Jan 11 2015, 10:08PM ]
Back to top
4 User said Thank to Klaus for this Post :
 joker (11 Jan 2015, 15:34) , bushes (11 Jan 2015, 17:35) , djebel (11 Jan 2015, 18:44) , Root (11 Jan 2015, 21:04)
palmas
Sun Jan 11 2015, 01:50PM
Registered Member #9956

Frumos ati punctat d-le Klaus tot ce tine de legislatie nationala inclusiv contract colectiv(este aplicabil si militarilor?)dar exista si o Directiva Europeana 88/2003 care stipuleaza clar timpul de lucru mai mult primeaza in fata legilor nationale cu o rezerva si anume daca legea nationala este mai favorabila se aplica. Asa ca nu cred ca cineva isi poate asuma schimbarea programului de lucru cu incalcarea legilor, regulamentelor,constitutiei si nu in ultimul rand a juramantului militar.
Nimeni nu este mai presus de lege!!!
Back to top
2 User said Thank to palmas for this Post :
 joker (11 Jan 2015, 15:41) , Root (11 Jan 2015, 21:05)
Klaus
Sun Jan 11 2015, 02:15PM
Registered Member #3279

@palmas - Contractul colectiv de munca se aplica politistilor (echivalentul militarilor, dar civilizati) plus civililor, inclusiv celor din structurile militarizate ale MAI.
Militarilor li se aplica RG-1 si RG-2, ca regulamente militare generale.

[ Edited Sun Jan 11 2015, 02:20PM ]
Back to top
Fire
Sun Jan 11 2015, 04:06PM
Registered Member #3803

Domnule Klaus , cineva va contrazice calculele . Oare de ce?
"Aşa după cum v-am mai informat, inspectorul şef al ISU Giurgiu, colonelul Emil Apostol va conduce, de pe poziţia de prim adjunct al inspectorului şef, noul Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti Ilfov."

În continuare vă prezentăm mesajul pe care domnia sa l-a postat pe Facebook privitor la noua misiune încredinţată.

„De cateva zile m-am intors in Capitala la rugamintea unui om pe care il apreciez si il respect enorm. Sunt si raman comandant la ISU Giurgiu fiind detasat la ISU Bucuresti Ilfov si imputernicit pe functia de prim adjunct al inspectorului sef. Detasarea este temporara si am inceput o munca dificila de reconfigurare si reorganizare a interventiei precum si a activitatii in general.

Nu am timp sa raspund la mesaje si imi cer scuze tuturor pt asta. Nu este o lipsa de respect ci pur si simplu timpul e atat de scurt si activitatile atat de complexe incat trebuie sa renuntam la multe. Lucram in echipa si incercam sa facem cat mai bine lucrurile folosind insa la constructia noii case caramizile rezultate din demolarea altor case mai vechi ca sa zic asa. Cu alte cuvinte lucram cu materialul clientului dar am convingerea ca lucrurile la sfarsit vor fi mai ok ca inainte.

Sunt asaltat de intrebari pe privat referitor la programul de lucru. Sa ne intelegem. Pompierii vechi stiu ca s-a lucrat inclusiv in program de 24/24 si nu a murit nimeni. In programul de 24/48 s-a lucrat de la Revolutie pana prin 2007-2008 si lucrurile au mers foarte bine. Primordial in meseria noastra trebuie sa fie interesul public nu interesul personal si daca nu se ajunge la acest lucru in toata lumea exista institutia demisiei. Am trecut de mult de la stagiul militar obligatoriu.

Nu vreau sa fiu inteles gresit dar nu imi plac vaicarelile unora sau altora.Ori vii trup si suflet alaturi de colegii care dau totul in meseria asta ori mergi si faci orice altceva vrei.

Sa revenim la program. Din ce stiu eu exista studii facute ca prin plata unui spor de 75% la TOATE sambetele duminicile si sarbatorile legale veniturile ar creste lunar cu un cuantum in jurul valorii de 300-400 de lei. Legislatia prevede automat plata nemaiexistand varianta timp liber corespunzator ca recuperare(nici nu era de unde sa il dai din cauza deficitului).

In incheiere si in concluzie: s-a lucrat 24/24 si 24/48 in toata istoria pompierilor militari si nu au fost probleme. Se mareste timpul de munca si corespunzator vor crestere veniturile prin acordarea unor sporuri salariale. Nu este nimic nou, nu se inventeaza apa calda.In momentul de fata schimbarea programului trebuie luata ca si posibilitate, iar cand va decide asta vom afla cu totii.

Eu zic sa ne vedem de treaba fiecare, nu este nimic spectaculos fiind vorba de o revenire la o situatie anterioara. Interesul public intotdeauna este deasupra oricaror interese personale.

Singurul meu timp este cel din zori cand beau cafeaua si l-am folosit pentru a incerca sa va raspund la intrebari.

Va doresc succes ceea ce imi doresc si mie!”

Sursa: giurgiuveanul.ro

[ Edited Sun Jan 11 2015, 04:07PM ]
Back to top
3 User said Thank to Fire for this Post :
 bushes (11 Jan 2015, 17:35) , joker (11 Jan 2015, 18:24) , Klaus (11 Jan 2015, 19:01)
palmas
Sun Jan 11 2015, 04:27PM
Registered Member #9956

Am inteles ca d-l colonel face parte din categoria "omul sfinteste locul" dar nu imi dau seama cum de pune asa problema, in 2007 s-au facut angajari pentru a completa a 4 tura tocmai pentru nu a intra in contardictie cu legea europena, iar legea cu plata orelor efectuate sambata, duminica si sarbatori legale cu un coeficient de 75% la SFB este una iar efectuare de oresuplimentare este alta, si daca s-ar plati cu 1000% orele efectuate suplimentar nu se poate deoarece intra in contardictie cu legea care spune ca media orelor lucrate /4 luni sa nu depaseasca 48 ore /sapatamana(si asta este o derogare, pentru cei ce fac ture),asa ca Unde ii lege nu-i tocmeala!!!
Back to top
1 User said Thank to palmas for this Post :
 joker (11 Jan 2015, 16:33)
bushes
Sun Jan 11 2015, 05:34PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Dobitocul de la isu giurgiu e exemplu perfect al mentalitatii comuniste din armata romana , care spune ca e militar adevarat ala care isi petrece aproape toata viata in cazarma si uita ca mai are familie ,prieteni etc

Domnule colonel sintem in anul 2014 membra a ue si nato si chiar daca nu va convine trebuie sa respectam niste legi (care spun ca omul are dreptul si la viata personala si timp liber ) care nu se impiedica de un cacacios de colonel (care a uitat ca nu mai exista militari in termen din 2007) fie el si imputernicit la isu bucuresti Cind o sa am 60,,70 sau 80 milioane lei vechi ,,cit are un sef de inspectorat, va promit sa achiesez plin de entuziasm la programul nu 24/48 ci 24/24 in caz contrar ( aceasi bani cu munca mai multa ) va adresez un respectuos pupati-ma in c...r !

Back to top
3 User said Thank to bushes for this Post :
 Fire (11 Jan 2015, 17:51) , joker (11 Jan 2015, 18:25) , djebel (11 Jan 2015, 18:45)
Klaus
Sun Jan 11 2015, 06:35PM
Registered Member #3279

@Fire - domnul Apostol poate sa fie apostol unde si cand vrea el, pe banii, pe timpul si persoana lui.

Exact asta scriam mai sus, si eu am avut o perioada cand am lucrat 12/12 de luni pana sambata, apoi alta perioada de 12 ore timp de 6 zile, deci 72 ore/saptamana (de fapt, program 07,00-17,30), plus duminica invatamant politico-ideologic, activitati UTC si alte corvezi in unitate, de nu aveam timp nici sa ma insor. Si da, ii dau dreptate lui Apostol, nu am murit. Insa Apostol se trezeste vorbind in pustiu, actuala legislatia muncii nu ii mai da voie sa faca ce i-ar place lui ca angajator. Vrea sclavi pe plantatie, sa mearga acolo unde este permis, oricum in UE nu.
Argumentul remunerarii muncii in plus nu tine, din motivul invocat mai sus - pastrarea sanatatii si mentinerea capacitatii de lucru in procesul muncii. Ce a fi fost inainte de '89 a fost, gata, s-a dus, legislatia este alta la nivel de 2015. Cu atat mai mult cu cat varsta de pensionare creste pana la 60 de ani, trebuie avut grija de forta de munca, sa ajunga sa beneficieze si de pensie. Isi asuma Apostol neluarea in seama a principalului factor de risc pentru starea de securitate si sanatate a celor de la interventie care il constituie efortul profesional, si anume componenta sa mentala/neuropsihica, respectiv costurile biologice crescute, cumularea în timp a unor efecte de uzura prematura, reducerea capacitatii de munca, boli profesionale si boli generale?
Exista si in MAI Inspectia Muncii (in DGMRU), cu componente si in inspectoratele generale, care au ca responsabilitati atat problemele de securitate in munca, dar si raporturi de munca. Sunt sigur ca aceasta structura il va trezi la realitate pe numitul Apostol, ca pana si in armata fondul de timp anual este de cca. 1.800 ore.
Colegul de SF @Parvu Florin s-a implicat in ce inseamna medicina muncii si modul de respectare a legislatiei in domeniu (si) la pompierii militari, dar s-a cam batut cu morile de vant. Si uite ca apare un brontozaur d'asta, care vine cu clisee de genul Primordial in meseria noastra trebuie sa fie interesul public nu interesul personal... Serios dom'le? Adica se dau afara cateva mii de pompieri si ceilalti trebuie sa faca si munca lor? Giurgiu, ca si Constanta, are o situatie mai speciala, darea afara, pe cale judecatoreasca, a celor care au fraudat examenul de admitere in sistem. OK, nu este vina lui Apostol, dar el ca IS responsabil trebuie sa iasa la IG si sa raporteze ca nu mai poate asigura (sa zicem) 10 echipaje complete de interventie/zi, ci doar 7. Are curaj? NU! Isi calareste subordonatii pana le ies ochii... Iar acestia, timorati, nu indraznesc sa miste in front. Pe ce isi cladeste Apostol reputatia de descurcaret, pe sanatatea si viata subordonatilor?
Si mai bate campii acelasi Aposol, la propriu si la figurat, ca Am trecut de mult de la stagiul militar obligatoriu... Iar trebuie sa-i dau dreptate, lipseste forta de munca (ca si) gratuita a mt-ilor disponibili 24/24 timp de un an si ceva, care aveau filozofia lor, gen Azi e 9, maine 10, p... mea, armate trece. Dar oamenii astia, subofiterii din interventie, au alta perspectiva asupra locului de munca in ce priveste munca, pensia, familia, sanatatea, nu merge sa-i duci cu zaharelul in timp ce tu iti bei cafeaua si cugeti prostii.

Pe termen scurt acest regim de munca poate duce la situatii de suprasolicitare, la reducerea pe parcursul zilei de lucru a capacitatii de munca, favorizeaza conduite nesigure, riscante mai ales în conditiile de interventie ale pompierilor, care muncesc pompieristic, nu-i asa?

Stau si ma intreb cateodata... oameni d'astia, gen Apostol, oare sunt cu picioarele pe pamant si mintea acasa?

Hai ca m-am enervat

[ Edited Sun Jan 11 2015, 10:09PM ]
Back to top
4 User said Thank to Klaus for this Post :
 bushes (11 Jan 2015, 19:02) , joker (11 Jan 2015, 19:28) , Coffeeman (11 Jan 2015, 20:04) , djebel (12 Jan 2015, 11:26)
bushes
Sun Jan 11 2015, 07:21PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

10 (zece) like-uri v-as da pentru aceasta postare ,dar nu se poate...

„Dacă până acum se lucra în patru ture, acum vor rămâne trei ture, iar angajaţii vor lucra 24 de ore cu 48 de ore. În ceea ce priveşte personalul de la birouri, sunt cazuri în care au rămas doar doi salariaţi într-un birou, dar s-au luat măsuri în sensul că s-a făcut o rocadă şi s-a creat un echilibru la nivelul acestora. Ţinem să asigurăm populaţia că nu vor fi afectate intervenţiile şi suntem la fel de pregătiţi ca şi până acum”, a declarat cpt. Mădălina Boţoroagă, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu LINK

Cam asa a rezolvat problema celor 107 oameni lipsa " vizionarull " de la giurgiu , cu aprobarea cui, pe banii cui si pe baza carei legi muncesc niste oameni 240 de ore pe luna ? Oare pentru aceste rezultate deosebite l-au trimis la bucuresti ?

Back to top
1 User said Thank to bushes for this Post :
 joker (11 Jan 2015, 19:29)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF