Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
vasilica
Fri Feb 20 2015, 08:24PM
Registered Member #10008

Deci sa inteleg ca toata lumea de aici s-a dat cu curu de pamant degeaba? Toti care injurau si blestemau pe aici nu au facut altceva decat sa-si raceasca gura ? Eu am scris intr-o postare anterioara ca am incredere ca la un nivel asa inalt trebuie sa fie oameni care gandesc cat de cat logic . Se pare ca am avut dreptate nu ?
Timpul rezolva orice problema . Deocamdata nici nu facuram bine orele alea suplimentare si care mai de care a sarit sa-si dea cu presupusul.
Rabdare oameni buni si o sa vedem ce o sa fie .

[ Edited Fri Feb 20 2015, 08:47PM ]
Back to top
1 User said Thank to vasilica for this Post :
 fatadepompier (20 Feb 2015, 20:27)
Root
Fri Feb 20 2015, 08:52PM
Registered Member #4834

Stiu si eu ce sa zic ? .Ar putea fi asa cum zici tu dar eu cred ca oamenii de la nivelul ala inalt despre care vorbesti tu au realizat tarziu ca au gresit (altfel nu imi explic calculul orelor suplimentare din nota raport ) si nu au mai stiut cum sa dreaga busoiocul:)Nici acum nu este totul limpede vis a vis de plata orelor suplimentare dar asta o sa mai vedem.
Back to top
superbase2014
Fri Feb 20 2015, 09:28PM
Registered Member #9970

Tot e bine pentru cine vrea mai multi bani ,dar care vrem sa avem liber pt a sta cu copii nostri,cu familia noastra are cineva solutii? Sau vine dom dr arafat sa stea cu ei ,eu stiu ca aceasta arma a fost cenusateasa ministerului MAI dar cum celelalte arme se bucura de drepturi avem si noi aceias obigati si raspunderi ca si ei.Programul de 24/72 si cu angajare de personal era cel mai buna "experenta" pt aceasta arma....dar tot o se ajunga sa o faca ,e inevitabil

[ Edited Fri Feb 20 2015, 09:37PM ]
Back to top
mereu _loial
Fri Feb 20 2015, 09:32PM
Registered Member #3545

Cine a vazut metodologia poate sa mai detalieze putin? Din cate inteleg eu odata ce incep sa dea libere o sa se ajunga de unde au plecat.Care e numarul de ore normale intr o luna? La fel ca la cei de la 8 ore? Si cum se face diferenta intre cele platite cu 75% si cele platite cu 175%?
Back to top
1 User said Thank to mereu _loial for this Post :
 superbase2014 (20 Feb 2015, 21:36)
Cristian2002
Fri Feb 20 2015, 09:41PM
Registered Member #10061

vasilica wrote ...

Deci sa inteleg ca toata lumea de aici s-a dat cu curu de pamant degeaba? Toti care injurau si blestemau pe aici nu au facut altceva decat sa-si raceasca gura ? Eu am scris intr-o postare anterioara ca am incredere ca la un nivel asa inalt trebuie sa fie oameni care gandesc cat de cat logic . Se pare ca am avut dreptate nu ?
Timpul rezolva orice problema . Deocamdata nici nu facuram bine orele alea suplimentare si care mai de care a sarit sa-si dea cu presupusul.
Rabdare oameni buni si o sa vedem ce o sa fie .

Pai daca la nivelul lor ajung sa se balbaie in halul asta si sa starneasca tot valul de reactii, ar cam trebui sa inceapa sa impacheteze.
Si nu uita de nota raport care este inca un act oficial existent, are numar de inregistrare si poate fi gasita, nota care e plina de aberatii si trimteri la texte de lege interpretate cat mai ......, era sa zic cretin. Da, timpul le rezolva si o sa isi dea seama ca nu e nici o scofala cu sistemul asta de lucru, nu creste numarul de subofiteri pe tura situatie cumulata cu cheltuieli mari la nivel national. In orice intreprinzi trebuie sa te uiti si la costuri, asta fiind ultima problema pe care mai trebuie sa o mai rezolve.
Back to top
1 User said Thank to Cristian2002 for this Post :
 superbase2014 (20 Feb 2015, 21:54)
superbase2014
Fri Feb 20 2015, 10:00PM
Registered Member #9970

Daca acesta "experienta" da gres poate veni curtea de conturi sa le puna oprire pe salar pt a recupera prejudiciu adus statului roman ,asta ar fi consecinta semnarii si luarea unor decizi .Toti cei impicati trebuie sa vina cu picioarele pe pamint " sa terminat epoca cind toti cheltuie si nimeni nu raspunde"

[ Edited Fri Feb 20 2015, 10:04PM ]
Back to top
1 User said Thank to superbase2014 for this Post :
 Cristian2002 (20 Feb 2015, 22:20)
Cristian2002
Fri Feb 20 2015, 10:02PM
Registered Member #10061

mereu _loial wrote ...

Cine a vazut metodologia poate sa mai detalieze putin? Din cate inteleg eu odata ce incep sa dea libere o sa se ajunga de unde au plecat.Care e numarul de ore normale intr o luna? La fel ca la cei de la 8 ore? Si cum se face diferenta intre cele platite cu 75% si cele platite cu 175%?

Numarul de ore normale pe luna e nr de zile lucratoare x 8. toate orele lucrate sambetele, duminicile... (sdsl) din acest interval se platesc cu un surplus de 75%.
Zilele lucratoare pe care se fac ture după depasirea orelor de lucru mentionate anterior, se recupereaza prin libere platite.
Sambete, duminici, sarbatori legale lucrate peste timpul normal de lucru se platesc cu 175%.
Concret, februarie are 160 de ore lucratoare 20 x 8.
Primele 6 ture si 16 ore fac 160 de ore lucrate, interval in care SDSL lucrate se platesc cu un surplus de 75 %.
Ce depaseste 6 ture si 16 ore se recuperaza prin libere platite: Ai mai lucrat 2 ture, inseamna 48 + 8 =56 de ore de recuperat,ore care se dau liber in luna urmatoare, sau chiar in cursul aceleiasi luni - ti-ai facut norma de lucru, comandantul te poate planifica sa stai restul lunii acasa.
daca in a 7-0, sau a 8-a, sau a 9-a... tura prinzi un numare de ore (8,16,8) lucrate in sdsl , orele respective vor fi platite cu 175%, fara a se mai recupera prin libere. E portita pe care au gasit-o ca sa creasca salariile sa fie si romanul multumit. Era un calcul cu 32 de ore lucrate suplimentar in sdsl, remunerat cam cu aproape 250 de lei, nu mai tin minte exact suma, dar pe acolo.
Avantaje:
Nunti, botezuri, chefuri - comandantul o sa iti aprobe cate libere / recuperari cate vrei in zilele nelucratoare.
Se va simti o crestere la salariu,de genul celei care a fost deja vizibila in luna precedenta, posibil chiar mai mare tinand cont de plata unor ore cu 175%.
Dezavantaje:
Nu creste vizibil numarul de personal in tura.
Dificultati in acordarea liberelor/recuperarilor.
Cheltuieli suplimentare pntru institutie.
Stricarea liberelor care erau utilizate pentru un eventual al 2-lea job.
Brambureala la planificare, trebuie sa fii foarte atent cand trebuie sa mai vii la serviciu.
In functie de cat te apreciaza comandantul poti fi planificat in libere sdsl sau sa le prinzi pe toate la serviciu. Vor aparea diferente si depinde doar de comandant sa pastreze echilibrul.
Diferenta numarului de cadre pe tura este nesemnificativa fata de programul 24 cu 72 unde de asemenea se lua 75% pentru orele lucrate sdsl si 175 % pentru orele de sdsl dupa indeplinirea orelor normate de lucru.

[ Edited Fri Feb 20 2015, 10:16PM ]
Back to top
3 User said Thank to Cristian2002 for this Post :
 superbase2014 (20 Feb 2015, 22:08) , mereu _loial (20 Feb 2015, 22:51) , Klaus (21 Feb 2015, 00:00)
vasilica
Fri Feb 20 2015, 10:43PM
Registered Member #10008

Sa inteleg ca s-a terminat cu dezbaterile privind legalitatea ordinului si abuzul in serviciu ?
Poate balbaiala cum ii spune @cristian a fost facuta ca salariul meu si al tau sa creasca cu cateva milioane , la asta nu v-ati gandit ?
@superbase tu citesti ce scrii? "curtea de conturi" pt ce ? pt ca ne creste salariul? Sincer cred ca tu tii cu ursul Si apropos ca mi-am adus aminte raspunce-mi te rog la o intrebare , dar sa fii sincer : cand te-ai hotarat sa te angajezi la Pompieri ce program era ? la ce program te-ai angajat ?
Hai sa fim seriosi sa sa nu mai cautam nod in papura , programul s-a modificat din cauza lipsei de personal si nu s-a facut asta pana nu a fost data lege prin care sa se reglementeze plata prelor suplimentare . Despre ce vorbim?
Daca pe voi va dau banii afara din casa si nu vreti sa munciti niste ore in plus pentru a putea beneficia de niste bani suplimentari atunci cred ca unii dintre voi trebuia sa va alegeti alt servici . Daca vrei mai mult timp liber angajazate frate cu juma de norma ....

[ Edited Fri Feb 20 2015, 10:48PM ]
Back to top
Vio Vasilic
Fri Feb 20 2015, 10:53PM
vasi_vio88
Registered Member #10089

Conform dispozitiilor art. 41 alin. 1 din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor. Angajatorul nu poate modifica, in mod unilateral, timpul de munca si timpul de odihna, stabilite de comun acord in contractul individual de munca. In conditiile in care durata normala a timpului de munca este de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana, orele de munca prestate peste cele 40 de ore sunt considerate ore de munca suplimentara. Aceasta nu poate fi efectuata fara acordul dumneavoastra si se compenseaza prin ore libere platite sau prin adaugarea unui spor la salariu, care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza. Asadar, nu este legala masura platii doar pentru zilele de sambata, duminica si sarbatori legale. De asemenea, pentru munca desfasurata in timpul noptii, dumneavoastra beneficiati de un spor de 25% din salariul de baza. In cazul in care angajatorul nu doreste sa va plateasca orele suplimentare efectuate, va puteti adresa instantei de judecata
Back to top
Klaus
Fri Feb 20 2015, 10:55PM
Registered Member #3279

Era normal sa se inflameze lumea atata timp cat masura luata este una abuziva (cu toate ca s-au facut studii ) si discriminatorie in raport cu celelalte arme din MAI! Sa inteleg ca politistii, frontiera si jandarmii au personal berechet si isi pot asigura toate misiunile? Pai cand a fost coasa din 2011, nu s-a zis ca s-a optimizat aparatul (cei mai arsi fiind pompierii), iar cei ramasi erau unul si unul, toti cu sange in instalatie, vorba lui Igas? Geme MAI-ul de eminente cenusii in DGMRU si DGMO, sau cum s-or mai fi numind, care fac planificare organizationala. Ce strategii de personal au facut, de se plange acum IG de la IGSU ca ar mai trebui peste 8.000 posturi (adica vreo 30% in plus) sa mearga bine treaba? Nu cumva plusul asta este necesar pentru a asigura SMURD-ul, care la inceput era prin cumul, de ex. un subofiter era si servant si paramedic?
Cine ii oprea pe IS-ii de la Giurgiu si Constanta daca nu avea destul personal la regim normal de lucru sa reduca activitatea unor subunitati, sa le faca garzi sau statii, la fel si la celelalte ISU-uri, cu tot ce inseamna cresterea timpului de interventie? De ce se transfera rezultatele nepriceperii unora pe umerii celor de la talpa? Cu ce sunt ultimii (aia cu carca) vinovati ca cei numiti pe niste functii inalte (aia cu ganditul) nu-si fac treaba?
Rezultatul regimului de 24/48 se va vedea din august incolo, cand va trebui sa se inceapa a se da ture libere. Si uite asa iar se va ajunge la echipaje descompletate si la speranta ca poate nu va fi nevoie sa iasa la interventie.
In situatii deosebite, gen inundatii, incendii mari, accidente deosebite, oricum incepeau sa se coloreze planificarile din albastru in galben sau portocaliu, sa fie chemati oamenii din ture libere. In primavara se anunta timp ploios, pe cine se va mai conta, de unde sa se mai scoata oameni pentru extra-ture, daca ei sunt deja cu tolba plina?
Eu cred ca trebuia dat ordinul in sensul sa se lase la latitudinea IS-ilor sa aplice 24/48 unde era nevoie, in rest se lasa 24/72. Cum mai scria cineva, sunt subunitati mai mici care nu au SMURD, iar la interventii ies pe poarta de vreo 5 ori/luna. Pe oamenii aia de ce sa-i aduci la 24/48 in subunitate, sa se calce pe bataturi? Doar sa fie mai bine pregatiti la studiul de specialitate si pregatitre fizica?
In sistemul de 24/72 daca erai chemat din tura libera, la nevoie, nu se putea plati timpul ala lucrat extra?
Presimt ca din vara vor incepe tensiunile - vin concediile, oamenii plecati trebuie supliniti (dar cu cine???), vin pufosii si trebuie tutelati, comandantii vor fi stresati cu planificarea turelor... o adevarata tevatura.
Asa se intampla cand se gandeste de azi pe maine, nu si poimaine. Si asta intr-un sistem militar, care prin definitie este unul (ultra)planificat!

[ Edited Fri Feb 20 2015, 11:04PM ]
Back to top
4 User said Thank to Klaus for this Post :
 mereu _loial (20 Feb 2015, 23:24) , Cristian2002 (20 Feb 2015, 23:37) , Unde-i lege. (21 Feb 2015, 00:13) , superbase2014 (21 Feb 2015, 06:14)
mereu _loial
Fri Feb 20 2015, 11:37PM
Registered Member #3545

Poate ar fi timpul pentru o restructurare din temelii a sistemului de interventii in situatii de urgenta.Cred ca in 2016 , de exemplu, se poate face o analiza a necesarului de personal si a misiunilor ce le revin pompierilor militari.Cred ca o implicare mai mare a autoritatilor locale ar fi binevenita.Nu cred ca la un incendiu de vegetatie uscata( ardere necontrolata) e nevoie neaparat de prezenta noastra.Si exemplele pot continua.Poate or sa fie multi in dezacord cu mine dar cred ca noi ca profesionisti ar trebui sa intervenim doar acolo unde situatia o cere.Daca s ar face o analiza cred ca numarul interventiilor in care e necesara prezenta noastra s ar reduce semnificativ, cel putin in zonele rurale.Nu cred ca i opreste nimeni pe primari sa cumpere o autospeciala prin fonduri europene, sa instruiasca 10 voluntari , de exemplu, si sa asigure prima interventie la situatii gen miristi , plantatii de vita de vie sau vreun cotet de gaini.Si cred ca ar fi multe de discutat pe tema asta.Daca am suparat pe cineva , imi cer scuze ...
Back to top
2 User said Thank to mereu _loial for this Post :
 Klaus (20 Feb 2015, 23:51) , HollowMan (21 Feb 2015, 00:11)
Cristian2002
Fri Feb 20 2015, 11:48PM
Registered Member #10061

Înainte exista așa numita tura de permanenta. Acum la 3 ture este imposibila chemarea unei ture pentru suplimentarea personalului la intervenții complexe (inundații, incendii de vegetație uscata, etc.) pentru că tura de ieri e obosita și tura de mâine trebuie păstrată pentru serviciu.
Mai apare și problema programului care trebuie refăcut pentru 3 ture însă ce faci cu personalul care are liber pentru recuperarea orelor suplimentare? Sunt o grămadă de probleme lăsate în suspans și, așa cum am spus anterior nu o sa fie o diferență semnificativă în numărul de cadre pe tura care sa justifice menținerea programului la24 cu 48.
Back to top
2 User said Thank to Cristian2002 for this Post :
 Klaus (20 Feb 2015, 23:51) , mereu _loial (21 Feb 2015, 00:01)
Klaus
Fri Feb 20 2015, 11:50PM
Registered Member #3279

@mereu _loial - ai dreptate, dar ce te faci ca pompierii voluntari costa, cei militari sunt gratis

Si nu stiu cum se face ca cele mai multe (si dotate) SVSU sunt in Ardeal, Banat si Bucovina?

@Cristian2002 - asta ma intrebam si eu, daca ia foc rafinaria de la Brazi, Arpechimul, Combinatul de Apa Grea de la Turnu Severin sau Dragonul Rosu, ce tura se cheama?

[ Edited Fri Feb 20 2015, 11:53PM ]
Back to top
mereu _loial
Sat Feb 21 2015, 12:05AM
Registered Member #3545

Omul sfinteste locul.Oricum ceva nu merge.Parca prea suntem cobaii unora.Pana in 2007 24/48, dupa aia 24/72, dupa 12/24 12/48,restructurari in 2011, sfantul SMURD de care nu se atinge nimeni, acum iar 24/48.Nu vi se pare cam mult?
Back to top
gheorghiță
Sat Feb 21 2015, 12:09AM
Registered Member #10097

Cred că ceea ce se-ntâmplă este urmarea faptului că unii inspectori șefi, pe bună dreptate, s-au plâns că efectivele lor sunt foarte subțiri. Întrebați fiind unde le sunt oanenii, aceștia au răspuns sec :" pe echipajele Smurdului!". Ăia, de pe Smurd, au fost angajați să fie pompieri nu paramedici. Și atunci, nenea doctor, s-o mâniet și o zâs că rezolvă el treaba. Și o rezolvat-o.
Dacă stai să calculezi câți oameni s-au câștigat pe o tură de servici o pui de-un EPA. Și așa inspectorii șefi acuma nu mai au ce comenta că treaba-i oblă(ca covrigu). Și dacă ar face-o, s-ar trezi prin curțile subunităților cu încă câteva ambulanțe care tre' încadrate.
Așa că ciocu mic și joc de gleznă că ăia de jos, mici și negrii, de respiră greu, oricum n-au unde se duce că le-am zis că în condițiile socio-economice actuale să le pară bine că nu le cer bani ca să muncească.
Back to top
4 User said Thank to gheorghiță for this Post :
 mereu _loial (21 Feb 2015, 00:23) , lege_si_ordine (21 Feb 2015, 08:15) , Jos_Cenzura (21 Feb 2015, 09:28) , Cristian2002 (21 Feb 2015, 20:19)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF