Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
F.A.R
Sat Jan 13 2018, 10:10PM
Registered Member #11323

Din cate am auzit nu mai lucreaza la I.G.S.U.
Back to top
Stunner
Sat Jan 13 2018, 11:09PM
Registered Member #10531

F.A.R wrote ...

Tot de numele avocatului sunt si eu interesat!mi se pare ciudat ca nimeni nu stie numarul de telofon a lui Florin Cojocaru.

Mie unul mi se pare si normal sa nu vrea sa se afle numarul lui de telefon. Iti inchipui cata lume din tara l-ar fi sunat cu tot felul de intrebari, unele mai ciudate ca altele. Sau poate pur si simplu nu vrea sa fie deranjat. Ce a facut a facut pe spatele lui si atat.
Back to top
F.A.R
Sat Jan 13 2018, 11:48PM
Registered Member #11323

Sa ne spuna numele avocatului ))
Back to top
aquila
Sun Jan 14 2018, 04:40AM
Registered Member #11278

Legea 153/2017 art.21 alin 6.Nu stiu daca e pista falsa,nu prea am de obicei,mai ales cand un prim-adjunct de inspectorat afirma cele spuse mai sus..plata la ora.Art. 21. - Sporul pentru munca suplimentară Derogări (2)

(1) Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, precum și munca prestată în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal și în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.

(2) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut la alin. (1), munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi plătită în luna următoare cu un spor de 75% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, corespunzător orelor suplimentare efectuate.

(3) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut la alin. (1), munca suplimentară prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, va fi plătită în luna următoare cu un spor de 100% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, corespunzător orelor suplimentare efectuate.

(4) Plata muncii în condițiile alin. (2) și (3) se poate face numai dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de șeful ierarhic în scris, fără a se depăși 360 de ore anual. În cazul prestării de ore suplimentare peste un număr de 180 de ore anual, este necesar acordul sindicatelor reprezentative sau, după caz, al reprezentanților salariaților, potrivit legii.

(5) La locurile de muncă la care durata normală a timpului de lucru a fost redusă, potrivit legii, sub 8 ore pe zi, depășirea programului de lucru astfel aprobat se poate face numai temporar, fiind obligatorie compensarea cu timp liber corespunzător.

(6) Prevederile prezentului articol nu se aplică persoanelor salarizate prin plata cu ora, prin cumul de funcții în cadrul aceleiași instituții sau autorități publice ori persoanelor angajate cu timp parțial.
Back to top
gepeto
Sun Jan 14 2018, 07:56AM
Registered Member #10674

F.A.R - Despre toti cei cu procese se arunca zvonuri ca au plecat din ISU-IGSU. Stii de ce ? In nota raport de schimbare a programului scria ceva despre cei ce se indeamna unii pe altii sa plece din sistem. Nu au luat niciodata in calcul ca unii o sa ramana si vor lupta pentru drepturile lor taiate din pix si vor ajuta/indemna si pe altii sa isi ceara drepturile in instanta. Au inceput procesele 1,2,3 ....50 . A aparut panica. Ce facem ? Aruncam un zvon securistic ca in 1989 : Cojocaru/alt procesoman nu mai lucreaza la ISU. Lucreaza 100% sigur toti in continuare !!! Doar ca pe voi cei ce ati asteptat 3 ani de drepturi incalcate nu va vor ajuta. Asteptati-l pe MESIA, doar el se va sacrifica pentru voi cei ce asteptati sa pice para malaiata.
Back to top
1 User said Thank to gepeto for this Post :
 F.A.D (14 Jan 2018, 08:44)
F.A.D
Sun Jan 14 2018, 01:51PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Sunt aproape 50 de procese deja, în momentul când vor ieși câștigătoare vor fi sute! Atunci să vedem cine joacă cămeșa!!!
Back to top
marius2606
Sun Jan 14 2018, 03:09PM
Registered Member #11354

Pt. Aquila....
Aceasta este interpretarea mea, asa ca poate fi eronata, asadar:
Legea 153/2017 art.21 alin 6.Nu stiu daca e pista falsa,nu prea am de obicei,mai ales cand un prim-adjunct de inspectorat afirma cele spuse mai sus..plata la ora.Art. 21. - Sporul pentru munca suplimentară Derogări (2)

(1) Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, precum și munca prestată în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal și în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.
Voi face un exemplu de pontaj...sa zicem ca in luna Ianuarie TNL-168, timp efectiv lucrat-192 ore, rezulta 24 ore suplimentare. Sa spunem ca aceste ore au fost efectuate intr-o tura de vineri, rezulta ca 16 ore sunt vineri (interval 8-24) si 8 ore sunt sambata (interval 0-8).
Pentru aceste 24 ore suplimentare trebuie sa muncesti mai putin in urmatoarele 2 luni (februarie si martie) fix cu 24 ore mai putin decat timpul normal de lucru (TNL) adunat al celor 2 luni.[/i]

(2) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut la alin. (1), munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi plătită în luna următoare cu un spor de 75% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, corespunzător orelor suplimentare efectuate.
La acest punct, conform exemplului de pontaj de mai sus, daca nu ti s-au acordat libere in urmatoarele 2 luni, februarie si martie, atunci in luna aprilie trebuie sa primesti un spor de 75% pentru cele 16 ore lucrate, peste timpul normal de lucru, in ziua de vineri.

(3) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut la alin. (1), munca suplimentară prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, va fi plătită în luna următoare cu un spor de 100% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, corespunzător orelor suplimentare efectuate.
La acest punct, conform exemplului de pontaj de mai sus, daca nu ti s-au acordat libere in urmatoarele 2 luni, februarie si martie, atunci in luna aprilie trebuie sa primesti un spor de 100% pentru cele 8 ore lucrate, peste timpul normal de lucru, in ziua de sambata.

(4) Plata muncii în condițiile alin. (2) și (3) se poate face numai dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de șeful ierarhic în scris, fără a se depăși 360 de ore anual. În cazul prestării de ore suplimentare peste un număr de 180 de ore anual, este necesar acordul sindicatelor reprezentative sau, după caz, al reprezentanților salariaților, potrivit legii.
La acest punct aprobarea/dispunerea efectuarii acestor ore suplimentare se face prin semnarea planificarii serviciilor.

(5) La locurile de muncă la care durata normală a timpului de lucru a fost redusă, potrivit legii, sub 8 ore pe zi, depășirea programului de lucru astfel aprobat se poate face numai temporar, fiind obligatorie compensarea cu timp liber corespunzător.

(6) Prevederile prezentului articol nu se aplică persoanelor salarizate prin plata cu ora, prin cumul de funcții în cadrul aceleiași instituții sau autorități publice ori persoanelor angajate cu timp parțial.

[ Edited Sun Jan 14 2018, 03:10PM ]
Back to top
gepeto
Sun Jan 14 2018, 05:00PM
Registered Member #10674

F.A.R- Uite pentru tine numele si nr de telefon al unei avocate ce reprezinta mai multi pompieri, 4 sau 5 la Bucuresti, 3 pe la Buzau, 1 pe la Alba. Cu ea la bara toti au ajuns la proba cu expertiza contabila.Se numeste Neculae Simona,nr.tel. 0722887048. Este din Bucuresti, dar merge si in provincie.
Back to top
2 User said Thank to gepeto for this Post :
 F.A.D (14 Jan 2018, 18:04) , Krong (14 Jan 2018, 21:40)
Stunner
Sun Jan 14 2018, 09:50PM
Registered Member #10531

@marius sa inteleg ca daca nu ti se asigura liberul platit orele de sdlsm se platesc cu 100% si celelalte cu 75% ?

@gepeto cred ca nici macar nu e nevoie sa se deplaseze pentru ca poate da in judecata la orice tribunal din orice judet ( sper sa nu gresesc ).
Back to top
Grefierul
Sun Jan 14 2018, 10:47PM
Registered Member #11084

“ Aprobarea/dispunerea de efectuare a orelor suplimentare se face prin semnarea planificarilor in serviciu “
TOTAL GRESIT
OORDINUL de efectuare de ore suplimentare este dat de însuși Inspectorul General prin schimbarea programului in 24 cu 48. Conform acestui ordin se efectuează foarte multe ore suplimentare , la unii neplătite !!
Back to top
Grefierul
Sun Jan 14 2018, 10:59PM
Registered Member #11084

F.A.R. Din câte am auzit nu mai lucrează la IGSU !
Da de unde ai auzit tu ca nu mai lucrează la IGSU ?!
Este foarte adevărat ca nu mai lucrează la IGSU dar îți spun eu ca nici nu a lucrat vreodată la IGSU .
Își desfășoară activitatea la ISU Tulcea. ( din câte știu șofer )
Pt ce vreți nr lui de telefon ?! Nu aveți nevoie decât niște SÂNGE IN INSTALAȚIE atât .
PS. El nu cred ca vinde așa ceva !!!😜
Back to top
1 User said Thank to Grefierul for this Post :
 Stunner (14 Jan 2018, 23:16)
marius2606
Sun Jan 14 2018, 11:07PM
Registered Member #11354

Pt. Stunner..
Doarpentru ORELE SUPLIMENTARE pentru care NU S-AU ACORDAT ORE LIBERE PLATITE.
Da, orele suplimentare efectuate in timpul saptamanii vor fi platite cu un spor de 75%, iar cele efectuate in weekend sau sarbatori legale cu un spor de 100%.
Pt. Grefierul..
Cand seful ierarhic (asa cum este numit in articolul respectiv) aproba planificarea executarii serviciilor pentru luna urmatoare, aproba/dispune implicit si plata acelor ore suplimentare.
PS: Aceasta este doar interpretarea personala a acelor articole de lege.

[ Edited Sun Jan 14 2018, 11:10PM ]
Back to top
Grefierul
Sun Jan 14 2018, 11:20PM
Registered Member #11084

Pt Marius 2606 face o planificare conform programului ordonat de OIG ,ca nu ma poate planifica cum vrea el 24/24 , 24/72 sau 24/96 ...
Back to top
gepeto
Mon Jan 15 2018, 06:07AM
Registered Member #10674

Ptr Stunner Gresesti, avocatul face diferenta . Vezi ce a patit colegul nostru Coleneac contra ISU Timis. Avocatul trebuie sa fie prezent la bara mai ales la inceput pana se intra pe fond, sa stie cum si ce sa ceara in cererea de chemare in judecata.
Back to top
Stunner
Mon Jan 15 2018, 07:05AM
Registered Member #10531

Nu cred k ai inteles la ce ma refeream eu. Cat despre cazul de la Timis, cred ca amandoi sunt vinovati pentru "esec"
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF