Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Panzerjagger92
Wed Sep 23 2015, 11:30AM
Registered Member #9827

Ca raspuns postarii lui Terentius: LINK
Back to top
Boribum
Wed Sep 23 2015, 02:16PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Sunt ostili ca nu accepta sa devina WC pentru refugiati.Am inteles.De fapt sunt vinovati ca exista pe acest teritoriu.Care de fapt apartine muslimilor dupa unii imami.

LINK

Parerea mea e ca nu ai înteles mare lucru,iar "dezbaterea" de care scriai mai înainte nu poate avea loc întrucât lipseste tocmai...dezbaterea (conform definitiei ei). Tie ti-e frica de necunoscut (si poti fi pe pace,intri în majoritatea oamenilor) dar argumentele astea pe baza de aceleasi si aceleasi link-uri care arata niste descreierati dintr-o mare de oameni sunt obositoare si neproductive si,în plus,dezinformeaza (vezi multitudinea de imagini si filme deturnate,de hoax-uri). Îti pot întoarce argumentele si spune ca ma tem de anumite majoritati. As avea dreptate ? Vezi tu,tot cu "haine de firma" si,daca-i cauti în buzunare,cu telefoane de "ultima generatie"... . LINK

Da-mi voie sa nu am încredere nici în previziunile românesti despre viitor,oricare ar fi el(e). Acum 26 de ani,la Revolutie,eram convinsi cu totii ca vom avea o tara spalata,desteapta si moderna. Asa...prevazusem. Realitatea de azi o stii si tu.

[ Edited Wed Sep 23 2015, 02:19PM ]
Back to top
Boribum
Wed Sep 23 2015, 02:56PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Faza cu globalizarea e ase.Avem net,avem avioane,ne uitam la poze sau mergem ca turisti.Iar aia pot veni la noi ca turisti.Altfel e mai rau.Ne pierdem individualitatea.

Presupunând ca individualitatea e imuabila si transcede epocile (ceea ce nu e complet adevarat) cum adica ne pierdem individualitatea ? Cu ce e mai agresiv islamul practicat fundamentalist decât orice alta religie practicata fundamentalist ? Ma deranjeaza în egala masura imamul care mi-ar cere sa nu beau alcool la cârciuma cât m-ar deranja popa care s-ar astepta sa-i spun "sarut-mâna,parinte" si sa tin post de sfântu' Asteapta sau rabinul care mi-ar spune ca e pacat sa ma duc la cinema vineri seara sau sa-mi duc rucsacul pe umar?

Altminteri,dincolo de identitatea definita religios ,cu ce ma influenteaza unii sau altii într-atât încât sa-mi modifice genele ? Folcloric e chiar interesant iar cultural schimburile nu pot fi decât benefice. Sigur,daca nu sunt facute de si prin fudamentalisti. Ca astia sunt mereu si peste tot periculosi,ei dorind mereu sa-l schimbe pe celalalt.
Back to top
Panzerjagger92
Wed Sep 23 2015, 05:16PM
Registered Member #9827

Intre timp strategia americana pare sa dea roade, pentru Snackbaristi: LINK ;in timp ce moscovitii isi aduna fortele incontinu pentru o schimbare de peisaj pe acolo.

Back to top
Mihais
Wed Sep 23 2015, 06:24PM

Registered Member #2323

Fratilor,io zic ca e vremea sa ignoram anumite miscari americane.De cand cu Obama is dezorientati rau si nu are farmec.La ei deciziile se iau de politruci,care ignora cu succes ce spun baietii de pe teren.Nu e vorba de ticalosie la ei,cat e vorba de prostie.Au si cateva manevre utile,gen pacea cu Iranul,mutatul in Pacific si intarit cat de cat estul Evropii.Dar cam atat.In rest,din greseala in greseala spre finala.

Muscalii in Siria is rezultatul bataii pe care Assad a luat-o la Irbil,care-i pune pe babulani in zona Tarsus.Nu e vreo schema geniala dpdv militar ci una destul de morcovita.
Ce schimba intradevar oarecum filmul e ca rusii anuleaza zona de interdictie aeriana instituita de americani.
O campanie cu adevarat serioasa ar cere vreo 10 brigazi ruse,care nici nu-s disponibile,nici nu pot fi sustinute asa departe,nici ar avea sustinere politica in Rossia.Razboaiele cu babulanii is costisitoare in sange.
Mai mult,aparitia masiva a armatei ruse ar intari fortele califatului.Toate factiunile FSA,JAM,al Nusra si cati mai sunt ar trece volens nolens in bratele lui Al Baghdadi.
Back to top
apkah
Wed Sep 23 2015, 07:30PM
arcan
Registered Member #566

Boribum wrote ...

... Îti pot întoarce argumentele si spune ca ma tem de anumite majoritati. As avea dreptate ? Vezi tu,tot cu "haine de firma" si,daca-i cauti în buzunare,cu telefoane de "ultima generatie"... . LINK

...

Sunt prosti aia din clip,dar sunt prostii nostrii.Adica,nu invadeaza pe nimeni,nu agreseaza pe nimeni,nu cer nimic si nu isi iau cu forta nimic.Sesizezi diferenta?
Deci nu exista comparatie intre niste inculti naivi si inofensivi(aia romanasi din clipul tau) si incultii agresivi si violenti din Europa veniti cu pluta peste Mediterana...
Back to top
2 User said Thank to apkah for this Post :
 Mihais (23 Sep 2015, 19:44) , ALM (23 Sep 2015, 20:21)
Mihais
Wed Sep 23 2015, 08:21PM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

Mihais wrote ...

Faza cu globalizarea e ase.Avem net,avem avioane,ne uitam la poze sau mergem ca turisti.Iar aia pot veni la noi ca turisti.Altfel e mai rau.Ne pierdem individualitatea.

Presupunând ca individualitatea e imuabila si transcede epocile (ceea ce nu e complet adevarat) cum adica ne pierdem individualitatea ? Cu ce e mai agresiv islamul practicat fundamentalist decât orice alta religie practicata fundamentalist ? Ma deranjeaza în egala masura imamul care mi-ar cere sa nu beau alcool la cârciuma cât m-ar deranja popa care s-ar astepta sa-i spun "sarut-mâna,parinte" si sa tin post de sfântu' Asteapta sau rabinul care mi-ar spune ca e pacat sa ma duc la cinema vineri seara sau sa-mi duc rucsacul pe umar?

Altminteri,dincolo de identitatea definita religios ,cu ce ma influenteaza unii sau altii într-atât încât sa-mi modifice genele ? Folcloric e chiar interesant iar cultural schimburile nu pot fi decât benefice. Sigur,daca nu sunt facute de si prin fudamentalisti. Ca astia sunt mereu si peste tot periculosi,ei dorind mereu sa-l schimbe pe celalalt.

Uff.Popa nu te obliga la nimic.Iar la noi nici in trecut nu te obliga.La noi e simplu.Respecti a,b,c, se cheama ca traiesti intr-un mod virtuos.Bravo tie,de la poarta raiului urmezi indicatorul spre norisori si auto-servirea cu ambrozie.Religia si cultura noastra is individualiste in acest sens.Nu a existat vreodata la noi o institutie care sa persecute individul pt ca nu e bun crestin.
La islam,nu e cu cercetati toate si alegeti ce este bun,e cu supunere sau flit.Ca sunt si musulmani ce beau vin si visichi,e alta treaba.
Io nu zic amu ca e binele absolut la noi si raul absolut la ei.Io zic doar ca exista diferente majore.Io mai consider ca strict pt noi e bine cum a fost organizata societatea.Ar fi fost mai rau de noi sub islam.Ma lipsesc de Naser Oricescu
Amu,statul e secular.Vorba lui Zhou-Enlai despre revolutia franceza,e inca prea devreme pt a sti daca e bine sau rau.Dar statul asta secular se bazeaza totusi pe niste chestii ce tin de cultura crestina.
Individualitatea si identitatea nu transced neschimbate epocile,dar daca nu as fi crescut cu sasi si apoi cu tigani as fi putut sa fiu convins.Vezi,mon ami,e cimitirul satului.Partea romaneasca e ingrijita frumos de rudele si urmasii celor au vietuit acolo generatii.Io cel putin am gasit la biserica destule hartii cat sa-mi urmaresc familia pana pe la 1700.Nu chiar pe toti,dar in mare parte.Io am haina cu goretex-aia aveau de lana,mare chestie.E o poza de la 1870 cu cineva care e leit sor-mea.Nu stiu cine-i,dar e din familie.
La fel,poti sa vezi urmele sasilor.Da-n casele lor stau tiganii si caii.Nu prea seamana,nici la mutra,nici la purtare.Iar de morminte se ocupa forumul german si popii de toate cultele.
Back to top
Boribum
Wed Sep 23 2015, 10:15PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Sunt prosti aia din clip,dar sunt prostii nostrii.Adica,nu invadeaza pe nimeni,nu agreseaza pe nimeni,nu cer nimic si nu isi iau cu forta nimic.Sesizezi diferenta?
Deci nu exista comparatie intre niste inculti naivi si inofensivi(aia romanasi din clipul tau) si incultii agresivi si violenti din Europa veniti cu pluta peste Mediterana...

Da,sunt ai nostri,asa este. Diferenta e doar de context,ca si "ai mei" pusi în situatii mai complicate,sunt fix ca aia de peste Mediterana. I-ai vazut la Mineriade de pilda. Violenta se rezolva,cu incultura e mai dificil.

Din ce spui,înteleg ca violatorul de Vaslui e mai bun decât ala de Alep. Mai,mai,mai ... .
Back to top
Boribum
Wed Sep 23 2015, 10:55PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Uff.Popa nu te obliga la nimic.Iar la noi nici in trecut nu te obliga.La noi e simplu.Respecti a,b,c, se cheama ca traiesti intr-un mod virtuos.

La unii esti exclus cu sabia,la altii cu vorba. Oricum ar fi,umplerea cerului cu îngeri si dumnezei nu aduce azi nimic bun. A adus,demult,dar azi e azi,nu demult.

Da,Europa e crestina ca si constructie. Daca te uiti la cifre,chiar e -înca- crestina. Demografia ne arata ca nu va mai fi asa peste 30 de ani,si neacordarea de asistenta unor persoane în pericol nu rezolva problema viitorului. Ca vrem ori nu,meciul l-am pierdut. Ramâne sa încercam sa câstigam prelungirile: tratându-i azi ca pe niste animale,omuletii aia n-or sa ne iubeasca defel,cu certitudine. Daca ne purtam responsabil,e posibil sa nu ne urasca foarte tare. Cu toate ca ce facem (europeni si americani deopotriva) de muuult timp nu e decât de natura a naste resentimente. Si astea nu se sterg cu guma.

[ Edited Wed Sep 23 2015, 10:56PM ]
Back to top
IoanS
Wed Sep 23 2015, 11:17PM
Registered Member #10285

Hristos nu s-a intrupat in om muritor si nu s-a rastignit pt ca apoi sa apara un alt profet. Hristos a fost ultimul trimis umanitatii, restul este demonizare ! Multiculturalismul spiritual este o utopie ! O gogomanie !
Back to top
Panzerjagger92
Wed Sep 23 2015, 11:22PM
Registered Member #9827

O atitudine cam defetista pe care o expune-ti, aceasta moderna obligatie morala dezarmanta, este particica de lume in care traim da, cu bunele si consecintele iei.

Resentimentele nu se sterg cu guma intradevar, ci prin gura de la capatul tevii, vindecarea pe de alta parte necesita intelegere si ingrijire, iar in timp, so cicatriza uniform.
Back to top
Boribum
Wed Sep 23 2015, 11:52PM
boribum
Registered Member #2395

Da,domnu' Ioan,aveti dreptate,cu toate ca astea nu mai sunt viziuni geopolitice (cf. titlului) ci viziuni pur si simplu. Uitasem de Iisus,si va prezint scuze. Daca Iisus v-a zis ca o sa izbândim,atunci asa o sa fie.

We will survive,ce naiba !

Back to top
IoanS
Thu Sep 24 2015, 10:28AM
Registered Member #10285

Panzerjagger92 wrote ...

O atitudine cam defetista pe care o expune-ti, aceasta moderna obligatie morala dezarmanta, este particica de lume in care traim da, cu bunele si consecintele iei.

Va referiti la crestinism ? "Cand crestinul munceste trebuie s-o faca ca pentru Dumnezeu; cand lupta trebuie s-o faca tot ca pentru Dumnezeu " Unde-i defetism aici ?
Dar de sfintii luptatori ati auzit ? Sunt cei de care Stefan cel Mare s-a inconjurat din timpul vietii, dar si dupa moarte..Dar stiti ca un intreg ev mediu valahii nu plecau la lupta fara Dumnezeu si fara a avea la piept nu numai cruci, dar s icoane ale sfintilor luptatori ?
Dar ganditi-va la templieri. Erau arabii speriati de groaza de ei, pt ca si in numar mic nu cedau..Psihologic acesti templieri credeau ca lupta pentru Dumnezeu !
Back to top
Panzerjagger92
Thu Sep 24 2015, 10:41AM
Registered Member #9827

Scuza-ma ca nu am fost specific, faceam defapt referire la commentul anterior de al tau IoanS.
Back to top
IoanS
Thu Sep 24 2015, 10:48AM
Registered Member #10285

NU suntem off-topic discutand si din perspectiva mistica..Adica ne intoarcem la traditie pt a rezista geopoliticii altora sau nu ? Eu zic ca da. Ai nostrii in trecut n-au fost nici extremisti, nici cuceritoti, nimic rau..S-au aparat..Azi avem un atac neconventional, plin de victimizare pt cuceritori, cu o psihologie care ne vrea dezarmati.. "Nu vrei sa te colonizez? Rasistule care esti!" ; "Nu vrei flux migrator islamic? Habotnic crestin ce esti !"
Domnilor, psihologia aceasta merge la cetatenii tarilor care candva au avut colonii. Noi n-am avut colonii, noi abia de ne-am facut tara ! Si nici macar nu suntem prototipul de arieni care sa starneasca "protestele"...

Domnilor, cu greu te poti numi roman dispretuind ortodoxia ! Identitar nu poti desparti ortodoxia de constructia neamului romanesc. Mai toata etnografia neamului este legata de sarbatorile crestine - Craciun si Sfintele Pasti. Scoateti aceste sarbatori din traditie si imaginati-va ce mai ramane de acest neam . Ajungem populatie de limba romaneasca buni de disparitie.
Iata si raspunsul nostru pt cei care loviti in ortodoxie si visati la colonizarea Romaniei:
LINK
Back to top
1 User said Thank to IoanS for this Post :
 apkah (24 Sep 2015, 16:42)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF