Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
mihaimihai
Sun Mar 22 2015, 12:11AM
Registered Member #5247

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

Back to top
johnny.b
Sun Mar 22 2015, 12:12AM
Registered Member #10117

Klaus, nu pot fi de acord cu tine in legatura cu orele suplimentare.
Orele suplimentare sunt cele care depasesc durata normala a timpului de lucru saptamanal, respectiv 40 de ore. Deci orice trece de 40 ore pe saptamana e munca suplimentara. Saptamana e unitatea de referinta, nu luna si nu anul. Si ele trebuiesc pontate ca ore suplimentare de comandanti. Nu se pune problema ca vor sau ca nu vor. In plus, legiuitorul spune ca pentru ore suplimentare este nevoie de acordul angajatului, tocmai pentru a nu exista interpretari. Drept urmare, termenul de 60 de zile nu prea poate fi fentat. Asta, bineinteles, in ipoteza in care problema este pusa de catre cei nedreptatiti in mod coerent, legal si regulamentar, caci metodologia nu este realizata de vreun expert, in mod sigur.
Back to top
johnny.b
Sun Mar 22 2015, 12:17AM
Registered Member #10117

mihaimihai- Daca exista o infractiune, ea se incadreaza la capitolul Infractiuni savarsite de militari- Cod penal. Asta pentru ca esti militar. Si poate fi, conform art.419 Cod penal- Abuzul de autoritate.
Back to top
mihaimihai
Sun Mar 22 2015, 12:52AM
Registered Member #5247

ARTICOLUL 16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

(3) Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.

(4) În condiţiile aderării României la Uniunea Europeană, cetăţenii Uniunii care îndeplinesc cerinţele legii organice au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în autorităţile administraţiei publice locale.
@johnny.b - daca te uiti la al (3) eu zic ca si militarii sunt functionari publici in cazul in care ocupa o functie publica . Oricum ar fi , acestea sunt doar niste legi si nu sunt eu in masura sa incadrez pe cineva , tot ce pot face eu este sa imi pun intrebarea daca nu cumva cineva risca mult prea mult , in rest sunt destule persoane capabile si indreptatite sa se ocupe de partea asta . Sincer chiar nu as dori nimanui sa fie incadrat la aceste infractiuni , de aceea incerc sa trag un semnal de alarma ...
Back to top
johnny.b
Sun Mar 22 2015, 01:09AM
Registered Member #10117

Nu stam sa dezbatem problema asta acum ca e prea putin important, dar militarii au dedicat un capitol intreg in Codul penal. Problema este programul si cum se pot cere drepturile... nu cred ca incalzeste pe cineva sa vada un colonel condamnat De riscat, e adevarat, se risca extrem de mult, dar cine o face nu e constient de asta, sunt sigur.
Ideea e ca orice militar trebuie sa aiba habar de drepturile pe care le are si sa le ceara conform legii. Asta facand abstractie de metodologia aceea care chiar nu trebuie luata in considerare. Lumea trebuie sa inteleaga ca metodologia aceea nu este mai presus de legile tarii, indiferent ce explicatii de doi lei dau comandantii.

[ Edited Sun Mar 22 2015, 01:11AM ]
Back to top
1 User said Thank to johnny.b for this Post :
 mihaimihai (22 Mar 2015, 01:27)
Tepes 1
Sun Mar 22 2015, 09:38AM
Registered Member #10014

salvatore - cate libere ai pe luna? Cate ai avut/urmeaza sau ai pe luna martie si cate pe aprilie? in caz ca s-a facut planificarea.

"la 24.48 poti baga maxim 91 ture iar la 24.72 bagai 80" - te referi ca or sa fie ture suplimentare platite? Ca eu ma gandesc asa, absolut preistoric. Daca la 80 ture aveam ore suplimentare la 91 n-am avea?

Back to top
F.A.D
Sun Mar 22 2015, 10:32AM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

uite cum patesc eu :
in februarie am 24 ore suplimentare si pe martie 48= total 72. in aprilie imi da un liber 72-40=32 . acestea 32 mi le raporteaza si le aduna cu cele din aprilie fiindca nu poate sa mi le dea intrucat nu am 40 pentru a mi se da o tura libera
...deci muncesc 3 ture in plus si ei imi scad 1 tura liber +32 ore. asa vad eu muncesc 3 in plus si primesc liber 1,75 / tura

[ Edited Sun Mar 22 2015, 10:36AM ]
Back to top
johnny.b
Sun Mar 22 2015, 10:49AM
Registered Member #10117

Hartie prin care ceri compensarea orelor suplimentare cu ORE LIBERE PLATITE. Ore libere platite inseamna exact numarul de ore lucrate in plus. Practic esti acasa, dar esti pontat. Asta inseamna compensare. Si, de exemplu, o tura libera luata in luna martie ca urmare a acestei compensari nu se scade, se considera lucrata. Deci se adauga la numarul de ore lucrate efectiv.
Exemplu: daca pe martie ai 10 ture si ti se da o tura de recuperare, tu tot 10 ture esti pontat. Asa ca, in afara de tura libera, mai ai dreptul si la turele libere aferente lunii martie. Ture e impropriu spus, e vorba despre ore. Intr-o hartie scrisa, calculul se face la numarul de ore. Dar e doar un exemplu.
Nu luati in considerare 24=40
E o tampenie!!!!

[ Edited Sun Mar 22 2015, 10:53AM ]
Back to top
Dorian
Sun Mar 22 2015, 11:56AM
Registered Member #10116

F.A.D wrote ...

uite cum patesc eu :
in februarie am 24 ore suplimentare si pe martie 48= total 72. in aprilie imi da un liber 72-40=32 . acestea 32 mi le raporteaza si le aduna cu cele din aprilie fiindca nu poate sa mi le dea intrucat nu am 40 pentru a mi se da o tura libera
...deci muncesc 3 ture in plus si ei imi scad 1 tura liber +32 ore. asa vad eu muncesc 3 in plus si primesc liber 1,75 / tura

Chiar nu vrei sa intelegi ca daca ai 72 ore lucrate in plus, asta inseaman ca NIMENI nu iti poate fura orele suplimentare lucrate. Daca iti da liber ( 1 ore , 24 ore , 40 ore sau un miliard de ore), TU tot 72 ore suplimentare ai. Citeste in paginile precedente sa vezi ce inseamna sa ti se dea liber in luna urmatoare ( cineva a consultat in jurist si a primit un raspuns corect).
Userul vasilica a postat asta ( referitor la libere):
"Sa va dau una tare :
Tot citesc aici de ceva vreme diferite pareri de ex cum 24=40 si cum se dau libere cate zile cate ture cate ore de am capiat si nu mai intelegeam nimic . Drept care ieri am dat fuguta la un nene jurist , (prieten vechi) si dupa ce am asteptat cca 2 ore sa si termine treaba am iesit la o cafea cu speranta ca o sa ma lamureasca cu privire la noul nostru program si orele suplimentare.
SI SURPRIZA CHIAR MA LAMURIT .
Dupa o ora timp in care mie nu mi a tacut gura si i am tot explicat cate ore facem si cum se acorda libere si cum 24=40 omul a consultat legea sau nush ce articole pe internet si mi-a zis :
Programul este perfect legal pe timpul perioadei de referinta DAR : Daca luna asta faci 240 ore si fondul de lucru e de 192 ore cu tot cu ore suplimentare rezulta ca ai 48 de ore de recuperat. Indiferent cat iti spun sefii tai ca ti-au dat liber nu are nici o importanta. Poate spune ca ti-au dat liber 800 de ore , nu are nici cea mai mica importanta. Cele 48 ore suplimentare nu se pot recupera de angajat decat prin reducerea fondului de lucru din perioada urmatoare cu cele 48 ore . Numai asa se pot recupera orele suplimentare , asta inseamna sa recuperezi.
Deci am ramas interzis.
Adica daca luna asta fac 10 ture luna urmatoare trebuie sa mi se scada 2 ture din fondul de lucru adica din 7 ture cat e fondul eu trebuie sa recuperez 2 si inseamna ca trebuie sa vin la serv doar 5 ture . Wooow ..!
Si sincer cred ca are dreptate . Oricum mi a zis ca nu se poate face nimic pe timpul perioadei de referinta dar dupa ce se termina mi a zis sa l caut ca are un avocat bun si se termina in 2 sedinte Ma rog cert e ca am inteles ce inseamna recuperare. Recuperarea se face numai prin reducerea fondului de lucru din perioada urmatoare .
Deci 24=40 de fapt =0 ! "

[ Edited Sun Mar 22 2015, 12:02PM ]
Back to top
F.A.D
Sun Mar 22 2015, 01:00PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

dragi colegi ceea ce spuneti voi e corect si eu le-am spus si aratat legile dar ca mine mai patesc cateva sute de colegi din judetul meu doar ca ei de frica doar citesc acest forum si nu posteaza. repet metodologia si reavointa domina aici
Back to top
savalas
Sun Mar 22 2015, 02:12PM
Registered Member #10065

Nihil Sine Deo wrote ...

salvatore - cate libere ai pe luna? Cate ai avut/urmeaza sau ai pe luna martie si cate pe aprilie? in caz ca s-a facut planificarea.

"la 24.48 poti baga maxim 91 ture iar la 24.72 bagai 80" - te referi ca or sa fie ture suplimentare platite? Ca eu ma gandesc asa, absolut preistoric. Daca la 80 ture aveam ore suplimentare la 91 n-am avea?

normal ca si in cazul ceor 91 de ture mai ai si ore suplimentare ,alea 8 pe saptamana ,dupa cum ne aducem aminte si ARAFAT pomenea de 31 ture libere la 24/48 din care jumatate se dadeau liber si restul urmand sa fie platite.Cu cele platite nu siu ce sa zic,creed ca ne inteapa la alea.Dar da ,avem ore suplimentare cu drept de plata si la cele 91 ture cum aveam si la cele 80 ture cu vechiul program.

Back to top
savalas
Sun Mar 22 2015, 02:14PM
Registered Member #10065

Nihil Sine Deo wrote ...

sunt 2 luni cu o tura libera si o luna cu 2 ture libere si tot asa

Back to top
savalas
Sun Mar 22 2015, 02:20PM
Registered Member #10065

F.A.D wrote ...

uite cum patesc eu :

nu mai calculati 24=40,daca ar merge asa pana la sfarsitul perioadei de referinta isi vor da seama ca se depasesc cele 91 ture si se vor aduna libere de dat,ve-ti vedea ce panarama va fi daca nu se trezesc acum.
Back to top
palmas
Sun Mar 22 2015, 04:31PM
Registered Member #9956

salvatore wrote ...

F.A.D wrote ...

uite cum patesc eu :

nu mai calculati 24=40,daca ar merge asa pana la sfarsitul perioadei de referinta isi vor da seama ca se depasesc cele 91 ture si se vor aduna libere de dat,ve-ti vedea ce panaramai va fi daca nu se trezesc acum.

Pana una alta "metodolgia" primeaza in sensul ca ptr. o tura libera se va scadea 24+8+8 si daca ati facut o simulare a turelor pentru perioada de referinta adica 12 luni veti constata ca mai mult de 8 ture libere nu veti putea lua si in aceste conditii se va muncii 98 de ture, ce inseamna asta nu stiu.... si mai va fi o problema adica tot la sfarsitul perioadei de referinta vor exista in jur de 180 de ore efectuate care nu sunt nici platite cu 175% nici nu se poate acorda liber. Faceti o simulare ptr. 12 luni si veti consta acest lucru!!!!
Back to top
Ionica H
Sun Mar 22 2015, 05:56PM
Ionica H
Registered Member #1930

Se va schimba programul in curand...:)
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF