Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
viitor jandarm (sa speram)
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
viitor_jandarm
Tue Sep 29 2009, 11:59PM
Registered Member #2148

buna sunt proaspat cadet la dragasani si peste 3 zile plec si ma gandeam sa imi dati niste informati in legatura cu scoala am sunat la unitate si mau pus in legatura cu cei de la resurse umane dar credeti-ma mai mult mau bagat in ceata in legatura cu tot orice ii intrebam ei spuneam ca nu am cunostine ma rog. Daca puteti sa imi spuneti in ce consta instructia orele cum sunt programul putin mai detailat va rog sa va grabiti pe 2 oct eu plec va multumesc si sa speram ca vom fi colegi in 2 ani
Back to top
AKM
Wed Sep 30 2009, 12:24AM
Ne-ati bagat in cap de mici ideea ca nu avem drepturi !
Registered Member #768

As vrea sa te felicit, dar... nu pot.
Program: 6-7 desteptarea, inviorare, spalat pe ochi, facut patul, facut sectoare
7-8 mancare, ridicatul steagului
8-14 ore
14-15 raportul batalionului, mancare
15-16 pauza (cica) - de multe ori sectoare
16-20 studiu in clasa
20-22 apelul de seara, mancare, frecat duda, spalat dintii, facut patul, sectoare
22 stingerea
Dormitoare: 1 cu 50 de locuri = 25 de paturi vechi cu etaj
4 cu 25 de locuri, ultimul e inghesuit rau
1 cu 10 locuri cu pat din lemn, cu saltea relaxa, sifonier din lemn cu usi glisante in loc de fisetele din tabla, plus o camera goala cu o masuta si o bancuta care poate fi folosiata ca uscator sau camera de relaxare - acest dormitor este pentru fete.
Sambata si duminica ori pleci acasa, daca esti lasat, ori iesi in oras intre orele 13-20, daca esti lasat, ori faci sectoare de te saturi.
Instructia consta in instructie de front - miscari, formatii de adunare, etc., ore practice de tactica jandarmeriei, pregatire militara generala etc. Restul sunt chestii teoretice la care vei scrie mai mult decat ai scris toata viata ta, pentru ca noi suntem jandarmi si ne place gargara. Si mai e sportul - incalzire sa-ti iasa sufletul, inveti cateva procedee in principiu din judo si ju-jitsu, partea de incheiere la care iti scoti sufletul de tot - implica multa alergare, pentru ca noi suntem jandarmi si ne place sa alergam mai mult decat caii de curse.
Back to top
viitor_jandarm
Wed Sep 30 2009, 12:29AM
Registered Member #2148

wow deci aiurea nu stiu ce sa zic partea cu dormitoarele o stiam dar nu credeam ca se va pune accent pe sectoare mai exact in ce consta sectoarele ca habar nam se fac prin roatie sau ce ai prins la inceput aia faci tot anu; in fiecare zi?
Back to top
AKM
Wed Sep 30 2009, 12:33AM
Registered Member #768

Depinde de comandantul de batalion si de cel de companie ce sectoare faci si daca faci tot anul ce ai prins sau ti se mai schimba. In principiu o data la ceva timp ti se schimba, nu e ceva fix. Si DA, in fiecare zi. Partea cu dormitoarele - stai sa vezi ce misto dormi cu inca 49 de insi in camera, sa vezi ce de sforaituri auzi, sau cati vorbesc in somn, sa vezi ce de basini si de picioare mirosi si tot asa...
Back to top
AKM
Wed Sep 30 2009, 12:37AM
Registered Member #768

Desi e lung, citeste postul initial, plus completari ale altor colegi, tie ti-ar putea fi util sa stii treburile astea : LINK Da-i la pagina 1 si baga mare

[ Edited Wed Sep 30 2009, 12:37AM ]
Back to top
JC Denton
Wed Sep 30 2009, 12:48AM
Addict
Registered Member #1332

Mai exista pe acolo "chioscul magic" de unde sa te aprovizionezi cu haleala? Mai exista sobele din teracota? Se mai merge la poligon 7-8 km pe jos? Am trait toate astea in perioada de gratie 1992, circa 4 luni care au fost lungi rau de tot. Mai este BD pentru cadre unitatea de jandarmi din Dragasani?
Back to top
AKM
Wed Sep 30 2009, 12:54AM
Registered Member #768

JC Denton wrote ...

Mai exista pe acolo "chioscul magic" de unde sa te aprovizionezi cu haleala? Mai exista sobele din teracota? Se mai merge la poligon 7-8 km pe jos? Am trait toate astea in perioada de gratie 1992, circa 4 luni care au fost lungi rau de tot. Mai este BD pentru cadre unitatea de jandarmi din Dragasani?

Mai exista chioscul magic dar e inchis, asa ca iei de la vecina privatizata de peste gard care are o fereastra strategic pusa astfel incat da spre curtea unitatii, exact deasupra gardului. Mai exista si sobele de teracota, dar doar la clase si inca se folosesc. La poligon se merge cu famul, care din cand in cand se strica pe drum si cu un autobuz fabricat prin anii '70. Daca prin "BD pentru cadre" vrei sa spui ce cred eu ca vrei sa spui, atunci da, ca a venit acu cativa ani col. Marin, fost adjunct al lu' Giurgiu de la 0530 si ia f... pe toti.
Back to top
JC Denton
Wed Sep 30 2009, 01:11AM
Addict
Registered Member #1332

Capitanul Giurgiu era comandantul unitatii in perioada 1992. Chiar m-a mirat atunci gradul si functia lui. A doua zi am fost f...t de caporali si nu m-a mai mirat nimic. Capitanul Giurgiu ne dadea alarme pe la 3 dimineata pe platou si spunea ca are pofta de o deplasare pana in Ferentari. Ba chiar am mers cateva zile in Bucuresti fiindca fusese arestat Ilie Ilascu si manifestau cativa bucuresteni la ambasada URSS(pe atunci). Ce sa mai zic, am trait 4 luni de groaza, fie la ei acolo. Dupa cele 4 luni, am venit in Bucuresti la o unitate din Baneasa, in compania lui Balint Zoltan(tot capitan). Si iarasi am fost f...t. Si iarasi nu m-a mirat nimic. In Bucuresti nu mergeam pe jos la poligon. Era mai bine!

[ Edited Wed Sep 30 2009, 10:02AM ]
Back to top
AKM
Wed Sep 30 2009, 01:12AM
Registered Member #768

Giurgiu e colonel acum si comandant al unitatii mai sus amintite.
Back to top
un jandarm
Wed Sep 30 2009, 07:05AM
un jandarm
Registered Member #1163

@ auziti baietii...
Nu ar fi rau sa scriem si cate ceva despre programul de lucru al unui subofiter operativ ...sau de logistica
Cu ce se mananca meseria asta de jandarm de catre unii@ALTII
Back to top
viitor_jandarm
Wed Sep 30 2009, 09:44AM
Registered Member #2148

nu e giurgiu sau cel putin asa cred eu pe actualul comandant il cheama carjan dumitru orikum din cate am inteles el ne lasa mai moale
Back to top
truepride
Wed Sep 30 2009, 11:59AM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Bine zice jandarmul... cel mai util acum pentru el ar fi sa ii dati un traseu de cariera. cam ce ar fi mai bun si ce ar fi indicat sa faca... si in mod implicit de ce sa se fereasca.
Back to top
Ghost_dog
Wed Sep 30 2009, 12:32PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Fereste-te de curve ... Aka papagalii care se baga in seama aiurea , cei care sunt turnatori de mici , cei care iti vor vrea binele pe fata dar te vor lucra pe la spate ... La Dragasani e armata curata , numai ca nu este un an ci 2 ani , am lucrat cu multi elevi practicanti de acolo , si am auzit destule , multe rele dar si mai multe bune .Viata de cazarma implica multe privatiuni , o sa fie un soc pentru tine daca nu esti invatat sa primesti ordine stricte , trebuie sa fi ordonat , sa incerci sa asimilezi cat mai multe informatii .
O sa fie greu inceputul , dar trebuie sa te gandesti ca ai ales un mod de viata , plin de demnitate , plin de onoare si mai ales plin de obligatii . Vei ajunge subofiter nu ca altii facuti la apelul bocancilor ci prin 2 ani de scoala militara , vei fi privit altfel de catre comandanti , vei primi fara indoiala o functie demna de pregatirea ce o vei primi acolo .
Iti doresc succes si te felicit (nu cu toata inima) pentru alegerea facuta.
Back to top
AKM
Wed Sep 30 2009, 01:19PM
Registered Member #768

viitor_jandarm wrote ...

nu e giurgiu sau cel putin asa cred eu pe actualul comandant il cheama carjan dumitru orikum din cate am inteles el ne lasa mai moale

Man, pe comandat il cheama Costica Marin, grad colonel plin, absolvent A.I.S.M., trimis cu dedicatie de Bucuresti ca sa scape dracu' de el. Lt.col. Carjan Dumitru e adjunctul lui... Sau cel putin asta stiu eu. Carjan e baiat ok, Marin nu, e un fost(si actual) comunist venit de la MApN, ex-membru al garzii lui Ceausescu. Este senil, incoerent in exprimare si tot timpul nemultumit. Are o obsesie pentru literatura si limba germana, merge cu bratele foarte departate de corp de parca a crescut cu tancul in brate, seamana la fata cu actualul papa, o fata foarte SS-ista dealtfel.
Cand iese Marin la pensie sau, de preferat, moare in chinuri (de exemplu iradiat cu plutoniu) o sa dau si eu pe-acolo sa vad ce mai fac fostii mei comandanti si instructori, altfel nu, nu vreau sa il vad din nou pe strigoiul ala care mi-a amarat zilele aproape un an jumate, ca am mai prins si inaintea lui vreo 3.
Back to top
AKM
Wed Sep 30 2009, 01:22PM
Registered Member #768

Ghost_dog wrote ...

vei fi privit altfel de catre comandanti , vei primi fara indoiala o functie demna de pregatirea ce o vei primi acolo .

Nu. Imi pare rau dar asta e tristul adevar.

Cat despre partea cu subofiter "cu acte in regula" - corect, toata lumea apreciaza asta, dar doar apreciaza, nu si recompenseaza. Acu, neah, asta zic eu, care poate sunt un dezamagit, cine stie, tu s-ar putea sa ajungi mai bine...
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF