Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
recul.
Tue Mar 02 2010, 06:19PM
Registered Member #1998

Coffeeman, pe la inceputul lui 2007 intr-o dimineata se trezeste GIS-ul si striga pe hol: ,,Ba, careva sa vina sa-mi faca patul!`` la care unu proaspat angajat: ,,Aia care iti faceau patu` o eliberat asta toamna!``. Vedeti voi, pana mai sant inca mentalitati deastea in sistem el nu o sa mearga bine. Gura asta de oxigen care a patruns in sistem odata cu angajarile a fost benefica. Pai cei din garda veche, carora militarii in termen le faceau bocancii si le aduceau de acasa tuica ca sa-i lase in permisii nu suporta sa fie egal cu mucosul de sg. maj... Cei care mancau mancarea bietilor soldati in termen si le luau tigarile, care erau respectati pana la Dumnezeu si inapoi crezi ca suporta sa treci pe langa el si sa vorbesti la telefon fara sa-l bagi in seama? Pentru oamenii astia a fost cel mai greu cu asa zisa ,,profesionalizare``. Multi s-au coagulat intre ei si se cred si acuma superiori celorlalti. Bineinteles ca au experienta, dar cata oare? Cand treceau si 2 luni pana suna o interventie iar acum suna zilnic cateva, ma intreb daca trebuiesc 20 de ani ca sa acumulezi experienta lor sau doar cativa ani. Asa zisii ofiterasi care plimba hartiile dintr-un birou in altul? Pai de astia ce sa mai zic ca nu mai am ce. Mai nou aduc oameni de pe tura la 8h ca sa le faca hartiile, astfel au mai mult timp de taclale. Citeam pe un forum cum un lt. ajuns din randul subofiterilor aproba noul program de lucru, ba chiar face in ciuda pe repsectivul forum subofiterilor de pe tura...Ce mai, oameni si oameni.
Back to top
Coffeeman
Tue Mar 02 2010, 09:27PM
Glamdring
Registered Member #2685

Nu era vorba de stilul ala de oameni, astia fac parte dintre "uscaciuni". Crede-ma, faza cu patul si altele am patit la Boldesti cu cei de anul doi care ne-au fost loctiitori. Pana le-am zis "Ba pu**, vrei sa fim regulamentari, vom fi, dar cu daza din astea da-te-n gatu` ...". Multi pilosi, care au ajuns unde au ajuns, n-au habar de nimic si se cred deja zei. Pusca mea, el are una sau mai multe trese pe umeri si il pune pe ala de are un galon si inca jumate, sa-i scrie documentele. Acelasi lucru il pot spune si despre acei subof. care au pe taticu` sau mamica pe undeva pe la etajele superioare si il pune pe altul care are habar de ceva si isi vede de treaba lui, sa ii faca treaba. Astea sunt niste mizerii, de care cu greu vom scapa, dar nu vom scapa definitiv.

[ Edited Tue Mar 02 2010, 09:28PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Thu Mar 04 2010, 10:48AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Bine ati venit pe forum, smurd112 si Coffeeman!
Ma bucur ca topicul asta incepe sa prinda viata, ca sunt din ce in ce mai multi cei care au curaj sa-si spuna parerea!
smurd112, iti poti edita posturile, le poti corecta fara sa fie nevoie sa postezi de doua ori succesiv.

In privinta

smurd112
aaa, si sa nu uit. Ia povesteste tu cum ai cerut o juma' de ora dupa o tura executata si nu ti s-a dat, si pe urma iti spun eu de ce nu ti s-a dat. (asta daca imi permiti).

tocmai, ca mi s-a dat liber! dar asta dupa indelungi parlamentari, discutii, amenintari, priviri in tavan si oftaturi, si ce-o mai fi fost acolo!
Pana imi fac eu timp sa povestesc ce s-a intamplat, spune-mi tu de ce crezi ca nu mi s-ar fi dat acel timp liber!

[ Edited Thu Mar 04 2010, 10:49AM ]
Back to top
smurd112
Thu Mar 04 2010, 06:21PM
Registered Member #2683

Salut, Florine si multumesc pentru indicatiile cu privire la folosirea forumului. "In alta ordine de idei" - (asta banuiesc ca este o fraza pe care o stii cu ochii inchisi ) multumesc pentru urarea de bun venit. Sunt convins ca suntem colegi sub aceiasi arma si ma bucura faptul ca in sfarsit unii au curajul sa scoata capul cate un pic afara. eu am spus mai demult printre colegii mei ca trebuie facut ceva si trebuie o data pentru totdeauna sa inceapa sa se schimbe cate ceva si m-au privit .. nu pot sa iti expun aici expresia fetei lor, dar sunt convins ca iti dai seama. din pacate nu trebuiesc schimbati numai cei de sus, ci incepand de undeva de la gradul de cpt., deoarece cam toti sunt indoctrinati cu ceea ce vrem noi sa schimbam. (nu ca vreau sa ma laud, dar aici iti vorbeste unul care a stat ceva afara printre pompieri si a lucrat efectiv cu ei).
referitor la timpul tau liber, ti-ai raspuns singur la intrebarea la care stiai deja raspunsul. cei din pompieri nu prea sunt obisnuiti cu hartii, iar cand faci o hartie "oficiala" nu prea mai au ca sa zica, bineinteles, argumentata cu pasaje din regulament, omai-uri .... Nici un comandant nu o sa dea o rezolutie pe o hartie care sa se bata cap in cap cu ceva, asa ca spor la hartii.
mi-a fact placere.
Back to top
zaganescu31
Sat Mar 06 2010, 11:47AM
Registered Member #2706

Va salut pe toti! Sunt nou pe forum si de aceea o sa incep cu niste intrebari la care as vrea sa-mi raspunde-ti:
Credeti ca suntem ascultati de cei care-si tin burtile pe la birouri nascocind diferite ordine si dispozitii care mai de care mai aberante?(gen schimbarea programului de lucru)?
Credeti ca daca din cauza oboselii acumulate pe timpul noptii vor avea loc accidente de munca vor raspunde ei sau noi cei care nu am vegheat la "incadrarea in program" a personalului?
Credeti ca este normal ca noi salvatorii sa nu avem o asigurare de viata platita de catre statul Roman?
Vor disparea vreodata nepotismele si incompetenta din acest sistem?
Ne vor trata sefii nostri vreodata ca pe niste oameni liberi cu drepturile si libertatile neingradite? ... si intrebarile pot continua la nesfarsit .
Va multumesc!
Back to top
Coffeeman
Sun Mar 07 2010, 02:20PM
Glamdring
Registered Member #2685

@zaganescu31: ascultati suntem,dar intelesi...nu!; eu unul cred ca din nefericire, vor avea loc si accidente, shit happens, dar tot noi vom fi cei vinovati. Asigurarea de viata platita de stat este un vis frumos. Oameni liberi suntem, dar unele libertati ne sunt ingradite de statutul de militari. Ei zic ca ei, noi zicem ca ei, facem ca noi si suntem in viata. Atat timp cat ceea ce facem vine dupa ce n-am gandit un pic si NU iese mai prost decat au zis ei. Eu unul nu as renuntat la statutul asta de militar, chiar daca ne ingradeste niste drepturi ca civili, dar la pompieri "militaria" asta a functionat foarte bine, din punctul meu de vedere.

[ Edited Sun Mar 07 2010, 02:21PM ]
Back to top
zaganescu31
Sun Mar 07 2010, 07:49PM
Registered Member #2706

Si eu sunt de acord cu statul de militar . Oare in alte state militarii nu au asigurari de viata?? sau le sunt ingradite anumite drepturi???
Back to top
Coffeeman
Sun Mar 07 2010, 08:46PM
Glamdring
Registered Member #2685

Cred ca oriunde in afara cei care isi servesc tara au un fel de asigurare de viata!:)
Back to top
anonim
Sun Mar 07 2010, 08:46PM
Registered Member #2666

SALUTARE FIREFITERS!!!

VREAU SA VA INTREB SI IO, DAK PE UNDEVA PRIN MINUNATA NOASTRA TARA, S A REUSIT SA SE MODERNIZEZE FOISOARELE SAU GHERETELE IN CARE UNII DINTRE NOI,EXECUTA SERVICIILE DE PAZA???
DACA DA, CUM ATI OBTINUT ACEST LUCRU???
VA INTREB ACEST LUCRU, PENTRU K IO UNU, M AM CAM SATURAT DE CONDITIILE ACTUALE(12 ORE DE STAT NUMAI IN POST, INDURAND TEMPERATURI CU MULTE GRADE PESTE SAU SUB 0) IAR DE FIECARE DATA SA OBTINEM ACELASI RASPUNS DEMORALIZANT:,,NU PREVEDE!!!,,
SA NU CREDETI K MI AS DORI NISTE CONDITII CA DE HOTEL.....VREAU DOAR O AMARATA DE GHERETA TERMOIZOLANTA,CU USA SI UN MIC CALORIFER ELECTRIC....
SI NU POT SA INTELEG, DE CE NU SE POATE APROBA ACEST LUCRU, IN CONDITIILE IN CARE, EU SI COLEGII MEI DE PE ALTE TURE(TOTI CEI CARE FACEM PAZA)SANTEM DISPUSI SA STRANGEM BANI, SI SA NE FACEM SINGURI ACESTE CONDITII UMANE ....K...PANA LA URMA ,NE ASTEAPTA O VIATA INTREAGA,DE PAZA:)))))..........
Back to top
ex-ad
Sun Mar 07 2010, 08:58PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

offtopic: prietene, pe acest forum nu scriem cu majuscule (fiindca nu obisnuim sa ridicam tonul unii la altii) si nici cu formule de chat ("k" in loc de "ca" bunaoara)... mutumesc.
Back to top
Coffeeman
Tue Mar 16 2010, 10:01PM
Glamdring
Registered Member #2685

@anonim: Stai linistit ca nu o sa-ti raspunda nimeni. Am mai vorbit noi, sunt care au, dar le e frica sa nu le piarda, asa ca isi vad de treaba lor si bine fac. Dar sunt subunitati care au, asta iti zic sigur pentru ca am fost in unele din ele.:) Nu stii ca noi suntem cei mai prosti? ultimii? Dar bine macar ca suntem vazuti bine de "cei multi si prosti" . Parerea mea!

[ Edited Tue Mar 16 2010, 10:02PM ]
Back to top
ex-ad
Wed Mar 17 2010, 09:25PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

urmareste cineva emisiunea din seara asta de pe OTV?
Back to top
1\*
Wed Mar 17 2010, 09:29PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

am vazut ceva din mers mai devreme...cu specifc de sezon, sex/hartuire...bla bla bla, un fel de stire de ora 5 pe la 9 seara
stii cume este, cand coada...nu iese fum...ma gandesc si eu
Back to top
ex-ad
Wed Mar 17 2010, 09:55PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

e mult mai mult decit atit... merita sa urmaresti...
Back to top
Pârvu Florin
Thu Mar 18 2010, 10:13AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Bai frate, poate ca nu tot ce s-a spus la acea emisiune este adevarat, dar cu siguranta oamenii aia au spus si destule lucruri care m-au scos si continua sa ma scoata si pe mine din minti de cand sunt pompier!
Asta pe de o parte, pe de alta parte, asocierea asta intre un militar in uniforma care isi besteleste seful si "Dan Diaconescu in direct" in particular, sau orice alta televiziune in general...e....nu stiu cum sa spun...ptiu, piei diavole!...du-te pe pustii, uciga-te toaca!
De fapt, eu inclin sa cred ca rationamentul domnisoarei Melania era cam in felul urmator: oricum o sa plec, ca imi dau eu demisia sau ca ma dati voi afara, dar inainte de a pleca, ia sa platesc eu niste polite! Si daca la acest rationament s-a mai adaugat si argumentul pecuniar, iata rezultatul!
Nici daca as fi gunoier nu as face ce au facut cei doi, dar dupa ce fatuca aia va fi si ea data afara din institutie, poate cineva cu minea mai luminata si cu putere de decizie va sta sa cugete ceva timp si se va intreba cum mama dracului s-a ajuns in situatia asta!!! Si sper din toata inima ca raspunsul sa nu fie : "Exclusiv din vina celor doi!" , si acel cineva sa aiba inteligenta sa inteleaga ca e o problema mare de tot de sistem, de sistem de sus pana jos, iar demiterea domnisoarei Melania nu rezolva nici macar 0,1% din ea...
Ca o condimentare a acestei interventii a mea, acum cateva zile am fost testat psihologic. Las la o parte faptul ca daca nu ar fi avut loc acel nefericit eveniment, ar mai fi trecut inca doua sute de mii de ani pana s-ar fi intamplat un astfel de eveniment. Ce vreau sa va spun este faptul ca la testul de personalitate am obtinut un scor extrem de scazut la increderea in oameni, doamna/domnisoara locotenent mai avea putin si imi spunea ca sunt sociopat ...
Cine o fi de vina pentru situatia asta? stau eu si ma intreb, cine o fi de vina pentru faptul ca acum 4-5 ani eram admis la teste psihologice pentru misiuni externe si pentru functie de parasutist, in timp ce acum...Nu cred ca doar faptul ca au trecut peste mine cativa ani!

[ Edited Thu Mar 18 2010, 08:34PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF