Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Thu Oct 29 2015, 07:06PM
Registered Member #3603

@chimistul, in alta ordine de idei, personal nu cred ce scrie sub foto pentru ca e greu sa ascunzi o masa mare de oameni care se deplaseaza prin geografia patriei, asta fara ca cineva sa-i vada. Ca doar nu se deplaseaza prin vidul lui Roesler, nu? Ipotetic vorbind, chiar cu complicitatea unor reprezentanti ai..., cineva tot trebuia sa-i vada. Eu cred ca aceasta coloana e undeva prin Serbia si e in drum spre Romania. Atat.

Update ca acum am vazut postarea lui Boribum: A-propos de exemplul lui Boribum cu mina din Cismigiu, dau si eu unul care e legat de frontiera. Un nene barosan cere o filmare cu alti neni mazgaliti care trec frontiera cu "timbre" extracomunitare in spate, dar intr-o zona in care nu exista fasie de protectie. Daca nu ai niste repere foarte bine fixate in teren (un stalp de frontiera de exemplu), se poate spune ca filmarea a fost facuta in fundul curtii. Asa si aici.

[ Edited Thu Oct 29 2015, 07:17PM ]
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 chimistul (29 Oct 2015, 22:13)
djebel
Thu Oct 29 2015, 08:21PM
Registered Member #3603

Vin refugiaţii! România se pregăteşte să primească prima tranşă din cota obligatorie. Cât de pregătit este Guvernul

LINK
Back to top
Terentius
Thu Oct 29 2015, 09:02PM
Terentius
Registered Member #2186

Apropo de gardurile (şi retorica) antirefugiaţi a Ungariei lui Viktor Orban, poate nu ar strica să-şi aducă aminte de 1956 şi de cei 200000 de unguri care au fugit atunci, şi au fost primiţi cu braţele deschise în occident.
Back to top
1 User said Thank to Terentius for this Post :
 Boribum (30 Oct 2015, 01:47)
IoanS
Thu Oct 29 2015, 11:05PM
Registered Member #10285

Boribum wrote ...

IoanS wrote ...

O sansa ar fi sa reampadurim Romania si sa pastram neampadurit cat sa ajunga populatiei in viata

Reîmpaduriti-o si apoi taiati-o si tipariti carti de limba româna,ca pâna una-alta ati masacrat limba aia,de nici un legist n-o mai recunoaste. Si cititi-le,mai ales,cartile respective. În paralel cu publicatiile de la Oxford,desigur.

Sa incep cu: off-topic ?!
Am scris pe fuga si n-am avut timp sa caut diacritice in limba romana, asa ca am ales sa improvizez. Sa faci gramatica pe net a devenit un fenomen la anumite persoane. Si ca nevoie psiho o inteleg.. Vad ca la unii apare odata cu geopolitica esecului personal, in argumente "pertinente" si impertinente

[ Edited Thu Oct 29 2015, 11:05PM ]
Back to top
djebel
Thu Oct 29 2015, 11:09PM
Registered Member #3603

IoanS wrote ...

... geopolitica esecului personal...

Hai ca e tare asta! Argumente?
Back to top
IoanS
Thu Oct 29 2015, 11:10PM
Registered Member #10285

Terentius wrote ...

Apropo de gardurile (şi retorica) antirefugiaţi a Ungariei lui Viktor Orban, poate nu ar strica să-şi aducă aminte de 1956 şi de cei 200000 de unguri care au fugit atunci, şi au fost primiţi cu braţele deschise în occident.

Nu putem compara 200.000 de unguri cu o lume islamica de milioane de oameni...Ungurii s-au integrat, islamicii s-au bantustanizat...

[ Edited Thu Oct 29 2015, 11:11PM ]
Back to top
Boribum
Fri Oct 30 2015, 01:28AM
boribum
Registered Member #2395

IoanS wrote ...

Boribum wrote ...

IoanS wrote ...

O sansa ar fi sa reampadurim Romania si sa pastram neampadurit cat sa ajunga populatiei in viata

Reîmpaduriti-o si apoi taiati-o si tipariti carti de limba româna,ca pâna una-alta ati masacrat limba aia,de nici un legist n-o mai recunoaste. Si cititi-le,mai ales,cartile respective. În paralel cu publicatiile de la Oxford,desigur.

Sa incep cu: off-topic ?!
Am scris pe fuga si n-am avut timp sa caut diacritice in limba romana, asa ca am ales sa improvizez. Sa faci gramatica pe net a devenit un fenomen la anumite persoane. Si ca nevoie psiho o inteleg.. Vad ca la unii apare odata cu geopolitica esecului personal, in argumente "pertinente" si impertinente

Va dau dreptate,si ma obligati sa fiu mai sincer decât îmi doream si îmi permit în general. Da,"politica" mea personala a dat gres (si) în privinta dumneavoastra,caci dupa multe replici schimbate si pagini umplute,în ciuda unei deschideri pe care v-am oferit-o începând cu povestea aceea abracadabranta cu Legiunea Straina la Revolutia româna si pâna la momentul asta,ati ramas acelasi. "Politica" mea personala a fost vizibil proasta,caci de scris scrieti tot agramat (nicio legatura cu diacriticele, ci cu scoala elementara) iar de gândit gânditi tot periferic,tot cu aprioric si ce continuati sa expuneti ca "pareri" nu sunt decât impresii sustinute neghiob cu ce va cade la-ndemâna.

Stiu ca e obositor sa cititi mai mult de trei fraze una dupa alta si sa nu cumva sa considerati ca raspunzându-va îmi satisfac oarece orgoliu (!?!). Cred ca am de învatat de la oricine si orice lucru e bun de stiut,si mai cred ca "politica" asta,chiar de se dovedeste falimentara,e sanatos sa fie aplicata cu reciprocitate. Din pacate pentru mine,nu mi-ati aratat decât cunoastere superficiala,încrâncenare provinciala (de provincia mintii vorbesc,nu despre geografie) respingere generala si selectii haotice. Habar n-aveti despre ce scrieti (e obositor sa v-o tot arat),o faceti fara respect pentru limba (eu tin mult la chestiunea asta de câtiva ani,de când a început inflatia de români patrioti analfabeti) si cu o logica mai mult decât deficitara . Asa încât va dau dreptate : "politica" mea e un esec total. Nu prin a va scrie asa ceva aveam de gând sa închei cu dumneavoastra,dar tocmai pentru ca nu va desconsider va datoram un raspuns. Îl aveti.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Terentius (30 Oct 2015, 09:29)
Boribum
Fri Oct 30 2015, 01:45AM
boribum
Registered Member #2395

IoanS wrote ...

Nu putem compara 200.000 de unguri cu o lume islamica de milioane de oameni...Ungurii s-au integrat, islamicii s-au bantustanizat...

Ultima,pour la route,cum ar spune rusul :

1. Ungurii aia s-au integrat asa de bine,ca va vine sa le dati foc când îi auziti vorbind si o trimiteti pe copila aia idioata cu bentita tricolora pe cap,la scoala,de ziua lor. Înaintea refugiatilor aia,aveati problema ungurilor care va decupeaza tara sub picioare,cât dormiti voi,între o ciorba de burta si o cefa de porc. Dupa refugiati,o sa reveniti traditional ...tot la unguri. Sau tigani. Sau câini maidanezi. Sau toti la un loc,fir-ar ei sa fie de altceva decât noi.

2. Cu toate ca cineva va citeste din Oxford înainte de culcare,metoda asta de învatare e deficitara rau. Folositi termenul "bantustan" dovedind ca habar n-aveti ce e ala,ce e cu fenomenul si ce reprezinta. Va "suna" bine cuvântul "bantustan",dar din sunatul asta faceti lautarism si cereti acreditare de muzicolog. E posibil chiar s-o si primiti,româneste vorbind.
Back to top
Boribum
Fri Oct 30 2015, 01:53AM
boribum
Registered Member #2395

Terentius wrote ...

Orban e si el un om politic,la fel ca polonezul de azi ori Sarkozy la Moscova (tot azi,sau ieri,ma rog). Si ce fac astia loco,noi avem impresia ca e parte a unui desen planetar...eu unul ma îndoiesc din ce în ce mai mult de asa ceva. Unii vor sa (re)vina la putere,altii vor sa ramâna la putere,si totul e cam chiar asa de simplu. Cred.
Back to top
Terentius
Fri Oct 30 2015, 09:41AM
Terentius
Registered Member #2186

Când l-am văzut pe Sarkozy la Moscova, parcă am vâzut-o pe Hanoi Jane în 1972, pozând cu cască model sovietic pe cap şi belind ochii prin reflexvizorul tunului de 57.
Back to top
IoanS
Fri Oct 30 2015, 01:39PM
Registered Member #10285

djebel wrote ...

IoanS wrote ...

... geopolitica esecului personal...

Hai ca e tare asta! Argumente?

Este o contradictie flagranta sa militezi ca multicultural, adica pentru disolutia antropologica a unui neam, si sa te dai exeget in limba acelui neam ! Si daca sunt indoieli , incercati un studiu de antropologie si antroponimie.

Si ca sa nu fiu total off-topic, recomand aceasta carte:
GEOPOLITICA Teorii. Areale. Falii. Confluențe
Dr. GHEORGHE VĂDUVA (Societatea Scriitorilor Militari)
LINK

[ Edited Fri Oct 30 2015, 01:47PM ]
Back to top
1 User said Thank to IoanS for this Post :
 apkah (30 Oct 2015, 18:36)
Boribum
Fri Oct 30 2015, 06:53PM
boribum
Registered Member #2395

Terentius wrote ...

Când l-am văzut pe Sarkozy la Moscova, parcă am vâzut-o pe Hanoi Jane în 1972, pozând cu cască model sovietic pe cap şi belind ochii prin reflexvizorul tunului de 57.

Sarkozy a vorbit despre cum a rezolvat el situatia din Georgia în 2008,si din zece fraze ,sapte au fost despre ce nu a facut F. Hollande. Adica Franta are si o diplomatie paralela,si un nene fost presedinte îsi construieste capital politic prin actiuni în strainatate. Parerea mea e ca nu avea ce sa caute la Moscova,iar ca unul care a participat decisiv la zapacirea Libiei si dezastrul din Siria,ar fi fost mai ...republican sa taca din gura si sa stea acasa.
Nu stiu (chiar nu stiu) cât întelege Occidentul din ce si cum e Rusia, însa exista sansa sa o afle la un moment dat.

Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 Terentius (30 Oct 2015, 19:10) , chimistul (31 Oct 2015, 10:47)
Mihais
Fri Oct 30 2015, 10:37PM

Registered Member #2323

Da,noroc cu Sarko.Si noroc ca au restabilit comunicatiile parasutistii din avangarda rusa,ca sa poata sa primeasca ordine.Nitel paralel cu subiectul,dar mare noroc ca ai nostri comandanti de batalion mai intai au trecut prin scoala si apoi prin razboi.La gruzini a fost invers.
Iar de aflat cum e Rusia,treaba e nitel mai complicata.Si anume vestul daca era interesat era destul sa intrebe.Dar cum vestul prefera sa faca mici afaceri cu Rusia pe la spatele nostru,rezulta ca vestul merita niste scandari de stadion.

Viitorul nostru geopolitic nu e alaturi de vestul Ioropii.Fuck it,ca sa folosesc limbaj diplomatic Viitorul nostru e in 2 blocuri estice.Unul orientat spre est,alaturi de polaci in principal,ucraineni,baltici si altii mai maruntei.
Al doilea -orientat in sud,cu noi centrul de greutate,alcatuit din tarisoarele balcanice si unguri.
Mai e o chestie la noi.Cu chiu si vai dispar comuistii.Aia cu ''Iliescu te votam cu neamul''.Ceea ce ne va pune pe un trend ascendent mai viguros.
Back to top
2 User said Thank to Mihais for this Post :
 Radu Patrascu (30 Oct 2015, 23:05) , chimistul (31 Oct 2015, 10:46)
apkah
Sat Oct 31 2015, 04:02AM
arcan
Registered Member #566

Ce spui tu spune si George Friedman la al lui STRATFOR în cartea lui de previziuni geopolitice pe următoarea sută de ani. Deci s-ar putea sa ai dreptate.

[ Edited Sat Oct 31 2015, 04:03AM ]
Back to top
IoanS
Sun Nov 01 2015, 12:51PM
Registered Member #10285

Doua articole interesante cu profesorul Dan Dungaciu, director al Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale al Academiei Romane:

"Quo vadis, Europa?" LINK

"Ideea că România are acum șansa să își acopere deficitul demografic cu populație imigrantă e cea mai mare stupizenie posibilă. România are o problemă demografică și sociologii au semnalat-o de multe ori. E adevărat. Dar administrația românească, politica românească trebuie să gândească o soluție și la această problemă, indiferent de ce se petrece acum.

Nu vreau să fiu politically incorrect, dar nu ar fi o idee mai bună să-ți acoperi deficitul demografic cu populație românească care este în jurul tău? Am făcut un proiect de aducere a românilor din R. Moldova, Ucraina și Timoc, care pot şi vor să lucreze în România? Poate aceștia, printr-un mecanism de burse sau programe inclusive, pot fi atrași. Mă refer la asistenți medicali, medici, constructori etc. Căci pot fi atrași foarte ușor cei care lucrează în construcții și locuiesc în R. Moldova. Știți câți muncitori în construcții are disponibili acum Moldova, oameni care nu mai pleacă la muncă în Rusia? Foarte mulți."

"Europa, între criza emigranților și apărarea frontierelor" LINK

"Nu e chiar corect ca state europene creştine, de pildă Germania, să-şi arate toată disponibilitatea, dar ţări precum Emiratele Arabe şi altele să facă mult prea puţin pentru coreligionarii lor."
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF