Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Caderea Romaniei
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Fri Nov 06 2015, 04:58PM
boribum
Registered Member #2395

truepride wrote ...

in 77' un sistem, bun-rau, a facut fata la peste 10000 de raniti. Asa cum a putut. Acum peste 1000 de raniti in orice conditii insemna colaps.

Un lucru pe care (poate) îl pierdeti din vedere : în 1977 am (fi) stiut ce se întâmpla din scria în "Scânteia" si din zvonuri,caci din gura PCR am fi aflat ca totul e OK ("oamenii muncii din RSR au rezolvat situatii imposibile,tov. N.C e la cârma treburilor,etc.") . Azi,datorita tehnologiei informatiei si mediilor de difuzare,aflam mai mult. Nu neaparat adevarul,dar informatiile sunt mai multe si impresiile la fel.

Back to top
truepride
Fri Nov 06 2015, 05:26PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Desigur stimate Boribum, nu contest acest aspect.
Ma refer la capacitatea administrativa de a avea spitale cu schema organizatorica 100% ocupata, abilitatea de a avea militari disponibili intr-o scurta perioada de timp si planuri cat de cat functionale in situatii exceptionale.
In definitiv cred ca medicina si implicit cea de urgenta sa fie prioritate 0 dupa acest incident. As merge, pe fir juridic, pana la introducerea in Strategia nationala de aparare la capitolul Vulnerabilitati.
Back to top
Mihais
Fri Nov 06 2015, 08:01PM

Registered Member #2323

La cate vulnerabilitati am putea trece... Am fi un arbore putred,gata sa pice la primul vant.
Iar de prioritati in plus nu stiu cat e nevoie.Prea multe prioritati=nici o prioritate.
As vedea una singura:simplificarea radicala a hartogaraiei,care ar duce la eliminarea unei mari parti a puterii aflate in pix,care ar reduce spagareala ce motiveaza mare parte a aparatului de stat,care ar reduce de la sine numarul imens de frecatori de menta incurcatori de treaba.Dupa care organismul tarii ar incepe catinel-catinel sa-si revina.

Asa,sa scriem intr-un document,indiferent care e ala,ca declaram xyz e prea putin relevant.Declaram ca urgentele is prioritatea 1+++.Ok.Cea mai cea ambulanta tot nu ajunge in timp util in X-ulesti,judetul Vrancea.Ca nu poti sa-i dai mai mult de 50km/h.

Totul trebuie facut in armonie cu ce-i in jur.

In ce ma priveste,ai lov copiii astia.Instinctul il gasesc extrem de corect.Toata lumea afara.Iar ca bonus,toti cei care au lucrat cu banul public in ultimii 25 de ani,eject pe viata din orice functie publica,aleasa sau nu.Adaptarea punctului 8 de la TM la conditiile de azi.
Iar de banii carati peste hotare,noi sa fim sanatosi.Inapoi nu se mai intorc ei in totalitate,dar se gasesc metode de repatriere partiala.

Ce zic io suna vag si general si poate simplist.Nu e aratat cu degetul undeva si spus "iata,daca dam mai multi bani acolo,va fi super beton armat''.Ca nu banii is problema.Avem de unde da bani.Platim acum ambulantele dublu de cat fac,iar masinile de politie nici nu vreau sa ma gandesc.
Numitorul comun e marsavia si golaneala oamenilor cu pixul din toate institutiile publice.Iar daca ingineri,profesori universitari si precupeata care sta la taclale pe prispa vad acelasi lucru ar fi un indiciu ca e corect ce vad ei.

[ Edited Fri Nov 06 2015, 08:02PM ]
Back to top
Boribum
Fri Nov 06 2015, 09:54PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Totul trebuie facut in armonie cu ce-i in jur.

Buddha !

Mihais,daca e sa te armonizezi cu ce-i în jur,atunci trebuie institutionalizat si bine reglementat sistemul mitei si al bacsisului (ca asta e treaba la noi,si asa merge dintotdeauna). Dar nu asta vor oamenii,ci -din ce vad si citesc si aud - un ADN nou. Asta e mai complicat,cred. Oricum,nu se face asa de repede.

Dincolo de asta,orice fel de zguduiala a "clasei politice" o consider foarte buna. Macar mai trepideaza un pic tesutul adipos de pe ei. Un pic...
Back to top
Mihais
Fri Nov 06 2015, 10:09PM

Registered Member #2323

Nttz,Gizas

Vama,fiscul si restul celor ce aveau treaba cu controlul comertului in Anglia la mijlocul a anilor 1700,inceput de 1800 erau un paradis al coruptiei.S-a intamplat ca s-au ridicat orice fel de restrictii.Intr-o generatie administratia engleza era un model la nivel mondial.A disparut posibilitatea de a face un profit,a disparut puterea,a disparut si spaguiala.
Iar mita si bacsisul nu exista decat in birocratii,indiferent ca-s private sau de stat.Nu dispar.Dar birocratia in corporatii e problema lor,iar cea de stat,implicit coruptia au loc muuuuult de scazut.

Nu cred ca marea parte a alora cu rievaliutia nu pricepe ca nu se schimba firea omeneasca.Dar in anumite limite putem intelege aceste defecte omenesti si le putem dribla.
Back to top
Boribum
Fri Nov 06 2015, 10:25PM
boribum
Registered Member #2395

Ma omori,domnule,cu ceasul ala al tau !:) Auzi,1700 ! Si englezi,pe deasupra.

Suntem tineri,si ca natiune ne trebuie timp pentru a ajunge la tot felul de stadii ale dezvoltarii pe care le au altii (ei,ca oameni care sunt ei oameni). E bine ca sunt convulsii,organismul nu e mort,adica,dar am impresia ca vrem (ma rog,niste zeci ori sute de mii de oameni din douazeci de milioane) ca vrem deci sa facem salturi în timp. Tare mi-ar face placere sa se poata. Mais...

Daca nu erau vesticii astia cu planurile lor (bune ori rele,nu asta conteaza) nu apucam sa vedem noi picior de politician pe la tribunale si prin puscarii. Poate ne baga unii niste cip-uri,si ne trimit în anul 2015... .
Back to top
Mihais
Sat Nov 07 2015, 08:29AM

Registered Member #2323

My name is Blond.Jenica Blond.Pot omori cu ceasuri,bibelouri,poseta de dama

Za aidia cu englezii nu e ca-i la 1700 si cu englezi.Nu e nevoie de n secole,e nevoie doar de o banala intelegere a naturii umane.Pot sa gasesc cazuri similare in toate vremurile si toate locurile.
Iar noi ca natiune nu suntem deloc tineri.Ca stat,suntem la fel ca buna poarte din Ioropa. Am reusit insa ca de un secol si ceva sa incercam sa adaptam un model nepotrivit.Adica ala frantuzesc.Ca modelul asta merge la frantuji,care au unul din cele mai vechi state din Europa e treaba lor.La noi ca sa fie bine insa trebuie un model adaptat naturii noastre excesiv de individualiste.Puterea trebuie sa fie imprastiata, nu adunata la un centru.

Iar ce se vede acum nu e un inceput,ci o continuare.Nemultumiri au tot fost,numai ca nu erau suficient de bine exprimate.Valul de acum se va opri,dar va veni urmatorul,pana cand prin incercare si eroare se va ajunge la un echilibru.
Conflictul in societatea noastra redus la esenta e intre cei care vor sa se dezvolte pe barba lor si cei care vor sa se foloseasca de primii in scopuri proprii.Cei din urma sunt marea majoritate a oamenilor statului.E un conflict pe care cei din urma nu au cum sa nu-l piarda,pt ca victoria lor ar insemna disparitia celor utili in societate,iar fara oameni productivi parazitii fac foamea.
Lozincile au inceput contra unui guvern,ca simbol vizibil al problemei,au continuat contra unei manifestari prea vizibila a sistemului ,acum se indreapta contra tuturor politrucilor,iar pasul urmator va fi impotriva naturii sistemului.Cu fiecare etapa,lucrurile se indreapta mai in profunzimea lucrurilor,semn ca oamenii gandesc.

Daca nu erau vesticii cu planurile lor,nu exista o supapa vreme de 15 ani.Vestul a dat pe de o parte bani cu o mana si a difuzat ceva idei,iar pe de alta a luat bani cu doua si a finantat/permis perpetuarea sistemului.Balanta totala e negativa.

Si apropos,vestul Ioropii nu va vedea cu ochi buni suturile ce le vor lua politrucii romani.Pentru ca politrucii vestici au aceasi natura cu cei romani.La nivel grande,ce vedem acum e o lupta intre americani si alianta dintre rusi si nemti.

[ Edited Sat Nov 07 2015, 08:34AM ]
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 djebel (07 Nov 2015, 10:21)
IoanS
Sat Nov 07 2015, 11:10AM
Registered Member #10285

Mie nu-mi place "Proiectul Dacia Duster Army", insa coruptia nu este o optiune..

În timp ce tinerii se bat cu Patriarhul Daniel, un oficial român a fost demis BRUTAL. Motivul? Acesta anunțase că va colabora cu firme românești pentru un proiect de care sunt interesate companii străine

În timp ce lumea era ocupată cu protestele, o știre aparent fără importanță a trecut neobservată de mai toată lumea.

Marți, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Sorin Encuțescu, a fost demis, în mod neașteptat, de către ministrul Mihai Tudose.

Miercuri, acesta e emis un comunicat de presă, în care explică în mod discret, de ce a fost demis.

"Demiterea mea are legătură, aparent, cu următorul motiv: În cursul după-amiezii de marți, am fost sunat de ministrul Mihai Tudose care m-a anunțat că este în drum spre Monitorul Oficial documentul prin care a propus revocarea mea din funcția de secretar de stat pentru industria de apărare. Motivul invocat este comunicatul de presă de pe site-ul Ministerului Economiei privind întâlnirea mea, de vineri, 30 octombrie 2015, cu reprezentantul oficial al Automobile Dacia S.A. În cadrul întâlnirii, am menționat deschiderea industriei de apărare pentru cooperarea cu Automobile Dacia S.A. mai ales în cadrul programului Dacia Duster Army pentru care companiile din industria de apărare ar putea oferi sistemele de arme pe care le produc. Am evidențiat astfel un principiu important al Strategiei privind Industria Națională de Securitate, cel al cooperării și parteneriatului industrial. Domnul ministru Tudose și-a exprimat nemulțumirea față de conținutul comunicatului de presă și a decis înlocuirea mea din funcție, fără să îmi ceară nicio clarificare", a spus Encuțescu.

Fostul secretar de stat spune adevărul, însă pe jumătate. Motivul real pentru care a fost demis este acela că a anunțat public colaborarea cu producătorul autohton Automobile Dacia, deși de proiectul dotării Dacia Duster erau interesate niște mari companii din străinătate, în special din Statele Unite ale Americii.

De altfel, duritatea cu care a fost demis, sugerează o intervenție brutală: Encuțescu nici măcar nu a fost anunțat de decizie decât după ce actul oficial era în curs de publicare în Monitorul Oficial! O astfel de procedură este neobișnuită, chiar și pentru România.

Un indiciu asupra celor care vor îndrăzni să promoveze interesele economiei românești a fost dat, chiar la București, de o persoană de rang înalt a administrației SUA. Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerţ al SUA, venea în mai la București și avertiza că "se ridică un val de protecţionism şi naţionalism digital prin care guvernele creează legi şi politici în favoarea industriilor naţionale".

Ca soluție, acesta le spunea oficialilor prezenți la Întâlnirea Regională pentru Securitate Cibernetică să-și protejeze "infrastructura critică de invazii ostile prin intermediul tehnologiilor inovatoare furnizate de companiile americane de top din IT”.

Miercuri, guvernul Ponta și-a prezentat demisia.

Proiectul Dacia Duster Army a fost testat, prima oară la finalul anului 2013 și a fost prezentat public, la parada de Ziua Națională, pe 1 decembrie 2014, la București.

LINK
Back to top
1 User said Thank to IoanS for this Post :
 Decebal (08 Nov 2015, 00:45)
criss-cross
Sat Nov 07 2015, 11:57AM
Registered Member #4853

Nu urmaresc totul si in mod special, dar azi dimineata mi-au cazut sub priviri niste imagini in care o tantica si niste neni se bateau pe un microfon pe o scena, incercandu-si ,,timid" abilitatea de a fi primul si de a striga mai tare decat ceilalti...cade Romania?! cine s-o prinda? cum sa te doresti/ pretinzi lider cand joci na-ti-o tie, da-mi-o mie!in derularea celor cateva secvente, am avut teama de a vedea o palma peste ochii doamnei care nu dadea drumul microfonului, nici moarta!
Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 ALM (07 Nov 2015, 12:25)
Boribum
Sat Nov 07 2015, 04:18PM
boribum
Registered Member #2395

Terminati cu caderea asta a României : cât traieste Cezar Avramuta,totul e posibil ! Daca îmi da cineva o foaie de hârtie,pot sa va desenez imediat planul prin care România se poate schimba de la o ora la alta si deveni ...ce doriti !
Back to top
Mihais
Sat Nov 07 2015, 04:31PM

Registered Member #2323

De la un deceniu la altul e optiml.Si de la un an la altul nu ar strica.
Back to top
criss-cross
Sat Nov 07 2015, 05:34PM
Registered Member #4853

Boribum wrote ...

Terminati cu caderea asta a României : cât traieste Cezar Avramuta,totul e posibil ! Daca îmi da cineva o foaie de hârtie,pot sa va desenez imediat planul prin care România se poate schimba de la o ora la alta si deveni ...ce doriti !

Bun! Eu ma angajez sa-ti trimit o foaie de hartie din Romania( inteleg ca e important),daca desenul va fi in limba romana si va fi inmanat, eventual, lui Cezar Avramuta( nu m-a interesat sa stiu cine este, dar vad ca il apreciezi)...
Back to top
Boribum
Sat Nov 07 2015, 08:17PM
boribum
Registered Member #2395

Da,îl apreciez foarte mult. Si sunt si dator sa dau solutia scoaterii tarii din impas, chiar daca nici de data asta nu ma va lua nimeni în serios (nu stiti ce pierdeti,da' asta-i viata...) :

1. Presedinte al Republicii : domnul Avramuta Cezar (domnul cu barba).
2. Prim-ministru al aceleiasi republici : domnul Golban Radu (domnul fara barba).

Argumente :
1. Presedintele va putea fâlfâi steagul toata ziua si toata noaptea (fisa post).
2. Primul ministru va recupera cele 19 miliarde euro de la Germania (competente)
3. Toti românii vor fi aproape miliardari în euro (visul nostru de veacuri)
4. Telul national : sa devina miliardari în euro (motivatie si motivare)
5. În caz de necesitate,cei doi îsi vor putea împumuta unul altuia pastilele (economie)

Atasez imagini,pentru a-i recunoaste în caz de alegeri.

Back to top
Mihais
Sat Nov 07 2015, 08:48PM

Registered Member #2323

Primul domn arata destul de ascetic.Cel putin nu necesita mult de mancare si nici nu va cadea in mrejele blondinelor.
Oricum,nu e graba.Stam de mii de ani p'aci si vom mai sta.Procesul de descoperire a elitelor va dura destul.Oamenii buni exista,numai ca se ocupa cu haiducia sau mersul pe burta.Cine nu a intrat in haznaua de pana acum are nevoie de multe argumente pt a fi convins sa intre in viata publica.
Back to top
Boribum
Sat Nov 07 2015, 10:06PM
boribum
Registered Member #2395

Cine are o meserie si e bun în domeniul lui,a citit niste carti si crede în experientele unor (multor) înaintasi ilustri care au facut pasul catre politica, cunoaste poporul nostru si e constient ca viata nu e infinita, nu face asemenea pas.Vorbesc despre oameni care au proiecte de viata si planuri pentru vietile lor.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF