Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Terentius
Sun Oct 01 2017, 07:10PM
Terentius
Registered Member #2186

Turap wrote ...

.... S-a mers pe ideea restructurarii pe pricipii gresite ,legate de functiile respective , si pe faptul ca un sef GIS sau un ofiter care ajunsese de pe strada direct comandant de detasaemnt,spre exemplu, cu o facultate particulara la si aceea IFZ ( invatamant cu frecventa zero ) NU ARE NICI O COMPETENTA sa dea calificative si sa faca analize de indici ,factori, sau sa evalueze corect munca unor oameni, performantele lor fiind evaluate dupa ureche drept urmare oamenii au fost pusi la dispozitie de catre cineva care nu avea autoritatea si competenta sa o faca...

Sunt consideraţii personale sau sunt extrase dintr-o decizie judecătorească? Întreb pentru un prieten...
Back to top
Ionica H
Sun Oct 01 2017, 10:38PM
Ionica H
Registered Member #1930

Nu sunt consideratii personale. Stiu asta de la cei in cauza. Nu cu termeni precisi sau in termeni juridici ci asa cum au stiut ei sa explice. Dar se poate afla mai exact ce si cum... O sa intreb un prieten
Back to top
Pârvu Florin
Mon Oct 02 2017, 12:38AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Arafat se opune incheierii unor polite de asigurare pentru personalul operativ al IGSU.

De regulă nu se fac asigurări, ci se asigură sume de compensare dacă se întâmplă ceva. Noi avem aceste sume. Poate că trebuie acolo lucrat, ajustat acest lucru, dar în loc să faci o asigurare pentru o armă întreagă de 27.000 de oameni, unde, din fericire, numărul accidentelor este foarte mic, mai bine stabilim un mecanism prin care, dacă este un accident sau ceva, atunci compensăm familie și persoana respectivă, dacă e vorba de invaliditate, printr-o sumă care este o sumă corectă și pe care, de altfel, putea să o primească de la asigurări
LINK

In absenta unui calcul costuri-beneficii bine fundamentat, o sa iau afirmatia asta drept ceea ce e, si anume o opinie.

Pompierii britanci sunt asigurati pentru accidente care au loc in timpul serviciului si in afara lui prin intermediul organizatiei lor profesionale

Ordinary members who suffer a bereavement or an injury on or off-duty may be eligible for benefits under the FBU’s accident and injury fund.
The fund is financed by members’ contributions, and in recent years we have handled more than £600,000 worth of claims by FBU members every year.

LINK

aici gasiti sumele pe care le platesc lunar cu titlu de cotizatie membri organizatiei profesionale a pompierilor din Marea Britanie.
LINK

sau prin intermediul unor firme private LINK LINK LINK

Pe de alta parte, presupunand ca are dreptate, Arafat conduce DSU de aproape patru ani, ce-a facut in intervalul asta de timp ca sa promoveze la nivelul MAI o schimbare a legislatiei care sa permita niste despagubiri juste cand un pompier se accidenteaza sau moare la interventie?

Contactat de familie, Raed Arafat a ridicat din umeri. A promis că se interesează, că va face tot posibilul pentru a ajuta familia Fripis. Nu a avut însă curajul să sune înapoi. Şi-a pus un om să anunţe sec: „Aceasta este pensia de urmaş. Atât prevede legislaţia statului român. 330 lei”.
LINK

Motivul real pentru care se opune asigurarilor cred ca e altul. Daca un pompier va face infarct sau accident vascular la interventie, unul din primele lucruri pe care firma de asigurari le va intreba va fi:

"Cand a facut pompierul Vasilica ultimul control medical periodic?"

iar raspunsul IGSU va fi, evident, o ridicare din umeri.

Agentul firmei de asigurari:

"In aceste conditii, in care nu v-ati indeplinit aceasta obligatie legala, ne pare rau, dar nu putem plati despagubirea."

[ Edited Mon Oct 02 2017, 12:46AM ]
Back to top
AlxFireX
Mon Oct 02 2017, 09:43AM
Registered Member #10139

Pârvu Florin wrote ...

"Cand a facut pompierul Vasilica ultimul control medical periodic?"

Nu stiu daca peste tot ,dar aceste controale au inceput sa se faca ,cei drept la firme private. Se merge cu fisa in mana la cabinetele respective iar rezultatul este trecut pe fisa apt/inapt
..partial..etc
Chiar s-au facut cum trebuie anul acesta.
Back to top
Pârvu Florin
Mon Oct 02 2017, 11:49AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Raspunde-mi, te rog, cat iti sta in putinta de exact, la urmatoarele intrebari:

1. Sa inteleg ca pana anul acesta nu se faceau deloc sau era ceva formal, doar ca sa fie bifat intr-o agenda?

2. La controlul medical periodic despre care vorbesti, toti pompierii pe care ii cunosti tu au avut parte cel putin de:

- examen clinic general
- probe vestibulare, probe de echilibru
- ECG
- audiograma
- spirometrie
- testarea acuitatii vizuale, camp vizual
?

3. Din 100% pompieri pe care ii cunosti tu si care au facut controlul ala medical periodic, poti face o estimare a procentului celor care au fost declarati apt limitat si o alta estimare a celor inapti?

4. Ce s-a intamplat sau ce urmeaza sa se intample cu unii si cu altii? Vorbesc de cei de la interventie in situatia asta...

Daca poti face orice alt comentariu care ma poate ajuta sa inteleg mai bine subiectul, tu sau oricine altcineva, te rog sa nu eziti!

Multumesc!

[ Edited Mon Oct 02 2017, 11:51AM ]
Back to top
AlxFireX
Mon Oct 02 2017, 12:43PM
Registered Member #10139

Ok ,in ordine:
1. da ,era formal
2.Da ,chiar toti cei de la operativ au avut parte de ceea ce ai spus plus altele (teste sange..etc)
La 3,4 nu cunosc cazuri efective ,ci doar zvonuri ..,precum ca unii au fost trimisi sa le repete,medicatie..etc
Back to top
Pârvu Florin
Mon Oct 02 2017, 08:50PM

Registered Member #1287

O posibila explicatie, chiar daca aparent contraintuitiva, a dezvoltarii explozive a incendiului de la Grenfel Tower:

Umiditatea din izolatia termica, transformata in aburi in timpul incendiului, a interactionat violent cu folia de aluminiu, generand caldura extrema si hidrogen, procesul autoalimentandu-se pana la epuizarea combustibilului.

LINK

[ Edited Mon Oct 02 2017, 08:52PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Ionica H (02 Oct 2017, 21:27)
TUNZA
Tue Oct 10 2017, 08:37PM
Registered Member #10183

-Are cineva un model de raport catre ISU pentru plata orelor suplimentare? Multumesc!
Back to top
F.A.D
Wed Oct 11 2017, 08:05PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Nu vă repeziți cu raportul, luați legătura cu cei care sunt pe rol deja. Să nu plecați din start pe o pista greșită și a ridica în slavi pe juriștii ISU.
Back to top
1 User said Thank to F.A.D for this Post :
 Pârvu Florin (11 Oct 2017, 20:22)
Krong
Wed Oct 11 2017, 10:16PM
Registered Member #10320

Ba va puteti repezi. Daca ulterior considerati ca aveti nevoie de alte informatii, scrieti alt raport!
Back to top
1 User said Thank to Krong for this Post :
 Pârvu Florin (11 Oct 2017, 22:46)
F.A.D
Thu Oct 12 2017, 06:52AM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Țin să te contrazic Krong, dacă raportul nu e făcut cum trebuie vei primi un răspuns ambiguu și vei aștepta peste 30 de zile. Gen de răspuns: regulamentul militar nu se aplica la MAI, subofițerul nu a făcut raport în timp util pentru a cere orele suplimentare, că defapt ai mai multe libere acordate decât aveai dreptul,că săptămâna trecută a plouat... Fel de fel de răspunsuri alandala. Nici nu îți închipui ca o unitate militara ce ar trebui să ofere încredere, de câtă neseriozitate poate da dovada . Cererea în judecata e altă mâncare de pește și aceasta trebuie să fie foarte bine făcută și să cuprindă cât mai multe detalii. Cei ce au pierdut știu deja unde au fost,, păcăliți,,. PS. Ofițerii ce citesc pe aici: să știți că nu scăpați,se va încerca să plătiți cu vârf și îndesat pentru atitudinea pe care o aveți de 3 ani încoace. Doar cei fără caracter.

[ Edited Thu Oct 12 2017, 06:53AM ]
Back to top
aquila
Thu Oct 12 2017, 07:53AM
Registered Member #11278

Nu vreau sa descurajez pe nimeni,dar hai sa va zic, cam cum se raspunde ,bine sa zicem intr-un anumit ISU,dealtfel vestit pentru nereguli,abuzuri,si incalcari repetate ale legii,ISU in care,aproape totul se face numai pe ,,pile'' si relatii,in care regulile jocului sunt impuse de un prim adjunct venit dintr-o alta arma,care are in spate rude cu influenta sa zicem in servicii si nu numai,care are pe rol mai multe dosare,si pentru interventii gestionate prost, ,de rasunet ,in care au ars 3 dansatoare,spre exemplu,dar si dosare de hartuire sexuala si de abuz in serviciu.
Findca metoda standard a respectivului,este de a trimite echipe de control,pentru verificarea si binenteles pedepsirea celor incomozi,in mod repetat cum s-a intamplat in urma cu cca.3 ani si cu un cdt. de detasament,care in urma controalelor repetate,in care i s-a dat avertisment, apoi a urmat amanarea in grad,si-a dat pana la urma demisia si binenteles ,aceeasi metoda fiind folosita si in cazul meu,asta ca sa fac legatura,plecand de la rapoarte privind plata orelor suplimentare. In speta cam asta a fost actiunea: in urma cu cateva luni un numar insemnat de colegi dupa o alta tura,cca.1/3 din tura au inaintat spre ISU rapoarte pentru ca cei in masura sa le explice de ce incepand cu luna martie 2017,nu l-i se mai platesc orele suplimentare cu 175%,ci doar cu 75%.Toate bune si frumoase.Dar incepand de aici totul ia o alta turnura,incepand de la comandantul de detasament,fost subofiter, care a lucrat prin IGSU,unde are o gramada de prieteni,care il mai ajuta din cand in cand,cu diferite fonduri,necesare detasamentului,prieten bun dealtfel si cu prim adjunctul si cu actualul IS ,comandant de detasament,care este banuit asa la nivel de supozitie,ca ar fi contribuit din umbra la debarcarea fostului comandant de detasament care si-a dat demisia,care la randul lui face o gramada de abuzuri,favorizand anumite persoane din randul personalului,pe fondul prestarii de catre acestia de servicii asa zisele,,slugi'' ale imparatului care mai pe inserat asa mai trec pe la el pe acasa,sa vada daca e bine,sanatos,sau pe criterii de prietenie si nu numai.Bine mai sunt si alte aspecte, pe care pentru a proteja momentan unele persoane,nu le pot spune acum ,dar care duc un pic spre inclinatiile,prietenului sau numit mai sus,prim-adjunctul ISU,deci acest comandant de detasament,a inceput binenteles cu amenintari de tot felul si sicanari asupra celor care au facut rapoartele.Si ca sa nu mai lungim,a venit si rapunsul de la ISU in care se specifica,ca le-a fost prelucrat un ordin emis in noiembrie 2016 prin care l-i sa adus la cunostiinta modul de acordare si platii orelor suplimentare si binenteles l-i sa atras in mod oficial atentia asupra intocmirii de rapoarte colective in mod nejustificat,ca fiind o abatere discipinara. Asa si acum urmeaza partea a-2-a.Colegii de pe tura mea,nu s-au speriat de raspunsul primit,asta in contextul in care luna urmatoare ,iar aceeasi treaba..nu l-i sa mai acordat 175%,si au dorit sa faca si ei rapoarte ,sa ceara explicatii detaliate,si asta datorita faptului ca pe perioade similare 2016-2017,dovedite cu fluturasii de salariu si verificate ca si ore prestate,inclusiv cu 3 luni in urma,ca sa nu fie cumva confuzii privind 175%,existau modalitati de plata diferite.Bine. eu aflasem care era cauza.Prietenii de sus ai cdt. de detasament il anuntasera din timp ca urmeaza sa vina Auditul exact pe orele suplimentare,acordate in mod diferit de ISU-uri,dealtfel cum a reiesit mai tarziu din raportul de control la nivel de tara emis de Audit.Asa..si rapoartele au fost trimise iar la ISU,iar amenintari,mai mult de atat eu am fost acuzat,ca as fi instigat la acest lucru,cu toate ca se stie ca nu este adevarat si sa vedeti ce urmeaza..Urmeaza acelasi raspuns din partea ISU..cu atentionare si dupa cca. o saptamana ce credeti...Un apel pe numarul fix al Detasamentului anunta ca la cca. 800 m de subunitate intr-o intersectie,s-a produs un accident cu 4 victime.Subofiterul din dispecerat l-a indrumat pe cel care suna, sa sune si sa anunte prin 112,fiindca altfel nu poate alerta fortele ,cu toate ca facut prealertarea in momentul apelului,dupa care cel care a sunat si-a declinat numele,functia o stiam,sef centru operational,defapt un fost sofer de autocamion,venit din alta arma...etc ,etc,si a zis ca acesta este un exercitiu.Pana aici e bine..M-am deplasat fiind aproape de subunitate cu un AT 5003 Iveco Trakker si 6 subofiteri,toti cu curs SMURD,mai putin soferul,asta in conditiile in care in subunitate mai aveam operativa doar o autosp. AT 10000 ,ATPVM-ul nu avea sofer deoarece acesta plecase cu B2-ul la reparat,iar AT 9000 Scania era neoperativa.Binenteles cand am ajuns la locul exercitiului,m-i sa reprosat ca am venit cu echpaj subdimensionat,fapt care a fost trecut si in avertismentul ce a urmat,dupa vreo 3 saptamani. Si asta in contextul in care din informatiile mele,confirmate mai apoi in clubul subunitatii,de fata cu comisia de control,,atunci cand am fost acuzat de catre cdt. de detasament ca incit tura,deci din informatiile mele cel din urma s-ar fi plans ,la conducerea ISU ca are probleme cu un sef de tura,respectiv, persoana mea.Bine si faptul ca acest control a fost facut pe o anumita tura,confirma cele de mai sus,intr-un fel.Nu cred ca e vorba de coincidenta.Ne-am intors in subunitate,dupa care..n-i sa anuntat ca scopul controlului este de a verifica modul de actiune in situatii de urgenta si culmea.. de a lamurii unele aspecte privind modul de acordare si plata a orelor suplimentare..coincidenta hmm ?Fiindca nu v--am spus ca in aceasta comisie erau seful de RU si contabila sefa ,care impreuna cu seful centrului operational au incercat sa ne lamureasca ..ei ca apa-i rece.Binenteles ca au adus argumente,noi la fel cu fluturasii in mana si tot asa.A ramas ca-n pom,Pana la urma seful CO a dat vina pe Gabi,Gabi Oprea ca el avenit cu ordinul asta,mai bine nu il dadea,ca niciun inspectorat nu stie cum sa procedeze.Si asa a ramas pana acum ...bine si eu,loctiitorul cdt. si subofiterul din centrala am ramas cu avertisment,asta in conditiile in care,la intersectia unde m-i s-a dat exercitiul,in ultimele doua saptamani au fost 3 accidente,dintre care 2 cu victime multiple la ambele cu 4 victime incarcerate,dintr care unul pe tura mea,4 victime incarcerate,13 ranite accidentul fiind mediatizat mult si in presa,si la care cdt. de detasment,acel cdt. de detasament pe care nu ar vrea sa il aiba nimeni la interventie,nici sef de tura,nici personalul,nici alte echipaje,mai ales cei de la descarcerare grea,fiindca mai rau incurca lucrurile,in necunosttiinta de cauza,acel cdt. la ambele accidente s-a deplasat initial cu aceleasi forte ca si mine,respectiv un AT 5003 Iveco Trakker,se poate vedea pe inregistrarile video de pe Youtube..dar nu a fost,, recompensat" cu avertisment pentru ,,echipaj subdimensionat''.Mai mult de atat..pot lua din urma 30-40 de procese verbale in care se poate vedea ca la toate accidentele,mai putin cele in care erau implicate substante periculoase. in special cisterne, a participat numai AT 5003 si asta fiinca asa sunt indrumate actiunile direct din dispeceratul ISU,Trebuie sa te certi cu ei atunci cand e cazul si sa iei tu pe turta ta ca si sef de tura ,adica sa stabilesti tu asa cum scrie la regulament fortele si mijloacele cu care te deplasezi..Asta la accidente.La incendiu nu prea a fost cazul sa se amestece cei din dispeceratul ISU.Cam asta e cu rapoartele privind plata orelor suplimentare ,dar nu vreau sa generalizez pe toate ISU-urile,fiinca stiu ca sunt alte conceptii in altele,la acest inspectorat in care se intampla multe, ISU la care toti ofiterii care au venit imputerniciti IS,au plecat datorita celor vazute,iar unul singur care a vrut sa ramana si care stia cu ce se maninca interventiile chiar participa activ la majoritatea,a fost impiedicat sa participe la examen,cu ajutorul unei functionare cu rang inalt din cadrul Prefecturii judetului,care nu a vrut sa ii emita un aviz pentru a partcipa la examen,ofiter care este acum IS la un judet invecinat, deci la acest ISU totul e posibil si asta datorita sustinerii de la cel mai inalt nivel si politic si a actului de comanda,mai mult decat defectuos,asta dupa parerea mea,avand o experienta de peste 20 ani in aceasta meserie frumoasa,bine, doar pentru cei carora le place cu adevarat.Cam asta a fost modul de raspuns cel putin in acest ISU,la rapoartele privind orele suplimentare,la eforturile pe care le fac colegii mei in special in perioada sezonului estival,in special cei de la SMURD,dar si cei de la stingere,efort care il observi dimineata ,cand unii abia se mai tin pe picioare,parca ar fi beti,dupa 12-13 interventii.Chiar daca exista reglementari pentru a fi schimbati cei de pe SMURD,s-a intamplat nu o data sa ii schimb pe autospecialele de stingere si apoi dupa 2-3 ore sa prinda interventie pana dimineata,incendiu in fapt.Dar ,cica se odihnesc in cele 48 de ore pe care le au libere in loc de 72 sau atunci cand nu au asa multe interventii.Numai ca in cele 3 luni aproximativ de sezon estival,se acumuleaza foarte multa oboseala,fiind foarte greu de acordat libere.Asa ca..Dumnezeu cu mila.Acum aproape 2 ani un coleg de la SMURD de pe tura mea, a facut AVC,posibil datorita oboselii,nu stie nimeni,37 ani..a murit.Dar sistemul vrea sa fi la dispozitia lui oricand e nevoie ,in schimb iti taie din bani cat mai mult posibil,in loc sa iti recompenseze eforturile uneori supraomenesti,tinand cont de proasta dotare,cand esti nevoit sa improvizezi sau sa folosesti forta fizica pentru a rezolva unele probleme ce tin de interventie.Si cand vine vorba de recompense,repet ma raportez strict la acest ISU,la fel,,palmasii'' sunt ignorati de cele mai multe ori,locul lor fiind luat binenteles de ,,pile'' si binenteles de ofiteri,mare parte de cei care nu au nicio treaba cu interventia.Cresc in grad cei de pe la servicii,precum Fat-Frumos si binenteles toate premiile se dau pe ascuns pe criteriul cina sta sub masa mai mult,e in capul listei.Ar fi multe de spus,dar momentan ma opresc aici pentru nu a iesi din topic.Concluziile le puteti trage singuri,fiecare cum vrea..Poate ne mai,,vedem'' in functie de problemele ridicate pe forum.Succes celor ce vor sa inainteze rapoarte,pentru orele suplimentare..
Back to top
1 User said Thank to aquila for this Post :
 JJAACCKK80 (12 Oct 2017, 17:57)
F.A.D
Thu Oct 12 2017, 12:22PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Te sfătuiesc să contești în instanță sancțiunea primită, ai toate șansele să câștigi.
Back to top
Grefierul
Sat Oct 14 2017, 08:57AM
Registered Member #11084

S-a ABROGAT celebra PROCEDURA PS - 01 - CON
Back to top
F.A.D
Sat Oct 14 2017, 10:57AM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Dar v-a rămâne în vigoare ordinul jandarmului, cel cu max.91 de ture
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF