Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria Romana - Cu cartile pe fata.
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
This thread is now closed
Author Post
semper amator
Mon Apr 05 2010, 11:49PM
semperist amator
Registered Member #2100

Eu nu subscriu la GHOST..de ce?nu sunt de acord cu expresia "chiar daca la academie nu chiar spuma ajunge la J"...nu ma consider spuma dar nici rebut..Si sa stii ca toti fostii colegi ai mei chiar au valoare(si inteligenta)..intr-un fel sau altul..fiecare pe bucatica lui..Crengi uscate sunt peste tot,chiar si la politie..sunt multe de discutat aici..Si ca un P.S-in seria mea a fost cea mai mare concurenta (din Academie)pe locurile de jandarmi-11/loc, in timp ce la politie 6/loc si frontiera 3-4/loc..Asta iti spune ceva?;)

[ Edited Mon Apr 05 2010, 11:50PM ]
Back to top
Maverick
Tue Apr 06 2010, 12:23AM
Registered Member #2821

Voiam sa ajung si aici. Parerile mele sunt impartite. Alegerea intre Politie si Jandarmerie pentrul anul acesta la Academie e o mare bataie de cap (exact cum a spus si @semper amator). Am auzit parti pozitive dar si negative de ambele parti. Dar de cum functioneaza fiecare departament sunt cam putin informat.

De aceea am cautat un mic ajutor pe forumul acesta. Si chiar am gasit informatii foarte utile dar inca mai am mici dubii si sper sa le clarific in decursul urmatoarei luni.
Back to top
Ghost_dog
Tue Apr 06 2010, 09:46AM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Daca sunt multi pe loc nu inseamna neaparat ca sunt "La creme de la creme" . Am intalnit si ofiteri adevarati , care stiu sa se impuna , care stiu sa comande , dar din pacate prea putini . Majoritatea au ca principala ocupatie pupatul , si sa fie bine .
Scuzele mele daca te-am insultat dragul meu , dar asa cum stii exista si exceptii de la regula . Ma revansez de 1 mai daca ajungi pe malul marii , fac cinste
Back to top
semper amator
Tue Apr 06 2010, 11:33AM
semperist amator
Registered Member #2100

nu e vorba de suparare..intr-adevar sunt exceptii de la regula..Legat de pupat si sa fie bine tine mai mult de caracterul persoanei respective..si sunt destui..
Cu cea mai mare placere la malul marii vom dezbate..
Back to top
bendar
Tue Apr 06 2010, 02:23PM
bendar
Registered Member #2021

semper amator wrote ...

in seria mea a fost cea mai mare concurenta (din Academie)pe locurile de jandarmi-11/loc, in timp ce la politie 6/loc si frontiera 3-4/loc..Asta iti spune ceva?;)

Bine, poate ca esti promotia 2005-2009 si atunci au fost decat 25 de locuri si de-asta a fost asa mare nr de candidati pe 1 loc. Dar, ma rog, pana la urma concurenta tot concurenta ramane, tot acelasi raport e.
Apropo de concurenta, se pare ca cei de la minister sunt disperati dupa asa ceva sau dupa eventualele taxe de inscriere pe care le-ar incasa, pt ca tocmai ce au scazut baremul de inaltime de la 1,70 m la 1,65 pt baieti, iar pt fete de la 1,65 la 1,60.
O sa fie academia de ponei. LINK
Abia astept sa vad fete de 1,60 la jandarmi cum se antreneaza pe motodrom cu casca de protectie in cap si bastonul si scutul in mana. Asta daca nu se dau derogari si la 1,60. Asta ar mai lipsi.
Back to top
spk
Tue Apr 06 2010, 02:30PM
primum non nocere

Registered Member #537

Offtopic: La putin timp dupa ce am fost admis in academie s-a scazut limita de inaltime de la 175 la 170 pentru baieti si 170-165 fete, in ritmul asta nu o sa mai existe nicio limita. Hai sa facem admiterea pe baza de dosar, iesim mai ieftin.
Back to top
un jandarm
Tue Apr 06 2010, 03:34PM
un jandarm
Registered Member #1163

@Bendar incep sa iti dau dreptate...
Unii spuneau la Academia asta Academia de creioane colorate dar sigur cea mai importanta apreciere este Academia de ponei.
De ce sa se mai umble cu derogari pentru inaltimi mici daca dupa absolvire tot unchiul sau matusa o sa aibe grija de repartitie?
Imi aduc aminte baieti de un ofiter din asta cu Academie,nu oricum.
Intr-o noapte de iarna la minus 15 grade si-a adus el aminte ca este SEF si a ordonat echiparea cu scuturi,casti,pistoale mitraliera si baston pentru ca urma sa facem pregatire de specialitate cu Domnia Sa.
Eu am refuzat,aratand ca nu are program de pregatire aprobat,ca noaptea nu se face pregatire si mai ales la minus 15 grade interzis de protectia muncii.
Culmea a fost ca pregatirea s-a facut pe o pista betonata de la Parcul Auto-loc avut in consemn de paza...
Ce tema credeti ca ne-a predat absolventul de Academie?
Tactica legitimarii persoanelor pe timp de noapte.
Si pentru asta era nevoie de scut si casti...
Spuneti voi...
Back to top
Resboiu
Tue Apr 06 2010, 05:15PM

Registered Member #2526

Sa imi notez in memorie... Daca, in caz de revolta, ies in strada, sa imi iau la mine cartea de identitate ca sa scap usor. Evident, pe tine am sa te ocolesc, pentru ca vei fi singurul care nu legitimeaza.
Back to top
insert
Tue Apr 06 2010, 07:47PM
Registered Member #2094

Un jandarm: dacă aţi făcut vreodată pregătire pe timpul nopţii e nasol rău de tot pentru că jandarmii noaptea, din câte ştiu eu, nu au cum să rămână în unitate sub niciun fel de pretext.
Back to top
cristimar
Tue Apr 06 2010, 09:22PM
Registered Member #2525

Ghost_dog ai perfecta dreptate ,lucrul pe care nu mi-l pot scoate din cap este cel care a permis unor civili sa acceada direct in functii din comanda unitatii, este de neiertat cum s-au facut acele incadrari sau poate au fost socotite sa creeze o noua generatie de ..........
Nu-s incadrat direct am la baza scoala militara + experienta care nu se cumpara de la chiosc !
Back to top
Ghost_dog
Tue Apr 06 2010, 10:12PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Eu unul nu vorbesc decat despre situatii si persoane sau mai bine zis personaje intalnite de mine in diverse situatii .Am intalnit ceva ofiteri la vremea mea , si mai ales unii din fosti mei colegi au ajuns ofiteri . Unii nu au uitat de unde au plecat , unii nu se suporta de grade .Ca ofiter daca nu esti OM , esti egal cu zero. Din pacate multi din ofiteri nostri care poate ar trebui sa fie un liant intre sub si cei "mai de sus" uneori actioneaza ca o veritabila palnie accentuand unele ordine proaste din exces de zel , si ptr ca "asa e bine" . Din pacate a fi ofiter in J R a ajuns un lucru banal , si poate tocmai de asta lasa de dorit majoritatea dintre ei .
Back to top
teduro77
Wed Apr 07 2010, 07:06AM
Registered Member #1754

un jandarm wrote ...

@Bendar incep sa iti dau dreptate...
Unii spuneau la Academia asta Academia de creioane colorate dar sigur cea mai importanta apreciere este Academia de ponei.
De ce sa se mai umble cu derogari pentru inaltimi mici daca dupa absolvire tot unchiul sau matusa o sa aibe grija de repartitie?
Imi aduc aminte baieti de un ofiter din asta cu Academie,nu oricum.
Intr-o noapte de iarna la minus 15 grade si-a adus el aminte ca este SEF si a ordonat echiparea cu scuturi,casti,pistoale mitraliera si baston pentru ca urma sa facem pregatire de specialitate cu Domnia Sa.
Eu am refuzat,aratand ca nu are program de pregatire aprobat,ca noaptea nu se face pregatire si mai ales la minus 15 grade interzis de protectia muncii.
Culmea a fost ca pregatirea s-a facut pe o pista betonata de la Parcul Auto-loc avut in consemn de paza...
Ce tema credeti ca ne-a predat absolventul de Academie?
Tactica legitimarii persoanelor pe timp de noapte.
Si pentru asta era nevoie de scut si casti...
Spuneti voi...

Jandarmule, se vad ca esti complexat rau de tot datorita faptului ca nu ai absolvit Academia. Frustrarile tale se pot observa cam in toate postarile tale, fie la adresa Politiei, cu toate ca ai fost politist, fie la adresa Academiei.
avand in vedere faptul ca esti la pcc sau ccd la Calarasi pot spune ca esti un laudaros. Calarasi este un judet care nu da randament pe linia ta de munca. Erati zero acum cativa ani la constatari, aveati numai note observator din aceasta cauza. Unde erau traficantii, infractorii pe care tu ii mentionezi, carora tu le-ai facut dosare...la tine in vise. In continuare pot mentiona un lucru - politistul la jandarmi, la judiciar, este o specie rara. Ori e prost de bubuie si au vrut aia sa scape de el...ori a facut ceva foarte foarte rau....una din 2. Tu in care categorie te incadrezi?

[ Edited Wed Apr 07 2010, 07:07AM ]
Back to top
un jandarm
Wed Apr 07 2010, 08:06AM
un jandarm
Registered Member #1163

teduro77 wrote ...

Jandarmule, se vad ca esti complexat rau de tot datorita faptului ca nu ai absolvit Academia. Frustrarile tale se pot observa cam in toate postarile tale, fie la adresa Politiei, cu toate ca ai fost politist, fie la adresa Academiei.
avand in vedere faptul ca esti la pcc sau ccd la Calarasi pot spune ca esti un laudaros. Calarasi este un judet care nu da randament pe linia ta de munca. Erati zero acum cativa ani la constatari, aveati numai note observator din aceasta cauza. Unde erau traficantii, infractorii pe care tu ii mentionezi, carora tu le-ai facut dosare...la tine in vise. In continuare pot mentiona un lucru - politistul la jandarmi, la judiciar, este o specie rara. Ori e prost de bubuie si au vrut aia sa scape de el...ori a facut ceva foarte foarte rau....una din 2. Tu in care categorie te incadrezi?

Dragul meu!
Am avut si am okazii sa lucrez la Politie in continuare.
Ce sa fac la ei/sa le rezolv din sutele de A.N.ale lor?
Scuze,dar prefer Jandarmeria/aici nu imi ordona nimeni sa nu inregistrez dosarele intocmite,sa favorizez infractorii...
Este munca mult mai grea fata de comoditatea din Politie,dar conditia umana a colegilor este incomparabila cu a celor din Politie.
Mi-ar lua timp sa scriu despre cate am vazut prin Politie/de ce am plecat...
La Jandarmerie este altfel nu cum insinueaza acest individ...@tedurro 77
Cu Cartile pe fata,compartimentul unde lucrez este anul asta/trim 1 clasificat primul pe Tara.
Nu vreau sa dau exemplele altora ci ale mele personale,reale...
In cadrul compartimentului sunt primul privind nu numai cantitatea dar si calitatea...
Anul asta am reusit prinderea a 7 infractori.
Este vorba de autori de furturi din locuinte si societati.
Urmeaza prinderea unor altora preocupati de furturi de animale,proxeneti,butelii,etc.
Dupa mine trag si pe altii/ii implic sa obtina rezultate mai bune.
Daca te referi la activitatea mea pe anul trecut am contribuit la prinderea a 2 grupuri de traficanti de droguri,a grupului TAGANU sau a altor peste 30 infractori.
Asta o spun serviciile prin adrese oficiale intre unitati si nu numai eu.
Le dam la Politie pe tava,nume de hoti,moduri de operare,locatii unde actioneaza,unde se ascund bunuri,alte date de interes politienesc.
Acestia finalizeaza activitatea dar nu vezi sa indice cine i-a ajutat in asta.
Ai o problema in a ne acuza unitatea.
Anul trecut de ex.nu am avut note Observator.
Compartimentul meu a fost printre primele 6/tara...
Despre absolvirea Academiei de Politie nu am avut motivatie/am preferat o Academie Tehnica Militara la cursuri de zi,bineinteles.
Ti-am scris pe scurt @tedorro 77... sa vada si lumea unde te impinge gandirea si exprimarea....
Asa gandesc multi ofiteri(cu Academie de Politie)domnilor colegi despre subofiteri@alti colegi...
Noi suntem cei prosti de bubuie/asa considera @teduro...
Iar Domniile lor,ne conduc

P.S.Pot da exemple daca doriti si despre activitatea altor colegi/sa nu se inteleaga ca sunt Alfa si Omega...
Incepand cu cei dislocati permanent la o subunitate din Oltenita,a luptatorilor plecati in Kosovo.
Pentru ca prin munca si rezultatele noastre reprezentam cu cinste Jandarmeria si nu cum ne sictiresc unii pe aici...

[ Edited Wed Apr 07 2010, 08:29AM ]
Back to top
ex-ad
Wed Apr 07 2010, 12:15PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

acest topic se inchide.

teduro, inca o postare ca asta si ne vedem pe topicul de banari.
un jandarm, esti la un pas de banarea definitiva daca mai scrii un singur rind despre politie pe acest forum... stim toti ca nu-i iubesti, i-ai atacat in sute de rinduri, drept pentru care consider ca toate postarile tale privind politia altereaza stabilitatea pe forum si valoarea de continut a topicurilor in care postezi.

discutie despre jandarmerie poate continua pe celelate topicuri dedicate... bunaoara aici: LINK
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF