Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Thu Jan 11 2018, 04:39PM
Registered Member #3603

Na, că am blocat topicul ăsta, cam singurul care mai era activ pe SF. Promit să n-o mai fac! Nu cu intenție.
Back to top
militar 84
Thu Jan 11 2018, 08:34PM
Registered Member #10050

Zilele astea se da verdictul la procesul de la Tulcea . Oare ofiterii responsabili care nici nu au platit dar nici nu au dat liberele aferente stau si ei cu ochii ca pe butelie ca si noi ?😂😂
Back to top
Stunner
Thu Jan 11 2018, 10:08PM
Registered Member #10531

djebel wrote ...

Na, că am blocat topicul ăsta, cam singurul care mai era activ pe SF. Promit să n-o mai fac! Nu cu intenție.

Nu ai blocat nimic, e o harababura peste tot incat nimeni nu mai stie ce sa creada sau ce sa mai zica. Cate inspectorate exista atatea obiceiuri, nu se merge uniform deloc.

Nu cred ca le pasa de procesul colegului de la Tulcea. Sunt de parere ca mai toti au in minte " eu...eu sigur nu am gresit cu nimic"
Back to top
aquila
Fri Jan 12 2018, 06:24AM
Registered Member #11278

E nu au gresit.Ba unii au gresit intentionat.Sa va dau o speta,mai mult decat adevarata.Un cdt. de det.ajuns pe functie dupa ce cu ajutorul unui colonel,care ulterior a fost condamnat pentru falsificarea concursului de incadrare a sute de subofiteri si care mai apoi cu gura lui a recunoscut ca el l-a pus cdt. de det. pe respectivul ,bine si asta dupa ce a primit comanda mai de ,,sus'' sa il debarce pe fostul cdt. prin orice mijloace ceea ce a si facut,chiar pe tura mea venind in control,control in urma caruia fostul cdt. a fost pedepsit cu amanare in grad,bine si dupa mai multe alte presiuni si-a dat demisia...in sfarsit acest nou cdt. de det. ce face ? Taie SDSLM din propria initiativa,motivand el nu stiu ce regularizare,oamenii pierd cca.400-500 ron. iese scandal binenteles,care scandal inca persista,o gramada de colegi facand pentru a-3-a oara rapoarte la IS pentru calcularea orelor suplimentare neplatite ,precum si a SDSL si SDSLM si ce credeti ca face omul nostru cand vede ca se ingroasa gluma.Se duce la o sedinta de comanda si ii influenteaza pe toti cdt. de det cu argumente scoase de la el din buzunar, ca or sa vada ei ce or sa platesca daca mai platesc SDSLM.Diversiune adica,fiindca respectivul se pricepe de minune,in acest domeniu si nu numai.Minte de rupe atat personalul cat si conducerea ISU,asta pentru a-si atinge scopurile,fie ele de orice natura.Si aici se pot da si exemple,dar nu vreau sa incarc pagina,fiindca vorbeam de altceva.Politia are pedofili ,noi avem diletanti,manipulatori,etc.Si binenteles ca unii dintre cdt. de det. au pus ,,botul '' la diversiunea lui,altii nu.Sa vedem pe unde or sa scoata camasa cand s-or trezii cu procese,ca deja mai sunt 1-2 detasamante care au facut rapoarte pentru orele suplimentare.Si ca sa continue seria manipularilor,respectivul cdt. de det.care printre altele se pricepe si la psihologie,zice el adica invata de la nevasta si aplica pe personal ,sa vada daca merge,ce face in continuare.. Asteapta prima luna dupa ce a facut respectiva diversiune in tot inspectoratul,chiar si asupra IS.si dupa ce unii dintre cdt. de det. aplica ceea ce le-a zis el,vine aduna pe ture personalul,pe rand si le arata ca el are dreptate frate si ca uitati ca tot inspectoratul face asa.Despre asta vorbim ce sa mai lungim vorba.Astia sunt cdt. care ne conduc ,nu toti...Sa auzim de bine.
Back to top
F.A.R
Fri Jan 12 2018, 07:36AM
Registered Member #11323

Are cineva numarul de telefon a colegului de la Tulcea,Florin Cojocaru?
Back to top
F.A.D
Fri Jan 12 2018, 09:39AM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Nu îl vei găsi!
Back to top
gepeto
Fri Jan 12 2018, 10:32AM
Registered Member #10674

Daca vreti sa dati de dl Cojocaru sunati la ISU Tulcea, cautati pe Facebook profilul lui poate asa dati de el. Poate aveti prieteni comuni. Dar ce sa va spuna dl Cojocaru ? Faceti raport in care specificati numarul de ore suplimentare pe luni si ani ce nu au fost platite si care nu se mai pot fi recuperate solicitand plata acestora. Cu raspunsul primit deschideti actiunea in instanta.
Back to top
1 User said Thank to gepeto for this Post :
 F.A.D (12 Jan 2018, 13:25)
Krong
Fri Jan 12 2018, 01:47PM
Registered Member #10320

Eu as fi mai interesat de numele avocatului!
Back to top
aquila
Sat Jan 13 2018, 05:32AM
Registered Member #11278

Stie cineva ceva de o noua gaselnita,respectiv trecerea la salarizare in sistem de plata cu ora ? Ca in invatamant?Adica ceva in genul ca dupa efectuarea TNL,sa se platesca in sistem plata cu ora,respectiv orele suplimentare sa fie platite ca si celelalte ore din TNL,in conditii normale.Se pare ca se lucreaza la asa ceva.
Back to top
marius2606
Sat Jan 13 2018, 09:15AM
Registered Member #11354

Un sistem de salarizare prin care sa se plateasca toate orele lucrate, indiferent ca sunt in cadrul TNL sau peste, si cu plata orelor de SDSL cu un spor de 75%, deasemenea, indiferent ca ar fi lucrate in cadrul TNL sau peste, ar multumi, cred, peste 95% din personalul MAI
Cei 5% nemultumiti ar fi aceia care isi doresc mai multe libere, din diferite cauze personale (mai mult timp liber cu familia, probleme medicale, desfasurare alte activitati lucrative, etc.)!

[ Edited Sat Jan 13 2018, 09:17AM ]
Back to top
savalas
Sat Jan 13 2018, 10:13AM
Registered Member #10065

marius2606 wrote ...

Un sistem de salarizare prin care sa se plateasca toate orele lucrate, indiferent ca sunt in cadrul TNL sau peste, si cu plata orelor de SDSL cu un spor de 75%, deasemenea, indiferent ca ar fi lucrate in cadrul TNL sau peste, ar multumi, cred, peste 95% din personalul MAI
Cei 5% nemultumiti ar fi aceia care isi doresc mai multe libere, din diferite cauze personale (mai mult timp liber cu familia, probleme medicale, desfasurare alte activitati lucrative, etc.)!

Nu cred ca doar 5% dintre noi vor sa mai si traiasca viata. Eu nu-mi doresc sa stau doar la sericiu .Si cu banii ce dracu mai facem ???Oricum un lucru e clar . Numarul total de ore lucrate in cele 12 luni nu trebuie sa fie mai mare decat TNL+360 ore suplimentare platite. Restul sunt povesti cu sdsl care o parte din ele sunt in afara TNL si cred unii ca daca sunt platite cu 75% sunt platite astfel si ca ore suplimentare......niste retarzi. Calculul corect este exact porumbelul scapat din gura de Arafat la inceput cand a spus ca 15 ture vor fi platite iar 16 ture nu vom fi planificati de serviciu. Restul sunt povesti si pareri a unora chiar si dintre noi care nu fac altceva decat sa ne trimita pe piste false.
Back to top
2 User said Thank to savalas for this Post :
 Stunner (13 Jan 2018, 18:12) , un om (14 Jan 2018, 23:32)
Lazar Lucian
Sat Jan 13 2018, 10:49AM
Registered Member #11369

Salutare, de ceva vreme ma tot interesez prin toate partile sa vad daca se renteaza un lucru, eu am absolvit Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca Ingineria Autovehiculelor, m-ar tenta sa intru in sistem dar doar daca s-ar echivala si facultatea absolvita, adica, sa merg la scoala de pompieri, sa devin pompier dar in cativa ani sa trec in corp de ofiter ( din cate am inteles se echivaleaza pentru unele posturi de ofiter, nu stiu pe care mai exact ) Intrebarea mea pentru voi este: Se merita sa fac acest lucru ? sau ma bat cu morile de vant din sistem ( Eu tin cont si de " lucru la stat ", un loc de munca stabil, salarii destul de ok ) Multumesc, o zi buna va doresc.
Back to top
Klaus
Sat Jan 13 2018, 02:25PM
Registered Member #3279

Lazar Lucian wrote ...

Salutare, de ceva vreme ma tot interesez prin toate partile sa vad daca se renteaza un lucru, eu am absolvit Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca Ingineria Autovehiculelor, m-ar tenta sa intru in sistem dar doar daca s-ar echivala si facultatea absolvita, adica, sa merg la scoala de pompieri, sa devin pompier dar in cativa ani sa trec in corp de ofiter ( din cate am inteles se echivaleaza pentru unele posturi de ofiter, nu stiu pe care mai exact ) Intrebarea mea pentru voi este: Se merita sa fac acest lucru ? sau ma bat cu morile de vant din sistem ( Eu tin cont si de " lucru la stat ", un loc de munca stabil, salarii destul de ok ) Multumesc, o zi buna va doresc.

Ca subofiter tocmai ce s-au dat concursuri pentru a intra la Boldesti, urmatorul in vara. Nu are nici-o relevanta studiile superioare, nu se fac echivalari. Asta daca vrei sa intri in sistem ca subofiter. Ar mai exista si variante de genul LINK , unde cred ca ai face fata examenului.
Pentru functiile de subofiter nivelul venitului lunar nu depaseste 3.000 lei, sau ma rog, cel putin cativa ani dupa incadrare.
Ca ofiter se poate intra pe o cale mai directa, urmarind anunturi la care sa se ceara studii ingineresti, gen LINK sau LINK . Cu studiile avute se poate migra ulterior spre alte activitati din zona logisticii, gen serviciul tehnic, achizitii, reparatii (la Dragalina) si ce o mai apare, de exmplu in Centrele Operationale Judetene.
Cum scriam mai sus, in sistem nu prea umbla cainii cu covrigi in coada, sa nu te astepti la venituri atractive, precum in administratia locala in acest moment, daca vorbim de bugetari, plus ca este un sistem mai rigid, in care nu intotdeauna primeaza competentele si implicarea.
Dar ma rog, fiecare are reprezentarile si dorintele lui.
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Lazar Lucian (19 Jan 2018, 21:33)
Pârvu Florin
Sat Jan 13 2018, 07:00PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

marius2606 wrote ...

...ar multumi, cred, peste 95% din personalul MAI

savalas wrote ...

Nu cred ca doar 5% dintre noi vor sa mai si traiasca viata.

In opinia mea, discutiile despre ce le place pompierilor sunt cel putin neproductive.

Cred ca ele, discutiile, ar trebui sa se concentreze pe ce zice legea, daca ce zice legea e sau nu respectat, si daca nu e respectat ce e de facut sa fie respectat.

Zice legea zice ca la 31 decembrie, dupa ce, firesc, dai la o parte concediul de odihna si concediul suplimentar, media orelor lucrate de un pompier la interventie in anul care a trecut nu trebuie sa depaseasca 40 de ore pe saptamana?
Sfarsitul povestii!

Zice legea ca anagajatorul nu poate sa ii ceara angajatului sa munceasca mai mult decat media celor 40 de ore amintite fara sa-i obtina in prealabil acordul, si ca acordul asta poate fi retras de angajat in orice moment?
Sfarsitul povestii iarasi!

Restul sunt detalii si bucatarie interna.

Cu siguranta sunt pe acolo oameni care nu vor dori sa lucreze suplimentar nici daca ii imbraca Arafat in aur, cu siguranta sunt acolo oameni care ar sta la slujba 365 de zile pe an, nici unii nici altii nu trebuiesc criticati sau judecati, si rostul managementului exact asta e, sa respecte legea si, lucrand la reglaje, mai grosiere sau mai fine, sa furnizeze contribuabilului un serviciu de interventie in situatii de urgenta la un nivel cat mai ridicat posibil.

[ Edited Sat Jan 13 2018, 08:47PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 marius2606 (13 Jan 2018, 22:24)
F.A.R
Sat Jan 13 2018, 10:09PM
Registered Member #11323

Tot de numele avocatului sunt si eu interesat!mi se pare ciudat ca nimeni nu stie numarul de telofon a lui Florin Cojocaru.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF