Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
superbase2014
Sat Feb 21 2015, 06:12AM
Registered Member #9970

@vasilica din lipsa de personal trebuia sa angajeze personal (pe fratele,varu)sau cineva care trecea de examen,bani niciodata nu sint destui dar cu 300 lei nu iti cumperi sanatate,cind am intrat in sistem 2007 era program de 24/72 de muncit am muncit doar pe smurd cu 4-8 interventi pe tura ,poate tu nu ai facut asta dar de recuperat e greu..de ce crez ca medicu de pe smurd merge acasa dupa 12ore?..si noi mai raminem sau noi sintem supra oamenii. De ce se scotea din apca motorina si se scotea din interventie ..doar sa mearga smurdul sau ne place sa ne raportam cite de multe interventi avem "sintem de toate si ....nimic".Avem ambulate ce folos daca nu avem bani de intrtinere,daca esti in ceva birou hai jos si vezi ca apcile sint ruginite,curge apa din ele dar ele trebuie petrolate sa arate bn.Acum cu noul program am si zis ca e bun pt unii dar problemele dupa 6-12 luni raman aceiasi nu se rezolva nimic .Din aia 2% de ce nu cumpara si masini de stingere ca nu ar trebui sa incadreze personal?

[ Edited Sat Feb 21 2015, 07:45AM ]
Back to top
Vio Vasilic
Sat Feb 21 2015, 08:48AM
vasi_vio88
Registered Member #10089

Nu e vb ca nu vrea cineva sa lucreze in plus dar sa fii platit pe masura nu sa iti dea liber si sa iti mai scoata ochii cu 1 mil doua,si daca nu au oameni ,sa faca angajari sau sa nu fi dat afara ca sa nu se ajunga acuma sa faca experimente si programe pilot din timpul nostru liber
Back to top
1 User said Thank to Vio Vasilic for this Post :
 Klaus (22 Feb 2015, 20:29)
Pârvu Florin
Sat Feb 21 2015, 09:03AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Unul din lucrurile pe care nu le înțeleg după ce am citit cam cum arată metodologia de aplicare a notei raport pentru modificarea programului de lucru al personalului care lucrează la ture din IGSU e motivul pentru care nimeni nu s-a gândit să rezolve problema într-un mod mult mai simplu:

Păstrau formula veche, de patru ture, și chemau pe fiecare om o dată sau de două ori pe lună la serviciu într-a doua zi de liber, o dată sau de două ori pe lună programul ar fi arătat așa: 24 de ore tura ta, 24 liber, 24 tura suplimentară, 24 liber, 24 tura ta, după care se intra în programul obișnuit.

Ar fi rezolvat și problema lor de a mai aduce câțiva oameni în plus pe tură, ar fi existat și predictibilitate și le-ar fi fost ușor și celor care fac planificarea, fiindcă ar fi adus oameni când ar fi avut nevoie.

Părerea mea...

[ Edited Sat Feb 21 2015, 08:44PM ]
Back to top
3 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Klaus (21 Feb 2015, 10:46) , Ionica H (22 Feb 2015, 12:55) , Unde-i lege. (22 Feb 2015, 20:09)
DANI-EL
Sat Feb 21 2015, 09:18AM
Registered Member #9986

Ar mai fi fost o varianta,la noi s-a lucrat asa in 2008-2009.Programul era 24/72,iar cand,de ex.serv 1/autospeciala x era in concediu,ceilalti 3 lucrau la24/48.
Back to top
1 User said Thank to DANI-EL for this Post :
 Klaus (21 Feb 2015, 10:46)
criss-cross
Sat Feb 21 2015, 09:20AM
Registered Member #4853

Domnule Parvu,in cazul pe care-l propui, ar fi trebuit facuta o planificare in urma unor calcule....planificarea pusa intr-un tabel cu numele salariatilor, tabelul facut cunoscut si, eventual, semnat de catre acestia....daca era omis vreunul de pe liste?!
Back to top
mihaimihai
Sat Feb 21 2015, 09:36AM
Registered Member #5247

Raspunsul d lui Arafat pe facebook la intrebarea unui coleg presupun: ,,Dumneavoastra nu cititi ce scriu aici si nu cunoasteti procedura transmisa insa reptati tot acelasi lucru aici. Nu este asa cum explicati, o sa vedem cate ture o sa lucrati si vorbim dupa doua-trei luni. Dumneavoastra aveati 77 ture / an iar acum va creste numarul cu remunerare si veti avea si zile libere, pe langa concediul de 38-44 zile / an o sa mai aveti 8 perioade de 5 zile libere in restul anului pe langa cele 48 de ore intre doua ture. Deja de aceasta luna s-a vazut o crestere la veniturile pompierilor si inca nu s-a intrat in plata orelor ne rexuperabile la 175% cum prevede noua legislatie. Invatati totusi inainte sa comentati sa aveti rabdare si sa vedeti daca vrem chiar sa va facem asa rau cum spuneti. IN acelasi timp, la 77 ture / an, cu posibilitatea de odihna in timpul turei care, cu anumite exeptii, majoritatea beneficeaza de ea in timpul noptii, munca de pompier devenise a doua munca si nu cea principala. Daca vi se solicita sa faceti turele in plus fara remunerare atunci va dadeam dreptate, dar acum cu majorarile de sambata si duminica si cu majorarile pentru turele ce nu pot fi recuperate si cu 8 mini-vacante de 5 zile impreuna cu concediul de 44 de zile, cred ca nu aveti cum sa mi spuneti ca programul este inuman sau insuportabil. Totodata trebuie sa stiti ca vom intinsifica programul de pregatire / tura ca sa mentinem aptitudinile si performanta si acest lucru este in final tot o protectie pentru pompierii care se expun unor riscuri pentru care trebuie sa fie bine pregatiti. In Franta pompierii civili profesionisti au de anul trecut un plafon mxim de 94 de ture de 24 ore / an daca nu au cazare in unitate iar in Marea Britanie programul este mult mai complex si poate atinge 64 ore / saptamana si la aprox. 120 de ture / an. Deci la noi cu noul program nu o sa ajungeti in nici un caz la programul Britanic si veti fi mai aproape de cel din Franta.''
Back to top
1 User said Thank to mihaimihai for this Post :
 Klaus (21 Feb 2015, 10:40)
gheorghiță
Sat Feb 21 2015, 09:39AM
Registered Member #10097

Sau cu banii cu care se "laudă" că o să crească efortul bugetar al IGSU, ar putea angaja cei 2-3 oameni pe tură care se câștigă la programul ăsta. Peste un an, dacă nu umblă iar la nesimțire, și va trebui să trecem din nou la 4 ture, asta ar fi singura rezolvare. Da' cel mai bine e să se umble la orgoliul tălpașilor, poate, poate mai pleacă din ei și așa o să-și poată demonstra cu brio super-inteligenta soluție. Bravo. Ura, ura, ura...
Back to top
joker
Sat Feb 21 2015, 09:40AM
joker
Registered Member #3804

Florine,"metodologia" este un mare "FAS".Incalca legea muncii si cea a bugetului pe 2015.
Back to top
mihaimihai
Sat Feb 21 2015, 09:57AM
Registered Member #5247

Voi cititi ce a zis omul acesta ? Lasand deoparte comparatiile cu Anglia si Franta (tari in care pompierii nu sunt nevoiti sa lucreze in 2 locuri ) , a zis ca o sa avem 8 ture libere pe an .......Poi de unde 8 ture ? Cum au mai calculat de data asta ca nu mai inteleg nimica ... Daca ii cineva care a citit metodologia , a calculat si i au dat doar 8 ture libere pe an il rog sa ma dezghete si pe mine . Poi nu erau 31 de ture in plus din care doar 15 pot fi platite ? 31-15= 8 ? Ce naiba vorvim aici ca nu mai inteleg nimic.......
Back to top
 zeul_hephaistos (22 Feb 2015, 01:46)
Tepes 1
Sat Feb 21 2015, 10:30AM
Registered Member #10014

"Deci la noi cu noul program nu o sa ajungeti in nici un caz la programul Britanic si veti fi mai aproape de cel din Franta.''

Bate campii! sa ne compare si la salarii si la preturi si la tot daca tt se apuca! Sa vedem care iese mai sifonat!

Ba, Arafat, (asta citeste forumul) da-mi, ba, conditiile in care muncesc aia!
S-a stricat APCA? Hai sa strangem bani sa cumparam o piesa! Asta e ROMANIA DOMNULE ARAFAT! NU ANGIA, NU FRANTA!
Cred ca si aia pun bani sa-si mentina masinile in stare de interventie! SOTO!
Back to top
Klaus
Sat Feb 21 2015, 10:40AM
Registered Member #3279

mihaimihai wrote ...
Raspunsul d lui Arafat pe facebook la intrebarea unui coleg presupun: ... Dumneavoastra aveati 77 ture / an iar acum va creste numarul cu remunerare si veti avea si zile libere, pe langa concediul de 38-44 zile / an o sa mai aveti 8 perioade de 5 zile libere in restul anului pe langa cele 48 de ore intre doua ture. Deja de aceasta luna s-a vazut o crestere la veniturile pompierilor si inca nu s-a intrat in plata orelor ne rexuperabile la 175% cum prevede noua legislatie. Invatati totusi inainte sa comentati sa aveti rabdare si sa vedeti daca vrem chiar sa va facem asa rau cum spuneti. IN acelasi timp, la 77 ture / an, cu posibilitatea de odihna in timpul turei care, cu anumite exeptii, majoritatea beneficeaza de ea in timpul noptii, munca de pompier devenise a doua munca si nu cea principala. Daca vi se solicita sa faceti turele in plus fara remunerare atunci va dadeam dreptate, dar acum cu majorarile de sambata si duminica si cu majorarile pentru turele ce nu pot fi recuperate si cu 8 mini-vacante de 5 zile impreuna cu concediul de 44 de zile, cred ca nu aveti cum sa mi spuneti ca programul este inuman sau insuportabil. Totodata trebuie sa stiti ca vom intinsifica programul de pregatire / tura ca sa mentinem aptitudinile si performanta si acest lucru este in final tot o protectie pentru pompierii care se expun unor riscuri pentru care trebuie sa fie bine pregatiti...

Daca sunt reale asa afirmatii, ele il descalifica moral pe Arafat. Pompierii din interventie ar trebui sa-i multumeasca pentru grija (ipocrita) pe care le-o poarta apropo de practicarea meseriei. Dupa logica lui pompierii ar trebui sa fie pontati numai pentru perioada cat sunt iesiti la interventie, uitand ca, potrivit Codului Muncii, notiunea de munca inseamna perioada cat angajatul este la dispozitia angajatorului.
Ce binefacere pentru pompieri - bani gramada, minivacante, conditii de pregatire suplimentara, ocazia de a se dedica numai meseriei de baza... ce mai, propun ca IGSU sa poarte si numele Raed Arafat

[ Edited Sat Feb 21 2015, 11:04AM ]
Back to top
4 User said Thank to Klaus for this Post :
 tyrakke (21 Feb 2015, 10:50) , mereu _loial (21 Feb 2015, 11:29) , zeul_hephaistos (22 Feb 2015, 01:47) , Unde-i lege. (22 Feb 2015, 20:11)
mihaimihai
Sat Feb 21 2015, 11:04AM
Registered Member #5247

@klaus Daca intrati pe pagina de facebook : Raed Arafat (public figure) veti gasi o postare de ieri de la ora 15:06 ceva cu evolutia smurd . aceasta postare are 10 comentarii , un comentariu o sa contina 9 replici printre care este si aceasta . Si eu sper ca nu este pagina d lui Arafat .
Back to top
tyrakke
Sat Feb 21 2015, 11:07AM
Registered Member #5299

Ii multumim domnului Arafat pentru marinimia domniei sale!Ave Arafat!!!
Acest program ilustreaza cel mai bine ignoranta,incompetenta si lasitatea comandantilor.Unde erau acesti comandanti in 2011,atunci cand au avut loc disponibilizarile?Atunci eram prea multi,iar acum suntem prea putini?
De ce nu au avut "sange in instalatie" sa ia atitudine atunci?Trebuie sa platim noi pentru lasitatea lor?
Ne place sa ne comparam cu Marea Britanie si Franta,dar numai la obligatii,la drepturi nu e voie,ca lucram pe plantatie.Daca vrem sa fie ca in Marea Britanie,atunci sa nu ni se mai ceara bani pentru renovarea unitatilor,pentru hartie,toner,repararea masinilor de interventie,maturi,mopuri,detergenti,etc.etc
Back to top
3 User said Thank to tyrakke for this Post :
 superbase2014 (21 Feb 2015, 14:12) , JohnyBoy (21 Feb 2015, 15:18) , danpdg (21 Feb 2015, 16:30)
mihaimihai
Sat Feb 21 2015, 11:09AM
Registered Member #5247

LINK Aici am gasit programul pompierilor din UK , renumeratia si cerintele .

[ Edited Sun Feb 22 2015, 12:24AM ]
Back to top
mihaimihai
Sat Feb 21 2015, 12:28PM
Registered Member #5247

Tocmai a sters dl.Arafat replicile de la comentarii , cred ca l a deranjat ca a postat cineva programul pompierilor din uk. Nu stiu cine face calculele , cine il sfatuieste dar ar fi pacat ca dupa cate a facut pentru tara asta sa se lase influentat negativ .
Back to top
 JohnyBoy (21 Feb 2015, 15:19)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF