Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Machado
Sun Oct 28 2012, 06:25PM
Registered Member #4805

Stimabile Apkan. Vezi ca in filmarea pe care ai postat-o, pe la min. 6.25 apar si colegii tai pe care tot ii ridici in slavi, faimosii si specialii de la S.S.P.I.R. Oare ce ii faceau celui cazut la pamant dadeau in el cu flori sau cu tonfele si bocancii? Si inca ceva: Daca ironiile tale si ale lui Panait ar fi constructive, nu cred ca s-ar supara cineva insa ele sunt vecine cu bataia de joc. Mistourile ieftine pe care le faceti la adresa jandarmilor cu atata aroganta, atacurile sub centura si faulturile din spate, ma fac sa cred ca sunteti TOTAL lipsiti de bunul simt. Si aici ma opresc. Absolut toate polemicile astea sunt inutile. Cand vine ziua de 14 ale fiecarei luni, toti plangem la fel indiferent de institutie: Politie, Jandarmerie, Pompieri..... Familie, rate la banci, intretinere, chirie, lumina, telefon, abonament TV, internet etc... etc... etc... Sa auzim de bine.
Back to top
apkah
Sun Oct 28 2012, 07:10PM
arcan
Registered Member #566

Cred ca undeva eu nu am fost clar.Alexius,am zis eu undeva ca gunoaiele trebuiesc menajate?In clipurile tale imi arati membrii ai Hells Angels,galerii agrasive si altele asemenea.
In Universitatii au fost CETATENI nemultumiti de viata lor.Sesizezi diferenta?Daca erau membrii ai bandelor de motociclisti,va laudam nu va blamam pentru actiune.
Machado,nu ai citit atent.Am si indicat modul de actiune al SPIR.Este ciudat ca nu ai vazut modul bestial in care dadeati in amaratii aia cazuti jos,ci doar ghionturile date de SPIR individului agesiv verbal cu ei...
Stii vorba aia cu paiul?

p.s.

Daca voi atat ati inteles din actiunile strainilor,e grav.Va erijati singuri in ,,primii batausi ai Patriei,,.
Va recomand sa luati exemple si din Brazilia.Acolo BOPE nu ii bate,ci ii impusca.

[ Edited Sun Oct 28 2012, 07:18PM ]
Back to top
Machado
Sun Oct 28 2012, 08:07PM
Registered Member #4805

Apkan, intuitia imi spune ca nu esti novice si ca ai ceva vechime si multa experienta in sistem . Spune-mi ceva te rog: Facand abstractie de "CETATENII PASNICI SI NEMULTUMITI" asa cum ii numesti tu.... Daca cel care a agresat verbal colegii de la SPIR a primit "cateva ghionturi", ce crezi ca meritau sa primeasca ultrasii galeriilor de fotbal care au aruncat cu borduri, bare metalice, sticle incendiare, petarde, etc. etc.? Care au devastat pur si simplu orasul intre P-ta Unirii si P-ta Universitatii, care au smuls toate gardurile de pe bulevard si le-au aruncat pe carosabil, camerele de supraveghere amplasate pe stalpi, care au devastat panourile publicitare si le-au incendiat, care au spart magazinele dedandu-se la furturi de telefoane mobile si altele...... etc. etc. etc... Stii ca avem un coleg la DGJMB care a fost operat a doua oara de la o bordura primita in cap? Ce faci in momentul in care cineva striga cat il tin plamanii prin portavoce: "PARASITI ZONA VOM FOLOSI FORTA"!!! Stai si te uiti ca la teatru sau rupi asfaltul mancand norii stiind ce va urma??? In starea de nebunie generala, confuzie si tensiune maxima care era in P-ta Universitatii, daca vezi un organ al statului echipat pana in dinti(nu conteaza ce este el: jandarm, politist, etc.) care iti spune : "elibereaza trotuarul", "intrati pe strazile laterale" TU CE FACI????? Il intrebi pe ala: "dar cine esti tu ba"?????? TOTI dar ABSOLUT TOTI care au cazut in acest conflict, "victime nevinovate" daca imi este permis sa le numesc asa, au facut-o EXCLUSIV DIN VINA LOR. Imi pare rau ca spun asta, dar este purul adevar. Nu ai ce cauta acolo SA TE UITI CA LA CIRCUL GLOBUS. Cand vezi ca se ingroasa treaba, cand se fac somatii dupa somatii SA PARASESTI ZONA, pleci, fugi, faci ce vrei tu, dar NU STAI ACOLO SI PRIVESTI gura casca, "spectacolul"!
Back to top
alexius
Sun Oct 28 2012, 08:12PM
Registered Member #2949

Arkan puteam să te duc şi de mână acolo şi tot nu ai recunoaşte ceva evident. Din 5 clipuri postate ai reţinut doar o secundă cu Hells Angels. Şi la italieni şi francezi tot Hells Angels erau?
Back to top
apkah
Sun Oct 28 2012, 08:29PM
arcan
Registered Member #566

Machado.Nu contest ca au meritat interventia in forta cei de acolo.Dar , nu pot sa cred cat de idiot poate fi ala(jandarm sau politist,nu conteaza) sa il loveasca cu B2 in ceafa pe un om cazut in genunchi.Sau sa ii dea in fata cu butelia de capacitate marita de la 10 centimetri,cand aia se foloseste de la distanta de minim 2 metri.
@Alexius,cum spuneam,cand se impune se impune.La Universitate nu era acealsi lucru,cu exceptiile aferente.
Si chiar daca erau ultrasi(eu sunt convins ca NU erau galeriile acolo)nu exista motivatie sa calci cu bocancii un om cazut la pamant,dupa ce au mai trecut nspe bastoane si nspe bocanci peste el...
Daca ai citi ce am mai scris pe aici in decursul anilor, vei vedea ca nu am nici un pic de mila pentru galeriile de fotbal,care se manifesteaza ca si animalele.De exemplu cazul de la Cluj cand un coleg de al vostru in civil a fost lovit bestial.
Dar,totusi,trebuie sa existe un minim discernamant in actiune.
Departe de mine gandul ca huliganii trebuiesc tratati cu manusi.

[ Edited Sun Oct 28 2012, 09:53PM ]
Back to top
David
Sun Oct 28 2012, 08:34PM
Registered Member #41

Legat de delimitarea de competente, mi-am spus punctul de vedere pe acest forum acum vreo 6 ani. Mi-l mentin. Jandarmeria nu vrea sa fie politie. Ea este o forta de politie. Nu Jandarmeria a cerut sa faca parte din patrule mixte, care oricum sunt simbolul incompetentei si al risipirii resurselor. Se vede clar in Legea 550-2004 ce ar trebui sa faca Jandarmeria in materie de ordine publica.
Ar trebui sa nu mai mascam lipsa unor raspunsuri cu afirmatii legate de modul de actiune al unora sau altora in Piata Universitatii. Este un topic dedicat acestor evenimente.
As vrea sa lamuresc altceva - Jandarmeria are efective in raport de 1/2 fata de Politie. Pentru cifre exacte, putem consulta Monitorul Oficial. Este un lucru stiut, de altfel (si la unii si la altii se contabilizeaza ciocarlii, cluburi dinamo, soferi, bucatari, sociologi, psihologi, r.u., bibliotecari, gestionari etc.). Specificul misiunilor Jandarmeriei face ca lucratorii acesteia sa para multi (dar nu sunt nici multi si nici prosti, Lapusnene...).
Multi jandarmi ar renunta cu bucurie la sistemul mixt de mentinere a O.S.P. care nu face decat sa dilueze responsabilitatea. Cat despre S.S.P.I.R. la crowd&riot control...Nu sunt creati pentru asta.

P.S. Dincolo de "spumele profesionale", specifice orgoliului pagubos, pe care le facem, problema ramane - cand, cum, in ce conditii jandarmeria ("aud" ca si politia) poate purta cagula.
Back to top
Machado
Sun Oct 28 2012, 09:45PM
Registered Member #4805

Apkan, am omis sa fac o precizare: Interventia total haotica pe care am vazut-o in filmarea postata de tine, apartine in exclusivitate Gruparii Mobile Ploiesti. Si eu DEZAPROB TOTAL modul in care au intervenit si sunt in totalitate de acord cu cele spuse de tine. Nu se loveste un om cazut la pamant cu bastonul direct in cap (zona rosie) cum este denumirea din Interventia Profesionala (I.P.) preluata de la colegii din Jandarmeria Franceza. La fel si cu gazul iritant-lacrimogen. Daca nu ma crezi poti verifica informatia. Noi nu mai folosim castile albe de multi ani, iar echipamentul de protectie(cotiere, tibiere) lipseste. Din cate se vede si pe filmare ei erau echipati cu geaca de strada.
Back to top
apkah
Sun Oct 28 2012, 09:52PM
arcan
Registered Member #566

Ma bucur sa vad ca putem discuta si de pe pozitii egale. Habar nu am cine exact a actionat in imaginile alea.Chestia e ca scria mare pe ei Jandarmeria.Iar anatema se abate asupra voastra, a tuturor jandarmilor.La fel cum un politist este prins cu spaga, toti devin spagari.La fel cum un doctor omoara un om din incompetenta, toti devin automat criminali.Si exemplele pot continua.

p.s.

Si comandantul de osti care ataca cu urlete de om bolnav la tartacuta ,de unde era?

ps.2
ma mir ca nu i-au sarit ochii din orbite de la presiune,nefericitului care a luat gazul direct in fata de la cativa centimetri...

[ Edited Sun Oct 28 2012, 09:54PM ]
Back to top
nadgob
Sun Oct 28 2012, 10:16PM
Registered Member #733

nu trebuie sa ne asundem dupa deget. genul asta de actiuni, la limita legii, daca nu cu mult peste limita, le desfasoara oameni din toate unitatile. in 2006, la stadionul dinamo, n-au mai fost cei de la ploiesti si a iesit " la rovine in campii". unii uita ca sunt acolo sa apere cetateanul si sa aplice legea. cand sunt injurati de mama, parca iau foc. asta nu denota profesionalism.
pe conan cred ca il cunoastem cu totii. e o pata de culoare. personal, nu-l vad o mare capacitate, desi e iubit de oameni si are ceva sange in instalatie. dar nu e ce as vrea eu sa fie un comandant. decat in fruntea ostilor, la "bastoneala", mai bine in spate, la "comanda", ca sa nu se mai ajunga in situatii ca-n 2006 sau ca asta iarna intre universitate si unirii.
parerea mea..
Back to top
Pârvu Florin
Mon Oct 29 2012, 09:03PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pe 27 octombrie in jurul orei 13:00 eram in Piata Tricolorului din Targoviste cand deodata trec alergand doi tigani pe langa mine si niste jandarmi in urma lor. Dupa cativa metri jandarmii se opresc "cu limbile scoase" si gafaind iar tiganii au fugit si s-au ascuns. Am inceput sa zic cu voce tare:"Ce prosti! Au 30 de ani si dupa 50 de metri de alergat gafaie!" plus ma busea si rasul , iar ei treceau pe langa mine. Din fericire nu m-au auzit. Acum stau sa ma gandesc: acei jandarmi nu pot sa protejeze lumea iar eu copil de 12 ani nu ma simt protejata de astfel de jandarmi.

by Maria, fata lui Florin Parvu

Fii-mea mi-a povestit asta si am incurajat-o sa scrie aici. Sunt gandurile unui copil de 12 ani, si trecand peste stangacia exprimarii e evident ca asta e povestea general valabila a neincrederii in institutiile statului roman, tragica neincredere daca ea incepe la varsta pe care o are ea acum...

Ce parere aveti despre cruda realitate din batatura dumneavoastra, domnule colonel doctor Olaru?

[ Edited Mon Oct 29 2012, 09:04PM ]
Back to top
nadgob
Mon Oct 29 2012, 09:43PM
Registered Member #733

Catre Maria, ai vazut doar doi. Daca i-ai vedea pe restul, ai da din ras in plans si invers. De! Daca-s probe fizice la alegere si acelea se dau in pantofiori de sport si pantalonasi scurti.
Back to top
Ghost_dog
Tue Oct 30 2012, 01:27PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Una peste alta la garagara nu cred ca reuseste vreun popor sa ne depaseasca . Pregatirea este la pamant atat fizic cat mai ales tactic . Sunt multe unitati unde 90 % nu stiu sa tina un scut sau bastonul . Radeam de muream acum ceva anisori cand ( intr-o unitate cu oarece pretentii ) nu stiau ce sa faca cu scutul la onor ...

De aici apar problemele . Cand ai o gloata fara pregatire care lovesc necontrolat si mai ales cu repercusiuni ( grave) ai probleme . Pe la cursuri se freaca menta doar ca si cei de la centrele de pragatire sa aiba un salariu ( trecem peste faptul ca sunt doar o pierdere de bani si materiale) doar pe la Ochiuri se mai misca ceva .
Majoritatea celor in serviciu au varste ce nu se mai impletesc cu OP restabilire samd . Nu poti sa tii in strada subofiteri de 40-45 ( aici este,in mare, vina celor ce au facut angajari acum 5-6 ani ) si cei de 20-30 de ani nu sunt in stare sa alerge 400 m intr-un ritm sustinut .
Se tot anunta o reorganizare din temelii dar cu adevarat dorim asta?
Back to top
2 User said Thank to Ghost_dog for this Post :
 justme (30 Oct 2012, 13:42) , apkah (30 Oct 2012, 14:31)
nadgob
Tue Oct 30 2012, 07:11PM
Registered Member #733

in 2007 s-a incadrat un coleg de 44 de ani. un om de treaba. dupa ce a stat 8 (opt) ore in picioare in dispozitiv sub comanda unui maior la fel de batran, chinuit de dureri mari de spate si picioare, l-a intrebat pe maior: "cum rezistati?". raspunsul e simplu: maiorul era din alt aluat, nu prea rafinat dar infinit mai bun decat multi dintre noi.
ce sa fac? sa-mi doresc o reforma sau nu? poate in urma unei reforme serioase voi fi trecut in rezerva chiar eu. asta e.
Back to top
Ghost_dog
Tue Oct 30 2012, 07:51PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

A nu fi inteles gresit am avut misiuni cot la cot cu lt.col care se misca mai bine decat multi "tineri" dar cand ai asta in sange este alta mancare de peste.
Back to top
apkah
Wed Oct 31 2012, 10:10PM
arcan
Registered Member #566

Oameni deosebiti,si profesionisti in adevaratul sens al cuvantului,se gasesc in Jandarmerie.Problema este ca,la fel ca si in celeleate institutii ale statului,devin pe zi ce trece tot mai putini.
Sintagma,,Tara te vrea prost,, nu e departe de adevar.
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Ghost_dog (01 Nov 2012, 13:56)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF