Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Presedintie, CSAT

<< Previous thread | Next thread >>
Preocupari ale Presedentiei:Legalizarea prostitutiei si consumului de droguri
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
1\*
Wed Sep 23 2009, 07:27PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

ex-ad...tocmai acum asta faceam si raman surprins de cateva lucruri...care dupa mintea mea se bat cap in cap cu ce avem si cu ce vrem sa facem,(concluzia finala)..si iti redau cate ceva de la pag.226 pana la pag 234 se face referire la consum/consumaoti/trafic de substante ilicite si licite...

"Strategia Naţională Antidrog pe perioada 2005-2012 (HG nr. 73/2005) îşi propune prevenirea consumului de drog (în şcoală, familie şi comunitate) precum şi dezvoltarea unui sistem integrat şi funcţional de instituţii şi servicii publice (asistenţă medică, psihologică şi socială) care să asigure reducerea incidenţei şi a prevalenţei consumului de droguri în rândul populaţiei dar procesul de dezvoltare instituţională se desfăşoară cu dificultate. În cadrul Strategiei Naţionale a fost creat cadrul legal pentru funcţionarea a trei nivele de asistenţă pentru consumatorii de droguri injectabile. „Sistemul de asistenţă medicală, psihologică şi socială, dezvoltat la nivel naţional, va fi structurat pe trei niveluri de intervenţie, incluzând şi reţeaua de sănătate mintală, reţeaua de asistenţă medicală primară şi serviciile sociale. Sistemul va include componente publice, private sau mixte acreditate/autorizate şi va fi coordonat şi monitorizat de către Agenţia Naţională Antidrog în conformitate cu standardele de calitate. Primul nivel al sistemului presupune identificarea, atragerea, motivarea şi trimiterea consumatorilor de droguri spre serviciile specializate, abordarea necesităţilor sociale şi medicale de bază a consumatorilor de droguri şi coordonarea necesară cu resursele din nivelul 2 şi 3. Nivelul doi este constituit din unităţi specializate din sistemul de Sănătate Publică şi din centrele de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog şi asigură asistenţa specializată, monitorizarea şi trimiterea spre cel de-al treilea nivel ca şi coordonarea necesară între toate nivelurile de intervenţie. Cel de-al treilea nivel asigură reinserţia socială prin intervenţii specifice şi prin servicii cu nivel crescut de specializare care sprijină nivelul 2.” Sursa: Strategia Naţională Anti Drog 2005-2012, capitolul II Reducerea cererii La nivel guvernamental există aprobat pentru perioada 2009-2012 un Program de Interes Naţional pentru Prevenirea consumului de Tutun, Alcool şi Droguri, cu o finanţare de 3,944 milioane lei din bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor."si restul la pag.232...

pai este o mare varza...cele mai multe aspecte sunt de natura generala-informativa iar restul sunt extrase din strategia Strategia Naţională Anti Drog 2005-2012, capitolul II Reducerea cererii...care este in contradictie totala cu concluzia finala de la pagina 234...- dezincriminarea consumului de droguri (nu a traficului!) pentru a aduce la „suprafaţă” consumatorii."...

deci pana la urma este o vrajeala de genul/copy paste si nimic mai mult...cu un clar scop electoral...am o intrebare, poate sa-mi spuna cineva ca acest raport produce si dovezi clare ca liberalizarea consumului duce la controlul fenomenului, eu cred ca nu...si cne spune altceva sa vina sa sa aduca exemple concrete, asta=i sigur o alta prostie pe care nu o poate proba nimeni....

ca si strategie de lansare pe piata a raportului, sincer imi exprim bucuria pentru o asa eroare , tre' sa fi dus de acasa sa-ti pui biserica in cap, in prag de un nou vis de a fi presedinte...sa va drogati bine domn' base...

avem deja si comunicatul BOR...

comunicat_de_pres_biserica_apr_demnitatea_i_sntatea_persoanei_umane.pdf
Back to top
florin_200
Wed Sep 23 2009, 07:33PM
Registered Member #1311

cred ca ar fi interesante cateva precizari:
1. strict consumul de droguri nu este sanctionat in Romania. legea noastra (Legea 143/2000) sanctioneaza detinerea in vederea consumului propriu ... nu e mare diferenta dar totusi este.
2. consumul de droguri nu este legal in nici o tara civilizata. in Olanda acest consum este tolerat de autoritati atata vreme cat are loc in coffe-shop-uri (un fel de cafenele unde principalele produse ce se consuma sunt drogurile de risc)... se pot consuma acolo doar diferite droguri de risc (cannabis si diferiti derivati din acesta - marijuana, hasis, skunk, white widow etc), cele de mare risc fiind interzise si acolo.
3. ANA a fost infiintata si super finantata pt a oferi sprijin consumatorilor de droguri ... rezultate?
4. drogurile de risc nu trebuie subapreciate ... consumul indelungat afecteaza sanatatea dar mai ales comportamentul consumatorului (am cunoscut multi astfel de consumatori si credeti-ma ca nu v-ati dori sa aveti un copil care sa fie consumator)
5. nu poti legaliza un fenomen pe care nu il poti controla. si asa munca ne este afectata pt ca traficantii cand sunt prinsi spun ca sunt doar consumatori ...

in ceea ce priveste prostitutia ... e o problema delicata pt ca nici acest fenomen nu este controlat.
in acest moment functioneaza legal acele saloane "de masaj erotic" care in fapt sunt tot bordeluri ... sa nu va imaginati ca gasiti meseuze care au facut o scoala in acest sens si care se limiteaza doar la masaj
apoi ... cred ca spalarea de bani ar exploda sub paravanul bordelurilor ... gruparile de crima organizata abia asteapta aceste "spalatorii".
cred ca ar fi benefica legalizarea prostitutiei dar numai dupa ce se gaseste rezolvarea la problemele conexe ce apar
Back to top
truepride
Wed Sep 23 2009, 07:46PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

ex-ad wrote ...

in ceea ce priveste curvele si drogurile, dati-mi voie sa va subliniez citeva lucruri, in caz ca poate nu va veti mai ancora in prejudecati si reactii radicale:
1. bordelurile au existat, exista si vor exista, cu sau fara legislatie, cit o fi omenirea... sint pline orasele de ele, sint focare de boli grave, multe din ele sint puncte de tranzit in traficul international de carne vie... avem optiunea sa le lasam in ilegalitate, avem si optiunea si sa le aducem la suprafata sub control... noi, demni mostenitori ai falsei pudibonderii ceausiste, preferam sa le ignoram juridic existenta doar din ratiuni cica morale... dar ce e mai moral? sa stii ca exista bordeluri care colcaie de mizerie si boli care se raspindesc apoi in toata societatea, dar pe care noi, cetatenii decenti, ne facem ca nu le vedem si care oricum infloresc de la o zi la alta? sau sa stii ca exista cruci de piatra legale, sub control financiar, juridic si medical, unde masculii intra sanatosi si se intorc la sotii si la copiii lor la fel de sanatosi? sau altfel pusa problema: ce e mai moral? sa stii ca zeci de mii de fete cad prada acestor bordeluri, sint batute si vindute ca sclave sexuale, insa noi, cetatenii morali, crestini si decenti, le consideram pe toate niste curve ordinare? sau sa stii ca macar o parte din acest flagel il poti stopa printr-o legislatie protectiva, clara si adaptata realitatilor societatii noastre?
2. in ceea ce priveste legalizarea drogurilor usoare... aici, da, se poate discuta pro si contra la greu... generatia flower-power s-a ridicat pe asa ceva, bunaoara, dar toate societatile in istorie si-au avut drogurile lor... in plus, mortile cauzate de tutun si alcool sint cu mult mai multe decit cele cauzate de consumul de marihuana si e suficient sa vedeti statisticile la nivel global... toata lumea ridica problema coruptiei copiilor in cazul legalizarii consumului de droguri usoare, dar uitam ca in fapt gradul de corupere tine de educatia pe care acestia o primesc in familie... uitati-va citi copii se apuca de fumat si in ce conditii... cit despre tinerii consumatori care fac pirnaie, aici cred ca nu mai avem ce dezabte - in loc sa-i bagam pe acestia in centre de tratament, ii bagam la beci, exact unde invata sa-si procure mai usor droguri...
Eu zic sa nu tratam izolat problema prostitutiei si a consumului de droguri, fiindca aceasta este in strinsa interdependenta cu tot ceea ce merge prost in tara asta - scoala, justitia, sistemul de sanatate, politicile sociale, guvernul etc etc etc...
Si mai e o confuzie care se face peste tot si pe care a semnalat-o mai demult si madam Stanoiu: nu se legifereaza prostitutia, oameni buni, se legifereaza stabilimentele - e o mare, mare, mare diferenta...

Parerea mea:

1.Aducerea la suprafata nu este egala cu aducerea sub control nicodata, ca despre control medical-juridic. Tocamai am dat o idee mai sus pt evaziune fiscala si spalare de bani.La fel cum comercializarea armelor nu reduce nici cu 1% traficul de arme... nici acest aspect nu va aduce o reducere prostitutiei ilegale.Eu am citit putin minunea-document, ei merg pe ideea ca te duci la tani si iti da bon... sincer... am cazut de pe scaun de ras.

2.Nu ma pricep, nu le am cu biserica deloc, dar fetele care sunt supuse la un astfel de tratament nu sunt cu siguranta curve, sunt niste victime ale unor infractiuni oribile, la fel cum femeia care sufera un viol in forma continua nu este curva. Sustin fara echivoc pedepsirea exemplara a acelor indivizi ce racoleaza/sechestreaza/abuzeaza astfel de fete. Pe de alta parte la capitolul curve... nici pe alea de pe marginea drumului nu le-as prea numi curve, daca doreste cineva sa gaseasca curve sa cumpere ziare tabloide sa sa dea o tura prin bamboo...

3.Nimeni nu contesta nocivitatea alcolului sau a tutunului, pur si simplu mai adaugam un mijloc in lista. Sustin insa debersul clinicilor de dezintoxicare... buna idee. Problema e ca la beci ajung distribuitorii-consumatori... Deci sunt cu picoarele in ambele barci.
Back to top
ex-ad
Wed Sep 23 2009, 08:09PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Citeva opinii extrem de interesante:
LINK
LINK
LINK
LINK

... si un document in sprijinul celor care sint impotriva legalizarii caselor de toleranta... dar atentie la concluzii...
LINK

in orice caz, toti sintem de acord ca altele sint prioritatile... si nu vad de ce atitea discutii media pe marginea unui document realizat de un grup de sociologi care si-au spus si ei o parere...

[ Edited Wed Sep 23 2009, 08:12PM ]
Back to top
1\*
Wed Sep 23 2009, 08:42PM
Registered Member #1808

...pai asta spune totul, cat este de buna aceasta solutie...si pe cine serveste...

>"...In Israel,the main supporters of legalization are traffickers in women and those who speak on their behalf,as well as police officials and Members of Knesset.No such demand has come from the women themselves.

>Accordingly, it may be assumed that such a process of legalization will concentrate on securing profit for the state and improving its supervisory powers, rather than on protecting the rights of women working in prostitution.

>In light of the experience elsewhere, there can be no certainty that the legalization of prostitution will indeed benefit the public exchequer.However, it will certainly prove financially rewarding for the pimps.

>If prostitution is legalized, the State of Israel will be even less involved in the field than at present. Responsibility for the fate of the women whose rights it has never respected will be transferred to“franchisees” – those pimps who meet the conditions of its “tenders“..."

...asta este un fel de disolutie a autoritatilor statului in aceasta chestiune(dar ne luam si noi partea de cascaval)...nu vreau sa ma gandesc ce o sa fie pe la noi ...un altfel de a ne spala pe maini ...si sa nu uitam ca noi nu mai avem "teama" aia benefica fata de autoritati, asa vrea sa vad si eu primul bordel inchis de autoritati pentru nerespectarea legislatiei
Back to top
1\*
Wed Sep 23 2009, 08:59PM
Registered Member #1808

astept comentarii...pro

descarca aici clipul

parazitii_-_drogurile_schimba_tot.zip
Back to top
un jandarm
Wed Sep 23 2009, 09:01PM
un jandarm
Registered Member #1163

Ptr. mine legalizarea prostitutiei este un fel de legalizare a mizeriei in care traim,care ne inconjoara.
Ce fel de educatie si valori sociale sanatoase mai cladim,cum ne crestem si educam copiii?
Este sanatos pentru acestia sa se prostitueze in afara altor activitati utile Societatii sau sa se drogheze?
Privind legalizarea consumului de droguri usoare si acestea creeaza dependenta,respectiv imbolnavirea populatiei...
Asta se vrea?
Stau si ma gandesc la judecatorii care vor scoate de sub urmarire penala pe traficantii de droguri de risc pe motiv ca acestea sunt fara pericol social...respectiv sunt droguri usoare.
Interesanta Campanie legislativa a Presedentiei acum la sfarsit de mandat...Nu au avut domnii consilieri timpul necesar pana acum,atatia ani?

[ Edited Wed Sep 23 2009, 09:03PM ]
Back to top
rlegione
Wed Sep 23 2009, 09:09PM
Registered Member #2075

Inainte de a fi curve sunt femei,mame,surori,fice, trebuiesc si ele protejate sa nu mai fie sclave sexuale la pesti(mai e si problema nimfomanelor care o fac de nevoie si din placere),legalizarea ar insemna mai mult control ,toate cu fise medicale la zi,astfel se protejeaza si baietii veseli care apeleaza la serviciile lor si fetitele lucreaza si ele intr-un mediu primitor confortabil nu o mai ard pe autostrazi si prin coclauri , li se intocmeste carte de munca parca le si vad iesind la pensie: ce-ai lucrat mamaie la viata mata? am fost dama de companie maica 20 de ani vechime,da m-am pensionat pe caz de boala acuma ? .Cu drogurile e mai complicat e cam devereme cu legalizare "ierbii" noi nu suntem in stare sa ne ajutam dependentii de heroina sa se reabilioteze si ne apucam sa legalizam droguri,e cam mult pentru noi acum,dar cu legalizarea bordelurilor sunt deacord, sau mai bine zis ii vad utilitatea.Dar repet poate ca totusi altele ar fii problemele noastre ca tara acum.
Back to top
1\*
Wed Sep 23 2009, 09:32PM
Registered Member #1808

@rlegione
"trebuiesc si ele protejate sa nu mai fie sclave sexuale la pesti(mai e si problema nimfomanelor care o fac de nevoie si din placere),legalizarea ar insemna mai mult control ,toate cu fise medicale la zi
"...

ma vad nevoit sa reiau sursa LINK conform cu ce spune aici, nu-i deloc asa...am extras mai sus...este simplu...ceva legal nu elimina ilegalul...

sa ne uitam totusi in istoria noastra...

Bordelurile din Bucurestiul interbelic-Interviu realizat de Ovidiu Draghia cu Adrian Majuru este istoric si a scris/ coordonat mai multe carti, cea mai mare parte legate de Bucuresti: Bucurestii mahalalor sau periferia ca mod de existenta; Bucurestiul subteran. Cersetorie, delincventa, vagabondaj; Copilaria la romani - Schite si tablouri cu prunci, scolari si adolescenti; Bucurestiul subteran. Sinuciderea; Prostitutia Intre cuceritori si platitori...
LINK

Back to top
un jandarm
Wed Sep 23 2009, 09:47PM
un jandarm
Registered Member #1163

@pana cand...
Nu pot sa iti contest materialul pentru ca de fapt este Istorie...
Totusi traim in 2009 si nu in perioada interbelica...
Back to top
1\*
Wed Sep 23 2009, 09:53PM
Registered Member #1808

ma gadesc la un singur lucru cand fac o asfel de paralela...impotenta statului roman de a asigura un mers corect al lucrurilor normale intr-o societate, mai este cazul sa vorbim si de cele mai putin necesare?
Back to top
un jandarm
Wed Sep 23 2009, 09:55PM
un jandarm
Registered Member #1163

Ai sesizat ceva interesant...
Anormalitatea care ne este indicata ca normalitate...
Preacurvia ca mod de viata de educare...
Drogarea ca simbol al fericirii romanului...
Back to top
rlegione
Wed Sep 23 2009, 10:11PM
Registered Member #2075

un jandarm wrote ...

@pana cand...
Nu pot sa iti contest materialul pentru ca de fapt este Istorie...
Totusi traim in 2009 si nu in perioada interbelica...

pana&cand zice bine domnul jandarm ce zice
Back to top
1\*
Wed Sep 23 2009, 10:27PM
Registered Member #1808

ar trebui citita si replica de dupa...si dupa cum se poate vedea din replicile de pana acum se desprind cateva intrebari...

>este capabil statul sa gestioneze asa cum trebuie aceste fenomene daca le vrea si reglementate?
>este acum momentul sa aducem in discutie probleme de acest fel?...sau asa cum spunea truepride...Da o comise prezidentiala pentru solutionarea crizei care sa si produca rezultate nu avem? Vad ca nu...dar lasa ca avem pentru probleme sociale, dintre care cele mai apasatoare fiind drogurile si curvele...

p.s my friend, daca iti raspunde cineva in mod direct, nu inseamna ca are ceva cu tine...deci astept raspunsuri directe pe masura comentariilor mele...no offense man
Back to top
un jandarm
Wed Sep 23 2009, 10:43PM
un jandarm
Registered Member #1163

Cred ca Presedentia ca initiator al propunerilor legislative se invarte in jurul cozii,mirosind fleacuri si invocand libertatea sexuala,igiena sexuala sau crezand in impozitarea prostitutiei
Am remarcat ca si voi ca de cate ori exista o problema sociala importanta apar fleacuri din astea care deviaza atentia de la realitatile Tarii asa cum arati si tu pana@cand...
Romanii se gandesc la ziua de maine la serviciu si in general la traiul zilnic si nu la consumul de droguri,prostitutie.

[ Edited Wed Sep 23 2009, 10:44PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF