Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Industria de armament

<< Previous thread | Next thread >>
UZUL DE ARMA
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
blackwater
Fri Apr 14 2006, 12:23PM
Registered Member #33

Propun nou subiect: Uzul de arma.
Sunt sigur ca vor fi multi care vor posta.
Back to top
1 User said Thank to blackwater for this Post :
 Radu89 (02 Jan 2014, 15:59)
terese
Fri Apr 14 2006, 12:32PM
Registered Member #48

sunt sigur de acest lucru dar sa nu uitam ca la acest moment sunt unitati de politie, jandarmi care trag pe luna in medie cam 5-6 cartuse!!!!!!!!!!!!!!in afara de astra la momentul actual nu exista un manual de pregatire in domeniul folosirii armamentului in nici o structura militara sau civila care sa tina cont de realitatile cotidiene. totul este vechi, perimat si de pe timpul lu' dom plotoner .....
cine sa le mai fac si pe acestea????????????????????
Back to top
mariusd.
Fri Apr 14 2006, 04:01PM
Registered Member #46

Chiar asa. Eu am terminat armata in 1999 si situatia la momentul respectiv era destul de nasoala. legislatie proasta, pregatire insuficienta
Back to top
ulise
Fri Apr 14 2006, 10:19PM
Registered Member #50

euclid esti optimist, sunt unitati de politie care trag 5-6 cartuse la 2-3 luni. Nu mai vorbesc de unitatile din provincie care aproape ca nu mai stiu cum arata poligonul.
Back to top
catalin
Fri Apr 14 2006, 10:43PM
Guest
Thanked time in post
Da intr-adevar ar trebui sa ne gindim si la uzul de arma .mai intii ca ...sunt foarte multi care au tot felul de puscoace pe acasa mai mult sau mai putin legal si legislatia e facuta mai mult pentru cei care sunt in institutiile de securitate ...nicdecum nu se tine cont si de acest fenomen.
dar pina sa ajungem sa vedem acel subiect ar trebui sa vedem ca ..de la an la an au inceput sa se cam impuste cadrele iar acolo este un uz de arma mai deosebit .Deci pina sa dam uzul de arma trebuie sa vedem mai intii si pentru ce categorii de oameni este facuta legea .Nu credeti ca mai degraba ar fi sa vedem cui putem sa dam cartuse si pusti pe mina?Sper sa nu ma fi abatut de la subiect.
Back to top
terese
Sat Apr 15 2006, 09:42AM
Registered Member #48

bine punctat dar cum crezi ca putem sa discutam despre ceva pe care lumea intzelege prea putzin, rostul si modul de folosie al armamentului. la momentul acesta situtia nu este tocmai roz, atita timp cit ni se pare ceva ciudat sa vedem politisti cu pistoalele dupa ei, politisti care ezita sa le foloseasca atunci cind este cazul si tot asa...si daca luam in considerare preturile armelor pt sectorul privat vom vedea ca vor fi tot la indemina celor cu potential
Back to top
andrei
Sat Apr 15 2006, 10:32PM
Registered Member #51

Un purtator de arma trebuie sa fie foarte echilibrat si linistit, Din pacate nu multi politisti se incadreaza... Poti sa-ti dai seama de profesionalismul unui om care are o arma in mana dupa felul in care o manuieste, dupa ceea ce se cheama  DISCIPLINA ARMEI.
Daca stau sa ma gindesc la ce invata studentii Academiei de Politie despre arme, atunci mai bine sa stea in rastelele unitatilor decat la ei in mana... Cand se va rezolva aceasta problema ,sunt de acord sa mai negociem prezenta armelor pe strazi...
Back to top
mariusd.
Sun Apr 16 2006, 05:51PM
Registered Member #46

din ceea ce stiu eu canoanele privind minuirea armei sunt foarte stricte si perimate. in romania militarii si politisti sunt invatati cum sa minuiasca o arma in poligon nu cum sa o foloseasca intr-o situatie reala. eu personal nu am auzit de nici un manual care sa prezinte abc-ul folosirii armamentului. tematica de predare in scolile militare sau de politie este veche si nu are la baza principiile tactice de lupta moderna.
Back to top
andrei
Sun Apr 16 2006, 07:02PM
Registered Member #51

HIKDAN, ai dreptate, nu exista nici un manual. Probabil, cel mai bun inceput pentru stabilirea unor reguli in privinta uzului de arma, ar fii sa se inceapa cu acest manual, si inreoducerea lui ubligatoriu la toate institutiile de invatamant militar
Back to top
blackwater
Sun Apr 16 2006, 07:03PM
Registered Member #33

e unul din 1950
Back to top
terese
Sun Apr 16 2006, 07:53PM
Registered Member #48

si acela oricum trateaza mai mult principiile de functionare ale unei arme si chestii tehnice......asta e mostenirea trecutului.....si cind te gindesti ca oamenii astia conduc...
Back to top
ex-ad
Tue Apr 18 2006, 11:30AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

nu numai ca astia conduc, dar au si sustinatori...
Cit despre titlul subiectului, poate ar fi indicat sa se aduca in discutie si cazul Iovan. Mie, una, mi se pare ca a creat un precedent atit de periculos incit, poate mai curind decit ne asteptam, vom avea si alte cazuri similare....
Back to top
colonelul
Tue Apr 18 2006, 06:49PM

Registered Member #20

Distinsi si viteji prieteni de ce sunteti atit de interesati de regimul armelor, sau de "uzul de arma'? Pentru ca va place sa trageti cu arma sau pentru ca problema posesiei armamentului o considerati o problema de securitate publica?

In opinia mea exista doua aspecte care trebuie abordate:
1 regimul juridic, si
2 cunoasterea si folosirea amamentului din dotare.

Privind regimul juridic lucrurile sunt relativ clare dar problema, daca am inteles-o eu bine, este cine sa detina arma si in ce conditii sa poata sa faca uz de ea. Cazul Iovan dovedeste ca un simplu cetatean poate avea drepturi mai mari decat statul - dreptul de viata si de moarte. Condamnarea la moarte a fost scoasa din lege dar dreptul la autoaparare confera acest drept unui simplu cetatean! Merita sa meditam la acest lucru.

Detinerea si utilizarea armelor din dotare este o problema care trebuie defalcata pe domenii > militar si civil. Din experienta mea pot sa va marturisesc ca la Revolutie multe victime au fost rezultatul "betiei armelor", sentiment pe care il ai atunci cind arma iti vibreaza in mina si cartusele fac ravagii in fata ta. Devii un mic zeu si uiti sa mai iei degetul de pe tragaci. Sa nu uitam ca numai in Sibiu sunt peste 150 de arme care nu au mai fost gasite dupa Revolutie. La viata mea am tras cu arme avind calibrul cuprins intre 5,45 mm pina la 152 mm si cu toate acestea nu am putut NICIODATA sa trag macar intr-o vrabie. De aceea, poate, detest vinatorii care trag cu luneta pentru ca nu dau nici o sansa vinatului...O reala provocare, pentru un meserias, este sa tragi la 14 km cu tunul-obuzier cal 130 mm avind o abatere sub 1 m la tinta! Sau sa tragi 5 lovituri intr-un cerc cu raza de 3 m!

Cunoasterea armamentului este o pasiune dar utilizarea armei este o problema de atitudine, de autocontrol si de caracter.

Este doar o opinie!
Back to top
terese
Tue Apr 18 2006, 10:27PM
Registered Member #48

frumos graiti domnule colonel...dar putem ignora ce se intimpla prin lumea aceasta in ultimul timp?...sunt cazuri din ce in ce mai dese in care fortele de ordine sunt atacate...tot mai multe incidente armate...reglari de conturi in stil mafiot...reactia statului care este?pregatesc oameni dindu-le sa traga 3-4 cartuse pe luna?....cit in sectorul civil as putea sugera sa luam in calcul actiunea care a generat acest incident...sa meditam si la acest lucru...
Back to top
me
Wed Apr 19 2006, 10:59AM
me
Registered Member #11

Colonele, daca tot vorbim de arme serioase si nu de "pusti", vreau sa scot in evidenta calitatile extraordinare pe care le avea AG-9, o arma antitanc deosebit de eficace. Am reusit sa tragem cu ea la 1800 m intr-o teava de 50 mm (suportul de tinta) in mod repetat.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF