Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mihais
Tue Aug 30 2016, 05:10PM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

Spune mai bine ca îti era dor de mine sau ca se aglomerasera mesajele de la cititorii aia care nu îndraznesc sa se exprime si pe care-i reprezinti tu. Asta pot sa înteleg.
Cu madama din poze nu avea grija. De aceleasi remarci ar avea parte si la Mecca, si la biserica din sat. Unii i-ar taia capul, altii ar viola-o, fiecare dupa cutume.

Hai cu dovada ca la noi e cutuma violarea femeilor.Inteleg pana si troleala,dar pana la o limita.

Iar biserica e club privat.Isi face singura regulile.
Back to top
Boribum
Tue Aug 30 2016, 05:15PM
boribum
Registered Member #2395

Ar putea parea, dar nu. Chiar nu e o gluma. Dar e o întrebare care ar putea sa ne dea niste indicatii în privinta impredictibilitatii lumii si (ceea ce e mai important pentru noi) (im)posibilitatea noastra de a ne pozitiona cumva pe piata ideilor bazându-ne pe ceea ce ar trebui sa ne poata spune domnii si doamnele profesionisti cu sediul oficial la iesirea din Bucuresti.

Nota : nu "dau" în spionajul românesc si nu e o idee anti-securisti blablabla, ci o constatare a faptului ca habar n-avem ce se petrece pe lumea asta. Daca -cumva- avem habar via acei domni si doamne dar ne punem în situatii d-alea ridicole, tot nu e bine. Cum o dai, nu-i bine.
Back to top
Boribum
Tue Aug 30 2016, 05:28PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Hai cu dovada ca la noi e cutuma violarea femeilor.Inteleg pana si troleala,dar pana la o limita.

Iar biserica e club privat.Isi face singura regulile.

Ma obligi sa raspund, cu toate ca era mai bine de evitat discutia asta. O femeie în bikini precum cea din poza, exact precum doamna care e trimisa "la cratita" de ilustrul nostru gânditor (pentru ca e...femeie) ar avea aceleasi sanse de a scapa neviolata pe cuprinsul României, mai pe seara, asa, pe cât ar avea de a scapa nedecapitata în vecinatatea Meccai (ca-n oras nu ar putea intra, asta e sigur). Hai sa nu ne mai prezentam noi ca aparatori ai drepturilor femeilor. Noi nu le omorâm cu pietre sau cu sabia, noi le batem, le regulam pentru ca "fusta scurta", le trimitem la cratita, le "taci, fa, din gura"...avem alte standarde. De dat lectii altora, nu prea avem caderea. Avem si sclavagism, avem de toate.

Biserica da, e club privat. Ea-si face regulile, noi ne supunem. Nu prea suna a secolul XXI, dar asta e situatia. Timpul e diferit, pe alocuri. Fiecare cu obiceiurile lui.

Edit : pe partea istorico-religioasa, noi suntem în anul 2016 iar Islamul e în 1437. Noi, prin partile alea de lume, suntem...asa cum suntem. Cine stie cum o sa arate Islamul peste fix 579 de ani ?! Om trai si-om vedea

[ Edited Tue Aug 30 2016, 05:33PM ]
Back to top
Mihais
Tue Aug 30 2016, 05:30PM

Registered Member #2323

Hmm,mai interesant e cum se fac perceptiile.Se poate spune ca spionajul romanesc nu stie ce face.Sau se poate spune ca turcii&bulgarii mai intai au fost de acord,apoi s-au razgandit,iar Romania a ramas ferma pe pozitii.Si despre cu cine poate face vestul aranjamente de securitate si cu cine nu.

Restul e in mana vestului.Romania a bipuit planurile URSS-ului in genere de cand e ea si-n particular in '68 toamna.Gretili repede ar face intelegere cu muscalii,premierul bulgar a zis public ca-n chestiunea flotei ori face cum vor muscalii ori zboara,Erdogan vrea imperiu osman si se face aliat cu oricine nu-l injunghie in spate.Ramanem noi.Vrea vestul o brigada de S-400 si una de K300-P in Creta?Asa ca sa inchida toate culoarele energetice.Simplu.
Back to top
alexius
Tue Aug 30 2016, 05:33PM
Registered Member #2949

Siria: Milițiile kurde au revenit la est de Eufrat, pentru a calma furia Ankarei şi a nu pierde susţinerea americană.

Milițiile kurde YPG, susținute de SUA, au revenit la est de Eufrat în Siria, conformându-se unei cereri a guvernului turc, a precizat luni, sub acoperirea anonimatului, un înalt responsabil american.
Turcia a atras atenția că va continua să îi atace pe combatanții kurzi sirieni în nordul Siriei atât timp cât ei nu vor reveni la est de fluviu.

Ankara vrea să evite situația în care kurzii sirieni ar forma o frontieră continuă de-a lungul graniței sale cu Siria, extinzându-se spre vest.
Însă trimisul președinției americane pe lângă coaliția internațională antijihadistă, Brett McGurk, a calificat drept 'inacceptabile' confruntările dintre Turcia și forțele arabo-kurde susținute de către SUA, făcând apel la toate părțile 'să înceteze' luptele.
Vicepreședintele american Joe Biden a spus că forțele kurde trebuie să 'traverseze din nou' Eufratul spre est, pentru că în caz contrar vor pierde sprijinul SUA.

LINK

Back to top
alexius
Tue Aug 30 2016, 05:46PM
Registered Member #2949

Francois Hollande îşi dă şi el cu părerea: Intervenția Turciei în Siria, risc de vâlvătaie generală
"Este absolut urgentă oprirea luptelor... Franța face apel la un armistițiu imediat", a adăugat el.

LINK

Adânc a grăit.

Cam câte apeluri a făcut Hollande în ultimii doi ani ??? Destul de multe. Efecte??

Erdogan chiar se va supăra rău pe declaraţia asta.

Back to top
Mese
Tue Aug 30 2016, 05:53PM
Registered Member #1078

alexius wrote ...

Siria: Milițiile kurde au revenit la est de Eufrat, pentru a calma furia Ankarei şi a nu pierde susţinerea americană.

Milițiile kurde YPG, susținute de SUA, au revenit la est de Eufrat în Siria, conformându-se unei cereri a guvernului turc, a precizat luni, sub acoperirea anonimatului, un înalt responsabil american.
Turcia a atras atenția că va continua să îi atace pe combatanții kurzi sirieni în nordul Siriei atât timp cât ei nu vor reveni la est de fluviu.

Ankara vrea să evite situația în care kurzii sirieni ar forma o frontieră continuă de-a lungul graniței sale cu Siria, extinzându-se spre vest.
Însă trimisul președinției americane pe lângă coaliția internațională antijihadistă, Brett McGurk, a calificat drept 'inacceptabile' confruntările dintre Turcia și forțele arabo-kurde susținute de către SUA, făcând apel la toate părțile 'să înceteze' luptele.
Vicepreședintele american Joe Biden a spus că forțele kurde trebuie să 'traverseze din nou' Eufratul spre est, pentru că în caz contrar vor pierde sprijinul SUA.

LINK

Nu-i bun agerpresu' asta. Ii local si nu este credibil. Cum poti sa citezi asa ceva care nu are nici o legatura cu informatiile reale si credibile. Rusine...

Back to top
1 User said Thank to Mese for this Post :
 apkah (30 Aug 2016, 19:31)
Boribum
Tue Aug 30 2016, 08:32PM
boribum
Registered Member #2395

Ai vrut tu sa produci ceva ironic, dar n-a iesit. Agerpres chiar e o agentie de presa, daca citesti doar Agerpres si eviti blogosfere, efemeride, Vocea Vascautiului si alte rebuturi d-astea care raspândesc adevaruri nestiute descoperite de tot soiul de trepanati, or sa iasa si ironiile. Mai altfel, mai reusite... Eu (ca mie mi se adresa gluma aia rasuflata) nu am spus niciodata ca orice e românesc e prost si tot ce e strain e bun.

Mihais wrote ...

Hmm,mai interesant e cum se fac perceptiile.Se poate spune ca spionajul romanesc nu stie ce face.

Percep si eu ce se vede. Stiu ca serviciile românesti sunt formate din crema cremei, ca sunt deasupra oricaror standarde de profesionalism, ca daca cineva detine ADN-ul patriotismului, apai ele sunt acelea, ca acolo lucreaza oameni produsi în eprubeta care n-au nicio legatura cu realitatea tarii care este...dar, ca omu', ziceam, ma mir si eu de datul perpetuu cu bâta-n balta. Sigur, cel mai confortabil e sa credem ca am fost singurii cu coloana vertebrala din combinatia aia nefericita si ca prezidentu' a propus triada doar ca sa amuze lumea, nu ca i-au construit unii un podium din lemn putrezit. Întrebarea ramâne : why,why,why, Delilah ?
Back to top
alexius
Tue Aug 30 2016, 08:39PM
Registered Member #2949

Mese, tu contești informația sau agenția de presa care da știrea? E agenție de stat fără cancanuri
Back to top
Mese
Tue Aug 30 2016, 08:51PM
Registered Member #1078

alexius wrote ...

Mese, tu contești informația sau agenția de presa care da știrea? E agenție de stat fără cancanuri

Eu doar faceam misto. Nici macar nu eram ironic.
Foloseam acelasi stil ca si coforumistii/interlocutorii mei/nostri de prin zona asta.
Back to top
Mese
Tue Aug 30 2016, 08:55PM
Registered Member #1078

Referitor la servicii: sunt convins/am impresia ca cei de acolo au o agenda alor proprie. Care cateodata se suprapune peste agenda mare a Tarii dar in cele mai multe cazuri nu.
Si din pacate acea agenda a lor, este determinata de factori pe care noi nu ii stim si poate ca acei factori sunt hotaratori in evolutia noastra ca si tara.
Sunt convins ca ei stiau de exemplu de acea retragere a bulgarilor din ecuatie. Si la fel de convins sunt ca au spus-o dar intr-un fel anume si probabil amestecat printre alte fraze.
Cum la fel de convins sunt ca la fel stiau de agresiunea care s-a intamplat in Moldova zilele acestea.
Om astepta si om vedea ce se intampla.
Back to top
Boribum
Tue Aug 30 2016, 10:08PM
boribum
Registered Member #2395

alexius wrote ...

Francois Hollande îşi dă şi el cu părerea:

Asa cum pare el, Fransoa -zic cei care au lucrat în preajma lui, ofiteri superiori de la CPCO si alti tehnicieni- e cel mai razboinic dintre presedintii Frantei din ultimii 30 de ani. Nu sunt secrete operatiunile homo din ultimii ani împotriva unor diversi neni, raspânditi peste tot prin lumea asta. De la cazuri foarte personale (unde obrazul subtire, cu operatori CPIS se tine) la baietii aia care mor as we speak prin Libia si Siria, face -se zice- si Fransoa ce-i permite anvergura.

Pe de alta parte, dintre toti participantii la bombardarea Siriei, zic statisticile (Pentagonului) ca pilotii francezi au cele mai scazute rateuri si mai putine victime colaterale. Macar atât. Nu-i mult, dar e ceva. Sigur, nimic din toate astea nu rezolva transant problemele din O-M.
Back to top
alexius
Tue Aug 30 2016, 10:18PM
Registered Member #2949

Mese wrote ...

Foloseam acelasi stil ca si coforumistii/interlocutorii mei/nostri de prin zona asta.

Am văzut, ironiile oricum nu îți ies.

Stilul co-forumiștilor? Nici asta nu prea îți iese.
Back to top
Mese
Tue Aug 30 2016, 10:31PM
Registered Member #1078

alexius wrote ...

Mese wrote ...

Am văzut, ironiile oricum nu îți ies.

Stilul co-forumiștilor? Nici asta nu prea îți iese.

Oi fi ardelean si noi suntem obisnuiti sa avem ironiile proprii. Daca vrei t-i le explic, da nu cred ca ii cazu'.
Back to top
alexius
Tue Aug 30 2016, 10:32PM
Registered Member #2949

Boribum wrote ...

Pe de alta parte, dintre toti participantii la bombardarea Siriei, zic statisticile (Pentagonului) ca pilotii francezi au cele mai scazute rateuri si mai putine victime colaterale. Macar atât. Nu-i mult, dar e ceva. Sigur, nimic din toate astea nu rezolva transant problemele din O-M.

Să amintesc episodul din noiembrie 2015 când imediat după atentatele de la Paris aviața franceză a bombardat centrul de comandă al jihadiștilor din Raqqa care era de fapt părăsit cu câteva ore mai devreme. Victime: 0; Distrugeri : probabil câteva barăci.

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF