Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
alexandru alex
Wed Mar 02 2016, 08:58PM
Registered Member #10062

Multumesc domnului alinx pentru interviul cu domnul Arafat in care am aflat de ce avem noi programul asta 24/48. Sa va explic Domul Arafat nu are nici o pasiune si el nu isi ia concediu de odihna decat odata la 3-4 ani. Iar daca sta liber mai mult de 2-3 zile o ia razna. Deci cum noi stateam 3 zile dupa fiecare tura si mai aveam si concediu de odihna si concediu de antena si poate si permisie ,domnia sa s-a gandit la sanatatea noastra sa nu o luam si noi razna si ne-a facut programul 24/48. Evrika. Suntem condusi de un maniac. Oricum suntem la limita cu programul 24/48 inca putem sa o luam razna solutia noastra salvatoare este 24cu 24.
Back to top
1 User said Thank to alexandru alex for this Post :
 p.s.i.2000 (04 Mar 2016, 08:07)
Klaus
Wed Mar 02 2016, 10:25PM
Registered Member #3279

@alexandru alex - reciteste te rog postarea mea din Sun Feb 14 2016, 11:20AM, cand scriam ca ...introduce sistemul de 24/48... Degeaba a adus argumentul ca oamenii vor fi suprasolicitati, pentru ca Arafat nu are o asa reprezentare - nu are familie, nu are copii, pentru el postul/functia in care este reprezinta mediul lui normal de viata. LINK
Pe 01.03,2016 a confirmat in interviu insasi Arafat.
Ecce homo! Nu se dezminte. Cu persoana lui poate face orice, dar de ce abuzeaza personalul IGSU? Nu mai reiau cele scrise in postarea mentionata...
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 p.s.i.2000 (04 Mar 2016, 08:07)
savalas
Thu Mar 03 2016, 12:31AM
Registered Member #10065

La noi 24=24 din februarie, dar am crezut ca asa e peste tot insa vad iar ca fiecare aplica cum vrea. Trebuie sa intelegeti ca cele 91 de ture ar fi impreuna cu cele 360 ore suplimentare care le permite legea sa le plateasca.Dar daca nu platesc tot liber trebuie sa le dea.Insa nici alea 91 ture nu prea ies pentru ca intr-un an pe langa concediu mai trebuie scazute si zilele libere date de lege zile care scad norma de lucru.Anul trecut au fost parca 7 ceea ce face sa diminueze nr turelor cu inca 3, adica 88. Au anuntat ca facem ore suplimentare si in luna cu co, cm. Si mai plecam pe la cursuri, cum am putea sa facem 91 ture .
Back to top
Boribum
Thu Mar 03 2016, 01:02AM
boribum
Registered Member #2395

Pârvu Florin wrote ...

pe 10 februarie, pompierii militari români au intervenit la un total de 988 de intervenții, dintre care 841 misiuni pentru acordarea primului ajutor şi asistenţei medicale de urgenţă.

E inutil, cred, să subliniez dezechilibrul dintre ce fac și ce ar trebui să facă pompierii.

Florin, mie chiar nu mi-e clar dupa ce model s-au organizat pompierii astia ( si sunt atâtea legi si chichite încât nici daca as vrea n-as avea rabdare sa ma dumiresc) dar daca misiunea unica ar fi stingerea incendiilor ar trebui reduse efectivele la jumatate . Iar din jumatatea aia care ar ramâne , vreo jumatate ar trebui reconditionati fizic si instruiti corespunzator, sa nu arda si ei odata cu focul. Pompierii sar în ajutorul oamenilor (misiunea lor, cam asta e, nu?) si daca s-a dovedit statistic ca ajutorul cerut e mai degraba altul decât stingerea incendiilor, ei bine poate ca misiunile astea de prim-ajutor, descarcerare, transport la spital, etc. nu sunt chiar niste tâmpenii. În orice caz, prin alte parti, acolo unde lucrurile functioneaza, vederea unei masini de pompieri e semn sigur ca cei care au nevoie de ajutor (de orice fel de ajutor urgent) îl vor primi. Iar pompierii militari (altii,nu ai nostri) sunt platiti ca orice alt soldat, si lucreaza de 3 ori mai mult. Când îi întrebi de ce o fac, de la 1°cl. la colonel-medic , toti spun acelasi lucru : din vocatie. Lumea zice ca nu sunt nu numai utili, sunt indispensabili. Si chiar sunt.

Cum sunt facute lucrurile, à la roumaine, asta e alta treaba (Arafati, smurzi, kurzi, dârzi, viezuri, etc.). Si nu pot si nu vreau sa neg ca pe baza de vocatie e posibil sa ti se usureze-n cap o-ntreaga natie : asta e specificul nostru, deh !
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 JJAACCKK80 (03 Mar 2016, 06:47) , Panzerjagger92 (03 Mar 2016, 08:10)
Cristi72
Thu Mar 03 2016, 09:04PM
Registered Member #10632

Asa cum arafat se gandeste la sanatatea noastra si noi pompierii,mai ales cei de pe smurd ne gandim la sanatatea lui.mai omule afla ca noi avem familii nu santem cuci ca si tine.ia ti ambulantele si du te cu ele cat vezi cu ochii.cat naiba vrei sa te mai induram?
Back to top
1 User said Thank to Cristi72 for this Post :
 p.s.i.2000 (04 Mar 2016, 08:09)
bibi
Thu Mar 03 2016, 09:07PM
Registered Member #10102

Dupa mintea unora ar trebuie sa ne bage la 48 /24
Back to top
1 User said Thank to bibi for this Post :
 JVC (04 Mar 2016, 14:02)
AlxFireX
Fri Mar 04 2016, 04:41PM
Registered Member #10139

savalas wrote ...

La noi 24=24 din februarie, dar am crezut ca asa e peste tot insa vad iar ca fiecare aplica cum vrea. Trebuie sa intelegeti ca cele 91 de ture ar fi impreuna cu cele 360 ore suplimentare care le permite legea sa le plateasca.Dar daca nu platesc tot liber trebuie sa le dea.Insa nici alea 91 ture nu prea ies pentru ca intr-un an pe langa concediu mai trebuie scazute si zilele libere date de lege zile care scad norma de lucru.Anul trecut au fost parca 7 ceea ce face sa diminueze nr turelor cu inca 3, adica 88. Au anuntat ca facem ore suplimentare si in luna cu co, cm. Si mai plecam pe la cursuri, cum am putea sa facem 91 ture .
.
Deci ,vi se acorda cate 2 libere/luna?
Back to top
Fffff
Fri Mar 04 2016, 05:30PM
Registered Member #10675

Aveti idee daca se vor mai scoate la concurs din sursa externa posturi pentru pompieri..ca au sistat concursul in decembrie si momentan nu au mai publicat noutati
Back to top
RESPECT
Fri Mar 04 2016, 11:28PM
Registered Member #10595

Florentina acela a fost doar un sondaj al primului adjunct în caz ca mulți nu vor rezista persecuției, suntem singură instituție care suntem asuprită , din România, din cauza unei legi care trebuia să ne ajute pe cei de la intervenție.
Back to top
Krong
Fri Mar 04 2016, 11:50PM
Registered Member #10320

Cum adica asuprita?
Back to top
Pârvu Florin
Sat Mar 05 2016, 02:13PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Boribum wrote ...

Incontestabil că la nivel de principiu ai dreptate.

Dar ce te faci când pleci la drum animat de cele mai bune intenții și după scurt timp constați că cineva îți pune în apa pe care o bei în curte la pompieri ceva de te apucă sictirul și lehamitea, și-ți vin în minte ultimele două versuri ale unei balade despre care istoricul literar Ion Simuț spune că i-a fost atribuită pe nedrept lui George Topârceanu? LINK

Pârvu Florin wrote ...

Eu personal cred ca sunt cel mai concludent exemplu pentru efectele modului asta de conducere, de la entuziasmul dement pe care il aveam in toamna lui 2006, cand as fi fost in stare sa nu plec saptamani acasa, sa invat eu de la ei, sa ii invat si pe ei ce stiu eu, si slava Domnului, nu erau deloc putine cele pe care le stiam, am ajuns ca in momentul asta singurul moment placut al serviciului este secunda in care ies pe poarta...Acum vreo doi ani, am venit timp de vreo trei luni pe tura careia ii asiguram permananenta ca sa-i invat pe oameni sa foloseasca echipamentul de alpinism, inchipuiti-va, veneam din timpul meu, uzam echipamentul meu, imi asumam raspunderea pentru un eventual accident, si toate astea fara sa fiu obligat de nimic si fara sa ma astept la nici un fel de benficiu ulterior, in timp ce acum un an am facut raport ca vreau liber pentru faptul ca am fost tinut o jumatate de ora in plus fata de ora schimbarii!...
Pur si simplu nu-mi mai pasa de nimic din ceea ce e al serviciului, imi fac treaba fara entuziasm, astept sa vina 15 (nu ora, ci data), si atat. Pentru mine serviciul asta nu mai e in nici un caz un "modus vivendi", asa cum a fost cercetasia, cand puneam munca pe care o faceam deasupra a orice altceva, serviciul asta nu e nimic altceva decat o modalitate de a-mi castiga existenta... Si domnilor comandanti de la toate nivelurile, revedeti secventa din „Any given Sunday” in care Al Pacino spune ca diferenta dintre victorie si esec e de o secunda, de un centimetru, si castiga cel care e dispus sa moara pentru acel centimetru sau acea secunda. Revedeti-o si ganditi-va ca prin actiunile dumneavostra m-ati convins ca ar fi prostesc sa mor pentru acea secunda sau centimetru. Trist, dar adevarat...

N-are nici un rost să mai vorbesc despre cum era viața la 313, cred că i-am înnebunit destul de cap pe cititorii acestui forum cu obsesia asta a mea, dar cum soarele mă-sii, spre deosebire de pompieri, acolo nu mă simțeam deloc apăsat de mulțimea de timp petrecută la slujbă și de sarcinile incomparabil mai multe și mai dificile pe care le aveam de îndeplinit?

La inceptul lui 2012 am fost în Piața Universității,
zasniper marind wrote ...

Un Om de caracter

(asistat social pe dracu ghem, că n-am stat în viața mea cu mâna întinsă la guvern să-mi dea pomană, dar la momentul ăla nu am avut o idee mai bună de slogan!
Și salută-l din partea mea pe zasniper marind dacă mai ții legătură cu el!)

nu neapărat pentru Arafat ca persoană, că nu muream eu nici atunci de dragul lui, îl prinsesem deja cu o minciună sfruntată,

Pârvu Florin wrote ...

Pentru cine a participat la conferinta SARTISS din 2010, pozitia de zilele acestea a domnului doctor Raed Arafat nu a fost o surpriza. Inca de atunci, in cadrul unei interventii pe care a avut-o, domnia sa a afirmat ca deschiderea pietei de asistenta medicala de urgenta pentru operatorii privati este principalul pericol care ameninta SMURD, totodata facand si o radiografie a posibilelor consecinte ale acestei deschideri.

Toate bune si frumoase, tot ceea ce spunea domnia sa mi se pareau lucruri de bun simt, cu atat mai mult cu cat veneau din partea unui profesionist recunoscut.
Numai ca...
Numai ca una din afirmatiile pe care le-a facut domnia-sa a fost urmatoarea (citez aproximativ din memorie, poate nu astea au fost cuvintele, dar asta a fost sensul): "S-ar putea ajunge in aceeasi situatie in care s-a ajuns cu dializa, unde operatorii privati au cerut un oarecare timp un pret extrem de mic pe interventie, pana au falimentat sectiile de stat, dupa care au dus preturile in cer." Daca nu stii despre ce e vorba, afirmatia asta ti se pare extrem de credibila, mai ales ca e dumpingul e o practica absolut comuna in lumea plina de rechini a afacerilor.

Daca insa stii despre ce e vorba, afirmatia aceasta, care vine din partea unui secretar de stat in Ministerul Sanatatii, deci e dincolo de orice indoiala ca stie exact cum stau lucrurile, te cam pune pe ganduri, si te face sa te intrebi cam ce altceva decat ceea ce se vede se ascunde in spatele afirmatiei sale.

Acum, in deplina cunostinta de cauza fiind, (cineva apropiat mie presteaza in bransa de mai bine de cinspe ani) hai sa va explic cam care e treaba cu privatizarea dializei.

Inainte de orice, voi cita din Ordinul comun al MS si CNAS 1591/1110 din 2010 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate pentru anii 2011 si 20012, anexa "Norme tehnice", sectiunea B, capitolul VIII, titlul I, punctul 12, "Programul naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică":

Indicatori de eficienţă:
a) cost/şedinţă de hemodializă convenţională: 472 lei;
b) cost/şedinţă de hemodiafiltrare intermitentă on-line: 536 lei;
c) cost mediu/bolnav tratat prin dializă peritoneală continuă/lună: 4.233,33 lei;
d) cost mediu/bolnav tratat prin dializă peritoneală automată/lună: 5.291,67 lei.

Unităţi care derulează programul:
a) unităţile sanitare publice cu structuri de profil;
b) unităţi sanitare private autorizate de Ministerul Sănătăţii şi evaluate în condiţiile legii;
c) centrele-pilot de furnizare a serviciilor medicale de hemodializă şi dializă peritoneală;
d) unităţi sanitare aparţinând ministerelor cu reţea sanitară proprie care au structuri de profil.

In traducere, asta inseamna ca
1. CNAS NU NEGOCIAZA pretul unei sedinte de dializa, CNAS zice: "Pentru fiecare sedinta de dializa va dau atat! Daca vreti, bine, daca nu, ura si la gara!"
2. Si spitalele de stat si cele private sunt tratate egal si primesc aceeasi suma pentru fiecare pacient pe care il trateaza
3. Este treaba fiecarui manager de spital sa administreze corect banii pe care ii primeste si sa ii trateze atat de bine pe pacienti incat acestia sa nu vrea sa se mute.

Ghiciti ce? Intr-o jumatate de an, sectia din spitalul de stat a ramas fara pacienti, toti s-au impartit la cele doua clinici private din orasul meu!

Va urma... si tot despre dializa, fiindca mi se pare una dintre cele mai de succes povesti de privatizare a ceva in Romania!

LINK

Pârvu Florin wrote ...

Iată însă un studiu de caz destul de puţin cunoscut: În 2004, a început liberalizarea serviciilor de dializă, adică au fost acceptaţi operatori privaţi la decontare. Preţurile au scăzut de la 140 de euro pentru o şedinţă de hemodializă la doar 110, adică cu mai mult de 20%. Calitatea serviciilor a crescut incredibil. Apoi, din 2005 până acum, preţurile au crescut cu doar 10 euro, la 120 de euro. Deci, cu 1,5% pe an, mai lent decât inflaţia din zona euro şi mult sub ritmul de creştere a salariilor, care între timp s-au dublat.

LINK

ci pentru un principiu, așa am fost toată viața, am luat apărarea celui slab călcat pe cap de cineva tare.

Și-acum ce văd? Oprimatul de ieri s-a trasformat azi în oprimator și încalcă cu nonșalanță și fără teamă de puniție legea!

Păi bip bip bip zeci de rânduri de bip!!!

În lumea aia despre care vorbeai tu, în care zici că lucrurile funcționează, un demnitar LINK își da demisia când niște subordonați cretini de-ai lui o dau rău de tot în bară. LINK

La noi, într-o situație și mai gravă, nu văd decât insolență și exprimarea ideii că e de neînlocuit...

Dacă aș fi fost în locul lui Arafat, după Colectiv aș fi chemat toate televiziunile, și în direct și la o oră de vârf, aș fi săpat o groapă, m-aș fi băgat în ea, mi-aș fi făcut seppuku, și cu ultimele puteri m-aș fi acoperit cu pământ, să nu mai știe nimeni de mine, să-mi piară numele de pe pământ!

Și-n plus, cum zici tu, călătoria îl transformă pe călător, vine o vreme când îți redefinești prioritățile, când ai 45 de ani și ai un copil, nu vrei ca acel copil să te perceapă doar ca pe ăla care aduce bani în casă, tu însuți ai spus că trebuie să fi ori iresponsabil ori foarte responsabil să faci copii, când ai părinți despre care ști că ar putea pleca chiar azi, vrei să stai cât mai mult timp cu ei...

Oamenii sunt diferiți și joacă și alte roluri sociale decât cel de salvator, sunt și tați, sunt și fii, sunt și soți, sunt și membri în clubul de turism, sunt și membri ai comunității religioase, sunt și membri pe semperfidelis, sunt poate și amanți...

Ăsta-i lucrul pe care se preface Arafat că nu-l înțelege, și ăsta-i și motivul pentru care va eșua: oricât de mult ai fi convins că ai dreptate, nu trebuie să obligi oamenii să te urmeze, ei trebuie convinși să o facă, cele mai mari dezastre din istoria umanității au avut loc din cauza celor ce voiau să facă bine cu forța.

Și ca să-i răspund și unei doamne suporter a lui Arafat, care, când încă mai puteam posta pe feisbucul DSU, m-a întrebat acolo așa ..., cam cu subînțeles, de ce-mi mai pasă mie ce se întâmplă la pompieri, îmi pasă fiindcă îmi pasă ce fel de țară îi las fii-mii, și despre pompieri vorbesc fiindcă la pompieri mă pricep, mă rog, nu-s eu vreun expert în pompieristică, dar știu suficient de multe despre subiect ca să emit o părere relativ autorizată.

[ Edited Sat Mar 05 2016, 05:12PM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 DANI-EL (05 Mar 2016, 15:50) , Stunner (06 Mar 2016, 17:59)
the suspect
Sat Mar 05 2016, 04:12PM
Registered Member #10650

modified

[ Edited Wed Feb 07 2018, 03:56PM ]
Back to top
Krong
Sat Mar 05 2016, 05:24PM
Registered Member #10320

Asa cum nu e obligatoriu modulul 1, tot asa nu e obligatoriu nici modulul 2!
Back to top
nnicu526
Sat Mar 05 2016, 08:58PM
Registered Member #10679

Va salut! Am o intrebare: pot refuza incadrarea pe ambulanta tip C1? Comandantul ma cam obliga.. ii impotriva vointei mele. Cand am facut modulul 1, acum 4 ani, mi s-a spus ca voi incadra doar descarcerarea, iar de anul acesta eu adus si ambulanta c1 pe langa b2. Ideea ii ca nu vreau, mi foarte urat.. ce pot face?
Back to top
Cristi72
Sat Mar 05 2016, 10:31PM
Registered Member #10632

Cam toti smurdistii santem in situatia ta.toti santem pusi cu forta pe ambulanta.tre sa i multumim arafatului mai bine nu se nastea.toti cdt ii tremura in fata lui dar nu stiu de ce.poate e vreun kamikazee ca doar e sirian
Back to top
1 User said Thank to Cristi72 for this Post :
 nnicu526 (05 Mar 2016, 22:45)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF