Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
gepeto
Mon Jan 15 2018, 07:48AM
Registered Member #10674

@stunner Am inteles foarte bine ce vrei sa spui. Avocatul poate sa cheme in judecata de acasa, prin posta.
Back to top
1 User said Thank to gepeto for this Post :
 Stunner (15 Jan 2018, 08:37)
Pârvu Florin
Mon Jan 15 2018, 11:53PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Inspectorii șefi lăsați, periodic, să se sfâșie între ei pentru funcția de IG, precum câinii de luptă, spre deliciul politicienilor. Cui servește instabilitatea în Armă?
LINK

'ai ma, soro, pe bune...?!
Caini de lupta...?

Mai degraba, cei mai multi dintre ei niste maidaneji jigoditi, care da, aici ai dreptate, nu ezita sa-si infiga coltii unul in gatul altuia ca sa apuce osul pe care li-l arunca razand stapanul lor...

Pârvu Florin wrote ...

...Pietreanu a facut sluj, si cand zic sluj e chiar sluj, si nu situatia aia cand mai faci compromisuri ca sa mearga treaba! in fata politicienilor locali de toate culorile, dezonorand uniforma pentru avantaje personale, si cu siguranta mai sunt o multime de inspectori sefi in aceeasi situatie!

LINK

Ce onoare, ce camaraderie, ce spirit de corp, ce audacia et devotio...?

Daca exista asa ceva, vedeam macar un un inspector sef demisionand din functie cand au fost anuntati ca vor fi condusi de un jandarm...

Si atmosfera asta se propaga, bineinteles, in jos, pe scara ierarhica, si acolo ti se implanta fara remuscari un cutit in spate daca interesul camaradului tau cere asta...

Pârvu Florin wrote ...

Sunt destul de batran in armata, chiar ma gandeam zilele astea ca in vara asta am adunat douazeci de ani de serviciu militar activ. Inchipuieste-ti ca in toti anii astia am vazut destule, si bune si rele, am trait destule, si agonii si extaze, am avut momentele mele de umilinta maxima si momentele mele de glorie nepieritoare... Si unele si altele s-au desfasurat uneori in deplina solitudine, alteori in lumina reflectoarelor. Nu am fost niciodata un subordonat comod, am avut conflicte cu mai toti comandantii mei, dar cu toate astea, fara exceptie, toti m-au dorit in echipa lor, am facut destule tampenii, am fost pedepsit de o gramada de ori, uneori pe drept, de cele mai multe ori pe nedrept, dar niciodata pana acum nu am trait ce am trait azi de dimineata... Aberez... asta e pacatul meu... mi s-a reprosat de multe ori!...

Ce vreau sa-ti spun, draga Boribum, este faptul ca azi de dimineata am trait un sentiment straniu si nou.. straniu si nou si cu atat mai mult percutant:

Sentimentul ca daca maine incepe razboiul, eu nu am incredere sa plec la acel razboi cu comandantii si camarazii pe care ii am in acest moment!!!

Aici nu mai e vorba de neincredere in sistem, sistemul e o chestie destul de abstracta, niste neni, undeva la Bucuresti, care stau ei la niste mese si cugeta, si discuta, si decid, si fac chestii, stabilesc niste reguli, pe care le respecti sau nu, in sfarsit, intelegi...

Nu, repet, aici nu mai e vorba de sistem, ci e vorba de niste chestii mult mai concrete, mult mai palpabile si mult mai imediate, aici e vorba despre neincrederea in omul care va lua o decizie si decizia aia ar putea insemna viata sau moartea ta, este vorba de situatia aia, in care mana salvatoare a unui camarad, atunci cand "You're in a deep, deep shit!" nu va aparea niciodata...

Bun, deci inteleg ca in ultimele cateva zile un pompier s-a agatat de grinda si altul a luat-o pe aratura la propriu si la figurat, si asta-i de-abia partea vizibila a icebergului.

Pot sa intreb si eu, retoric, evident, de ce s-o fi intamplat asta?

Pârvu Florin wrote ...

În urmă cu ceva timp am publicat pe prima pagină un anunț despre o persoană dispărută.

Povestea asta e un bun exemplu despre felul în care unul sau mai mulți șefi cretini pot f*** într-un fel greu de închipuit viața unui om, după care să privească mirat sau mirați în jur cu ochi de vită blândă, să întrebe ingenuu: "Da' ce-am făcut, mai nene?" și să iasă la pensie...

[ Edited Tue Jan 16 2018, 02:11AM ]
Back to top
militar 84
Tue Jan 16 2018, 09:41PM
Registered Member #10050

In toata tara au explodat procesele impotriva Isu ! Sunt cu zecile in fiecare judet !MAI ul ar trebui sa intervina si sa plateasca orele suplimentare acolo unde nu s au platit iar acei inspectori sefi care au facut acest abuz ar trebui demisi !
Back to top
1 User said Thank to militar 84 for this Post :
 F.A.D (16 Jan 2018, 22:01)
Pârvu Florin
Wed Jan 17 2018, 01:03AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Bun, deci inteleg ca in ultimele cateva zile un pompier s-a agatat de grinda..

Stiu, voi parea insensibil si inuman.

Va asigur ca nu e asa, pur si simplu am obosit sa ma doara toate mizeriile pe care le vad, si sufletul meu si-a creat un soi de mecanism de autoprotectie, nu ma mai bucura si nu ma mai intristeaza nimic.

Nu-l judec absolut deloc pe omul ala, stie el mai bine decat noi ce era in sufletul lui si de ce a ales sa isi incheie socotelile cu viata, dar bai baietii aia care ati organizat inmormantarea lui, inainte de orice asta e ilegal, sinucigasii nu se inmormanteaza cu onoruri militare, sper ca nu e nevoie sa va si explic de ce, si doi, daca chiar voiati sa faceti ceva pentru el, trebuia sa faceti cat traia, sunt convins ca a transmis nenumarate semnale ca ceva nu e in regula...

Back to top
P10
Thu Jan 18 2018, 11:14AM
Registered Member #11335

Ce știți despre creșterea de la norma de hrana? Aici se aude ba de 8 lei/zi, ba de 2 lei.
Back to top
Klaus
Thu Jan 18 2018, 12:50PM
Registered Member #3279

P10 wrote ...
Ce știți despre creșterea de la norma de hrana? Aici se aude ba de 8 lei/zi, ba de 2 lei.

Mda, telefonul fara fir, nu i s-a luat, ci i s-a dat, nu era Volga, era bicicleta...
MApN a initiat un proiect prin care valoarea normei de hrana va creste cu 2 lei/zi incepand cu luna ianuarie 2018.
Din cate stiu deocamdata este la stadiul de initiativa legislativa, onor parlamentarii si/sau guvernantii au avut alte probleme, mult-mult mai importante pentru ei, atat pe motiv de sarbatori de iarna in perioada decembrie-ianuarie, cat si preocupati sa se certe intre ei.
LINK

PS - In mod corect am fost tras de maneca de un coleg de SF sa fac diferenta dintre valoarea normei de hrana primit de tot personalul militar si suplimentul de norma de hrana 12B. Oricum, cand va apare noul cuantum al normelor de hrana ne vom lamuri care si cu cat va creste. Iar din experienta prima data va apare la MApN, si dupa un timp si la MAI. Sper ca nu va trece anul, cum s-a mai intamplat in trecut, pentru actualizarea valorii normelor de hrana si la MAI.

[ Edited Thu Jan 18 2018, 02:10PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 P10 (18 Jan 2018, 22:50)
Laurentiu222
Thu Jan 18 2018, 09:51PM
Registered Member #11153

Buna ziua!

Imi poate raspunde cineva la cateva intrebari legate de admiterea la facultatea de pompieri? O prima problema ar fi aceea ca nu gasesc niciun fel de detaliu legat de psihologic, detalii precum: cand trebuie sa ma inscriu, cand il sustin si mai ales unde il sustin.Puteti sa-mi spuneti , daca stiti, cam in ce perioada apar informatiile legate de admiterea din 2018?
Back to top
Paramedic
Sat Jan 20 2018, 11:11AM
Registered Member #11378

Știe cineva ce reprezintă Stagiul de pregătire a personalului paramedical de 9 zile?

[ Edited Sat Jan 20 2018, 06:51PM ]
Back to top
Coffeeman
Sat Jan 20 2018, 12:13PM
Glamdring
Registered Member #2685

Un fel de recapitulare pentru cei care au făcut acel curs, pe la începuturi. Sau nu:). Dar in principal aia e, o recapitulare.
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 Paramedic (20 Jan 2018, 12:15)
Paramedic
Sat Jan 20 2018, 12:18PM
Registered Member #11378

Să înțeleg că un paramedic cu modulul unu și doi absolvit, cu sute sau mii de intervenții, are nevoi de recapitulare?

[ Edited Sat Jan 20 2018, 12:19PM ]
Back to top
Krong
Sat Jan 20 2018, 12:38PM
Registered Member #10320

Niciodata nu strica o recapitulare!
Back to top
1 User said Thank to Krong for this Post :
 Paramedic (20 Jan 2018, 13:48)
bibi
Sat Jan 20 2018, 12:50PM
Registered Member #10102

Reciclare se numeste cursu de 9 zile si vor sa ne cheme din 3 in 3 ani.

Back to top
1 User said Thank to bibi for this Post :
 Paramedic (20 Jan 2018, 13:48)
F.A.D
Sat Jan 20 2018, 08:35PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Se fac cursuri de inițiere în carieră după 10 ani de vechime, ne mai miră ceva?
Back to top
Pompieru_ major
Sat Jan 20 2018, 11:30PM
Registered Member #11343

Colegii, intrebare intrebatoare: cine ma lamureste...se apropie termenul de 3 ani de cand s-a schimbat programul de lucru...intrebarea mea este: daca pana in 10.feb.NU am facut raport pt plata orelor, dupa aceasta data se mai poate face sau e prea tarziu???nu prea inteleg art 171 din codul muncii referitor la prescriptia de 3 ani. Help!!!

LINK

[ Edited Sun Jan 21 2018, 01:42AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Jan 21 2018, 01:54AM

Registered Member #1287

Fara a avea pretentia ca nu spun prostii si gandind dupa logica mea, eu interpretez articolul din lege in sensul ca daca nu faci raport, in februarie 2018 pierzi dreptul de a mai cere drepturile banesti restante din ianuarie 2015, in martie 2018 pe cele din februarie 2015 si tot asa.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF