Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI
 
<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Cristian2002
Mon Nov 16 2015, 09:03PM
Registered Member #10061
Joined: Thu Feb 12 2015, 07:45PM

Posts: 62
Thanked 58 time in 23 post
Dacă l-ați văzut pe Băsescu astă-seară pe B1 înțelegeți că nu am postat aiurea. Dar parcă văd că îi pun pe liber pe ăștia și ne trezim cu alții și mai..... Apropo, cadrele militare nu cumva au restrâns dreptul de a se asocia?? L80 zice că asocierea e permisă doar în condițiile prevazute de regulamentele militare. Și în zece ani de armată nu am găsit regulamentul ala care permite asocierea. Atunci cum s-au făcut fraților toate asociațiile alea care funcționează în sediile inspectoratelor și folosesc logistica și personal ISU? Fără plată, fără chirie. Ca sa nu mai zic și că nu face nimeni nici un control privind modul de cheltuire a banilor care intră în asociații. Adică dacă declara ca activitate ajutorarea populației în situații de urgenta pot să cumpere televizoare, mobilier, motorina, cadouri, electrocasnice, etc?
Back to top
Klaus
Mon Nov 16 2015, 11:50PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
@Cristian2002 - esti in eroare... Nu esti membru Foisor, IPA, CTIF, ASPR? Daca esti membru in oricare, poti cere sa (re)citesti statutul (pe care recunosti in adeziunea data ca l-ai parcurs si esti de acord cu el), sa (re)vezi care este scopul fiecareia, plus care sunt drepturile si obligatiile tale.
Nu mai esti de acord, poti cere sa nu mai fi membru.
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Homefire (17 Nov 2015, 06:18)
Fire
Tue Nov 17 2015, 06:25PM
Registered Member #3803
Joined: Thu Feb 17 2011, 06:34PM

Posts: 115
Thanked 38 time in 23 post
Raed Arafat știa de sponsorizările pompierilor!
Documente care arată și cum Raed Arafat nu l-a lăsat pe un inspector de pompieri să-i spună ministrului cum e cu sponsorizările.
marți, 17 noiembrie 2015, 3:24

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Primele rînduri din programul Guvernului Cioloș sună astfel:

”Societatea românească a fost martora unei tragedii fără precedent în istoria ei recentă. Mai mult de 50 de vieți au fost pierdute ca urmare a unor carențe de integritate în modul în care administrația din România își servește cetățenii”.

Cine a comis, cine a încurajat, cine a știut și cine a tăcut în privința carențelor de integritate?

”Eu nu am tăcut și nu am tolerat ce se întîmplă la ISU Bucureşti”, a scris Raed Arafat, în 7 noiembrie 2015, pe facebook.

Reacția venea în fața dezvăluirilor Gazetei, care a descris, chiar de la pompieri, sistemul sponsorizărilor cerute de inspectori.

Sponsorizări cerute celor pe care îi controlau.

Secretarul de stat din MI a spus atunci pe facebook: ”Sînt total de acord că solicitarea de sponsorizări de la firme și agenți economici pe care îi controlează ISU București este un conflict de interese foarte serios și este de natură a afecta corectitudinea și echidistanța celor care efectuează controalele și inspecția la diferite firme”.

A avut Raed Arafat aceeași opinie despre sponsorizări și înainte de catastrofa de la ”Colectiv”?

Răspunsul cu documente și cu precizări de la secretarul de stat din MAI.

Pe 8 decembrie 2014, un pompier din Bacău, adjunctul inspectorului șef ISU local, cere în scris superiorilor săi să iasă la raport în fața ministrului Gabriel Oprea, superiorul lui Raed Arafat, ca să reclame sistemul sponsorizărilor. (Raportul nr. 1228416/RP din 8.12.2014)

123
Documentul în care IGSU explică de ce a considerat Raed Arafat că nu e cazul ca ofițerul de pompieri să-i raporteze ministrului Gabriel Oprea despre sponsorizări.
Pe 20 februarie 2015, IGSU îi comunică pompierului decizia textuală a lui Raed Arafat: ”Nu este necesară audiența avînd în vedere cele constatate și recomandate de controlul IGSU”. (Adresa 19722 din 20.02.2015)

Să punem una după alta cele două afirmații ale lui Raed Arafat.

”Solicitarea de sponsorizări e un conflict de interese foarte serios și este de natură a afecta corectitudinea celor care efectuează controale”
Raed Arafat, 7.11.2015, după catastrofa de la ”Colectiv”
”Nu este necesară audiența avînd în vedere cele constatate de controlul IGSU”
Raed Arafat, 20.02.2015
Ce reclamase adjunctul ISU Bacău către conducerea IGSU și, mai apoi, către DNA:

”În spatele contractelor de sponsorizare se ascund în realitate neexecutarea sau executarea superficială a controalelor de către inspectori”
Ce scrie în raportul Serviciului de Control al IGSU, care i-a fost dat lui Raed Arafat, cînd secretarul de stat a refuzat ca pompierul din Bacău să-l informeze direct pe ministrul de interne?

”Comisia IGSU a analizat un număr de 36 de contracte de sponsorizare, fără a fi identificate elemente care să ducă la concluzia că s-ar fi săvîrșit abuzuri în vederea obținerii unor sponsorizări”
”Personalul intervievat nu a confirmat că s-ar fi recomandat omiterea trecerii unor nereguli în documentele întocmite”
Concluziile comisiei IGSU, citat din Ordonanța DNA de clasare a cazului (Ordonanța 12.02.2015)
1234
Ofițerul de la Bacău a denunțat sponsorizările după ce el fusese prins băut de către șeful său direct. ”Am greșit, dar e bine să se știe tot!”, a zis el și a povestit cum, după ce luaseră banii, ”inspectorii nu au mai trecut pe la acel obiectiv pentru a verifica modul de remediere”.
Ce s-a întîmplat în continuare?

IGSU spune că totul e în regulă cu sponsorizările, ultima comunicare fiind semnată de colonelul Nicolae Cornea, șeful IGSU.
DNA are aceeași opinie despre sponsorizări cu IGSU și clasează de două ori cazul denunțului de la Bacău.
Ministerul de Interne le comunicase celor de la IGSU, prin adresa nr. 37194/SRP din 17.02.2015, că ”întregul material a fost prezentat domnului Secretar de Stat dr. Raed Arafat”.

”Practic, prin această decizie a IGSU și a DNA s-a întărit puterea baronilor locali, căci unii dintre șefii ISU din județe așa se comportă: ca niște baroni locali”, descrie unul dintre pompieri sistemul.

Bucureștiul a încetat sponsorizările, în ianuarie 2015, după numirea colonelului Mihai Guță.

A rămas însă și aici, ca peste tot în țară, problema inspectorilor care fac consultanță pentru cei controlați, dovadă ce reiese din arestarea celor doi inspectori despre care martorii susțin că i-au ajutat pe patronii ”Colectiv” pînă în primăvara lui 2015 să însăileze o aparență de legalitate.

”Un inspector bun se face în mai mult de cinci ani, cînd puteam să-i înlocuim?”, explică un ofițer din noua conducere din ”Dealul Spirii”.

Bucureștiul decisese de capul său în legătură cu sponsorizările.

În țară, lucrurile stau altfel. Pentru că sponsorizările primiseră ”verde”, ele au continuat netulburate. În Bacău, numai banii erau peste 50.000 de euro pe an. Plus cadouri în obiecte de la firme.

Șeful ISU Bacău i-a strîns pe oamenii săi în iulie 2015, la Clubul ISU, de la etajul doi al clădirii din cartierul Milcov. Inspectorul șef le-a arătat concluziile controlului IGSU și Ordonanțele de clasare și le-a spus: ”Vedeți, totul e legal și în regulă cu sponsorizările! Mergem înainte”.

Sponsorizările s-au perpetuat nu doar în Bacău.

La ISU Dolj, comandantul are un caiet în care își notează sponsorizările ”în natură” și cine le aduce. Gazeta a intrat în posesia unei filmări cu acest caiet din Craiova, pe care inspectorul șef al ISU îl păstrează în mașina de la inspectorat, potrivit unei surse.

Arafat: ”N-am văzut raportul Corpului de Control despre sponsorizări”

Bună ziua, domnule secretar de stat! Ne-am însușit critica de pe facebook că nu v-am sunat înainte să publicăm.
Vă mulțumesc!
Stați să auziți întrebarea! Acum cîteva zile ați descris, pe facebook, sponsorizările drept ”un conflict de interese foarte serios”.
Da, așa e!
Dar nu știați de sponsorizări dinainte de catastrofa de la ”Colectiv”?
La ce vă referiți? În ce sens să știu? Chiar acum există controale în țară ca să vadă ce se întîmplă.
Nu e cam tîrziu?
Sponsorizările erau un obicei vechi la pompieri. Ce li s-a atras atenția e să nu le lege de control. Căci atunci nu e în regulă.
Domnule secretar de stat, știți la fel de bine ca noi că noțiunea de ”conflict de interese” nu presupune să faci ceva, ci să nu te așezi în conflict de interese. Cu alte cuvinte, nu contează că inspectorii se duceau la firme zîmbind sau încruntați, după sau înainte de avizare. Dacă e conflict de interese, este și înainte, și după control, este oricînd!
Înțeleg, dar despre ce vorbiți totuși?
În februarie 2015 i-ați refuzat raportul la ministru inspectorului șef adjunct de la Bacău care dorea să-i vorbească despre sponsorizări domnului Oprea.
Stați un pic! Mulți ofițeri vor raport la ministru.
Sigur, dar acesta era legat de sponsorizări. Vă amintiți?
Nu, absolut deloc.
Păi, n-ați văzut raportul Corpului de Control?
Despre faptul că sponsorizările erau în regulă? Nu, absolut! Nu l-am văzut.
Dar MAI susține că v-au fost înaintate toate! Atît raportul pompierului de la Bacău, cît și raportul Corpului de Control.
Nu-mi amintesc, însă e posibil. Dar, sigur, raportul nu l-am văzut.
Totuși i-ați dat aviz negativ. Omul se dusese și la DNA. I-au clasat denunțul.
Aaaa, stați puțin, dacă era în cercetările DNA noi ce puteam face? Era normal să așteptăm să se pronunțe procurorii că, peste ei, nimeni nu se poate pronunța.
Cu tot respectul, vă contrazicem! Nu DNA conduce ISU. E ca și cum ne-ați spune că orice nu e penal e bun pentru ISU. Dacă un om întîrzie la o intervenție, asta nu e penal, dar dumneavoastră îl puteți da afară.
Nu prea putem, să știți…
Bine, scuze, am exagerat. Dar ideea e că una e penalul și alta e decizia profesională a conducerii ISU și a dumneavoastră față de reguli interne, de sponsorizări în cazul ăsta.
De acord. Încă o dată: consider sponsorizările un conflict de interese. Și nu am știut niciodată că ele se fac așa. Au fost mai multe discuții despre acest subiect. Dacă nu greșesc, cuvîntul sponsorizări apare și în Legea pompierilor. Dar depinde cum se fac. De pildă, nu cred că e vreun conflict de interese dacă fundația SMURD face sponsorizări la pompieri.
De discutat, dar să nu vorbim acum despre fundația SMURD, că n-are legătură cu acest caz.
Bine, nu vorbim. Îmi trimiteți și mie, vă rog, numărul acelui raport de control? Eu sînt acum la Bruxelles, la reuniunea NATO.
Da, l-am cerut și la MAI să ni-l dea pentru că noi credem că e document de interes public. Ca să vedem exact care au fost toate concluziile Corpului de Control.
Da, sigur, categoric și eu îl consider de interes public. O să-l primiți.

LINK
Back to top
Cristian2002
Tue Nov 17 2015, 07:56PM
Registered Member #10061
Joined: Thu Feb 12 2015, 07:45PM

Posts: 62
Thanked 58 time in 23 post
Vorbeam de art. 29 lit. e) din legea 80 din 1995. Nu are legătură cu statutul asociației e vorba de ce pot și ce nu pot să facă militarii. Și nu se pot asocia. Mai mult tot acolo zice de ceva care contravine comenzii unice. Adică Vișan e președintele ASPR iar Cornea e decât membru, deci la asociație Vișan e șeful lui Cornea....
Cât despre folosirea spațiilor unității militare pentru asociația lui pește e făcută ilegal pentru că nu se percepe chirie iar inspectorul șef nu poate dispune de orice din unitate după bunul plac. Asta înseamnă că poate deschide pensiune la Predeal sau asigură cazarea familiilor cadrelor în Constanța. Sau eu dacă îmi fac asociație cu colegii putem să stabilim sediul asociației la adresa subunității?
Back to top
Klaus
Tue Nov 17 2015, 09:50PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
@Cristian2002 - este cu dus si-ntors, dar tu pui gresit problema... Asociatiile astea vin din negura vremilor, era o cutuma cand apari pe firmament sa fii bagat in Foisor si/sau ASPR. Ce rol declarat au ele? De sustinere/suport a activitatii personalului propriu. Sunt asociatii non-profit si functioneaza pe baza contributiilor voluntare a personalului, iar taxele si impozitele la care te referi ar insemna dijmuirea banilor (multi-putini, cati sunt). Apropo, dupa tine si CAR-ul ar trebui sa fie taxat de institutie ca ocupa spatiu, arde un bec, merge un calculator, iar car-istul are juma' de norma p'acolo, din care mai ia si (din) bani, nu?
Ai o problema de sanatate, deces in familie, iti trebuie un ajutor pentru tratament sau recuperare (prin lege gratuite pentru militari si membrii familiei), apelezi la Foisor (la mine in UM cineva a fost ajutat cu decontarea unei proteze). Eu pun problema la modul general, cum ar trebui sa fie, nu ca un IS a cumparat TV-uri, parchet sau mai stiu eu ce (desi astea ar trebui luate din banii de la buget, si care nu-s...) ori a organizat activitati la Poligon cu mai marii din MIRA/MAI (normal, pentru a face lobby ), si nici nu prezinta bilant la sfarsit de an, cu raport de activitate care sa fie prezentat membrilor asociatiei in cauza.
Potrivit legii totul ar trebui sa fie roz, statul sa ne asigure bugetul pentru functionare (si nu peste 90% pentru retributii, restul - utilitati, CL, carburanti, reparatii, cazarmare, IT si consumabile, cate si mai cate fiind la voia pixului IS si a contabilului sef) iar pompierii sa aiba asigurari de viata. Este o gluma buna, nu? Statul ala care nu iti da ce iti trebuie, te toaca, in schimb, sa faci si dai mai mult in fiecare an - sa scazi timpul la interventie, sa cresti numarul de iesiri (pentru orice, oricand si oriunde), adica sa faci bici din stim noi ce...

Asa ca, zic eu, ai grija ce-ti doresti
Back to top
Klaus
Wed Nov 18 2015, 05:45PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Clipul asta, cu pompierii descurcareti de la Carei, a mai fost postat aici sau in Operatiunea "Descretirea fruntilor"?
O fi cu pompierii proaspat primiti din sursa externa, in 2008?


[ Edited Wed Nov 18 2015, 05:46PM ]
Back to top
Cristian2002
Wed Nov 18 2015, 09:01PM
Registered Member #10061
Joined: Thu Feb 12 2015, 07:45PM

Posts: 62
Thanked 58 time in 23 post
Nu că am înțeles. Este imoral, este ilegal, este contra principiilor și regulamentelor militare dar pe ai noștri să îi lăsăm că sunt băieți buni și unde mai pui că și aia dinaintea lor au făcut la fel. Nu e treaba mea, sa facă, dar uite m-am băgat și eu aiurea, cred că unde m-a luat valul că tot strigau unii prin Piața Universității că cică să se respecte legile. Deci să se respecte dar să nu ni se aplice și nouă. CLAR? Mi-aduc iar aminte de ordinul unuia care e mare IG că la IGSU nu se aplica RG1. De ce? Ete d'aia.
Back to top
1 User said Thank to Cristian2002 for this Post :
 Homefire (19 Nov 2015, 18:23)
djebel
Fri Nov 20 2015, 03:04PM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2103
Thanked 516 time in 373 post
Intrebarea unui profan in materie, dar chiar ma intereseaza aspectul: toti pompierii au pregatire in acordarea primului ajutor/pregatire de paramedic? Multumesc.
Back to top
joker
Fri Nov 20 2015, 06:05PM
joker
Registered Member #3804
Joined: Thu Feb 17 2011, 11:00PM

Posts: 98
Thanked 19 time in 10 post
Aproximativ 75-80% dintre operativi.
Back to top
Klaus
Fri Nov 20 2015, 06:15PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Sunt 2 lucruri diferite acordarea primului ajutor si pregatirea ca paramedic. Gandesc ca primul tine de cultura generala si ar trebui invatat inca din liceu, ceva de genul o respiratie gura-la-gura, o manevra Heimlich, montarea unui garou si altele asemenea.
Partea a doua, cu paramedicii, probabil ca se va ajunge ca toti subofiterii operativi sa treaca prin acele centre (13 la numar) de pregatire/formare paramedici. O fi bine, o fi rau... nu stiu, cert este ca Arafat supraliciteaza pe seama pompierilor, aceasta mare muta care executa si nu discuta ordinul, militari fiind, si care fac concurenta (uneori) neloaiala SAJ-urilor, care au ca echipaj asistenti/e mult mai calificati/e dpdv medical. La un efectiv de vreo 28.000 oameni in IGSU, apreciez ca sunt cam 24.000 subofiteri, dar nu toti operativi, poate 3/4, adica vreo 18.000. La sfarsitul lui 2014 in IGSU erau 10.833 paramedici - pag. 2 din LINK Ritmul anual este de pana la 2.000 oameni scoliti pe an ca paramedici, dar daca se supara Arafat vor fi pregatiti toti in 2016 , no problem. De ce si paramedici? Pentru ca tot stau degeaba prin unitati (numiti pe cate 2-3-4 functii in echipaje pe diferite autospeciale), nu are importanta ca oficial exista un program de pregatire continua, cu verificari, notari, controale, la ritmul de 24/48 multi nu vor face fata, asa ca trebuie rotiti, sa nu plece din sistem. Deci pompierul paramedic militar este mai mult decat 3 in 1, pentru ca el este obligat sa stie proceduri si sa aiba indemanare si in interventii medicale, si pe incendiu, si pe accident tehnlologic, si pe gripa aviara, si pe Seveso, si pe descarcerare, si pe cautare/salvare, si pe scafandru, si pe... mama ma-si.
Fac o paranteza - eram la un curs, la civili, inainte de '89, si o profesoara ne intreaba ce stim sa facem cu calculatorul. La care fiecare spune ca stie ceva Fortran, un pic de Turbo Pascal, notiuni de C+, si aia... si aia... si aia... La care ea ne spune ca ca daca o sa plecam afara (asta se intampla inainte de decembrie '89!!!) nu o sa ne angajeze nimeni, pentru ca atunci cand spui ca te pricepi la mai multe inseamna ca nu stapanesti nimic la perfectie, adica stii cate putin din fiecare. Cam asa si cu pompierii - desi multi numai cu bacalaureatul, trebuie sa aiba cunostinte din n domenii, mai ceva decat un spiruharetist (cu studii superioare)...
Potrivit Clasificatiei Ocupationale in Romania LINK , paramedicii sunt prevazuti ca si ocupatie/meserie la grupa de baza 2240, grupa minora 224, subgrupa majora 22 Specialisti in domeniul sanatatii, grupa majora 2 Specialisti in diverse domenii de activitate - Paramedicii furnizeaza servicii medicale de consultanta, de diagnostic, curative si preventive pentru oameni, mai limitate in ceea ce priveste complexitatea decat cele efectuate de catre medici. Acestia lucreaza in mod autonom sau sub supravegherea limitata a medicilor si aplica proceduri clinice avansate pentru tratarea si prevenirea bolilor, leziunilor si altor deficiente fizice ori mentale comune pentru anumite comunitati. Acuma trebuie vazut cum se impaca treaba asta si cu cerintele din COR in ce priveste nivelul de instruire, care trebuie sa fie 4 (studii superioare). Este de ajuns parcurgerea unui curs sa ai cunostintele, indemanarea si raspunderea unui act medical? O manevra gresita sau o procedura aplicata eronat intra la categoria malpraxis, care nu stiu sa fie acoperita de ceva la paramedicii militari.

Pe principiul asta, sa nu va mirati daca va veni la Mediu vre-un secretar de stat gen Arafat, sa va puna sa si saditi ceva pomi pe fasie, sa adunati fructe de padure, sa hraniti vanatul, sa faceti un SMURD al padurilor, sa controlati regimul taierilor si transportul materialului lemnos sau mai stiu eu ce, ca tot stati degeaba pe fasie si frecati menta (dupa opinia unor… parerologi).

PS - n-am nimic cu SMURD-istii, sunt suprasolicitati, cele de mai sus sunt pareri personale ale cuiva care nu are tangenta cu activitatea respectiva. Sorry daca am gresit cu ceva, pe undeva

[ Edited Fri Nov 20 2015, 06:22PM ]
Back to top
3 User said Thank to Klaus for this Post :
 bushes (20 Nov 2015, 19:59) , Karpov (22 Nov 2015, 10:47) , djebel (22 Nov 2015, 23:30)
Krong
Fri Nov 20 2015, 07:10PM
Registered Member #10320
Joined: Wed Jun 24 2015, 02:56AM

Posts: 102
Thanked 43 time in 30 post
Io mi-s asa-zis smurd-ist, muncesc ca boul de la inceput in Buc si nu-mi lasi impresia ca ai avea ceva cu noi! Nu e cazul sa-ti ceri scuze! Se intampla sa am aceeasi parere!
Back to top
bushes
Fri Nov 20 2015, 07:59PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517
Joined: Fri Aug 19 2011, 07:45PM

Posts: 745
Thanked 218 time in 141 post
ar trebui lamurit mai intii despre care operativi vorbiti
mi se pare ca si cei de la prevenire tot operativi sint ,asa ca.....
Back to top
Klaus
Fri Nov 20 2015, 08:40PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Dupa cum am presupus, apar indicii cum ca cei 2 capitani de la prevenire implicati la #Colectiv lucrau neoficial si pentru o firma pe linie de PSI, motiv pentru care nu apare nicaieri ca ar fi luat ceva in nume propriu sau ar fi impus un contract de sponsorizare pentru Foisor - celebra spaga, in cazul de fata nedovedita (inca). LINK Si mai presupun ca firma respectiva este a unui peste mare, fost pompier, de care le este frica (inca) sa vorbeasca, cu nume si prenume...

In blogul respectiv scrie La toate televiziunile, în fiecare declarație publică, Raed Arafat și subordonatul său, generalul Daniel-Marian Dragne, au repetat că ”pompierii nu aveau clubul în evidență, nu știam de el”. Ma intreb daca Dragne o mai apuca bluza cu maneca scurta Cateodata este mai bine si sanatos sa te rezumi la cat stii si cat poti...

PS - nu am nimic cu Dragne, nu m-am intersectat profesional cu el, pur si simplu cred ca trebuia sa ramana pe scaunul mostenit de la Bejan, desi nici ala nu era prea usor de stapanit. A vrut mai mult, sa-i fie de bine!


[ Edited Fri Nov 20 2015, 11:50PM ]
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Cristian2002 (20 Nov 2015, 23:09) , joker (21 Nov 2015, 05:31)
Coffeeman
Fri Nov 20 2015, 08:49PM
Glamdring
Registered Member #2685
Joined: Tue Mar 02 2010, 10:09AM

Posts: 449
Thanked 131 time in 94 post
O singura dorinta am, inainte de a parasi sistemul asta batjocorit de (vorba d-lui Klaus)"spiruharetisti" cu grade de ofiteri, parventi de la alte arme, unde si acolo au avut acelasi parcurs, sa nu-si mai puna amprenta si ideile asupra acestei arme. Sper sa nu ii mai prinda pe multi anotimpul camasilor cu maneca scurta.
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 joker (21 Nov 2015, 05:31)
Klaus
Sat Nov 21 2015, 09:40PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
M-am luat eu de Dragne, dar vad ca la Visan este si mai groasa, rau de tot, se poate sa nu-l mai prinda scurta imblanita...
A se citi si comentariile de dupa articol.

LINK

Arde la pompieri! Incredibilele sponsorizări de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Tragedia din Clubul Colectiv scoate zi de zi la iveală acte incredibile de corupţie şi de neglijenţă criminală ale celor abilitaţi cu protecţia civilă. Luni, procurorii DNA i-au reţinut pe George Matei și Antonia Radu, ofițeri-inspectori cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) în cazul incendiului din clubul Colectiv. Potrivit procurorilor, deși au făcut mai multe deplasări la clubul Colectiv, George Matei și Antonia Radu nu au întocmit niciun act de control și nu au întreprins vreo măsură pentru ca SC Colectiv Club SRL să fie luată în evidență de către ISU București ca funcționând fără aviz/autorizație de securitate la incendiu, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

La nivel naţional activitatea de prevenire este condusă de adjunctul inspectorului general, prin structura specializată din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), denumită Inspecţia de Prevenire. Principala sarcină a colonelului Eugen Vişan, adjunctul IGSU, pe linia de prevenire este: “Reglementarea, avizarea, autorizarea, acordul, controlul, asistenţa tehnică de specialitate, informarea preventivă a autorităţilor, organismelor, factorilor implicaţi şi a populaţiei, precum şi pregătirea acestora pentru situaţii de urgenţă, auditul de supraveghere a persoanelor fizice şi juridice atestate, constatarea şi sancţionarea încălcărilor prevederilor legale”. Or, tocmai asta nu a făcut colonelul Vişan. Nu a modificat corespunzător Ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor 163/2007 pentru aprobarea normelor generale de apărare împotriva incendiilor, care a fost dat ca urmare a aplicării legii 307/2006.

Să vină sponsorizările la băieţi!

De ce nu a făcut-o? Ei, acum urmează partea incendiară a poveştii. Eugen Vişan este preşedintele Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România (ASPR). Pe site-ul IGSU, Asociaţia este foarte bine prezentată, cu o mică scăpare. Nu ni se spune de unde îi vin fondurile. Aici sursele noastre au fost foarte precise: din sponsorizări! De unde aceste sponsorizări? De la firme din toată ţara care au probleme pe linia protecţiei împotriva incendiilor sau, pur şi simplu, funcţionează fără aviz/autorizație de securitate la incendiu, ca în cazul Colectiv.

Abia după tragedia din 30 octombrie, măsurată până acum în 48 de morţi, Guvernul a făcut ceea ce trebuia făcut de multă vreme, dacă propunea colonelul Vişan. A dat Hotărârea nr. 915 din 3 noiembrie 2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinităţi.

În context, merită consemnat că Eugen Vişan era în concediu pe 3 noiembrie, el revenind la birou abia pe 9 noiembrie. Tot în perioada de concediu a adjunctului IGSU pe linie de prevenire a apărut şi OUG 52/2015 pentru modificarea şi completare Legii 307/2006.

Colonelul Vişan a stat, cum ziceam, atâţia ani cu mâinile în sân pentru ca sponsorizările să vină prin filalele ASPR din toate judeţele, pentru a se putea plimba el şi soţia prin lumea largă. De exemplu, în lunile august-septermbrie 2011, peste 50 de cadre de nădejde, în frunte cu Vişan şi consoarta, au vizitat New York-ul. Revenind la nevastă, unul din obiectivele ASPR este organizarea de activități de educație fizică, sport și turism cu membrii asociației și membrii de familie ai acestora.

Conducerea IGSU, plătită ilegal

Inspectorul general, prim adjunctul si adjunctul inspectorului general nu au semnate de către ministrul de interne fişa postului, din anul 2013, susţin surse din MAI. Fără fişa postului nu poţi fi normat, iar dacă nu eşti normat nu poţi fi plătit! În consecinţă, cei trei au fost plătiţi ilegal în acest timp.

Marii vinovaţi

Aceleaşi surse au ţinut să precizeze că vinovati de lipsa avizelor PSI la nivel naţional sunt următorii: col. Vişan Eugen - adjunct al inspectorului general al IGSU şi şef al Inspecţiei de prevenire; col. Duduc Benone Gabriel - şef al Direcţiei Prevenire din IGSU şi subordonat al lui Vişan; col. Simionesu Dan Aurel - şef serviciu Prevenirea Incendiilor, subordonat al lui Duduc.

Aceştia sunt arătaţi cu degetul de colegi pentru că nu au respectat prevederile art.2 , art. 3 alin.(1), (2), art. 11, art. 16 art. 17 alin. (1) lit. b) si art. 28 din OMAI 1490 pentru apobarea Regulamentului de organizare si functionare si a organigramei IGSU.

Cum vă spuneam, toată inspecţia din ţară din subordinea lui Vişan, cu acceptul tacit al lui Duduc şi Simionescu , face controale la operatori economici care nu au aviz şi le cere să sponsorizeze asociaţiile de sportivi pompieri din judeţele lor, care trimit banii la ASPR din Bucureşti, pe care o coordonează Vişan şi Bulearcă. În 2014, Vişan şi sotia, însoţiţi de personal contractual Moise Adriana - traducător, au plecat cu jepul IGSU condus de un subofiţer Tănase Lucian în Turcia, pe cheltuiala asociaţiei. Sursele au ţinut să sublinieze că în acea deplasare nu aveau ce căuta cele două cadre şi nici maşina instituţiei.

Prezentarea ASPR

Asociația Sportivă a Pompierilor din România a fost înființată în anul 2000.

Obiectivele de bază ale asociaţiei sunt: realizarea pregătirii fizice complexe a pompierilor; organizarea de activități de educație fizică, sport și turism cu membrii asociației și membrii de familie ai acestora; menținerea și întărirea sănătății, dezvoltarea calităților fizice și morale; editarea de publicații cu tematică specifică pompierilor; popularizarea rezultatelor concursurilor profesionale ale pompierilor; dezvoltarea colaborării cu organizațiile sportive din țară și cele de profil din străinătate, participarea la activitățile sportive, cultural-educative și de turism organizate de uniunile sportive mondiale, europene sau zonale de pompieri.

ÎNSEMNELE ASOCIAȚIEI

Asociația Sportivă a Pompierilor din România are siglă, insignă, steag și marș propriu.

MEMBRII ASOCIAȚIEI

Asociația Sportivă a Pompierilor din România are membri fondatori, membri de onoare și membri.

CONDUCEREA ASOCIAȚIEI

Asociația Sportivă a Pompierilor din România este condusă de Consiliul Sportiv al Asociației și Biroul Permanent, filiala de către organele sale alese iar sucursala de Biroul Sportiv. Consiliul Sportiv al Asociației este autoritatea supremă al ASPR și se întrunește anual în ședință ordinară.

Președinte: colonel ing. Eugen Vișan
Vicepreședinți: locotenent colonel Florea Ion, maior Ion Florin
Secretar: colonel ing. Felix Bulearcă

Întrebări

Este adevărat că fiul colonelului Eugen Vişan a lucrat la cea mai mare firmă de stingătoare din ţară, SC Eurosting SA, unde patron este naşul său de cununie? Care a fost darul de nuntă al naşului?

Ce legătură este între promovarea colonelului Vişan în fruntea IGSU şi familia Robertei Anastase?
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 bushes (22 Nov 2015, 00:06)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.